Αποκτήστε τη λειτουργία Doze του Android Marshmallow σε παλαιότερες εκδόσεις Android


Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη όταν αγοράζουμε ένα smartphone. Όλα τα smartphone, όσον αφορά το μάρκετινγκ για αυτά, διαθέτουν μια γελοία μεγάλη διάρκεια μπαταρίας με μία μόνο φόρτιση, αλλά είναι πάντα μακριά από την αλήθεια. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας και από το πόσο καιρό τις χρησιμοποιείτε. Εξαρτάται επίσης από το ποιες εφαρμογές επιτρέπετε να εκτελούνται στο παρασκήνιο και πόσο φορολογούν την μπαταρία σας ενώ βρίσκονται στο παρασκήνιο. Το Android Marshmallow παρουσίασε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται «Doze» που βοηθά στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας απενεργοποιώντας την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Η λειτουργία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και δεν μπορείτε να αποφασίσετε πότε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκλείσετε ορισμένες εφαρμογές από τη λειτουργία Doze. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Android, οτιδήποτε παλαιότερο από το Marshmallow, και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα, το Doze είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που κάνει το κόλπο. Δεν χρειάζεται να έχετε μια συσκευή με ρίζες για να λειτουργήσει η εφαρμογή.

  Πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση email iCloud στο Android

Εγκαταστήστε την εφαρμογή και εκτελέστε την. Η εφαρμογή ενεργοποιείται αυτόματα, όπως και η δυνατότητα στο Marshmallow. Σας επιτρέπει τη λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών, ώστε να συνεχίσουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο όταν η συσκευή σας μπαίνει στη λειτουργία Doze. Αξίζει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να διατηρήσετε την εφαρμογή Android System στη λίστα επιτρεπόμενων γιατί αυτό κάνει η επίσημη λειτουργία Marshmallow.

Η ίδια η εφαρμογή θα εκτελείται στο παρασκήνιο και θα ενεργοποιεί τη λειτουργία Doze όταν η μπαταρία σας είναι χαμηλή. Η διαφορά μεταξύ της εφαρμογής και της δυνατότητας όπως εφαρμόζεται στο Android Marshmallow είναι ότι μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να την απενεργοποιήσετε κατά την κρίση σας.

  Πώς να ελέγξετε αν ο bootloader είναι ξεκλειδωμένος ή κλειδωμένος στο Android

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, κάνει ό,τι κάνει το χαρακτηριστικό που στοχεύει να μιμηθεί, αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Εκπλήσσομαι που δεν υπάρχει μια λειτουργία χρονοδιαγράμματος εδώ, ώστε ο χρήστης να μπορεί να αυτοματοποιεί όταν η συσκευή μπαίνει σε λειτουργία Doze. Η λειτουργία χρονοδιαγράμματος θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν χρήστη να ορίσει ένα χρονικό διάστημα για την είσοδο στη λειτουργία Doze ή ένα όριο μπαταρίας μετά το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η λειτουργία. Τούτου λεχθέντος, για όποιον θέλει να αποκτήσει τη δυνατότητα σε μια παλαιότερη συσκευή ή σε μια συσκευή που δεν έχει λάβει ακόμη την αναβάθμιση, το Doze είναι μια πολύ καθαρή, καλά σχεδιασμένη εφαρμογή για να κάνει το κόλπο.

  68 καλύτερες εφαρμογές Android της χρονιάς 2014

Εγκαταστήστε το Doze από το Google Play Store