Γιατί οι φωτογραφίες μου στο Facebook εξαφανίστηκαν;

Το Facebook ιδρύθηκε πριν δημιουργηθεί οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι το Facebook είναι αυτό που έφερε την ιδέα της σύνδεσης των ανθρώπων μέσω του ιστού με κάθε νοικοκυριό στον κόσμο. Αν και δεν μπορούσε να αντισταθεί στον ανερχόμενο ανταγωνισμό, είχε καθιερωθεί ως ο πυρήνας του κόσμου των social media. Από την κοινή χρήση φωτογραφιών στη ροή μέχρι το παιχνίδι με φίλους, έχει κάθε στοιχείο ενός επιτυχημένου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης με πολλές περισσότερες δυνατότητες. Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όπου βιώνουν τις φωτογραφίες τους να εξαφανίζονται στο Facebook. Εάν είστε ένας από αυτούς και αναζητάτε έναν τρόπο να ανακτήσετε τις διαγραμμένες φωτογραφίες του Facebook, σας παρουσιάζουμε αυτόν τον χρήσιμο και αποτελεσματικό οδηγό. Επίσης, αυτό το άρθρο θα απαντήσει στις απορίες σας, όπως γιατί εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες μου στο Facebook.

Γιατί οι φωτογραφίες μου στο Facebook εξαφανίστηκαν;

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε τους λόγους για τους οποίους εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες σας στο Facebook και τρόπους για να τις ανακτήσετε με την ίδια ποιότητα.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και τις ίδιες εφαρμογές συστήματος, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια στη συσκευή σας. Ορισμένα από τα βήματα του τηλεφώνου Android σε αυτό το άρθρο εκτελούνται στο OnePlus Nord 5G για λόγους επεξήγησης.

Γιατί οι φωτογραφίες μου στο Facebook εξαφανίστηκαν;

Με την πάροδο του χρόνου, το Facebook έχει υποστεί ουσιαστικές αλλαγές, γεγονός που καθιστά δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το πρόβλημα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι φωτογραφίες σας στο Facebook εξαφανίστηκαν εν αγνοία σας:

  • Μη συμμόρφωση με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και τον κώδικα δεοντολογίας του Facebook. Οποιοδήποτε ακατάλληλο περιεχόμενο δημοσιεύεται είναι απαράδεκτο στην πλατφόρμα και έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της φωτογραφίας.

  • Όταν το Facebook υποβάλλεται σε συντήρηση, οι φωτογραφίες ορισμένων χρηστών εξαφανίζονται για την ίδια διάρκεια. Συνήθως χρειάζονται μερικές ώρες για να επιστρέψουν σε αυτή την περίπτωση.
  • Το Facebook έχει ενημερώσει τους χρήστες να μην ανεβάζουν μεγαλύτερα από 15 MB. Εάν οι φωτογραφίες σας είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για την εξαφάνιση των φωτογραφιών στο Facebook.
  • Οι υποστηριζόμενες μορφές αρχείων στην πλατφόρμα είναι JPEG, PNG, GIF, BMP και TIF. Εάν ανεβάσετε φωτογραφίες σε οποιαδήποτε άλλη μη υποστηριζόμενη μορφή, ενδέχεται να εξαφανιστούν αμέσως μετά τη δημοσίευση.
  • Μπορεί να έχετε κάνει την προβολή φωτογραφιών ιδιωτική ή να έχετε προσαρμόσει τη ρύθμιση προβολής, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι άλλοι να μην μπορούν να δουν τις φωτογραφίες σας.

