Διορθώστε τον τραυλισμό των ακουστικών Bluetooth στα Windows 10

Όταν απολαμβάνετε το αγαπημένο σας τραγούδι μέσω ακουστικών Bluetooth, μερικές φορές ο ήχος μπορεί να κοπεί χωρίς λόγο. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να αισθάνεστε εξοργισμένοι και να προσαρμόσετε τις θέσεις και τις γωνίες Bluetooth, ωστόσο ο ήχος Bluetooth συνεχίζει να εμφανίζεται. Παρόλο που τα ακουστικά Bluetooth σας είναι πλήρως φορτισμένα, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εάν έχουν εσωτερικά προβλήματα ή εάν υπάρχουν μη συμβατές ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή σας Windows 10. Μην ανησυχείς! Δεν είστε ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ακουστικά Bluetooth με τα Windows 10. Έχουμε μερικές αποτελεσματικές εκπληκτικές επιδιορθώσεις για εσάς που θα βγάλουν τον υπολογιστή σας από το πρόβλημα. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε το τραυλισμό των ακουστικών Bluetooth στα Windows 10

Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι που προκαλούν προβλήματα τραυλισμού του ήχου Bluetooth στα Windows 10. Αναλύστε τους σε βάθος για να μάθετε την ακριβή αιτία στην περίπτωσή σας.

  • Η μπαταρία Bluetooth εξαντλείται.
  • Η συσκευή Bluetooth βρίσκεται πολύ μακριά από την πηγή σήματος.
  • Αναντιστοιχία σήματος.
  • Το ανθρώπινο σώμα παρεμβαίνει στο σήμα Bluetooth.
  • Μία ή περισσότερες συσκευές Bluetooth είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα.
  • Ξεπερασμένο υλικολογισμικό.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου.
  • Ώρα για αναβάθμιση. τα ακουστικά είναι πανάρχαια!

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα μεθόδων που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε προβλήματα στα Windows 10 που τραυλίζουν ακουστικά Bluetooth. Πρώτα ελέγξτε και διορθώστε τα προβλήματα υλικού και, στη συνέχεια, προχωρήστε στις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows όπως περιγράφεται παρακάτω.

Μέθοδος 1: Φόρτιση της μπαταρίας Bluetooth

Μερικές φορές μπορεί να αναλύσετε όταν τα ακουστικά Bluetooth χάνουν τη φόρτισή τους, ο ήχος μπορεί να είναι ασταθής. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να φορτίσετε τη συσκευή σας Bluetooth και να φροντίζετε πάντα να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο ισχύος για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ήχου.

Σε ορισμένες πιο πρόσφατες συσκευές Bluetooth, το επίπεδο της μπαταρίας μπορεί να αναγνωριστεί με χρωματικό κωδικό. Για παράδειγμα, στα ακουστικά OnePlus,

  • Πράσινο – Υποδεικνύει ότι το επίπεδο της μπαταρίας είναι το βέλτιστο για χρήση.

  • Κόκκινο – Υποδεικνύει ότι το επίπεδο της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλό και χρειάζεται φόρτιση.

Λοιπόν, τι γίνεται αν η στάθμη της μπαταρίας είναι επαρκής, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν τα Windows 10; Ελέγξτε και δοκιμάστε τις παρακάτω μεθόδους!

Μέθοδος 2: Διατηρήστε το εύρος σήματος Bluetooth

Οι συσκευές Bluetooth χρησιμοποιούν ραδιοφωνικά σήματα βραχέων κυμάτων και όταν βρίσκεστε εκτός εμβέλειας, δεν μπορείτε να ακούσετε σωστά τον ήχο και ο ήχος αποσυνδέεται αργότερα. Ο κατασκευαστής της συσκευής σας Bluetooth θα είχε αναφέρει το εύρος σήματος της συσκευής σας στη συσκευασία. Ελέγξτε το ή περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο για να μάθετε το εύρος κάλυψης. Στη συνέχεια, διατηρήστε την ίδια απόσταση που αναφέρθηκε. Ελέγξτε εάν αυτό λειτουργεί.

