Βελτιστοποίηση απόδοσης εφαρμογής: Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης APM

Δεν επιθυμούμε όλοι οι εφαρμογές μας να εκτελούνται άψογα; Δυστυχώς, οι εφαρμογές έχουν γίνει τόσο περίπλοκες που η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους είναι πιο περίπλοκη από ποτέ. Οι σύγχρονες εφαρμογές έχουν πολλά επίπεδα. Υπάρχει το front-end που φροντίζει για τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών. Υπάρχει επίσης ένα back-end που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς επεξεργασίας. Και τέλος, υπάρχει συχνά μια βάση δεδομένων για τη διατήρηση των δεδομένων της εφαρμογής. Όλα αυτά τα εξαρτήματα, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργούν σε διαφορετικά μηχανήματα—και συχνά λειτουργούν, πρέπει να συνομιλούν μεταξύ τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει επίσης να ανταποκριθούν στα αιτήματα του άλλου αμέσως. Αλλά επειδή το back-end εξυπηρετεί συχνά πολλαπλές διεπαφές και η βάση δεδομένων συχνά εξυπηρετεί πολλαπλά back-end, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύπλοκα. Αυτό συμβαίνει όταν η απόδοση της εφαρμογής συχνά αρχίζει να υποβαθμίζεται. Και όταν συμβεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο εργαλείο για να παρακολουθείτε την κατάσταση και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση. Αυτό είναι το θέμα του άρθρου μας και πρόκειται να εξετάσουμε τα καλύτερα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής.

Προτού εξετάσουμε πραγματικά μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, θα μιλήσουμε πρώτα για την απόδοση της εφαρμογής. Θα ρίξουμε μια ματιά σε τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικό. Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής, τι είναι και τι συνεπάγεται. Θα μιλήσουμε επίσης για τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς, καθώς αυτό θα σας επιτρέψει να μετρήσετε την υποβάθμιση —ή τη βελτίωση— της απόδοσης της εφαρμογής. Μετά από αυτό, θα εξερευνήσουμε τα ίδια τα εργαλεία, τι είναι και τι κάνουν, προτού επιτέλους εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής.

Η σημασία της απόδοσης της εφαρμογής

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα ως προς το τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για την απόδοση της εφαρμογής. Το θέμα δεν είναι μόνο πόσο καλά λειτουργούν το Microsoft Word ή τα προγράμματα περιήγησης Chrome ή Firefox. Ναι, αυτές είναι εφαρμογές και μπορεί επίσης να υποφέρουν από προβλήματα απόδοσης, αλλά αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η απόδοση εσωτερικών ή προσαρμοσμένων εφαρμογών. Λοιπόν, ποια είναι η σημασία της απόδοσης της εφαρμογής; Ενώ διαφορετικοί άνθρωποι θα έδιναν διαφορετικές απαντήσεις, γενικά μιλώντας, αυτό έχει να κάνει με την παραγωγικότητα. Αυτές οι εσωτερικές ή προσαρμοσμένες εφαρμογές εξυπηρετούν έναν σκοπό και, όταν δεν υπάρχει η απόδοσή τους, η παραγωγικότητα υποφέρει. Απλούστατο.

Είναι πιθανότατα ακόμη πιο σημαντικό εάν δραστηριοποιείτε στην επιχείρηση Software as a Service (SaaS), καθώς αυτές οι εσωτερικές και προσαρμοσμένες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες. Στη συνέχεια, ένα χτύπημα απόδοσης θα μπορούσε να οδηγήσει τους πελάτες να σκεφτούν τη χρήση ανταγωνιστικών υπηρεσιών.
Υπάρχουν κυρίως δύο σημεία όπου η απόδοση της εφαρμογής μπορεί να υποβαθμιστεί. Το πρώτο είναι η επικοινωνία μεταξύ των εξαρτημάτων. Με τα διάφορα επίπεδα που εκτελούνται συνήθως σε διαφορετικούς υπολογιστές, η επικοινωνία γίνεται συχνά μέσω ενός δικτύου και τα δίκτυα, όπως πιθανότατα γνωρίζετε, μπορεί να υποφέρουν από κάθε είδους υποβάθμιση της απόδοσης.

Το άλλο μέρος όπου η απόδοση της εφαρμογής μπορεί συχνά να υποβαθμιστεί είναι οι ίδιοι οι διακομιστές. Εάν, για παράδειγμα, ένας διακομιστής back-end είναι υπερφορτωμένος, θα μπορούσε να καθυστερήσει την απόκριση σε αιτήματα από τα front-ends, προκαλώντας πρόβλημα απόδοσης. Το ίδιο ισχύει και για τα αιτήματα από τον διακομιστή υποστήριξης προς τις βάσεις δεδομένων.

Βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής

Η βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής δεν διαφέρει από την αντιμετώπιση προβλημάτων. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε από πού προέρχεται το χτύπημα απόδοσης. Μόλις μάθετε από πού προέρχεται το πρόβλημα, η επίλυσή του είναι απλώς θέμα διόρθωσης της βασικής αιτίας του. Αυτό καθιστά την εύρεση της βασικής αιτίας το δεύτερο βήμα για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής.

Μόλις γίνει γνωστή η βασική αιτία της υποβάθμισης της απόδοσης της εφαρμογής σας, το μόνο που απομένει είναι να το διορθώσετε. Για παράδειγμα, εάν ο διακομιστής υποστήριξης είναι υπερφορτωμένος, ίσως είναι καιρός να προσθέσετε έναν δεύτερο διακομιστή ή να τον ενισχύσετε προσθέτοντας πυρήνες επεξεργαστή ή μνήμη. Ομοίως, εάν η αιτία της υποβάθμισης είναι το γεγονός ότι το δίκτυο μεταξύ δύο στοιχείων είναι συμφορημένο, προκαλώντας καθυστερήσεις, ίσως είναι καιρός να αναβαθμιστεί το δίκτυο. Αυτό συμβαίνει συνήθως με συνδέσεις WAN όπου η αναβάθμιση είναι συχνά απλώς ένα τηλεφώνημα στον προμηθευτή.

  Τι σημαίνει "HMU" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Καθιέρωση ενός σημείου αναφοράς για μελλοντική σύγκριση

Οι περισσότερες εφαρμογές ξεκινούν με αποδεκτές επιδόσεις. Ωστόσο, τα πράγματα συχνά υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή ή καθώς ο όγκος των δεδομένων που χειρίζεται γίνεται μεγαλύτερος. Αργά ή γρήγορα —συχνά νωρίτερα— ένα από τα δύο πράγματα είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Οι χρήστες θα αρχίσουν να παραπονιούνται ότι η εφαρμογή δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ήταν κάποτε ή ότι η εφαρμογή πρόκειται να επιβραδυνθεί.

Οι χρήστες δεν είναι ψεύτες, απλώς τείνουν να έχουν μια λοξή αντίληψη και ειλικρινά πιστεύουν ότι η εφαρμογή είναι πιο αργή όταν πραγματικά λειτουργεί καλά. Εδώ η συγκριτική αξιολόγηση μπορεί να είναι χρήσιμη. Πρέπει να μετρήσετε εκ των προτέρων την απόδοση της εφαρμογής σας. Στη συνέχεια, όταν οι χρήστες διαμαρτύρονται, μπορείτε απλώς να συγκρίνετε την τρέχουσα μέτρηση με την αρχική —το σημείο αναφοράς— και να δείτε εάν πράγματι έχει επιβραδυνθεί και κατά πόσο ή να αποδείξετε ότι εξακολουθεί να έχει καλή απόδοση. Το να έχετε ένα σημείο αναφοράς και να το συγκρίνετε με την τρέχουσα απόδοση σε τακτική βάση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε υποβαθμίσεις απόδοσης προτού το παρατηρήσουν οι χρήστες.

Σχετικά με τα εργαλεία

Υπάρχουν όλα τα είδη εργαλείων που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να βελτιστοποιήσει την απόδοση της εφαρμογής και όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, πρέπει να το μετρήσουν ή να το παρακολουθήσουν με κάποιο τρόπο. Τα περισσότερα εργαλεία βελτιστοποίησης απόδοσης εφαρμογών είναι στην πραγματικότητα εργαλεία παρακολούθησης ή ανάλυσης απόδοσης εφαρμογών, καθώς αυτά θα χρησιμοποιήσετε για να βρείτε ζητήματα απόδοσης και να μετρήσετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας για βελτιστοποίηση.

Δυστυχώς, τα περισσότερα τέτοια εργαλεία δεν θα φροντίσουν για την πραγματική βελτιστοποίηση. Θα σας βοηθήσουν να δείτε εάν και πού υπάρχει πρόβλημα απόδοσης. Κάποιοι θα προτείνουν ακόμη και τρόπους βελτιστοποίησης, αλλά δεν θα κάνουν τη δουλειά για εσάς. Αυτό είναι λογικό, υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές και οι εφαρμογές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα καθολικό εργαλείο που θα μπορούσε να διορθώσει προβλήματα εφαρμογών. Θέλετε ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για να τροποποιήσετε τον κώδικά σας ούτως ή άλλως;

Το καλύτερο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της εφαρμογής

Η λίστα μας περιέχει μια ποικιλία εργαλείων. Μερικά είναι εργαλεία παρακολούθησης απόδοσης εφαρμογών. Άλλοι θα παρακολουθούν την απόδοση της βάσης δεδομένων. Έχουμε ακόμη και ένα πακέτο που συνδυάζει αυτά τα δύο εργαλεία. Σε αντίθεση με άλλους τύπους εργαλείων – όπως τα εργαλεία παρακολούθησης εύρους ζώνης, για παράδειγμα, τα οποία όλα λειτουργούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο – τα εργαλεία βελτιστοποίησης απόδοσης εφαρμογών διαφέρουν πολύ ως προς το τι κάνουν και τον τρόπο λειτουργίας. Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε έναν καλό συνδυασμό από αυτά που είναι διαθέσιμα εκεί έξω.

1. Πακέτο βελτιστοποίησης απόδοσης εφαρμογής SolarWinds (Δωρεάν δοκιμή)

Η πρώτη μας καταχώρηση δεν είναι ένα εργαλείο, αλλά μάλλον μια δέσμη εργαλείων από τη SolarWinds, μια εταιρεία που κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δικτύου εδώ και περίπου 20 χρόνια. Έχει μεγάλη εκτίμηση από πολλούς και το κορυφαίο προϊόν του, το SolarWinds Network Performance Monitor, λαμβάνει συνεχώς κορυφαίες κριτικές ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης εύρους ζώνης δικτύου. Σαν να μην έφτανε αυτό, η SolarWinds φημίζεται επίσης για τα δωρεάν εργαλεία της, μικρότερα προϊόντα που καλύπτουν το καθένα μια συγκεκριμένη ανάγκη των διαχειριστών του δικτύου. Το SolarWinds Advanced Subnet Calculator και ο Kiwi Syslog Server είναι δύο καλά παραδείγματα αυτών των δωρεάν εργαλείων.

Επιστροφή στη βελτιστοποίηση απόδοσης εφαρμογών, η προσφορά της SolarWinds ονομάζεται Πακέτο Βελτιστοποίησης Απόδοσης Εφαρμογών. Αυτό είναι ένα πακέτο που αποτελείται από δύο εξαιρετικά εργαλεία, το διακομιστή και την παρακολούθηση εφαρμογών και το Database Performance Analyzer. Με μία πρόταση, το πακέτο παρέχει μια πλήρη στοίβα εφαρμογή, βάση δεδομένων, εικονικοποίηση και λύση βελτιστοποίησης απόδοσης διακομιστή.

Σε συνδυασμό, τα δύο εργαλεία προσφέρουν μια απαράμιλλη σειρά χρήσιμων χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, η ανάλυση χρόνου απόκρισης θα σας επιτρέψει να δείτε τη βασική αιτία των προβλημάτων απόκρισης της εφαρμογής. Επιπλέον, η ιστορική ανάλυση και οι δυναμικές γραμμές βάσης σάς βοηθούν να εντοπίσετε προβλήματα συντονισμού. Ο Διακομιστής και η Παρακολούθηση Εφαρμογών SolarWinds βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική χωρίς πράκτορες για να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε εκατοντάδες περιπτώσεις παραγωγής με ελάχιστο φορτίο. Αυτό δεν είναι μόνο για εσωτερικές ή προσαρμοσμένες εφαρμογές. Το εργαλείο περιλαμβάνει περισσότερα από διακόσια πρότυπα εφαρμογών για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την απόδοση της εφαρμογής εκ των υστέρων. Φυσικά, έχετε επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πρότυπα για εσωτερικές εξελίξεις. Με τον προγραμματισμό χωρητικότητας CPU, μνήμης και δίσκου, η δέσμη σάς επιτρέπει να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά προβλήματα για να επιλύσετε γρήγορα προβλήματα.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε τη ρουτίνα "Bedtime" του Βοηθού Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλήρως λειτουργική δοκιμή 30 ημερών με αυτόν τον σύνδεσμο.

Εν τω μεταξύ, ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά σε καθένα από τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πακέτο βελτιστοποίησης απόδοσης εφαρμογών SolarWinds.