Γιατί έχουν εξαφανιστεί οι φωτογραφίες του Facebook από το Timeline;

Το Facebook Timeline συνδυάζει την επισκόπηση του προφίλ σας και όλες τις προηγούμενες και παρούσες αλληλεπιδράσεις σας. Είναι ορατό σε όλους από προεπιλογή και μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με την επιθυμία σας. Ένα κοινό ερώτημα έχει τεθεί από πολλούς σχετικά με το γιατί οι φωτογραφίες τους στο Facebook εξαφανίστηκαν από το timeline. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό, αλλά τα ακόλουθα θα μπορούσαν να είναι τα αίτια:

  • Η δημοσίευση ακατάλληλων φωτογραφιών στο Facebook οδηγεί σε παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών του. Οι φωτογραφίες σας θα μπορούσαν να αφαιρεθούν για να το κάνετε αυτό.
  • Κατά τις ώρες συντήρησης του Facebook, οι φωτογραφίες τείνουν να εξαφανίζονται μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως ο ιστότοπος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζονται μερικές ώρες για να εμφανιστούν ξανά οι φωτογραφίες.
  • Μπορεί να είχατε κάνει το χρονολόγιό σας ιδιωτικό στο παρελθόν και να το είχατε ξεχάσει. Σε αυτήν την περίπτωση, οποιοσδήποτε εκτός από τους φίλους σας δεν θα μπορεί να δει το χρονολόγιό σας.

Γιατί η φωτογραφία εξαφανίστηκε από τον τοίχο του Facebook;

Το Facebook Wall είναι απλώς ένα άλλο όνομα για το Timeline του Facebook. Μεταφέρει όλες τις αναρτήσεις, τις φωτογραφίες σας κ.λπ. Εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα όπου οι φωτογραφίες σας στο Facebook εξαφανίστηκαν από τον τοίχο σας στο Facebook, ρίξτε μια ματιά στο γιατί μπορεί να συμβαίνει:

  • Όταν το Facebook είναι εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης, οι φωτογραφίες εξαφανίζονται προσωρινά για μερικές ώρες έως ότου ο ιστότοπος επανέλθει στην κανονική λειτουργία.
  • Το Facebook έχει αυστηρούς όρους παροχής υπηρεσιών. Η παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών του Facebook θα έχει ως αποτέλεσμα οι φωτογραφίες σας να απορριφθούν οριστικά από τον τοίχο σας στο Facebook.
  • Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τους τοίχους τους ιδιωτικούς και ορατούς μόνο σε φίλους. Σε μια σπάνια περίπτωση, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που οι φωτογραφίες εξαφανίζονται στο Facebook.

Γιατί εξαφανίζεται η φωτογραφία εξωφύλλου της Ομάδας μου στο Facebook;

Οι φωτογραφίες εξωφύλλου είναι ορατές σε όλους όσους επισκέπτονται το χρονοδιάγραμμα ή τη σελίδα της ομάδας. Ως εκ τούτου, καθοδηγούνται από αυστηρές πολιτικές. Το Facebook παρακολουθεί τις φωτογραφίες εξωφύλλου που ανεβαίνουν και τις αφαιρεί για τους ακόλουθους λόγους:

  • Το Facebook εντοπίζει φωτογραφίες ομαδικών εξωφύλλων που είναι παραπλανητικές ή προωθητικές και τις απορρίπτει.
  • Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Με απλά λόγια, εάν χρησιμοποιείτε εικόνες που ανήκουν σε τρίτους χωρίς την άδειά τους, εκτός εάν πρόκειται για εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιώματα ή έχουν σχεδιαστεί μόνοι τους.

Γιατί δεν μπορώ να δω τα άλμπουμ φωτογραφιών μου στο Facebook; Γιατί τα άλμπουμ φωτογραφιών μου εξαφανίστηκαν στο Facebook;

Η εξαφάνιση άλμπουμ φωτογραφιών στο Facebook μπορεί να οφείλεται στις συγκεκριμένες αιτίες:

  • Το Facebook είναι μια πλατφόρμα γεμάτη σφάλματα και δυσλειτουργίες. Είναι πιθανό τα άλμπουμ φωτογραφιών σας να έχουν εξαφανιστεί λόγω σφάλματος. Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε τα άλμπουμ για λίγο για να δείτε αν έχουν επιστρέψει.
  • Τα άλμπουμ και οι φωτογραφίες εξαφανίζονται για λίγο για ορισμένους χρήστες όταν το Facebook είναι υπό συντήρηση.
  • Η παράβαση των όρων παροχής υπηρεσιών του Facebook, όπως η δημοσίευση υβριστικού και ευαίσθητου περιεχομένου που προωθεί το μίσος, θα μπορούσε να καταλήξει στη διαγραφή φωτογραφιών και άλμπουμ.

Το Facebook διέγραψε τα άλμπουμ φωτογραφιών;

Ναι, εάν παραβιάσετε τους όρους παροχής υπηρεσιών του Facebook, μπορούν να διαγράψουν τα άλμπουμ φωτογραφιών σας. Παραδείγματα παραβίασης περιλαμβάνουν πορνογραφικό περιεχόμενο, εικόνες που διαδίδουν μίσος, φωτογραφίες που απεικονίζουν πυρσό ή αίμα και πολλά άλλα. Προσέχετε τι δημοσιεύετε ή μοιράζεστε με άλλους στην πλατφόρμα για να αποτρέψετε την κατάργηση των φωτογραφιών σας.

Πού πήγαν οι φωτογραφίες μου στο Facebook; Πού πήγαν οι φωτογραφίες μου στο Facebook;

Αναρωτιέστε γιατί εξαφανίζονται οι φωτογραφίες στο Facebook, ίσως ρωτήσετε πού πήγαν. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι φωτογραφίες σας εξαφανίζονται ξαφνικά χωρίς καμία ειδοποίηση ή προειδοποίηση.

  • Εάν οι φωτογραφίες σας εξαφανίστηκαν λόγω συντήρησης ή δυσλειτουργιών, είναι προσωρινό και οι φωτογραφίες θα επιστρέψουν κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Εάν οι φωτογραφίες έχουν αφαιρεθεί λόγω παραβίασης των όρων παροχής υπηρεσιών, ενδέχεται να διαγραφούν οριστικά.

Διατηρεί το Facebook διαγραμμένες φωτογραφίες;

Όχι, το Facebook δεν διατηρεί τις φωτογραφίες μετά τη διαγραφή τους. Καταργούνται οριστικά από τους διακομιστές στους οποίους ήταν αποθηκευμένοι. Ωστόσο, ενδέχεται να είναι δυνατή η ανάκτησή τους χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους.

Πώς να ανακτήσετε τις διαγραμμένες φωτογραφίες του Facebook;

Το Facebook είναι σαν ένα γλυκό σπίτι, γεμάτο σούπερ διασκεδαστικές αναμνήσεις και εικόνες που θα λείψουν όλοι πριν φύγουν. Και θέλουν να πάρουν μαζί τους όλες εκείνες τις φωτογραφίες που κρέμονται στους τοίχους για να νιώσουν νοσταλγία για το μέλλον. Αναφέραμε παρακάτω μερικές μεθόδους για να σας βοηθήσουμε να συλλέξετε αυτές τις αγαπημένες αναμνήσεις από αυτό το σπίτι που ονομάζεται Facebook:

Επιλογή I: Για χρήστες Windows/Mac

Το Facebook χρησιμοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής για την αποθήκευση φωτογραφιών και την ασφάλεια τους. Εάν διαγράψατε τις φωτογραφίες από το Facebook, πιθανόν να έχουν μεταφερθεί στην εφαρμογή Trash/Κάδος Ανακύκλωσης. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τις διαγραμμένες φωτογραφίες του Facebook σε έναν υπολογιστή:

1. Εκκινήστε τον Κάδο Ανακύκλωσης στη συσκευή σας με Windows.

Σημείωση: Εκκινήστε την εφαρμογή Trash στην περίπτωση Mac.

2. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στις φωτογραφίες που διαγράφηκαν πρόσφατα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Restore από το μενού περιβάλλοντος, όπως τονίστηκε.

Επιλογή II: Για χρήστες Android/iOS

Μπορείτε να ανακτήσετε τις εξαφανισμένες φωτογραφίες του Facebook στη συσκευή του τηλεφώνου σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Σημείωση: Οι εικόνες διατηρούνται μόνο για 30 ημέρες πριν από την οριστική διαγραφή.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Gallery στο τηλέφωνό σας.

2. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε στο φάκελο Πρόσφατα διαγραμμένα.

