Γιατί ο συναγερμός καπνού παράγει υψηλό θόρυβο;

Συνήθως χρησιμοποιείται ως ένδειξη πυρκαγιάς, ένας ανιχνευτής καπνού ανιχνεύει καπνό. Η πλειοψηφία των ανιχνευτών καπνού περικλείεται σε πλαστικά περιβλήματα, τα οποία έχουν συνήθως σχήμα δίσκου με διάμετρο 150 χιλιοστών και πάχος 25 χιλιοστά. Ωστόσο, η μορφή και το μέγεθος μπορεί να διαφέρουν. Ο φωτοηλεκτρικός, μια οπτική μέθοδος για την ανίχνευση καπνού, και ο ιονισμός, μια φυσική μέθοδος, είναι δύο ακόμη τρόποι για να γίνει αυτό. Και οι δύο τεχνικές ανίχνευσης είναι δυνατές για ανιχνευτές. Για τον εντοπισμό και την αποθάρρυνση του καπνίσματος σε μέρη όπου απαγορεύεται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευαίσθητοι συναγερμοί. Το κύριο σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς συνδέεται συχνά με τους ανιχνευτές καπνού σε μεγάλα εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια. Εάν μία από τις διασυνδεδεμένες συσκευές ανιχνεύσει καπνό, θα ηχήσουν συναγερμοί σε ολόκληρο το σύστημα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι, αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί ο συναγερμός καπνού σας κάνει υψηλό θόρυβο και πώς να σταματήσετε να χτυπάει ένας συναγερμός καπνού. Επίσης, θα μάθετε τι ήχο κάνει ένας συναγερμός καπνού όταν η μπαταρία είναι χαμηλή και πού βρίσκεται το κουμπί επαναφοράς σε έναν ανιχνευτή καπνού.

Πίνακας περιεχομένων

Γιατί ο συναγερμός καπνού παράγει υψηλό θόρυβο;

Η τυπική χρήση ενός ανιχνευτή καπνού, γνωστός και ως συναγερμός καπνού, είναι να εκπέμπει ένα ηχητικό ή οπτικό σήμα από τον ίδιο τον ανιχνευτή ή, εάν υπάρχουν πολλοί συνδεδεμένοι ανιχνευτές, από πολλούς ανιχνευτές. Οι ανιχνευτές καπνού για σπίτια μπορεί να είναι αυτόνομες μονάδες που τροφοδοτούνται με μπαταρία ή ένα δίκτυο συνδεδεμένων μονάδων με εφεδρική μπαταρία. Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να μάθετε γιατί ο συναγερμός καπνού κάνει υψηλό θόρυβο και πώς να σταματήσετε να χτυπά λεπτομερώς ένας συναγερμός καπνού.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα Flash στο iPhone

Πώς μπορείτε να σταματήσετε να χτυπά ένα συναγερμό καπνού;

Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε να χτυπάει ο συναγερμός καπνού:

1. Εντοπίστε τον ηχητικό συναγερμό καπνού.

Εικόνα από τον Rigby40 από το Pixabay

2. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια σκάλα για να παρέχει ασφαλή και άνετη πρόσβαση στον ανιχνευτή.

3. Πατήστε το κουμπί Test/Silence από το μπροστινό μέρος του ανιχνευτή.

Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε εντελώς τον ανιχνευτή καπνού εάν συνεχίζει να κουδουνίζει.

Γιατί ο συναγερμός σας χτυπά χωρίς λόγο;

Ο συναγερμός καπνού σας κάνει υψηλό θόρυβο; Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο συναγερμός πυρκαγιάς σας χτυπά χωρίς λόγο:

  • Παλιές και αμετάβλητες μπαταρίες σε ανιχνευτές καπνού
  • Παλιός ή μη λειτουργικός ανιχνευτής καπνού
  • Ζημιά στον ανιχνευτή καπνού
  • Συσσώρευση σκόνης, βρωμιάς ή σφαλμάτων
  • Λανθασμένη τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού
  • Ατμός και υγρασία στην κουζίνα

Τι σημαίνει όταν ο συναγερμός καπνού κάνει θόρυβο;

Μία από τις ακόλουθες πιθανότητες μπορεί να είναι η αιτία ενός συναγερμού καπνού που συνεχίζει να μπιπ ή να κάνει μια τσιριχτή φωνή:

  • Ο συναγερμός καπνού ανίχνευσε πυρκαγιά σε κοντινή απόσταση: Ο παλλόμενος συναγερμός θα συνεχίσει να κάνει θόρυβο αν υπάρχει εύφλεκτο υλικό τριγύρω. Ο συναγερμός καπνού τον ανιχνεύει και μπαίνει σε λειτουργία ειδοποίησης.

