Αποκτήστε την εμπειρία παιχνιδιού κονσόλας από το smartphone σας

Βασικά Takeaways

  • Το GameSir X2s μετατρέπει το smartphone σας σε μια συσκευή παιχνιδιού που μοιάζει με το Nintendo Switch με χειριστήρια αφής και εύκολη προσαρμογή.
  • Απολαύστε παιχνίδια σχεδόν μηδενικής καθυστέρησης σε οποιοδήποτε τηλέφωνο USB-C με το ενσύρματο χειριστήριο GameSir X2s για βελτιωμένες εμπειρίες παιχνιδιού.
  • Με μόλις 45,99 $, το GameSir X2s προσφέρει οικονομικά παιχνίδια κονσόλας στο smartphone σας, δίνοντάς σας ένα πλεονέκτημα σε κάθε παιχνίδι.

Τα τηλέφωνα γίνονται πιο ισχυρά κάθε γενιά, με τα iPhone 15 Pro Max, Google Pixel 8 Pro και Samsung S24 Ultra πλέον να μπορούν να παίζουν εγγενώς παιχνίδια AAA. Αν και πολλά παιχνίδια είναι πλέον βελτιστοποιημένα για οθόνες αφής, τίποτα δεν ξεπερνά την αίσθηση ενός χειριστηρίου αφής. Έτσι, αν θέλετε σκληροπυρηνικά παιχνίδια στο smartphone σας, το GameSir X2s ο ελεγκτής θα προσφέρει την απαιτούμενη απτή.

Ελεγκτής GameSir X2s Type-C

GameSir X2s Type-C Hall Effect Mobile Gaming Controller για τηλέφωνα σειράς iPhone 15, Android και HarmonyOS

Το GameSir X2s Type-C Controller είναι ένα ενσύρματο χειριστήριο παιχνιδιών συμβατό με τα περισσότερα τηλέφωνα USB-C, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15. Λειτουργεί εγγενώς σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι με την είσοδο χαρτογράφησης αφής λογισμικού.

Μάρκα GameSir

Πλατφόρμα Android / iPhone 15 / HarmonyOS

Μπαταρία N/A

Συνδεσιμότητα USB-C

Υποστήριξη ακουστικών Αρ

Προγραμματιζόμενο Ναι

Χρώματα Γκρι και Μωβ

Μήκος καλωδίου N/A

Συμβατά αξεσουάρ Τέσσερα μπαστούνια

Συμβατότητα περιοχής 174g

Πλεονεκτήματα

  • Ελαφρύ και φορητό
  • Χωράει σχεδόν κάθε τηλέφωνο USB-C
  • Εύκολη προσαρμογή ελέγχου

Κάντε το τηλέφωνό σας να αισθάνεται σαν ένα Nintendo Switch (ή μια πύλη Mini PlayStation)

Jowi Morales / MakeUseOf

Το GameSir X2s μιμείται τη μορφή του Nintendo Switch με τις διαστάσεις 17,7 x 8,3 x 3,7 cm και το βάρος 174 g. Το βάθος των 8,3 εκατοστών σημαίνει ότι τα περισσότερα smartphones ναυαρχίδα όπως το iPhone 15 Pro Max (7,7 εκατοστά), το Pixel 8 Pro (7,7 εκατοστά) και το S24 Ultra (7,9 εκατοστά) εφαρμόζουν όμορφα στην υποδοχή τηλεφώνου χωρίς προεξοχές.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα φαρδύ τηλέφωνο, που το κάνει να νιώθει σαν μια πύλη PlayStation, υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να χωρέσει στην υποδοχή τηλεφώνου που εκτείνεται έως και 17 εκατοστά. Αυτό δίνει στις πιο πρόσφατες συσκευές ναυαρχίδα αρκετό χώρο για να μπουν στο χειριστήριο, ακόμη και με μια αρκετά παχιά θήκη.

