Γιατί το YouTube συνεχίζει να διακόπτει τα βίντεο (και πώς να το διορθώσετε)

Για πολλούς ανθρώπους, το YouTube είναι η κύρια πηγή ψυχαγωγίας τους. Με εκατομμύρια διαθέσιμα κανάλια YouTube, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να βρείτε κάτι που αξίζει να το παρακολουθήσετε.

Αλλά αν το YouTube συνεχίσει να διακόπτει τα βίντεο, μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία. Γιατί λοιπόν το YouTube διακόπτει τα βίντεο και πώς μπορείτε να το διορθώσετε;

1. Έχετε κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο

Εάν παρατηρήσετε ότι τα βίντεο του YouTube διακόπτονται συνεχώς ή ο ιστότοπος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φόρτωση, ενδέχεται να έχετε αργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας.

  • Κλείστε τις περιττές εφαρμογές. Το Διαδίκτυό σας μπορεί να είναι αργό, επειδή πολλές εφαρμογές που εκτελούνται πιέζουν το εύρος ζώνης. Κλείστε οποιαδήποτε εφαρμογή δεν χρειάζεστε πια.
  • Πλησιάστε πιο κοντά στο δρομολογητή σας. Καθώς απομακρύνεστε από το δρομολογητή, το σήμα Wi-Fi εξασθενεί. Επίσης, να θυμάστε ότι όταν πρόκειται για Wi-Fi, τα 2,4 GHz έχουν καλύτερη εμβέλεια, ενώ τα 5 GHz είναι καλύτερα για ταχύτητα. Εάν είστε πολύ κοντά στο δρομολογητή σας, μπορείτε να αλλάξετε από 2,4 GHz σε 5 GHz για να παρακολουθήσετε βίντεο YouTube χωρίς διακοπές.
  • Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας, του επιτρέπετε να αφαιρέσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη (ή την προσωρινή μνήμη) ώστε να βελτιώνει τη συνολική του απόδοση. Επίσης, ο δρομολογητής σας επιλέγει το λιγότερο γεμάτο κανάλι, παρέχοντας καλύτερη σύνδεση.
  • Χρησιμοποιήστε μια επέκταση Wi-Fi. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τις συσκευές σας πιο κοντά στο δρομολογητή ή δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα καλώδιο Ethernet στο σπίτι, μια επέκταση Wi-Fi θα σας βοηθήσει.

2. Τα ακουστικά σας συνεχίζουν να αποσυνδέονται

Εάν παρακολουθείτε YouTube από κινητό και τα ακουστικά σας αποσυνδεθούν, το YouTube θα διακόψει αυτόματα το βίντεο. Εάν το βύσμα των ακουστικών σας ή η θύρα του τηλεφώνου σας είναι σπασμένη ή τα ακουστικά Bluetooth σας δεν έχουν αρκετή ισχύ, θα συνεχίσουν να αποσυνδέονται.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το New Creator Studio του YouTube

Αντί να αναζητάτε τη θέση όπου λειτουργούν τα ακουστικά σας, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε ή να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε εξουσιοδοτημένο σέρβις και να ελέγξετε τη θύρα.

Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά Bluetooth, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συνεχίζουν να αποσυνδέονται, προκαλώντας έτσι παύση του YouTube.

  • Πλησιάστε πιο κοντά στη συσκευή σας. Τα περισσότερα ακουστικά Bluetooth έχουν περιορισμένη εμβέλεια από 20 έως 30 πόδια, επομένως θα πρέπει να προσπαθείτε να είστε πάντα κοντά όταν παρακολουθείτε YouTube.
  • Φορτίστε τα ακουστικά σας. Για να μην αποσυνδεθούν τα ακουστικά σας, μπορείτε να τα φορτίσετε ή να αποκτήσετε ακουστικά με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.
  • Αποσυνδέστε τα ακουστικά σας. Είναι αρκετά συνηθισμένη συμβουλή, αλλά η απενεργοποίηση και η ενεργοποίηση της σύνδεσής σας Bluetooth μπορεί να σας βοηθήσει.

3. Οι ειδοποιήσεις διακόπτουν την αναπαραγωγή του YouTube

Το YouTube μπορεί να τεθεί αυτόματα σε παύση εάν κάποιος σας καλεί ή εάν λαμβάνετε ειδοποιήσεις από άλλη εφαρμογή. Εάν θέλετε να απολαύσετε το YouTube χωρίς διακοπές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε προσωρινά τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο τηλέφωνό σας.