  • Η αναγκαιότητα αντικατάστασης της μπαταρίας: Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε την μπαταρία. Θα περάσουν τουλάχιστον επτά ημέρες προτού ακούγεται ένας ήχος ειδοποίησης μία φορά κάθε 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Εικόνα του Henryk Niestrój από το Pixabay

Πώς μπορείτε να σταματήσετε ένα συναγερμό πυρκαγιάς από το τρίξιμο;

Ένας συναγερμός πυρκαγιάς μπορεί να τρίζει λόγω μιας κοντινής πυρκαγιάς ή να χρειάζεται αντικατάσταση μπαταρίας. Ακολουθούν μερικοί συνήθεις τρόποι για να σταματήσετε το τρίξιμο του συναγερμού πυρκαγιάς:

  • Ελέγξτε εάν υπάρχει φωτιά κοντά και λάβετε μέτρα ασφαλείας
  • Εξετάστε τον συναγερμό πυρκαγιάς εάν χρειάζεται αντικατάσταση μπαταρίας

Δείτε πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες:

1. Αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας από τον συναγερμό πυρκαγιάς.

Σημείωση: Ανάλογα με τη μάρκα, τα καλύμματα των ανιχνευτών καπνού μπορούν να στρίψουν, να ξεκολλήσουν ή να περιέχουν βίδες.

2. Αφαιρέστε την παλιά μπαταρία.

3. Βεβαιωθείτε ότι οι θετικές και αρνητικές ετικέτες στην μπαταρία αντιστοιχούν σε αυτές του εξοπλισμού.

4. Βάλτε τη νέα μπαταρία.

5. Για να ελέγξετε εάν ο ανιχνευτής είναι σε λειτουργία, πατήστε το κουμπί δοκιμής.

Γιατί ο συναγερμός καπνού σας κάνει υψηλό θόρυβο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω μπορεί να δημιουργήσει έναν παρατεταμένο, υψηλό ήχο συναγερμού στον συναγερμό καπνού.

  • Πυρκαγιά: Ένας συναγερμός πυρκαγιάς μπορεί να αρχίσει να παράγει υψηλούς θορύβους όταν υπάρχει φωτιά κοντά.

  • Ψευδής συναγερμός: Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες εκτός από τη φωτιά ή τον καπνό μπορεί να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό καπνού σας ή μερικές φορές είναι ένα απλό σφάλμα ή σφάλμα στο μηχάνημα.

  • Συναγερμός καπνού που έχει λήξει: Οι ανιχνευτές καπνού έχουν διάρκεια ζωής μόνο περίπου 10 χρόνια, κάτι που πολλοί άνθρωποι αγνοούν. Μετά από αυτό, ορισμένα από τα εξαρτήματα αρχίζουν να υποβαθμίζονται, γεγονός που κάνει τον συναγερμό να γίνει αναποτελεσματικός ή άχρηστος.

  • Ατμός: Όταν κάποιος κάνει ένα ντους με ατμό, εάν το ξυπνητήρι σας πολύ κοντά στην πόρτα του μπάνιου μπορεί να σβήσει.

  • Καπνός: Οι περισσότεροι από εμάς έχουν καεί φαγητό κατά το μαγείρεμα. Εάν η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, ο συναγερμός σας θα χτυπήσει.

  • Σκόνη: Όπως ακριβώς ο καπνός επηρεάζει τον συναγερμό καπνού, η πολλή σκόνη που φυσά μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο έχει επίσης αντίκτυπο.

  • Θερμότητα: Κάθε φορά που ένας συναγερμός καπνού βρίσκεται κοντά σε πηγή θερμότητας, υπάρχει πιθανότητα να ενεργοποιηθεί όταν ανάψει η θερμότητα. Εάν μια πόρτα ανοίξει απότομα, μεταβάλλοντας δραματικά τη θερμοκρασία του δωματίου και η τοποθεσία είναι είτε ψυχρή είτε ζεστή, μπορεί να χτυπήσει ο συναγερμός.