  Δημιουργήστε Screencasts στην υψηλότερη ανάλυση της οθόνης σας [OS X]

Για αυτήν την κριτική, δοκίμασα το GameSir X2s στο Samsung Note10+ με μια λεπτή θήκη Spigen. Χρησιμοποίησα επίσης το Samsung Z Fold5 της συζύγου μου για να δω πώς λειτουργεί με μεγαλύτερη οθόνη. Ωστόσο, δεδομένου ότι το άλλο μου τηλέφωνο είναι μόνο ένα iPhone 14 Pro Max με θύρα Lightning, δεν μπορώ να δω πώς λειτουργεί με μια συσκευή Apple.

Jowi Morales / MakeUseOf

Έκανα, ωστόσο, μια δοκιμαστική εφαρμογή και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα πρόσφατα smartphone της Apple θα ταίριαζαν στα X2, ακόμη και με τα τεράστια χτυπήματα της κάμερας. Ωστόσο, επειδή το iPhone 15 διαθέτει πλέον θύρα USB-C, το X2s είναι συμβατό με αυτό, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε το χειριστήριο σε νεότερα smartphone της Apple.

Το GameSir X2s συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο, μια τεκμηρίωση, ένα αυτοκόλλητο και δύο ζεύγη εξωφύλλων με αντίχειρα. Αλλά τώρα του λείπει το καλώδιο φόρτισης USB-C και η θήκη μεταφοράς που συνοδεύουν τα προηγούμενα μοντέλα X2.

Απαιτείται κάποια εγκατάσταση

Jowi Morales / MakeUseOf

Το χειριστήριο smartphone είναι εύκολο να εγκατασταθεί στο smartphone σας, ειδικά με την περιστρεφόμενη θύρα USB-C. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το τηλέφωνό σας και το βύσμα USB του ελεγκτή θα περιστραφεί φυσικά σε μια άνετη θέση, αποτρέποντας την καταπόνηση της θύρας USB-C του τηλεφώνου σας.

Στη συνέχεια, τραβήξτε προσεκτικά τη δεξιά πλευρά του χειριστηρίου μέχρι το τηλέφωνό σας να εισχωρήσει σωστά στη βάση. Το X2s έχει μια στενή λαστιχένια λαβή στην πλευρά USB-C και ένα παχύ στρώμα καουτσούκ στην αριστερή πλευρά για να κρατά το τηλέφωνό σας ασφαλές. Μόλις ολοκληρώσετε την αναπαραγωγή, σύρετε προσεκτικά τη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου προς τα πάνω ενώ υποστηρίζετε τη δεξιά πλευρά του χειριστηρίου. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να κλείνει, προκαλώντας πιθανή ζημιά στο σωστό joystick όταν μπλοκάρει στο τηλέφωνό σας ή προκαλώντας το να γλιστρήσει από τη βάση και να πέσει στο πάτωμα.

Τα παιχνίδια με υποστήριξη ελεγκτή θα λειτουργούν με τα X2s απευθείας από το κουτί. Αλλά για τίτλους που δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ελεγκτές, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή GameSir, διαθέσιμη για iPhone και Androidγια να ενεργοποιήσετε τη χαρτογράφηση αφής.

It’s Not Always Game and Go

Jowi Morales / MakeUseOf

Ορισμένοι τίτλοι παιχνιδιών, όπως το Soul Knight και το Real Racing 3, και εφαρμογές ροής παιχνιδιών, όπως το Steam Link και το Xbox Game Pass, θα λειτουργούν με τα X2 χωρίς περαιτέρω ρύθμιση. Ωστόσο, οι περισσότεροι δημοφιλείς τίτλοι παιχνιδιών χρειάζονται χαρτογράφηση αφής μέσω της εφαρμογής GameSir για να λειτουργήσουν σωστά.