Μέθοδος 3: Αποφύγετε την παρεμβολή σταυρωτού σώματος

Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν τα Windows 10 όταν κρατάτε τη μία από τις συσκευές Bluetooth στο παντελόνι ή την παλάμη σας και την άλλη στο αυτί σας.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην περιεκτικότητα 70% + σε νερό στο σώμα σας. Τα ραδιοκύματα Bluetooth ταξιδεύουν πολύ άσχημα πάνω από ουσίες που κατακλύζουν το νερό. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, αλλάξτε τη θέση των συσκευών Bluetooth.

Μέθοδος 4: Αφαιρέστε τα προβληματικά εμπόδια

Ομοίως, εάν υπάρχουν μεταλλικές διακοπές, τα κύματα Bluetooth αναπηδούν και μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τραύλισμα ήχου Bluetooth στον υπολογιστή σας Windows 10. Ομοίως, εάν υπάρχει κάποια ουσία από οπλισμένο σκυρόδεμα (όπως ένας τοίχος) μεταξύ του υπολογιστή σας και της συσκευής Bluetooth, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τραύλισμα ήχου. Σας συμβουλεύουμε να αφαιρέσετε αυτά τα εμπόδια και να καθίσετε κοντά στη συσκευή και τον υπολογιστή σας Bluetooth.

Μέθοδος 5: Αποφύγετε την τοποθέτηση συσκευών με υψηλή εμβέλεια Wi-Fi

Αρκετές σύγχρονες ασύρματες συσκευές όπως έξυπνοι λαμπτήρες, δρομολογητές υψηλής εμβέλειας, ασύρματα τηλέφωνα, δρομολογητές Wi-Fi και οθόνες χρησιμοποιούν σήματα υψηλής εμβέλειας Wi-Fi και ορισμένες μπορεί να λειτουργούν ακόμη και με 2,4 GHz – 2,5 Ghz.

Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Bluetooth, αποφύγετε παρεμβολές Wi-Fi στις διαδρομές μετάδοσης. Επιπλέον, αφαιρέστε τις επιπλέον συνδέσεις Bluetooth που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το πρόβλημα.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε καλώδιο USB (για χρήστες Bluetooth Dongle)

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ηλεκτρικές παρεμβολές μεταξύ της μονάδας της μητρικής πλακέτας και της συσκευής σας Bluetooth ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα τραυλισμού ήχου Bluetooth. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ του dongle USB και της θύρας USB στα Windows 10.

Μέθοδος 7: Επανασυνδέστε το Bluetooth

Από τώρα, έχετε ακολουθήσει μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού για να διορθώσετε το πρόβλημα με τα ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν τα Windows 10. Ωστόσο, εάν δεν επιτύχατε καμία επιδιόρθωση, τότε το πρόβλημα δεν είναι με το υλικό σας. Για να αντιμετωπίσετε προσωρινά προβλήματα που σχετίζονται με τη συσκευή Bluetooth και τον υπολογιστή σας, απενεργοποιήστε το Bluetooth και ενεργοποιήστε το ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε ρυθμίσεις Bluetooth και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.

2. Τώρα, απενεργοποιήστε το εικονίδιο Bluetooth όπως φαίνεται.

3. Περιμένετε για λίγο και ενεργοποιήστε ξανά την ίδια ρύθμιση.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα με το τραυλισμό του ήχου Bluetooth στα Windows 10.

Μέθοδος 8: Επιλέξτε Σωστή έξοδο ήχου

Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συσκευές εξόδου ήχου, πρέπει να επιβεβαιώσετε εάν η συσκευή Bluetooth χρησιμοποιείται ως συσκευή εξόδου. Για να ελέγξετε την έξοδο ήχου στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στη δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος για να αναπτύξετε τη λίστα των συσκευών ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου (τη συσκευή σας Bluetooth) και βεβαιωθείτε ότι ο ήχος αναπαράγεται μέσω της επιλεγμένης συσκευής.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν σας βοηθήσει, προχωρήστε στην επόμενη.

Μέθοδος 9: Εκτελέστε το Bluetooth Troubleshooter

Ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση πολλών συνηθισμένων προβλημάτων που προκύπτουν από αυτό. Ομοίως, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με τα ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν τα Windows 10 εκτελώντας το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις αντιμετώπισης προβλημάτων και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εύρεση και επίλυση άλλων προβλημάτων.

3. Εδώ, επιλέξτε Bluetooth και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση της αντιμετώπισης προβλημάτων.

4. Τα Windows θα ξεκινήσουν τον εντοπισμό προβλημάτων. Εάν εντοπιστούν προβλήματα, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εφαρμόσετε την επιδιόρθωση.

Μέθοδος 10: Αλλάξτε τις ζώνες Wi-Fi

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο τραυλισμός ήχου Bluetooth συμβαίνει λόγω παρεμβολών μεταξύ δύο διαφορετικών ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα. Για να το επιβεβαιώσετε, μπορείτε να κάνετε ένα απλό χακάρισμα απενεργοποίησης του δρομολογητή Wi-Fi. Αφού απενεργοποιηθεί τελείως ο δρομολογητής Wi-Fi, ελέγξτε αν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με τα ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν τα Windows 10. Εάν ναι, το πρόβλημα οφείλεται σε παρεμβολές σήματος Wi-Fi και Bluetooth. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των ζωνών Wi-Fi 2,4 GHz και 5 GHz στον υπολογιστή σας με Windows 10, όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς δικτύου για να αναπτύξετε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα Wi-Fi και κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

4. Τώρα, αναζητήστε την επιλογή Band or Preferred Band στο μενού Property και κάντε κλικ σε αυτήν.

5. Τώρα, αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού του πεδίου Τιμή και ορίστε την τιμή ως Prefer band 5 GHz όπως φαίνεται. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Εάν η τιμή έχει ήδη οριστεί σε Prefer band 5 GHz, αλλάξτε την τιμή σε Prefer 2,4 GHz και κάντε κλικ στο OK.

6. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα με τον τραυλισμό του ήχου Bluetooth.

Μέθοδος 11: Ενεργοποιήστε ξανά την κάρτα ήχου Bluetooth

Μπορείτε να επιλύσετε εύκολα το πρόβλημα των Windows 10 με τα ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν επανεκκινώντας την κάρτα ήχου Bluetooth όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Device Manager και μετά κάντε κλικ στο Open.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε την ενότητα Bluetooth κάνοντας διπλό κλικ πάνω της.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου Bluetooth και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση συσκευής.

4. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα Βήματα 1-2.

5. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου Bluetooth και επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποίηση συσκευής.

6. Τώρα, δοκιμάστε να αναπαράγετε οποιονδήποτε ήχο σε συσκευή Bluetooth και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 12: Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων

Για υπηρεσίες τέλειας ποιότητας ήχου, μερικά βασικά αρχεία και προγράμματα πρέπει να λειτουργούν στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν είναι κατεστραμμένα ή έχουν ρυθμιστεί εσφαλμένα, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τραύλισμα ήχου Bluetooth. Ευτυχώς, όλα αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία με εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα του υπολογιστή σας Windows 10, δηλαδή τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και την Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνων ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα με το bluetooth στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 13: Επανεκκινήστε τις Υπηρεσίες ήχου Bluetooth

Μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου των Windows θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε προβλήματα τραυλισμού ήχου Bluetooth στον υπολογιστή σας Windows 10. Σε περίπτωση που, εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλές διενέξεις. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να επανεκκινήσετε μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην Υπηρεσία υποστήριξης Bluetooth.