Πώς ακούγεται ένας ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα όταν σβήνει;

Ο συναγερμός του ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα θα ηχήσει τέσσερις φορές με δυνατό και επαναλαμβανόμενο ρυθμό όταν το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλό. 85 ντεσιμπέλ είναι η μέγιστη ένταση για τις ακολουθίες Πρώτης ειδοποίησης. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη ρύθμιση συναγερμού βιομηχανικών προτύπων, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ακόμη και ένα άτομο που κοιμάται θα ειδοποιηθεί.

Τι ήχο βγάζει ένας συναγερμός καπνού όταν η μπαταρία είναι χαμηλή;

Ένας συναγερμός καπνού θα κουδουνίζει μία φορά το λεπτό για να σας ενημερώσει ότι οι μπαταρίες πρέπει να αλλάξουν όταν αρχίσει να χάνει την ισχύ του.

Πώς ακούγεται ένας ανιχνευτής καπνού που πεθαίνει;

Όταν μια μπαταρία ανιχνευτή καπνού αρχίσει να εξαντλείται, θα πρέπει να ηχήσει ή να ηχήσει.

Πώς μπορείτε να μάθετε εάν η μπαταρία του ανιχνευτή καπνού σας είναι χαμηλή;

Στον ανιχνευτή καπνού, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί δοκιμής. Ο ανιχνευτής καπνού θα πρέπει να εκπέμπει έναν δυνατό, εκκωφαντικό συναγερμό μόλις πατηθεί το κουμπί, ωστόσο μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα. Αντικαταστήστε τις μπαταρίες σας εάν ο ήχος δεν ακούγεται ή είναι αμυδρός, που σημαίνει ότι η μπαταρία είναι χαμηλή.

Γιατί οι ανιχνευτές καπνού κελαηδούν τη νύχτα;

Όταν οι θερμοκρασίες του αέρα πέφτουν, μια ιδιότητα της μπαταρίας ενός συναγερμού καπνού μπορεί να τον αναγκάσει να μεταβεί στη λειτουργία χαμηλών στροφών μπαταρίας. Οι πιο ψυχρές ώρες για τις περισσότερες κατοικίες είναι μεταξύ 2 και 6 το πρωί. Εξαιτίας αυτού, ο συναγερμός μπορεί να ηχήσει στη μέση της νύχτας για να υποδείξει ότι οι μπαταρίες έχουν εξαντληθεί και να σβήσει όταν το σπίτι ζεσταθεί λίγο.

Μπορείτε να αποσυνδέσετε έναν σκληρό ενσύρματο ανιχνευτή καπνού;

Ναι, μπορείτε να αποσυνδέσετε έναν ενσύρματο ανιχνευτή καπνού. Θα πρέπει να υπάρχει το ίδιο είδος ακροδεκτών στο πίσω μέρος του ενσύρματου ανιχνευτή καπνού με εφεδρική μπαταρία. Αν ήταν απλώς αποσυνδεδεμένο από τον τοίχο ή την οροφή, η διαδικασία θα ήταν η ίδια.

Πού βρίσκεται το κουμπί επαναφοράς σε έναν ανιχνευτή καπνού;

Το κουμπί επαναφοράς βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό μέρος πολλών τυπικών ανιχνευτών καπνού. Ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να τοποθετήσουν το κουμπί επαναφοράς στα πλάγια της συσκευής για διάφορους λόγους.

Μπορεί ένας κυκλικός συναγερμός να ανιχνεύσει πυρκαγιά;

Όχι, ένα Ring Alarm δεν ανιχνεύει φωτιά. Όταν οι τρέχοντες ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα ηχούν το συναγερμό τους, Κουδούνισμα συναγερμού Ο καπνός σας ειδοποιεί στο smartphone σας. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με καπνό UL. Και ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα που είναι 10 ετών ή λιγότερο και δεν ανιχνεύουν φωτιά, καπνό ή μονοξείδιο του άνθρακα.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε γιατί ο συναγερμός καπνού σας κάνει υψηλό θόρυβο και πού βρίσκεται το κουμπί επαναφοράς σε έναν ανιχνευτή καπνού. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.