  Τι είναι ένας φορτιστής GaN και γιατί θα τον θέλετε;

Η αντιστοίχιση αφής είναι όταν η εφαρμογή συσχετίζει τα πλήκτρα του ελεγκτή με εισόδους αφής στην οθόνη σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να παίξετε παιχνίδια με τα X2 ακόμα κι αν δεν έχουν επίσημη υποστήριξη ελεγκτή. Ενώ η εφαρμογή GameSir έχει συνήθως μια προεπιλογή διαθέσιμη για τα περισσότερα παιχνίδια, μερικές φορές είναι ανακριβής, με ζώνες αφής σε πολλές περιοχές χωρίς συσχετισμένα κουμπιά και αντίστροφα.

Ωστόσο, η ρύθμιση προσαρμοσμένων χαρτών αφής είναι αρκετά εύκολη και απλή. Πρέπει να ξεκινήσετε το παιχνίδι από την εφαρμογή GameSir για να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία G-Touch είναι ενεργοποιημένη και στη συνέχεια να ρυθμίσετε χειροκίνητα τα κουμπιά (ακόμα και να αλλάξετε την ευαισθησία τους) μέσω του αιωρούμενου εικονιδίου GameSir.

Αφού ρυθμίσετε και αποθηκεύσετε το σχήμα ελέγχου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις μελλοντικές συνεδρίες παιχνιδιών σας και ακόμη και να το αποθηκεύσετε στον λογαριασμό σας στο GameSir για χρήση σε άλλα τηλέφωνα.

Λιμάνι και Απόδοση

Jowi Morales / MakeUseOf

Το GameSir X2s είναι ένα πολύ όμορφο χειριστήριο για να το κρατάς. Τα κουμπιά είναι απτικά και ακριβή, ενώ τα χειριστήρια Hall Effect και οι σκανδάλες είναι ευχάριστη χρήση χωρίς την ανησυχία ότι θα αποτύχουν σύντομα. Το ελατήριο του χειριστηρίου κρατά επίσης εύκολα το τηλέφωνό σας στη θέση του χωρίς να είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει.

Οι διαμορφωμένες λαστιχένιες λαβές στο πίσω μέρος έχουν επίσης εξαιρετική αίσθηση στα δάχτυλα, αν και μαζεύουν εύκολα τη σκόνη που κολλάει στην επιφάνεια από καουτσούκ ως λεκέ. Επιπλέον, δεδομένου ότι το τηλέφωνο βρίσκεται ουσιαστικά ανάμεσα στο χειριστήριο, τα ηχεία του συχνά μπλοκάρονται εν μέρει από τις πλευρές του ελεγκτή.

Μπορείτε επίσης να δείτε την κατάσταση του χειριστηρίου με τις δύο λυχνίες LED στο πρόσωπό του. Η λυχνία LED στο επάνω μέρος δείχνει την τρέχουσα λειτουργία, ενώ η κάτω δείχνει την κατάσταση φόρτισης του τηλεφώνου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε γρήγορα την κατάσταση της συσκευής σας ενώ βρίσκεστε βαθιά στη μέση ενός αγώνα.

Jowi Morales / MakeUseOf

Αν και η σχεδίαση των ελαστικών πλευρών επιτρέπει στον ήχο να περνάει, εξακολουθεί να επηρεάζει την ποιότητα, ειδικά αν είστε ηχοφίλη. Το X2s διαθέτει επίσης μια θύρα USB-C στην κάτω αριστερή γωνία για φόρτιση διασταύρωσης. Ωστόσο, κατά τη φόρτιση με τον εξοπλισμό δοκιμών μου, έλαβα μόνο 15 watts μέγιστη μέτρηση χωρητικότητας εισόδου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι λίγο αργό αν είστε συνηθισμένοι σε τηλέφωνα γρήγορης φόρτισης.

  Πώς να προσθέσετε σκοτεινά θέματα σε εφαρμογές Vue με μεταβλητές CSS

Ένα άλλο πράγμα που μου έλειψε στα X2s είναι ότι δεν έχει ήχο passthrough για ακουστικά 3,5 mm ή ακόμα και μέσω της θύρας USB-C. Έτσι, αν θέλετε να ακούτε τους ήχους του παιχνιδιού σας χωρίς να ενοχλείτε τους ανθρώπους γύρω σας, χρειάζεστε ένα καλό ζευγάρι ακουστικών TWS.

Επίσης, δεν πρέπει να κρατάτε το τηλέφωνό σας στο GameSir μετά το παιχνίδι, καθώς η αντιστοίχιση αφής παραμένει στην οθόνη ακόμα και μετά το κλείσιμο του παιχνιδιού σας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αγγίγματα οθόνης, καθώς η αντιστοίχιση απενεργοποιείται μόνο αφού αποσυνδέσετε το χειριστήριο ή μεταβείτε στη λειτουργία HID πατώντας τα κουμπιά G και S μαζί για δύο δευτερόλεπτα.

Παιχνίδι στο GameSir X2s Type-C

Jowi Morales / MakeUseOf

Δεδομένου ότι το GameSir X2s Type-C είναι φυσικά συνδεδεμένο με το τηλέφωνό σας, έχει σχεδόν μηδενική καθυστέρηση, δίνοντάς σας έτσι ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο να το κρατάτε παρά το μήκος του με εγκατεστημένο ένα τεράστιο smartphone.

Είναι καλά ισορροπημένο και δεν θα αισθάνεστε εξαντλημένοι από το να το κρατάτε, ακόμα και μετά από gaming για αρκετές ώρες. Διαθέτει επίσης ένα κουμπί Screenshot κάτω αριστερά, που σας επιτρέπει να καταγράφετε τα παιχνίδια σας με ένα μόνο πάτημα. Και αν χρειάζεται να εμφανίζετε γρήγορα το μενού εκκίνησης παιχνιδιών κατά τη ροή παιχνιδιών, το κουμπί αρχικής οθόνης βρίσκεται σε βολική τοποθεσία απέναντι από το κουμπί Στιγμιότυπο οθόνης.

Τα joystick είναι αρκετά μικρά από μόνα τους. Ωστόσο, τα καπάκια του μπαστούνι προσθέτουν μια αξιοπρεπή έκταση επιφάνειας, δίνοντας στον αντίχειρά σας μεγαλύτερη κεφαλή για κράτημα. Τα ακριβή κουμπιά κάνουν επίσης καλά, καθώς αισθάνομαι ότι κάθε πάτημα που κάνω είναι σκόπιμη, ειδικά καθώς λαμβάνω απτικά και ηχητικά κλικ για κάθε πάτημα που κάνω.

Budget Console Gaming εν κινήσει

ο GameSir X2s αυτή τη στιγμή αναγράφεται στα 45,99 $, καθιστώντας την απόλυτη ευκαιρία σε σύγκριση με άλλα χειριστήρια παιχνιδιών. Και ενώ δεν είναι όλα τα παιχνίδια κατάλληλα για χειριστήρια, το GameSir X2s βρίσκει τρόπους να σας επιτρέπει να απολαμβάνετε παιχνίδια κονσόλας σχεδόν σε οποιονδήποτε τίτλο στο smartphone σας.

Έτσι, είτε ασχολείστε με τα παιχνίδια AAA στην κονσόλα σας είτε ξοδεύετε ώρες παίζοντας παιχνίδια για κινητά στο smartphone σας, το GameSir X2s θα βελτιώσει την εμπειρία σας και θα σας προσφέρει πλεονέκτημα σε όποιο παιχνίδι παίζετε.

Ελεγκτής GameSir X2s Type-C

Το GameSir X2s Type-C Controller είναι ένα ενσύρματο χειριστήριο παιχνιδιών συμβατό με τα περισσότερα τηλέφωνα USB-C, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15. Λειτουργεί εγγενώς σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι με την είσοδο χαρτογράφησης αφής λογισμικού.