Σε μια συσκευή Android, ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και πατήστε Ειδοποιήσεις. Εκεί, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Μην ενοχλείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε μέσω του μενού Γρήγορες ρυθμίσεις.

Στο iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και επιλέξτε Εστίαση. Εκεί, ενεργοποιήστε το Do Not Disturb.

4. Υπάρχει μια αντικρουόμενη εφαρμογή

Όπως ίσως γνωρίζετε, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του YouTube, με αποτέλεσμα να παραμένει σε παύση. Συνήθως, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων ή το VPN είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα.

Απεγκαταστήστε οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να είναι προβληματική. Ομοίως, κλείστε οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει διένεξη και επανεκκινήστε την εφαρμογή YouTube.

5. Η συσκευή σας αντιμετώπισε σφάλμα

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή που μπορεί να εμποδίσει το YouTube να λειτουργεί ως συνήθως, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Με την επανεκκίνηση της συσκευής σας, της δίνετε την ευκαιρία να κλείσει όλες τις εφαρμογές και να διαγράψει τυχόν προβλήματα λογισμικού ή προσωρινές δυσλειτουργίες που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία.

6. Πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή YouTube

Εάν δεν έχετε ενημερώσει την εφαρμογή YouTube εδώ και καιρό, θα αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της παύσης των βίντεο από το YouTube από μόνο του.

Για να το διορθώσετε, μεταβείτε στο Play Store ή στο App Store, αναζητήστε το YouTube και πατήστε το κουμπί Ενημέρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, θα μπορείτε να παρακολουθείτε το YouTube χωρίς διακοπές.

  Προσθέστε ένα κουμπί «Αισθάνομαι τυχερός» στη γραμμή αναζήτησης του YouTube [Chrome]

Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή YouTube για Windows. Μπορείτε να εκκινήσετε την εφαρμογή και να την ενημερώσετε από τις ρυθμίσεις της ή να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Store.

7. Οι διαφημίσεις συνεχίζουν να διακόπτουν τα βίντεό σας

Δεν είναι μυστικό ότι η τοποθέτηση διαφημίσεων σε ένα βίντεο είναι μία από τις μεθόδους για να κερδίσετε χρήματα στο YouTube. Αν και αυτό μπορεί να ωφελήσει τους δημιουργούς περιεχομένου, μπορεί να ενοχλήσει το κοινό τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από διακοπές διαφημίσεων είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης στο YouTube Premium. Δυστυχώς, το YouTube αποκλείει περιεχόμενο εάν έχετε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Και ενώ υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν το YouTube ανιχνεύσει το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, είναι καλύτερο να το απενεργοποιήσετε όταν περιηγείστε στην πλατφόρμα.

8. Το YouTube είναι έτοιμο να κάνει ένα διάλειμμα

Εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο παρακολουθώντας βίντεο, γνωρίζετε ότι η εφαρμογή YouTube θα σταματήσει το βίντεο μετά από λίγο. Αν και αυτό θα μπορούσε να σας επιτρέψει να τεντώσετε λίγο και να χαλαρώσετε τα μάτια σας, μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν το YouTube κάνει ένα διάλειμμα πολύ συχνά. Αυτός είναι ο τρόπος για να το διορθώσετε:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή YouTube στο κινητό.
  • Πατήστε το εικονίδιο προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Κατευθυνθείτε στον Στρατηγό.
  • Απενεργοποιήστε το Remind me to make a break. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα προσαρμοσμένο χρονόμετρο για να σταματήσει η αναπαραγωγή του YouTube.
  • Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Υπενθύμιση όταν είναι ώρα ύπνου. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η μείωση της χρήσης του τηλεφώνου πριν από τον ύπνο βελτιώνει την υγιεινή του ύπνου σας.

    Εάν παρακολουθείτε YouTube στο πρόγραμμα περιήγησής σας, δεν μπορείτε να παραλείψετε τα διαλείμματα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης, όπως π.χ AutoTube – YouTube ασταμάτηταγια να παρακολουθείτε το YouTube χωρίς διακοπές.

    9. Η Εξοικονόμηση δεδομένων του YouTube είναι ενεργοποιημένη

    Η Εξοικονόμηση δεδομένων έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την ποιότητα της εικόνας, ώστε να μην υπερβείτε την κατανομή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας. Επίσης, θα σταματήσει την αναπαραγωγή του YouTube σε περίπτωση που υπερβείτε το καθορισμένο όριο.

