Αυτόματη εναλλαγή από WiFi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν το σήμα είναι χαμηλό

Με τα smartphones του σήμερα, η κίνηση δεδομένων έχει γίνει σχεδόν απαραίτητη απαίτηση. Δεν μπορείτε πραγματικά να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του τηλεφώνου σας για περιστροφή, εκτός εάν έχετε ένα πρόγραμμα δεδομένων – είτε πρόκειται για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είτε για ασύρματο internet. Γενικά, το WiFi είναι πάντα ο προτιμώμενος τρόπος σύνδεσης στο Διαδίκτυο στα smartphone, όχι μόνο λόγω του κόστους δεδομένων που επιφέρει η άλλη λύση, αλλά και λόγω του κόστους που επιβαρύνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν ελευθερία και συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο εν κινήσει, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ένας χρήστης smartphone βρίσκεται να μεταπηδά από το ένα στο άλλο ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι αυτά τα άλματα είναι χειροκίνητα και στην πραγματικότητα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να κάνετε την αλλαγή ειδικά σε ένα iPhone. Εδώ έρχεται το νέο tweak Cydia SwitchData που κυκλοφόρησε.

  Τρόπος εξαγωγής σημειώσεων από αυτοκόλλητες σημειώσεις στα Windows 10

Ο προγραμματιστής του SwitchData, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο αποθετήριο BigBoss στη Cydia, δημιούργησε το tweak με μοναδικό σκοπό να αυτοματοποιήσει τη μετάβαση από το WiFi στο τμήμα δεδομένων με βάση την ισχύ του σήματος του πρώτου. Το tweak, μόλις εγκατασταθεί, πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα, και μετά συνεχίζει να παρακολουθεί την ισχύ του σήματος WiFi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, οπότε όταν πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο (με δυνατότητα διαμόρφωσης από τον χρήστη), το tweak αλλάζει αυτόματα στην εναλλακτική λειτουργία για το διαδίκτυο συνδεσιμότητα. Δεν χρειάζεται πλέον να ασχολείστε με τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.

  Προσθέστε κανόνες για να τροποποιήσετε διευθύνσεις URL και λάβετε κωδικούς QR για αυτούς από τη γραμμή URL

Από την εμπειρία μου κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο διακόπτης λειτούργησε άψογα και ανώδυνα όταν η ισχύς του σήματος WiFi έπεσε κάτω από το όριο και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενεργοποιήθηκαν αυτόματα. Το τελευταίο, ωστόσο, δεν ήταν τόσο ομαλό, ίσως επειδή ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μου χρησιμοποιεί διαφορετικές ζώνες GSM για κίνηση φωνής και δεδομένων και η ένδειξη σήματος δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το τελευταίο. Ωστόσο, μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει και ο προγραμματιστής. Συνολικά, θεωρώ ότι αυτό το tweak είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά επειδή βρίσκομαι συχνά στην ανάγκη να μετακινούμαι από τη μια λειτουργία στην άλλη λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκομαι. Όπως και με τις περισσότερες τροποποιήσεις του Cydia, το SwitchData, επίσης, στοχεύει ένα μικρό , απαρατήρητη περιοχή του iOS, αν και πραγματικά χρήσιμη.

  5 καλύτερες δωρεάν συσκευές εγγραφής ήχου για παίκτες στα Windows 10

Το SwitchData λειτούργησε καλά με το iPhone 5s με iOS 7.0.6, καθώς υποστηρίζει επίσης αρχιτεκτονική διεργασίας 64 bit. Δηλώνοντας το προφανές, είναι μόνο για jailbroken συσκευές. Επίσης, δεν το δοκιμάσαμε σε LTE iPad και επειδή ο προγραμματιστής δεν διευκρίνισε πραγματικά αν υποστηρίζεται ή όχι, μπορούμε μόνο να μαντέψουμε. Καταφέρατε να το πετύχετε; Ενημερώστε μας στα σχόλιά σας παρακάτω.