Αξιόπιστοι πόροι για επιτυχία στο Διαδίκτυο

Διάλεξα μερικούς από τους καλύτερους πόρους που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και τις δεξιότητές σας για να παραμείνετε σχετικοί στον ψηφιακό κόσμο.

Αναβαθμίστε τις δεξιότητές σας

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε σχετικοί με τον κλάδο. Είτε είστε προγραμματιστής, διαχειριστής συστήματος, ερευνητής ασφάλειας, έμπορος ή ιδιοκτήτης επιχείρησης – υπάρχει πάντα κάποια καινοτομία που μπορεί να σας επηρεάσει εάν δεν γνωρίζετε καλά τι συμβαίνει στον κλάδο σας.

Παράδειγμα – Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί γρήγορα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε και να γίνετε πιο αποτελεσματικοί. Με τα σωστά εργαλεία AI, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ώρες στην εργασία σας.

Το grtechpc.org έχει εκατοντάδες άρθρα για να σας καθοδηγήσει με τα χρήσιμα μαθήματα και την πιστοποίηση για να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας.

Κατανοήστε την τεχνολογία

Συχνά αγνοούμε τα βασικά υποθέτοντας ότι γνωρίζουμε πράγματα. Για να γίνετε κύριος σε οποιονδήποτε τομέα, πρέπει να γνωρίζετε τις βασικές έννοιες. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα άρθρα που σας διδάσκουν τα βασικά της τεχνολογίας.

Ξεκινήστε το Blogging

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε μια διαδικτυακή παρουσία είναι να ξεκινήσετε το blogging. Και, όχι μόνο αυτό, μπορείτε να επεκταθείτε στην παθητική πηγή εισοδήματος αν θέλετε. Υπάρχουν πολλοί, αφού ξεκίνησε καθώς ένα blogging έχει κάνει μια καριέρα πλήρους απασχόλησης.

Πατ Φλιν, Νιλ Πατέλ, Πιτ Κάσμορ, Amit Agarwal είναι μερικά παραδείγματα για να εμπνευστείτε.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένας τομέας που μπορείτε να αγοράσετε στο Namecheap, δεν θα κοστίζει περισσότερο από 10 $. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε την καλωδίωση σε ανοιχτές πλατφόρμες blogging δωρεάν.

Εάν πηγαίνετε με το δικό σας όνομα τομέα, το οποίο θα συμβούλευα ανεπιφύλακτα, στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε πώς θα φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας. Το WordPress είναι μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες blogging που προσφέρει domain και φιλοξενία, και τα δύο. Ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να σας φέρει στο διαδίκτυο.

  Οι 5 καλύτερες πλατφόρμες πληρωμών για ελεύθερους επαγγελματίες και μπλόγκερ

Εάν χρειάζεστε εναλλακτικές λύσεις φιλοξενίας, μπορείτε να πάτε στο SiteGround.

Διευθύνουσα Ομάδα

Όταν η ομάδα σας μεγαλώσει, θα αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις, αλλά με τα εργαλεία παραγωγικότητας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να συνεργαστείτε με την ομάδα.

Για έγγραφα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Workspace. Και, Χαλαρότητα για συνομιλία σε πραγματικό χρόνο. Εάν είστε οπαδός της Microsoft, μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά το Microsoft 365.

Για να διαχειριστείτε τις άδειες της ομάδας, τη μισθοδοσία και τα σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Άνθρωποι Zoho ή Κυματισμός.

Διαχείριση εργασιών

Όταν ξεκίνησα το grtechpc.org, διαχειριζόμουν όλες τις εργασίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προσθέτοντας ετικέτες και αστέρια. Αυτό λειτουργεί καλά όταν είστε μόνο ένας που κάνει τα πάντα. Αλλά όταν μεγαλώσετε, θα χρειαστείτε ένα λογισμικό που θα σας βοηθήσει να γίνετε αποτελεσματικοί.

Χρησιμοποιούμε το Notion για τη διαχείριση εργασιών και wiki, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερα από αυτά για να διαχειριστείτε ένα μεγαλύτερο έργο, μπορείτε να ανατρέξετε στη monday.com.

Υποστήριξη Πελάτη

Η παροχή της καλύτερης κατηγορίας πελάτη ή υποστήριξης πελατών είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες σας. Όταν ξεκινάτε να πουλάτε στο διαδίκτυο, η υποστήριξη μέσω email είναι μια χαρά. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνετε, η διαχείριση των email μπορεί να είναι δύσκολη.

Για μικρό όγκο, μπορείτε να δοκιμάσετε το DragApp που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα εισερχόμενα με την ομάδα σας. Και, όταν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε πλήρες λογισμικό γραφείου υποστήριξης για τη διαχείριση ερωτημάτων πελατών από πολλαπλές πηγές όπως email, τηλέφωνο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ., μπορείτε να πάτε στο Freshdesk.

  Πώς να βρείτε και να ανοίξετε αρχεία χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Εάν εκτελείτε SaaS, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα εργαλεία CRM για να οργανώσετε τα δεδομένα πελατών και να διαχειριστείτε τις σχέσεις με τους πελάτες. Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως monday.com ή HubSpot.

