Απενεργοποιήστε αυτόματα τα μη αξιόπιστα πρόσθετα στον Firefox


Κατά την εγκατάσταση εφαρμογών των Windows, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι συμφωνείτε όταν τις εγκαθιστάτε. Όλο και περισσότερες εφαρμογές προσπαθούν τώρα να εισχωρήσουν κρυφά σε επιπλέον πράγματα, όπως μια γραμμή εργαλείων ή μια επέκταση που μπορεί να εγκατασταθεί στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας (ή σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης που έχετε εγκαταστήσει στο σύστημά σας), με αποτέλεσμα το πρόγραμμα περιήγησης να συμπεριφέρεται ακανόνιστα. Τα επιπλέον στοιχεία είτε αλλάζουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, εισάγουν διαφημίσεις και μπορούν ακόμη και να χειριστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης. Το Chrome το αντιμετωπίζει ειδοποιώντας σας όταν μια επέκταση προσπαθεί να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας και σας ρωτά εάν θέλετε να επιτρέψετε στην επέκταση να το κάνει. Ο Firefox βρίσκεται στη διαδικασία να παρουσιάσει κάτι παρόμοιο. Από την έκδοση 40 του Firefox, μπορείτε να ελέγξετε εάν ένα εγκατεστημένο πρόσθετο είναι “ανυπόγραφο” και με το πρόσθετο Untrusted Add-on Switcher για τον Firefox, μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε όλες τις ανυπόγραφες επεκτάσεις με ένα κλικ.

  Πώς να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες του Twitter στον Firefox

Εγκαταστήστε το Untrusted Add-on Switcher και θα προσθέσει ένα χρυσό εικονίδιο πρόσθετου στη γραμμή διευθύνσεων. Κάντε κλικ σε αυτό για να απενεργοποιήσετε όλα τα ανυπόγραφα πρόσθετα. Το εικονίδιο του πρόσθετου θα αλλάξει σε ένα χρυσό εικονίδιο πρόσθετου με έναν κόκκινο σταυρό πάνω του. Για να απενεργοποιηθούν ορισμένα πρόσθετα, ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον Firefox.

Ένα ανυπόγραφο πρόσθετο θα προέρχεται εκτός της αγοράς πρόσθετων Firefox. Τα πρόσθετα που φιλοξενούνται από τον Firefox δημιουργούνται και υπογράφονται από εγγεγραμμένους προγραμματιστές και ο Firefox τα ελέγχει για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλή. Από την έκδοση 40, το πρόγραμμα περιήγησης κάνει πλέον διαφοροποίηση μεταξύ υπογεγραμμένων και ανυπόγραφων πρόσθετων στη σελίδα about:addons. Με την έκδοση 43, όλα τα ανυπόγραφα πρόσθετα θα είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή, αλλά μέχρι να κυκλοφορήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Untrusted Add-on Switcher για να αλλάξετε την ενεργή τους κατάσταση.

  Πώς να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) τα cookies στο Mozilla Firefox

Εγκαταστήστε Untrusted Add-on Switcher για Firefox