Αξίζουν τα Widget των Windows 11;

Πριν από χρόνια, τα Windows 7 παρουσίασαν μια εξαιρετική δυνατότητα που επέτρεπε στους χρήστες να προσθέτουν μικρά γραφικά στοιχεία απευθείας στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Μπορεί να θυμάστε ότι χρησιμοποιήσατε αυτά τα γραφικά στοιχεία για πράγματα όπως το να παίζετε παζλ, να παρακολουθείτε τη χρήση της CPU ή ακόμα και να λαμβάνετε ενημερώσεις στο χρηματιστήριο απευθείας στην οθόνη σας.

MUO VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΛΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Τώρα, στα Windows 11, επανέφεραν μια παρόμοια ιδέα με τον πίνακα Widgets, με στόχο να ενισχύσουν την παραγωγικότητα των χρηστών. Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς εμβαθύνουμε στο τι είναι τα widget και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για την επιστροφή τους.

Στα Windows 11, είχαμε ένα ειδικό πλαίσιο Widgets που εμφανίζει πολλές κάρτες, καθεμία με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντά σας. Χάρη στον εύχρηστο πίνακα γραφικών στοιχείων, μπορείτε εύκολα να εξατομικεύσετε κάρτες ή γραφικά στοιχεία σύμφωνα με αυτό που θέλετε να δείτε.

Τα γραφικά στοιχεία είναι ουσιαστικά μια ελαχιστοποιημένη έκδοση εφαρμογών και υπηρεσιών που έχουν ήδη ρυθμιστεί στο σύστημά σας Windows 11. Σας επιτρέπουν να ρίξετε μια γρήγορη ματιά σε πράγματα που σας ενδιαφέρουν, όπως μετοχές, ειδήσεις, καιρός και αθλήματα, χωρίς να ανοίξετε κάθε εφαρμογή ή ιστότοπο ξεχωριστά.

  Πώς να απεγκαταστήσετε το Chromium και να το ξεφορτωθείτε από τον υπολογιστή σας

Το γραφικό στοιχείο καιρού που χρησιμοποιείτε θα είναι μια επέκταση του Microsoft Weather. Ομοίως, το γραφικό στοιχείο ειδήσεων θα τροφοδοτείται από διάφορες ροές ειδήσεων παγκοσμίως.

Υπάρχουν πολλά γραφικά στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στον πίνακα Widgets των Windows 11. Μερικά από τα αγαπημένα μου γραφικά στοιχεία στα Windows 11 που βρίσκω περισσότερη βοήθεια καθημερινά είναι:

  • Γραφικό στοιχείο κυκλοφορίας: Η αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Αντί να ανοίγω επανειλημμένα τους Χάρτες Google στο τηλέφωνό μου κάθε μισή ώρα για να προγραμματίσω τις μετακινήσεις μου και να αποφύγω τη συμφόρηση, μπορώ τώρα απλώς να κάνω κλικ στον πίνακα γραφικών στοιχείων για να προγραμματίσω αβίαστα τα ταξίδια μου.
  • Γραφικό στοιχείο εκκρεμοτήτων: Μου αρέσει να κρατάω τα πράγματα οργανωμένα και το γραφικό στοιχείο Bing To-Do αλλάζει το παιχνίδι. Με βοηθά να εξορθολογίσω τις καθημερινές μου εργασίες και να κρατάω υπό έλεγχο τη ροή εργασίας μου.
  • Γραφικό στοιχείο ημερολογίου του Outlook: Για όσους από εμάς πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς το ημερολόγιο του Outlook για συσκέψεις και σημαντικές ημερομηνίες, το γραφικό στοιχείο ημερολογίου του Outlook είναι ένα πραγματικό σωτήριο. Σας επιτρέπει να βλέπετε γρήγορα τι έρχεται στο πρόγραμμά σας, απευθείας από τη γραμμή εργασιών.
  • Γραφικό στοιχείο Sports/Esports: Οι λάτρεις των σπορ μπορούν να ρυθμίσουν το αθλητικό widget για να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες και να ενημερώνονται για τα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Επιπλέον, υπάρχει τώρα και ένα γραφικό στοιχείο ESports, το οποίο είναι εξαιρετικό για παίκτες που θέλουν να παραμείνουν ενήμεροι με σημαντικούς παγκόσμιους διαγωνισμούς gaming.
  Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα ραντάρ στο Excel

Φυσικά, οι περιπτώσεις χρήσης του καθενός είναι διαφορετικές, επομένως τα γραφικά στοιχεία που μπορεί να βρείτε ενδιαφέροντα μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που παρέθεσα εδώ και το αντίστροφο.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες για τη ρύθμιση γραφικών στοιχείων στα Windows 11. Είναι μια απλή άσκηση με σημείο και κλικ και μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας πώς μπορείτε να προσθέσετε γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11.

Δυστυχώς, τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, υπάρχουν μόνο λίγα γραφικά στοιχεία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να προσθέσετε στον πίνακα Widgets στα Windows 11. Ενώ η Microsoft έχει προσθέσει υποστήριξη για γραφικά στοιχεία τρίτων, δεν έχει γίνει μεγάλη ανάπτυξη σε αυτό μπροστά, επομένως οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν περιορισμένο εύρος γραφικών στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Το πιο σημαντικό, ο πίνακας γραφικών στοιχείων δεν είναι πολύ βολικός. Έχει άβολο σχέδιο και προσωπικά θα έβρισκα πιο χρήσιμα τα widget αν μπορούσα να τα καρφιτσώσω στην επιφάνεια εργασίας μου. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να καρφιτσώσετε γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας.

  Πώς να εκκινήσετε πάντα τον Microsoft Edge σε λειτουργία περιήγησης InPrivate στα Windows 10

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι εφόσον τα widget τρέχουν στο παρασκήνιο, θα πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα της CPU που χρησιμοποιούν. Ευτυχώς, μπορείτε να διορθώσετε μια υψηλή χρήση CPU από τα γραφικά στοιχεία των Windows, εάν τα πράγματα είναι λίγο υπερβολικά. Επίσης, η χρήση του δικτύου τους μπορεί να μειώσει τη χρήση μιας μετρημένης σύνδεσης δικτύου.

Τα γραφικά στοιχεία είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η Microsoft μπορεί να βελτιώσει τα γραφικά στοιχεία των Windows 11 για να τα κάνει πιο προσιτά και χρήσιμα για όλους μας.

Τα γραφικά στοιχεία είναι μια απίστευτη προσθήκη στα Windows 11 και ενώ δεν μπορούμε να τα καρφιτσώσουμε απευθείας στην επιφάνεια εργασίας, εξακολουθούν να είναι μια φανταστική δυνατότητα. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον πίνακα γραφικών στοιχείων στα Windows για να είστε ενημερωμένοι για τα πιο πρόσφατα γεγονότα ειδήσεων, τα αθλήματα, τις ενημερώσεις καιρού και τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο.