Γιατί η Google επανασχεδιάζει τη διεπαφή χρήστη για λήψεις Chrome

Αρχικά, το Google Chrome εμφάνιζε ενεργές και ολοκληρωμένες λήψεις στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Αλλά από τον Αύγουστο του 2023, η Google αλλάζει τη γραμμή λήψεων για έναν φιλικό προς το χρήστη δίσκο λήψεων.

Ενώ πολλοί μπορεί να είναι ικανοποιημένοι με την τοποθέτηση νέων λήψεων, άλλοι μπορεί να θέλουν να παραμείνουν σε αυτά που γνωρίζουν και να μην πιστεύουν ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη. Πώς θα είναι η νέα διεπαφή χρήστη λήψεων Chrome; Και αυτό θα κάνει τη διαχείριση των λήψεών σας πιο εύκολη ή θα γίνει ταλαιπωρία;

Τι κάνει η Google με τη γραμμή λήψης;

Η Google ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τη γραμμή λήψεων μέσω του Ιστολόγιο Chromium τον Αύγουστο του 2023. Στην ανακοίνωση, η επωνυμία αναγνώρισε ότι η γραμμή λήψης του Chrome είχε μειονεκτήματα, όπως η κατάληψη χώρου, η μη αυτόματη απομάκρυνση και η προσφορά περιορισμένων ενεργειών.

  Πώς να κατεβάσετε Torrents σε ένα Chromebook

Πίστωση εικόνας: Ιστολόγιο Chromium

Αντί οι λήψεις να εμφανίζονται στο κάτω μέρος, θα μετακινηθεί στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων ως δίσκος λήψης, μια παρόμοια προσέγγιση με άλλα προγράμματα περιήγησης. Ο δίσκος λήψης εμφανίζεται δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων, παρέχοντας μια σαφή γραμμή διαχωρισμού μεταξύ της διεπαφής χρήστη και του περιεχομένου ιστού.

Τι θα προσφέρουν στους χρήστες τα Downloads Redesign;

Όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου ή φακέλου, το εικονίδιο λήψης θα εμφανιστεί δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ο δίσκος θα ανοίξει για να σας ειδοποιήσει. Ωστόσο, έχετε την επιλογή να επιλέξετε εάν ο δίσκος ανοίγει αυτόματα ή όχι στις ρυθμίσεις του Chrome.

Επιπλέον, μπορείτε να ανοίξετε το δίσκο λήψης σε οποιαδήποτε καρτέλα, όχι μόνο σε αυτήν που χρησιμοποιείται για τη λήψη. Επιπλέον, μπορείτε να προβάλετε όλες τις λήψεις από τις τελευταίες 24 ώρες στον αναδυόμενο δίσκο, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ανοίγματος, επανάληψης και παύσης/συνέχισης των λήψεων.

  Πώς να αλλάξετε το Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε μια πιο σε βάθος προβολή των λήψεών σας επιλέγοντας Εμφάνιση όλων των λήψεων, η οποία θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με τις λήψεις σας.

Πίστωση εικόνας: Ιστολόγιο Chromium

Επιπλέον, το Google Chrome θα συνεχίσει να εμφανίζει προειδοποιητικά σημάδια πιθανών ιών, όπως να σας ειδοποιεί ότι μπλοκαρίστηκε μια επικίνδυνη λήψη, με τον ίδιο τρόπο που το ανανεωμένο εικονίδιο του λουκέτου της Google προσδιορίζει εάν οι ιστότοποι είναι ασφαλείς.

Η ευέλικτη διεπαφή χρήστη επιτρέπει στο Chrome να παρέχει περισσότερο πλαίσιο για τη λήψη σας για να σας προστατεύει από δυνητικά επικίνδυνους ιούς και τους επιτρέπει να δημιουργούν προηγμένες επιλογές σάρωσης.

Πώς μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την παλιά σχεδίαση της γραμμής λήψης του Chrome

Εάν είστε χρήστης που προτιμά να χρησιμοποιεί τη γραμμή λήψης, υπάρχει λύση. Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το chrome://flags/#download-bubble στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.

  Αποκτήστε ένα σκοτεινό θέμα για το Facebook Messenger στο Chrome

Οι σημαίες του Chrome θα ανοίξουν σε μια νέα καρτέλα με το συννεφάκι Ενεργοποίηση λήψης επισημασμένο με κίτρινο χρώμα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση. Κάτω δεξιά στην οθόνη, κάντε κλικ στην Επανεκκίνηση για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Εάν είστε συγγραφέας ή προγραμματιστής, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ενημέρωση οδηγών ή εικόνων που αναφέρονται στο παλιό σχέδιο λήψης. Για τους προγραμματιστές επεκτάσεων, μπορεί να είναι η περίπτωση ενημέρωσης επεκτάσεων.

Το Chrome παρουσιάζει μια ανανεωμένη εμπειρία λήψης

Ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για την προσαρμογή στη νέα τοποθέτηση λήψης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης του ίδιου αρχείου/φακέλου πολλές φορές επειδή ξεχάσατε το δίσκο λήψης. Ωστόσο, η Google δηλώνει ότι οι χρήστες θα το βρίσκουν πιο απλό και πιο γρήγορο να παρακολουθούν τις λήψεις.

Ο δίσκος λήψης του Chrome κυκλοφορεί και θα είναι σύντομα διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες, επομένως φροντίστε να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome στην πιο πρόσφατη έκδοση. Όσο περιμένετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι λήψεις σας είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορες.