Τι σημαίνει “HMU” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το HMU είναι μια δημοφιλής συντομογραφία στο Διαδίκτυο. Θα το δείτε να χρησιμοποιείται σε πολλές διαδικτυακές καταστάσεις. Δείτε τι σημαίνει και πώς το χρησιμοποιείτε.

Τι σημαίνει

Το HMU είναι η συντομογραφία του “hit me up”. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να πείτε σε κάποιον να επικοινωνήσει μαζί σας ή να κάνει σχέδια στο μέλλον. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε σε έναν φίλο, “HMU όταν θέλετε να παίξετε Mario Kart” ή “HMU όταν επιστρέψετε στην πόλη”. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το HMU χρησιμοποιείται σε κοινωνικούς ή ανεπίσημους επιχειρηματικούς κύκλους.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το HMU για να μεταφέρουν ότι κάποιος τους ζήτησε κάτι, όπως, «Αυτός HMU ζητά χρήματα» ή «Αυτή HMU για ραντεβού». Αυτή η χρήση ευθυγραμμίζεται με τον ορισμό του “χτύπημα”, που είναι μια συνηθισμένη αργκό του πραγματικού κόσμου για κάποιον που σας ζητά κάτι.

  Χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις Rotten Tomatoes για να βρείτε ταινίες στο Netflix

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «χτύπημα» μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θέλετε να πάτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Για παράδειγμα, εσείς και οι φίλοι σας θα μπορούσατε να “χτυπήσετε” το Trader Joe’s. Φυσικά, αυτή η χρήση δεν έχει συντομογραφία, οπότε επιστρέψτε στο θέμα.

Η ιστορία του HMU

Η φράση «χτυπήστε με» είναι αξεχώριστη από το «Η κουλτούρα του hip-hop της δεκαετίας του ’90. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, πολλοί άνθρωποι (όχι μόνο έμποροι ναρκωτικών) χρησιμοποιούσαν μονόδρομους τηλεειδοποιητές για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ωστόσο, η λέξη “επικοινωνώ” μάλλον δεν είναι η σωστή λέξη, καθώς αυτές οι συσκευές δεν μπορούσαν να λάβουν μηνύματα κειμένου. Αντίθετα, έλαβαν αριθμούς τηλεφώνου. Κάποιος θα καλούσε (“μπιπ”) τον τηλεφωνητή σας από το τηλέφωνό του. Ο τηλεειδοποιητής σας άναβε, έβγαζε ένα ηχητικό «μπιπ» και ο αριθμός τηλεφώνου που σας σελιδοποίησε θα εμφανιζόταν στην οθόνη για να μπορέσετε να καλέσετε το άτομο πίσω.

  Πώς να ανακαλύψετε νέα μουσική στο Spotify

Το “Hit up” προέκυψε από τους πολύ συγκεκριμένους κανόνες σελιδοποίησης. Οι ράπερ χρησιμοποίησαν τη φράση σε εκατοντάδες δημοφιλή τραγούδια και άρχισε να έχει ποικίλες έννοιες. Τώρα, η φράση συνδέεται στενά με τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία είναι, αναμφισβήτητα, η σύγχρονη εκδοχή των τηλεειδοποιητών.

Η ιστορία της μικρής μας συντομογραφίας, HMU, δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο όλα αυτά. Βλέπετε, ήρθε από το πουθενά. Το HMU εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Αστικό Λεξικό το 2009 και εξερράγη εντελώς σε δημοτικότητα μέχρι τα τέλη του 2010.

Σύμφωνα με το Facebook 2010 Memology έκθεση, το HMU έγινε από σπανιότητα στη μεγαλύτερη τάση της χρονιάς. Για αναφορά, η συντομογραφία δεν αναφέρθηκε καν στο 2009 Memology κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Σύμφωνα με Google Trends, οι αναζητήσεις για HMU κορυφώθηκαν το 2010 και ισοπεδώθηκαν μετά από περίπου ένα χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η φράση είναι λιγότερο δημοφιλής από ό,τι ήταν παλιά. Αν μη τι άλλο, ο ορισμός του HMU πιθανότατα εξετάζεται λιγότερο επειδή χρησιμοποιείται πλέον τόσο συχνά, που οι περισσότεροι γνωρίζουν τι σημαίνει.

  Τρόπος προβολής αποκλεισμών και κυκλοφοριακής συμφόρησης στους Χάρτες Google

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το HMU;

Και πάλι, το HMU είναι η συντομογραφία του “χτύπησε με”. Είναι εύκολο στη χρήση και θα γίνει κατανοητό από τους περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, απλά χρησιμοποιήστε το HMU όποτε θέλετε να πείτε “χτυπήστε με”.

Θα μπορούσατε να πείτε, “HMU όταν επιστρέψετε στο σπίτι” ή, “HMU όταν θέλετε να κάνετε παρέα.” Και πάλι, είναι μια απλή συντομογραφία, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για καμία περίεργη γραμματική ή τίποτα.

Εάν θέλετε να περιγράψετε μια κατάσταση κατά την οποία ένας φίλος ή ένας γνωστός σας έστειλε μήνυμα απροσδόκητα, θα μπορούσατε να πείτε, “Αυτός HMU μόλις την περασμένη εβδομάδα” ή “Θέλουν το HMU να σας ζητήσουν μια βόλτα”.

Όπως και με άλλες άτυπες συντομογραφίες στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πάντα κεφαλαία το HMU. Μπορεί να το δείτε και με πεζά (hmu).