Πώς να βρείτε τη συσκευή ανάγνωσης καρτών στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10

Τα Windows 10 δεν παίζουν καλά με τους αναγνώστες καρτών. Το να πάρεις κάποιον στη δουλειά μπορεί συχνά να είναι κουραστικό. Μερικές φορές η κάρτα δεν έχει διαμορφωθεί σωστά, άλλες φορές δεν έχουν εγκατασταθεί τα σωστά προγράμματα οδήγησης. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα Windows 10 να εντοπίσουν μια κάρτα SD, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε εάν είναι εγκατεστημένα τα σωστά προγράμματα οδήγησης και εάν η συσκευή ανάγνωσης καρτών λειτουργεί σωστά. Αυτό είναι αρκετά εύκολο αν γνωρίζετε πώς να βρείτε τη συσκευή ανάγνωσης καρτών στο Device Manger.

Όπως πολλά άλλα στοιχεία υλικού, η συσκευή ανάγνωσης καρτών δεν αναφέρεται με αυτό το όνομα, γεγονός που καθιστά λίγο δύσκολο τον εντοπισμό.

Αναγνώστης καρτών στη Διαχείριση Συσκευών

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10 και αναζητήστε μια συσκευή που ονομάζεται Συσκευές τεχνολογίας μνήμης. Εάν αυτή η συσκευή απουσιάζει, ο υπολογιστής ή ο φορητός σας υπολογιστής δεν διαθέτει συσκευή ανάγνωσης καρτών. Εάν υπάρχει η συσκευή, αναπτύξτε την για να δείτε το όνομα της συσκευής ανάγνωσης καρτών σας.

  Πώς να ανοίξετε παλιές ιστοσελίδες στον Internet Explorer στα Windows 10

Το όνομα φυσικά θα διαφέρει ανάλογα με το υλικό, π.χ. συσκευή ανάγνωσης καρτών που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σας. Εάν χρειάζεται να ενημερώσετε, να επαναφέρετε, να απεγκαταστήσετε ή να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης, αυτή η συσκευή είναι αυτό που πρέπει να τροποποιήσετε.

Μόλις βρείτε τη συσκευή, θα πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα SD και, στη συνέχεια, να σαρώσετε το υλικό σας για αλλαγές. Η κάρτα SD θα πρέπει να εμφανιστεί ή/και τα Windows 10 θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα σωστά προγράμματα οδήγησης για αυτήν. Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα πρόγραμμα οδήγησης για την κάρτα SD, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

  Google Keep – Διαβάστε κείμενο σε εικόνες, ρυθμίσεις λίστας, κάδος απορριμμάτων για σημειώσεις

Η εγκατάσταση του σωστού προγράμματος οδήγησης από μόνη της ενδέχεται να μην επιλύσει όλα τα προβλήματα με την κάρτα σας. Το μόνο που κάνει η Διαχείριση Συσκευών είναι να σας ενημερώνει εάν έχετε εγκαταστήσει μια κάρτα στο σύστημά σας. Τα Windows 10 δεν έχουν επιλογή απενεργοποίησης ή ενεργοποίησης της συσκευής ανάγνωσης καρτών όπως για το Bluetooth, ωστόσο, είναι πιθανό η συσκευή ανάγνωσης καρτών να είναι απενεργοποιημένη από το BIOS σας. Το στοιχείο υλικού θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στη Διαχείριση Συσκευών, ακόμη και αν η συσκευή ανάγνωσης καρτών είναι απενεργοποιημένη. Το ίδιο κάνει και με το Bluetooth. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή ανάγνωσης καρτών, θα πρέπει να ψάξετε γύρω από το εγχειρίδιο του υπολογιστή σας ή το εγχειρίδιο της συσκευής ανάγνωσης καρτών σας.

  Πώς να προβάλετε μια παρουσίαση στα Windows 10

Μια σωστά διαμορφωμένη και σωστά ανιχνευμένη κάρτα SD θα εμφανιστεί στην Εξερεύνηση αρχείων. Θα περιλαμβάνεται επίσης ως δική του συσκευή στην ομάδα συσκευών τεχνολογίας μνήμης. Εάν τα προγράμματα οδήγησης από μόνα τους δεν κάνουν το κόλπο και η κάρτα SD συνοδεύεται από κάμερα, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ιδιόκτητα προγράμματα οδήγησης ή μια εφαρμογή από τον κατασκευαστή της κάμερας για να βάλετε τα Windows 10 να την εντοπίσουν. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η κάρτα δεν έχει κλειδωθεί.