    Αλλά αν βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα με απεριόριστα δεδομένα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να απολαύσετε το YouTube χωρίς να τεθεί σε παύση.

  • Εκκινήστε την εφαρμογή YouTube.
  • Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας από την επάνω δεξιά γωνία και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Αποθήκευση δεδομένων.
  • Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων.
  •   Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή YouTube Music Desktop Windows

    10. Χρησιμοποιείτε προβληματικό πρόγραμμα περιήγησης

    Εάν η παύση βίντεο του YouTube δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κατά την περιήγηση, ενδέχεται να φταίει το πρόγραμμα περιήγησής σας. Τις περισσότερες φορές, η ενημέρωση του προγράμματος περιήγησής σας στην πιο πρόσφατη έκδοση είναι αρκετή για να διορθωθεί το πρόβλημα.

    Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα μετά την ενημέρωση και σκοπεύετε να παρακολουθήσετε υπερβολικά το YouTube, δοκιμάστε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης.

    11. Μια επέκταση προγράμματος περιήγησης είναι ξεπερασμένη ή κατεστραμμένη

    Εάν έχετε εγκαταστήσει πολλές επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το πιθανότερο είναι ότι μία από αυτές προκαλεί το πρόβλημά σας στο YouTube.

    Για να το διορθώσετε, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης ή ιδιωτική. Αυτό θα κάνει το πρόγραμμα περιήγησής σας να λειτουργεί χωρίς επεκτάσεις. Εάν το YouTube λειτουργεί, ως συνήθως, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις επεκτάσεις και να τις ενεργοποιήσετε μεμονωμένα για να απομονώσετε τις προβληματικές.

    Τις περισσότερες φορές, οι επεκτάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να ελέγχετε το περιεχόμενο πολυμέσων προκαλούν αυτά τα προβλήματα.

    12. Το YouTube δεν επιτρέπεται η απεριόριστη χρήση δεδομένων παρασκηνίου

    Εκτός από τον έλεγχο των ρυθμίσεων της εφαρμογής YouTube, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις χρήσης δεδομένων του τηλεφώνου σας. Εάν το YouTube δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί δεδομένα στο παρασκήνιο χωρίς περιορισμούς, μπορεί να συνεχίσει να τίθεται σε παύση από μόνο του.

    Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε:

  • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
  • Πατήστε Συνδέσεις > Χρήση δεδομένων.
  • Επιλέξτε Εξοικονόμηση δεδομένων > Να επιτρέπεται η εφαρμογή ενώ είναι ενεργοποιημένη η Εξοικονόμηση δεδομένων.
  • Από τη λίστα εφαρμογών, εντοπίστε το YouTube και ενεργοποιήστε το διακόπτη που βρίσκεται δίπλα του.
  • 13. Πρέπει να αφαιρέσετε δεδομένα προσωρινής μνήμης

    Ο υπολογιστής ή το τηλέφωνό σας θα διατηρήσει δεδομένα προσωρινής μνήμης από κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε, έτσι ώστε να ανοίγει ξανά τον ιστότοπο γρηγορότερα την επόμενη φορά που θα αποκτήσετε πρόσβαση. Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας συγκεντρώνει πάρα πολλά δεδομένα προσωρινής μνήμης, θα βλάψει την απόδοσή του. Μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης στο Chrome ή στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

    Εάν παρακολουθείτε YouTube σε Android, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Εφαρμογές και ειδοποιήσεις. Εκεί, επιλέξτε YouTube > Αποθήκευση και πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

    14. Ο αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας τελείωσε

    Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα σε παλαιότερα smartphone με αποθηκευτικό χώρο 16 GB ή 32 GB. Το YouTube αποθηκεύει δεδομένα στο τηλέφωνό σας καθώς προφορτώνει τα βίντεο, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθείτε χωρίς διακοπές.

    Για να το διορθώσετε, θα πρέπει να καθαρίσετε λίγο χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας απεγκαταστώντας εφαρμογές ή διαγράφοντας αρχεία. Με αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας χρησιμοποιώντας μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

    Παρακολουθήστε το YouTube χωρίς διακοπές

    Όπως έχουμε συζητήσει, όταν το YouTube συνεχίζει να διακόπτει τα βίντεο, μπορεί να αντιμετωπίζετε μια προβληματική σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε οποιαδήποτε από αυτές τις επιδιορθώσεις.

    Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κατεβάσετε περιεχόμενο απευθείας από το YouTube ή να μεταβείτε σε διαφορετική εφαρμογή για λήψη περιεχομένου στη συσκευή σας.