3. Πατήστε παρατεταμένα για να επιλέξετε τις εικόνες που θέλετε να επαναφέρετε.

4. Πατήστε στο εικονίδιο Επαναφορά από την επάνω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τώρα, πατήστε στο RECOVER από το αναδυόμενο παράθυρο.

Επιλογή III: Ανάκτηση από το Αρχείο Facebook

Το Facebook αρχειοθετεί όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας, τα οποία μπορούν να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι μια χρονοβόρα υπόθεση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τις εξαφανισμένες φωτογραφίες του Facebook από το αρχείο του Facebook:

1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Κάντε κλικ στο Settings & privacy.

4. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

5. Από το αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στις Πληροφορίες σας στο Facebook.

6. Κάντε κλικ στο Λήψη των πληροφοριών σας.

7. Στη συνέχεια, επιλέξτε το προτιμώμενο εύρος ημερομηνιών από το αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα Επιλογή επιλογών αρχείου, όπως φαίνεται παρακάτω.

8. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Αίτημα λήψης.

9. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε για να το εξαγάγετε.

Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε τις φωτογραφίες σας ανάμεσα σε αυτά τα αρχεία και αν δεν τα καταφέρετε, δοκιμάστε τις άλλες λύσεις.

Επιλογή IV: Χρησιμοποιήστε λογισμικό αποκατάστασης φωτογραφιών

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν σας βοήθησαν να βρείτε τις φωτογραφίες σας και οι φωτογραφίες σας έχουν διαγραφεί από το Facebook και τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Wondershare Recoverit. Θα μπορούσε να αξιοποιήσει πληροφορίες από τα βαθύτερα άκρα του συστήματός σας, ακόμα κι αν οι μονάδες είχαν διαμορφωθεί νωρίτερα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας παρακάτω:

1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Wondershare Recoverit στο πρόγραμμα περιήγησής σας και πραγματοποιήστε λήψη του στον υπολογιστή σας.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή που έχετε λάβει.

3. Επιλέξτε την επιθυμητή θέση που θέλετε να σαρώσετε.

4. Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αρχείων και αναζητήστε διεξοδικά τα αρχεία που θέλετε.

5. Ανοίξτε τη διαγραμμένη φωτογραφία που θέλετε και κάντε κλικ στο Ανάκτηση για να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Κορυφαίες εφαρμογές ανάκτησης φωτογραφιών στο Facebook

Πολλές εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο για την ανάκτηση διαγραμμένων φωτογραφιών Facebook. Ωστόσο, προτού επιδοθείτε σε εφαρμογές τρίτων, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση αυτών των εφαρμογών ενέχει κίνδυνο απορρήτου, καθώς ενδέχεται να ζητήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας πριν αναζητήσουν τα χαμένα αρχεία. Θα πρέπει να κάνετε προηγούμενη έρευνα πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή. Έχουμε παραθέσει δύο εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από πολλούς και έχουν αποδειχθεί ασφαλείς για την ανάκτηση εξαφανισμένων φωτογραφιών στο Facebook:

1. Wondershare Recoverit

Το Wondershare Recoverit είναι μια από τις δημοφιλείς εφαρμογές ανάκτησης που μπορεί να ανακτήσει περισσότερους από 1000 τύπους μορφών αρχείων. Μπορείτε επίσης να ανακτήσετε βίντεο ultra HD, 4K και 8K από DSLR, Drone κ.λπ.

2. Ανάκτηση φωτογραφιών Systweak

Η εφαρμογή Systweak Photos Recovery μπορεί να ανακτήσει τα χαμένα αρχεία σας από κατεστραμμένες μονάδες USB, σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης με ευκολία. Με την ολοκληρωμένη διαδικασία σάρωσης, όλα τα κρυμμένα ή θαμμένα διαγραμμένα αρχεία μπορούν να βρεθούν και να αποκατασταθούν με αυτήν την εφαρμογή.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε γιατί εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες σας στο Facebook και πώς να τις ανακτήσετε. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Πώς να σταματήσετε την κοινή χρήση δεδομένων Whatsapp με το Facebook