Ασφάλεια Ιστοσελίδας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Συχνά αγνοείται από τους ιδρυτές, υποθέτοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής εάν φιλοξενείτε σε AWS ή GCP. Αυτό δεν είναι αλήθεια, πρέπει να αναπτύξετε μηχανισμούς ασφαλείας για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του ηλεκτρονικού καταστήματος ή του ιστότοπού σας.

Cloudflare προσφέρει CDN και WAF που είναι μια δημοφιλής επιλογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το SUCURI για να επιταχύνει και να προστατεύσει τον ιστότοπό σας από γνωστά τρωτά σημεία και DDoS.

Δεν πρέπει να αγνοείτε τα email. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις phishing ξεκινούν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα πρέπει να εξερευνήσετε λύσεις ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διασφαλίσετε ότι οι υπάλληλοι και ο οργανισμός σας είναι ασφαλείς από ανεπιθύμητα μηνύματα, πλαστογράφηση και γνωστές επιθέσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συνιστάται επίσης περιοδικός έλεγχος διείσδυσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις επιχειρήσεις SaaS για συμμόρφωση με τη συμμόρφωση και διασφάλιση ότι το σύστημα πληροί τις απαιτήσεις ασφαλείας για να διατηρεί ασφαλή τα δεδομένα των πελατών.

Προστατεύοντας τον εαυτό σας

Γίνεσαι κι εσύ στόχος!

Είμαστε εκτεθειμένοι στο ανοιχτό διαδίκτυο μέσω των smartphone, των προσωπικών υπολογιστών ή των tablet μας. Θα πρέπει να φυλάτε τις προσωπικές σας συσκευές, ειδικά όταν ταξιδεύετε και συνδέεστε σε άγνωστο διαδίκτυο.

Το Avast One είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές για προσωπική προστασία από ιούς και τείχος προστασίας για προστασία από ιούς, Trojans, κακόβουλο λογισμικό κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Avast σε επιτραπέζιο, φορητό υπολογιστή ή φορητές συσκευές.

Εάν είστε πάντα εν κινήσει ή χρειάζεται να δοκιμάζετε εφαρμογές εξ αποστάσεως, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Proton VPN.

Παρακολουθήστε τι έχει σημασία

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την επιχείρησή σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε σχεδόν τα πάντα και, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα απαραίτητα εργαλεία.

  11 Προσθήκες ChatGPT για SEO και μάρκετινγκ που λειτουργούν

Για να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν είναι εκτός λειτουργίας, αργός ή παρουσιάζει σφάλμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το StatusCake. Και, για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την υποδομή, όπως διακομιστές, ιστότοπους, κοντέινερ κ.λπ., μπορείτε να δοκιμάσετε Νέο Λείψανο.

Για να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν κάποιος αναφέρει την επωνυμία σας στο Διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Αναφέρω ή SproutSocial. Η παρακολούθηση της επωνυμίας θα σας βοηθήσει να μάθετε τι λένε οι άλλοι για το προϊόν σας.

Μερικές φορές χρειάζονται και άνθρωποι για παρακολούθηση. Όταν έχετε μια απομακρυσμένη ομάδα, ίσως χρειαστεί να παρακολουθείτε και τους υπαλλήλους σας.

Θα συνιστούσα επίσης να κάνετε check out ContentKing για να παρακολουθείτε το SEO του ιστότοπού σας σε πραγματικό χρόνο. Εάν η επιχείρησή σας στο διαδίκτυο είναι πολύ ανταγωνιστική, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πότε οι μετρήσεις SEO πάνε στραβά.

Διαχείριση πληρωμών

PayPal είναι πολύ δημοφιλές για αποστολή και λήψη πληρωμών, παγκοσμίως, αλλά μπορεί να είναι ακριβό λαμβάνοντας υπόψη τις χρεώσεις και το ποσοστό μετατροπής. Το Wise είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση που προσφέρει λογαριασμό χωρίς όρια για πληρωμή και λήψη σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε (σχεδόν).

Εάν πουλάτε online, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ταινίαπου σας επιτρέπει να στέλνετε ένα τιμολόγιο και να λαμβάνετε πληρωμή σε κύρια νομίσματα.

Πρέπει επίσης να διαχειριστείτε την ετήσια λογιστική σας και θα ήταν πιο συνετό να χρησιμοποιήσετε το QuickBooks ή το Xero.

Ανάλυση Ανταγωνιστών

Δεν υπάρχει τρόπος να πετύχετε εάν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο ανταγωνιστής σας, τι κάνουν και αναθεωρούν την προσφορά τους κατά καιρούς. Ορισμένες επιχειρήσεις απαιτούν μη αυτόματη έρευνα επί τόπου, αλλά εάν εκτελείτε SaaS, περιεχόμενο, ηλεκτρονικό εμπόριο ή δημοσίευση, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά τα εργαλεία.

Ahrefs ή Semrush για έλεγχο SEO all-in-one και ανάλυση ανταγωνιστών. Για να παρακολουθείτε τον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας για οπτική αλλαγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Οπτικοποίηση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για παρακολούθηση παραμόρφωσης.

Κλείσιμο σημείωμα

Προσπάθησα να καλύψω πόρους για τις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης για να ξεκινήσετε και να διευθύνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Ελπίζω ότι αυτό σας βοηθά.

Καλή τύχη!