1.1 Διακομιστής SolarWinds και Παρακολούθηση Εφαρμογών (Δωρεάν δοκιμή)

Το SolarWinds Server And Application Monitor περιγράφεται από τον εκδότη του ως «Λογισμικό παρακολούθησης διακομιστή που δημιουργήθηκε για την εύρεση και επίλυση προβλημάτων εφαρμογών». Συγκεκριμένα, αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε οποιαδήποτε εφαρμογή, οποιονδήποτε διακομιστή, οπουδήποτε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε προληπτικά την απόδοση, τη χωρητικότητα και την υγεία των εφαρμογών Linux και Windows σε κέντρα δεδομένων, απομακρυσμένα γραφεία και στο cloud.

Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παρακολούθησης διακομιστή για εφαρμογές, συστήματα, hypervisor και προϊόντα της Microsoft. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό προϊόν για την παρακολούθηση υποδομών που βασίζονται σε cloud. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για παρακολούθηση και ειδοποίηση για μετρήσεις υποδομής Azure και AWS. Όλα αυτά γίνονται στον ίδιο πίνακα εργαλείων με τις εφαρμογές και τα συστήματά σας εντός της εγκατάστασης. Μιλώντας για τον πίνακα εργαλείων του προϊόντος, θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε περισσότερες από 1200 εφαρμογές προμηθευτών, διακομιστές, βάσεις δεδομένων και χώρο αποθήκευσης, όλα από μια ενιαία, εύχρηστη, προσαρμόσιμη διεπαφή ιστού. Το εργαλείο παρακολούθησης διακομιστή SolarWinds Server and Application Monitor παρέχει αυτοματοποιημένη ανακάλυψη και χαρτογράφηση εφαρμογών και υποδομών. Διαθέτει επίσης προσαρμόσιμα πρότυπα παρακολούθησης και προκατασκευασμένες ειδοποιήσεις και αναφορές.

Οι τιμές για το SolarWinds Server και Application Monitor βασίζονται στον αριθμό των στοιχείων, των κόμβων και των τόμων που παρακολουθούνται, ξεκινώντας από 2.995 $ για 150 οθόνες. Όπως τα περισσότερα άλλα προϊόντα SolarWinds, μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών είναι διαθέσιμη για λήψη, εάν θέλετε να δοκιμάσετε το προϊόν πριν το αγοράσετε.

1.2 Αναλυτής απόδοσης βάσης δεδομένων SolarWinds (Δωρεάν δοκιμή)

Το SolarWinds Database Performance Analyzer παρακολουθεί και αναλύει τα στιγμιότυπα της βάσης δεδομένων SQL για να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο ανάλυσης χρόνου απόκρισης, εστιάζει στο χρόνο μεταξύ ενός αιτήματος ερωτήματος και της αντίστοιχης απάντησης από τη βάση δεδομένων και αναλύει τύπους αναμονής και συμβάντα, βοηθώντας στον εντοπισμό των σημείων συμφόρησης στις βάσεις δεδομένων.

Αυτό το προϊόν διαθέτει μια εύχρηστη διεπαφή που μπορεί να βοηθήσει τους διαχειριστές να βρίσκουν προβλήματα γρήγορα και εύκολα. Η κύρια οθόνη του θα σας επιτρέψει να δείτε στιγμιότυπα βάσης δεδομένων, χρόνους αναμονής, συμβουλές ερωτημάτων, φόρτωση επεξεργαστή, μνήμη, δίσκο και συνεδρίες. Μπορείτε να εμφανίσετε τον πίνακα ελέγχου τάσεων μιας συγκεκριμένης παρουσίας βάσης δεδομένων, η οποία θα σας εμφανίσει τους συνολικούς χρόνους αναμονής για τους χρήστες κατά τη διάρκεια ενός μήνα σε γραφική μορφή. Μπορεί επίσης να σχεδιάσει την επιλογή του μέσου ή τυπικού χρόνου αναμονής ημέρας. Σε αυτήν την προβολή, κάθε χρώμα γραφήματος αντιπροσωπεύει μια μεμονωμένη πρόταση SQL. Αυτό που λαμβάνετε είναι μια οπτική απεικόνιση του ποια δήλωση διαρκεί περισσότερο.

Οι τιμές για το SolarWinds Database Performance Analyzer ξεκινούν από 1.995 $ και ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό και τον τύπο των παρουσιών βάσης δεδομένων που πρέπει να παρακολουθούνται. Και πάλι, μια πλήρως λειτουργική δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη, αν και αυτή διαρκεί μόνο 14 ημέρες. Ωστόσο, κατά τη λήψη της δοκιμής ως μέρος του πακέτου βελτιστοποίησης απόδοσης της εφαρμογής SolarWinds, θα έχετε μια πλήρη δοκιμή 30 ημερών.

2. ManageEngine Applications Manager

Αν και μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο το SolarWinds, το ManageEngine είναι ακόμα ένα άλλο όνομα που απολαμβάνει εξαιρετική φήμη μεταξύ των διαχειριστών δικτύου. Όπως θα μαντέψατε από το όνομά του, το ManageEngine Application Manager ασχολείται με τη διαχείριση εφαρμογών. Ωστόσο, αυτό είναι ένα κάπως παραπλανητικό όνομα, καθώς είναι τόσο πλατφόρμα παρακολούθησης όσο και εργαλείο διαχείρισης.

Αυτό το εργαλείο προσφέρει ενσωματωμένη παρακολούθηση της απόδοσης της εφαρμογής για όλες τις ανάγκες παρακολούθησης του διακομιστή και της εφαρμογής σας. Μπορεί επίσης να το κάνει αυτό για τα υποκείμενα στοιχεία υποδομής, όπως διακομιστές εφαρμογών, βάσεις δεδομένων, ενδιάμεσο λογισμικό και στοιχεία ανταλλαγής μηνυμάτων, διακομιστές ιστού, υπηρεσίες ιστού, πακέτα ERP, εικονικά συστήματα και πόρους cloud. Με λίγα λόγια, αυτή είναι μια πλατφόρμα που καλύπτει τα πάντα.

  Πώς να επιβάλετε τη "Σκοτεινή λειτουργία" σε οποιαδήποτε εφαρμογή iPhone με Smart Invert

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν με αυτό το εργαλείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθείτε τους χρόνους απόκρισης της εφαρμογής με πληροφορίες σε επίπεδο κώδικα σχετικά με το περιβάλλον παρακολούθησης της απόδοσης της εφαρμογής σας. Η δυνατότητα εντοπισμού συναλλαγών θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε αργές συναλλαγές. Θα παρακολουθεί τις εκτελέσεις ερωτημάτων της βάσης δεδομένων και θα παρακολουθεί τις συναλλαγές στο παρασκήνιο.

Το ManageEngine Application Manager είναι διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες, καθώς και μια έκδοση Professional και μια Enterprise επί πληρωμή. Η τιμή ξεκινά από 945 $ και μπορείτε να λάβετε λεπτομέρειες επικοινωνώντας με το ManageEngine. Διατίθεται επίσης μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.

3. AppDynamics APM

Το Appdynamics, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της Cisco, διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης απόδοσης εφαρμογών, το οποίο ονομάζεται απλά Appdnamics APM. Αυτό το εξαιρετικό εργαλείο θα ανακαλύψει, θα χαρτογραφήσει και θα οπτικοποιήσει αυτόματα τα κρίσιμα ταξίδια των πελατών σας μέσω κάθε υπηρεσίας εφαρμογής και στοιχείου υποδομής. Παρέχει στις ομάδες διαχείρισης μια ενιαία πηγή πληροφοριών για την εστίαση στην απόδοση από άκρο σε άκρο στο πλαίσιο της εμπειρίας του πελάτη, αντί να παρακολουθεί μεμονωμένες υπηρεσίες.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να μάθει τι είναι η κανονική απόδοση, χτίζοντας αποτελεσματικά τη δική του βασική γραμμή απόδοσης της εφαρμογής. Επιτρέπει στο εργαλείο να σας ειδοποιεί όποτε η απόδοση δεν είναι κανονική. Υπάρχει άμεση ενοποίηση με το ServiceNow, το PagerDuty και το Jira, ώστε να μπορείτε να ειδοποιηθείτε αμέσως και να διορθώσετε προβλήματα προτού τα παρατηρήσουν οι πελάτες.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι το άμεσο, αυτοματοποιημένο, διαγνωστικό σε επίπεδο κώδικα του εργαλείου. Οι βαθιές διαγνωστικές του δυνατότητες σάς δίνουν τη δυνατότητα να προσδιορίσετε τη βασική αιτία μέχρι τη μεμονωμένη γραμμή κώδικα. Η ομάδα σας δεν θα χρειαστεί να ψάξει τα αρχεία καταγραφής, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο προγραμματιστή.

Το Appdynamics APM είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις. Το πιο βασικό ονομάζεται APM Pro. Το APM Advanced προσθέτει δυνατότητες ορατότητας διακομιστή και ορατότητας δικτύου. Το ανώτατο επίπεδο ονομάζεται APM Peak και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες από το APM Advanced συν παρακολούθηση επιχειρηματικής απόδοσης, ανάλυση συναλλαγών και επαγγελματικά ταξίδια. Μπορείτε να λάβετε τις τιμές επικοινωνώντας με την Appdynamics και είναι διαθέσιμη μια δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.

4. Dynatrace

Το Dynatrace είναι ένα λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS) που βασίζεται σε σύννεφο και μπορεί να εντοπίσει, να επιλύσει και να βελτιστοποιήσει εφαρμογές αυτόματα. Η ανακάλυψη και η χαρτογράφηση ενός σύνθετου οικοσυστήματος εφαρμογών είναι απλώς θέμα εγκατάστασης του Dynatrace OneAgent. Το εργαλείο θα σας προσφέρει μια προβολή υψηλής πιστότητας ολόκληρης της στοίβας εφαρμογών σας, από την απόδοση των εφαρμογών, την υποδομή cloud και την εμπειρία χρήστη. Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αβίαστα προβλήματα μαζί με τις επιχειρηματικές τους επιπτώσεις και τη βασική τους αιτία.

Η Dynatrace ισχυρίζεται ότι έχει την ευρύτερη κάλυψη από οποιαδήποτε λύση παρακολούθησης όσον αφορά τις υποστηριζόμενες γλώσσες, τις αρχιτεκτονικές εφαρμογών, το cloud, τις on-premise ή υβριδικές εφαρμογές, τις εταιρικές εφαρμογές, την παρακολούθηση SaaS και άλλα. Το εργαλείο ανακαλύπτει και παρακολουθεί αυτόματα δυναμικές μικροϋπηρεσίες που εκτελούνται μέσα σε κοντέινερ. Σας δείχνει πώς αποδίδουν, πώς επικοινωνούν μεταξύ τους και σας βοηθά να εντοπίσετε γρήγορα μικροϋπηρεσίες με κακή απόδοση.

Η τιμολόγηση για το Dynatrace δεν είναι άμεσα διαθέσιμη και προφανώς μπορεί να ληφθεί μόνο με την πρώτη εγγραφή στη δωρεάν δοκιμή 15 ημερών. Στη συνέχεια, είναι μόνο θέμα εγκατάστασης του πράκτορα στους διακομιστές σας και θα μπορούσατε να παρακολουθείτε μέσα σε 5 λεπτά.

5. New Relic APM

Τελευταίο στη λίστα μας, το New Relic APM είναι μια πλατφόρμα ανάλυσης λογισμικού SaaS που βασίζεται σε σύννεφο και προσφέρει διαχείριση απόδοσης εφαρμογών και παρακολούθηση πραγματικών χρηστών. Λειτουργεί τόσο με εφαρμογές ιστού που αναπτύσσονται στο cloud όσο και σε κέντρα δεδομένων που έχουν υλοποιηθεί σε Ruby, Java, .NET, Python, PHP και Node.js. Το προϊόν προσφέρει επίσης λύσεις παρακολούθησης για φορητές συσκευές για εφαρμογές iOS και Android.

Το νέο Relic APM παρακολουθεί από το front-end έως το επίπεδο υποδομής. Υποστηρίζει εσωτερική εγκατάσταση, cloud και υβριδικές ρυθμίσεις. Το εργαλείο θα παρακολουθεί κάθε αλλαγή σε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες σας με ακριβή σαφήνεια και πλήρες πλαίσιο. Διαθέτοντας μια επιμελημένη διεπαφή χρήστη που σας προσφέρει μια ενιαία, περιεκτική προβολή ολόκληρης της στοίβας εφαρμογών σας, δεν θα χρειαστεί να μεταπηδήσετε μεταξύ εργαλείων και προσαρμοσμένων προβολών. Όλα βρίσκονται εύκολα σε ένα μόνο παράθυρο.

Το New Relic APM είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, το Essentials από 75 $/μήνα και το Pro από 149 $/μήνα, με το τελευταίο να προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες όπως μεγαλύτερους χρόνους διατήρησης, χάρτες υπηρεσιών, παρακολούθηση ανάπτυξης και αναφορές SLA. Διατίθεται δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για οποιαδήποτε έκδοση.