Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ερώτημα [Chrome]

Όλοι γνωρίζουμε πώς να διαγράψουμε το ιστορικό περιήγησής μας και ότι αν πρόκειται να αναζητήσουμε κάτι που είναι πιθανό να ενοχλήσει κάποιον εάν το δει, υπάρχει πάντα η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Φυσικά, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες αναζητήσεις που είναι εντελώς ακίνδυνες, όπως όταν ψωνίζετε για δώρα και δεν χρησιμοποιείτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης ή όταν παρακολουθείτε κατά λάθος πολλά βίντεο YouTube στη δουλειά στην κανονική λειτουργία περιήγησης. Τώρα έχετε δύο επιλογές. διαγράψτε κάθε ενοχοποιητικό σύνδεσμο έναν προς έναν ή διαγράψτε ολόκληρο το ιστορικό περιήγησής σας για την ημέρα. Κανένα από τα δύο δεν είναι πραγματικά σπουδαίο γιατί το ένα είναι χρονοβόρο ενώ το άλλο είναι πολύ τελικό στα αποτελέσματά του. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας στο Chrome για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή να κάνετε αναζήτηση σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα χωρίς να χρειάζεστε επεκτάσεις ή εφαρμογές εκκαθάρισης ιστορικού τρίτου μέρους.

  Πώς να σχεδιάσετε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Chrome Canvas

Ανοίξτε το Chrome και μεταβείτε στο chrome://history/ (Ctrl+h). Στη γραμμή αναζήτησης, εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιήσατε για την αναζήτηση ή τον ιστότοπο που θέλετε να διαγράψετε από το ιστορικό περιήγησής σας. Εφόσον οι λέξεις αναζήτησης εμφανίζονται είτε στη διεύθυνση URL είτε στον τίτλο της σελίδας, θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για παράδειγμα, εάν πραγματοποιήσατε μια αναζήτηση για Πράσινα αυγά και Ζαμπόν, τότε όλοι οι σύνδεσμοι που επισκεφτήκατε με αυτές τις λέξεις στη διεύθυνση URL ή στον τίτλο θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα. Εάν, ωστόσο, βρήκατε μια σελίδα που σας έδωσε πληροφορίες για αυτό το υπέροχο βιβλίο, αλλά ούτε ο τίτλος ούτε η διεύθυνση URL του περιείχαν αυτές τις λέξεις, δεν θα καταχωρηθεί. Αυτό είναι το μόνο τυφλό σημείο σε αυτό το κόλπο και είναι αλάνθαστο διαφορετικά.

  Συντομεύσεις Chrome που πρέπει να γνωρίζετε

Επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι το τελευταίο αποτέλεσμα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο τελευταίο αποτέλεσμα. Κάντε κύλιση πίσω στην κορυφή και κάντε κλικ στην «Κατάργηση επιλεγμένων στοιχείων». Το Chrome θα σας ρωτήσει εάν θέλετε πραγματικά να διαγράψετε τα επιλεγμένα στοιχεία και θα σας προτείνει επίσης να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης την επόμενη φορά (το Chrome ξέρει τι συμβαίνει).

Είναι ένα αρκετά απλό τέχνασμα, στην πραγματικότητα ένα ανούσιο, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πότε πραγματικά πρέπει να καθαρίσουμε την ιστορία μας. Δυστυχώς, ο Firefox δεν σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε έναν ιστότοπο στο ιστορικό του Firefox και να τον καταργήσετε εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι η διαδρομή σας στο YouTube μπορεί να διαγραφεί εύκολα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον Βοηθό Google στο Chromebook σας