3. Τώρα, στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 14: Απενεργοποιήστε τις βελτιώσεις ήχου

Εάν πιστεύετε ότι ο ήχος σας λειτουργεί καλά για άλλους πόρους πολυμέσων, αλλά ο ήχος φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας ή θορυβώδης, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον ρυθμό δειγματοληψίας. Ένας ρυθμός δειγματοληψίας χαμηλής συχνότητας θα προκαλέσει πρόβλημα τραυλισμού ήχου Bluetooth, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε έναν ρυθμό δειγματοληψίας υψηλότερης συχνότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και επιλέξτε την προεπιλεγμένη συσκευή ήχου Bluetooth ακολουθούμενη από το κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Προεπιλεγμένη μορφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υψηλότερο εύρος συχνοτήτων (16 bit, 44100 Hz).

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Βελτιώσεις και επιλέξτε το πλαίσιο που αντιστοιχεί στην Απενεργοποίηση όλων των βελτιώσεων όπως φαίνεται.

5. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε ξανά πρόβλημα τραυλισμού ήχου Bluetooth. Εάν ναι, προσαρμόστε διαφορετικά επίπεδα εύρους συχνοτήτων επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα και επιβεβαιώστε ποια περιοχή επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 15: Απενεργοποιήστε το τηλεχειριστήριο και την τηλεφωνία hands-free

Η τηλεφωνία hands-free είναι μια υπηρεσία των Windows που χρησιμοποιείται για να επιτρέψει στη συσκευή σας Bluetooth να απαντά σε τηλεφωνικές κλήσεις. Ωστόσο, μερικές φορές μειώνει την ποιότητα του ήχου του φωνητικού σας σήματος συμβάλλοντας στο πρόβλημα τραυλισμού του ήχου Bluetooth. Ομοίως, η δυνατότητα τηλεχειρισμού έχει επίσης τα δικά της μειονεκτήματα. Αν αναρωτιέστε πώς να διορθώσετε το τραύλισμα Bluetooth σε αυτές τις λειτουργίες, ακολουθούν μερικές οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προβολή συσκευών και εκτυπωτών όπως φαίνεται.

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή σας Bluetooth και κάντε κλικ στις Ιδιότητες όπως φαίνεται.

4. Στο επόμενο παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων, Hands-free Telephony και Remote Control όπως απεικονίζονται.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 16: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις επιθετικότητας περιαγωγής

Οι ρυθμίσεις Roaming Aggressiveness στον υπολογιστή σας αλλάζουν το όριο ισχύος σήματος στο οποίο οι προσαρμογείς δικτύου Wi-Fi πραγματοποιούν σάρωση για άλλα υποψήφια σημεία πρόσβασης για να προσφέρουν καλύτερη σύνδεση σήματος. Ωστόσο, όταν αυτή η ρύθμιση διορθωθεί στην υψηλότερη ρύθμιση, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα ακουστικά Bluetooth που τραυλίζουν τα Windows 10. Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση συσκευών από την Αναζήτηση των Windows.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς δικτύου για να αναπτύξετε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα Wi-Fi και κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

4. Τώρα, αναζητήστε την επιλογή Roaming Aggressiveness στη λίστα Property και κάντε κλικ σε αυτήν.

5. Τώρα, ορίστε την τιμή στο χαμηλότερο και κάντε κλικ στο OK.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα με τον τραυλισμό του ήχου Bluetooth.

Μέθοδος 17: Απενεργοποιήστε τη συνεργασία Bluetooth (εάν υπάρχει)

Ο προσαρμογέας δικτύου Broadcom είναι λογισμικό που βοηθά τη συσκευή σας Bluetooth να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Αλλά αυτή η ρύθμιση μπορεί να επηρεάσει τις ρυθμίσεις της συσκευής σας προκαλώντας το πρόβλημα που συζητήθηκε. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να διορθώσετε τον τραυλισμό Bluetooth απενεργοποιώντας αυτήν τη ρύθμιση, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και μεταβείτε στους Προσαρμογείς δικτύου και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες.

2. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στη Συνεργασία Bluetooth στη λίστα Ιδιότητες.

3. Στη συνέχεια, αναπτύξτε την αναπτυσσόμενη λίστα Τιμή και κάντε κλικ στο Απενεργοποιημένο.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να ελέγξετε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 18: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth

Τα παλιά και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης Bluetooth θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα τα ακουστικά Bluetooth να τραυλίζουν πρόβλημα με τα Windows 10. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης και εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, σας συμβουλεύουμε να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα ίδια βήματα για τα προγράμματα οδήγησης ήχου Bluetooth όπως απεικονίζονται παρακάτω.

Αφού ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Μέθοδος 19: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για την επίλυση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τον ήχο. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10. Ακολουθήστε τα βήματα που αντιστοιχούν στα προγράμματα οδήγησης Bluetooth όπως απεικονίζεται.

Αφού εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης ήχου, ελέγξτε αν μπορείτε να ακούσετε τον ήχο στη συσκευή σας Bluetooth.

Μέθοδος 20: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης Bluetooth

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις ήχου και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε έως ότου εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 21: Ενημερώστε τα Windows

Εάν υπάρχουν νέες ενημερώσεις της Microsoft που εκκρεμούν για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα του τραυλισμού του ήχου Bluetooth. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο στη συσκευή Bluetooth.

Μέθοδος 22: Επαναφορά συσκευής Bluetooth

Ωστόσο, εάν σκέφτεστε πώς να διορθώσετε το πρόβλημα τραυλισμού Bluetooth, ακόμη και αφού δοκιμάσετε όλα αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, τότε πρέπει να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας. Η διαδικασία επαναφοράς πολλών ακουστικών περιλαμβάνει το πάτημα του κουμπιού λειτουργίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα βήματα για την επαναφορά της συσκευής σας εξαρτώνται από το μοντέλο που χρησιμοποιείτε και για λεπτομερείς οδηγίες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός του εύρους σήματος Bluetooth. Αφαιρέστε όλες τις άλλες ασύρματες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας, ειδικά τις συσκευές Wi-Fi.

1. Αποσυνδέστε τη συσκευή Bluetooth από τον υπολογιστή Windows 10.

2. Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας της συσκευής Bluetooth για περίπου 7 έως 10 δευτερόλεπτα.

3. Εμφανίζεται φλας (πιθανώς μπλε φως) περίπου 4 φορές.

4. Τώρα όλες οι ρυθμίσεις και οι πληροφορίες σύζευξης θα αφαιρεθούν από τη συσκευή σας.

5. Αντιστοιχίστε ξανά τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα με τα Windows 10 με τα ακουστικά Bluetooth έχει επιδιορθωθεί τώρα.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός του εύρους σήματος Bluetooth. Αφαιρέστε όλες τις άλλες ασύρματες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας, ειδικά τις συσκευές Wi-Fi.

Μέθοδος 23: Ενημέρωση υλικολογισμικού συσκευής

Κυκλοφορούν ενημερώσεις υλικολογισμικού για την επίλυση προβλημάτων και προβλημάτων που αναφέρονται σε συσκευές Bluetooth. Μπορείτε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό μέσω εφαρμογών και υπάρχουν τόσες πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να σας υποστηρίξουν σε αυτήν τη διαδικασία. Εάν έχετε αγοράσει τη συσκευή σας Bluetooth, αναζητήστε επαγγελματική υποστήριξη μέσω email, καθώς αυτό είναι το μόνο μέσο που μπορείτε να αναζητήσετε. Από την άλλη, αν έχετε αγοράσει τη συσκευή σας Bluetooth από ένα κατάστημα λιανικής, πάρτε τα παπούτσια σας και τρέξτε να ζητήσετε βοήθεια από τον πωλητή λιανικής.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε τα ακουστικά bluetooth στα Windows 10. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  Πού να παρακολουθήσετε την 4η σεζόν One Day at a Time (Πλήρης Εκμάθηση)