Ανασκόπηση μηχανικού πληκτρολογίου Epomaker Shadow-X: Κομψό, Premium και Compact

Βασικά Takeaways

  • Το Epomaker Shadow-X είναι ένα συμπαγές 70% μηχανικό πληκτρολόγιο με κομψό σχεδιασμό και εξαιρετική αίσθηση. Διαθέτει οθόνη LED και περιστροφικό επιλογέα λειτουργίας.
  • Το πληκτρολόγιο προσφέρει εξαιρετική δυναμική πληκτρολόγησης και συμφωνικό προφίλ ήχου χάρη στους διακόπτες που τοποθετούνται σε φλάντζα και στους εργοστασιακά γραμμικούς διακόπτες Bluebird.
  • Το Epomaker Shadow-X επιτρέπει τη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ πολλών συσκευών και προσφέρει επιλογές ασύρματης συνδεσιμότητας. Ωστόσο, η εφαρμογή προγράμματος οδήγησης μπορεί να είναι βαρετή και δύσκολη στην πλοήγηση.

Το Epomaker Shadow-X είναι ένα μηχανικό πληκτρολόγιο με συμπαγή διάταξη 70%—παρόμοιο με το σχέδιο TKL αλλά χωρίς τα πλήκτρα F. Διαθέτει επίσης μια μικρή οθόνη LED, έναν μεταλλικό περιστροφικό επιλογέα λειτουργίας και φώτα RGB με νότιο προσανατολισμό.

Το πληκτρολόγιο έχει γκρι και μαύρο φινίρισμα, με μερικά μαύρα πλήκτρα για να το τονίζουν. Αλλά αν θέλετε περισσότερο χρώμα, περιλαμβάνει επίσης οκτώ κίτρινα πλήκτρα στο κουτί για να κάνετε το γραφείο σας λίγο πιο ζωντανό.

Μηχανικό πληκτρολόγιο Epomaker Shadow-X 70%.

Το Epomaker Shadow-X είναι ένα συμπαγές 70% μηχανικό πληκτρολόγιο με δυνατότητα εναλλαγής θερμότητας. Η εξαιρετική του κατασκευή, η τοποθέτηση φλάντζας και οι εργοστασιακά λιπασμένοι διακόπτες Epomaker Blueberry το καθιστούν ένα από τα καλύτερα πληκτρολόγια που μπορείτε να αποκτήσετε σε αυτό το μέγεθος και την τιμή.

Συντελεστής μορφής 70% Συμπαγής

Επιλογές διακόπτη Epomaker Flamingo / Gateron Pro Yellow / Epomaker Budgerigar / Epomaker Blueberry / Epomaker Wisteria

Χρώματα Μαύρο και Γκρι

Οπίσθιος φωτισμός ανά κλειδί RGB

Στήριγμα φλάντζας απόσβεσης

Keycaps Double-Shot PBT

Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Windows / macOS

Με δυνατότητα εναλλαγής ναι

Χωρητικότητα μπαταρίας 3000mAh

Συνδεσιμότητα Ενσύρματη / 2,4 GHz / Bluetooth

Προσαρμογή λογισμικού Epomaker Driver

Διαστάσεις 37 x 13 x 5cm

Βάρος 900g

Αριθμός κλειδιών 70

Επωνυμία Epomaker

Num Pad No

Πλεονεκτήματα

  • Premium αίσθηση και κατασκευή
  • Συμπαγές μέγεθος
  • Εξαιρετική δυναμική πληκτρολόγησης
  • Με ενσωματωμένη οθόνη LED

Μειονεκτήματα

  • Λείπει το πλήκτρο Page Up
  • Δύσκολο να κυριαρχήσει η εφαρμογή προγράμματος οδήγησης

Ένα Premium πληκτρολόγιο με premium αξεσουάρ

Jowi Morales / MakeUseOf

Θα βρείτε το Shadow-X μπροστά και στο κέντρο στο κουτί του, προστατευμένο από μια αντιστατική πλαστική σακούλα. Αλλά αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι ότι παίρνετε premium αξεσουάρ για να το συνοδεύσετε.

Θα λάβετε ένα καλώδιο USB-C 185 cm (πάνω από έξι πόδια!) με πλεκτό φινίρισμα, καλοφτιαγμένο κάλυμμα πλήκτρων και εξολκέα διακόπτη, οκτώ κίτρινα πλήκτρα PBT διπλής λήψης και τρεις επιπλέον διακόπτες Epomaker Bluebird.

  Πώς να σταματήσετε την αποθήκευση απεσταλμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook 2016

Αλλά, φυσικά, είναι η premium αίσθηση του πληκτρολογίου που το κάνει να ξεχωρίζει στη συλλογή μου. Αν και σχετικά συμπαγές σε διαστάσεις 13 x 37 cm (ή περίπου 5 x 14,5 ίντσες), δεν είναι ελαφρύ στα 900 g (1,98 λίβρες). Αυτό το καθιστά 100g (0,22lbs) βαρύτερο από το Royal Kludge RK84 μου, αλλά περίπου 170g (0,37lbs) ελαφρύτερο από το ελαφρώς μεγαλύτερο Epomaker RT100.

Μια γιορτή για τα μάτια

Jowi Morales / MakeUseOf

Το Shadow-X θα φαίνεται υπέροχο σε κάθε τραπέζι, ειδικά αν είστε του μινιμαλισμού. Αν και διαθέτει πλαστική πλάκα πρόσοψης, το υλικό και το πάχος που χρησιμοποίησε η Epomaker το κάνουν να νιώθει σαν να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Επιπλέον, η μικρή οθόνη LED σάς δείχνει την τρέχουσα ώρα, ημερομηνία και τις διάφορες λειτουργίες του πληκτρολογίου. Μπορείτε να δείτε εάν βρίσκεται σε λειτουργία Windows ή Mac, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που απομένει και εάν έχετε πατήσει το κουμπί caps lock ή όχι. Μπορείτε επίσης να δείτε τη λειτουργία σύνδεσής σας—είτε μία από τις τρεις συνδέσεις Bluetooth 5.0, το dongle 2,4 GHz ή την ενσύρματη λειτουργία. Τέλος, μπορείτε να δείτε ποιο επίπεδο λειτουργιών χρησιμοποιείτε, καθιστώντας το Shadow-X ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο macro για διαφορετικές εφαρμογές.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχετε οκτώ κίτρινα πλήκτρα στο κουτί. Έτσι, αν πιστεύετε ότι το μαύρο και γκρι θέμα του Shadow-X είναι πολύ μονότονο για εσάς, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πλήκτρα διαστήματος, esc, enter, backspace και βέλους με έντονα κίτρινα πλήκτρα.

Μια συμφωνική και ικανοποιητική εμπειρία πληκτρολόγησης

Jowi Morales / MakeUseOf

Το Shadow-X διαθέτει διακόπτες με φλάντζα και χρησιμοποιεί αφρό Poron για να απορροφά τον ήχο και τους κραδασμούς όταν πληκτρολογείτε. Επιπλέον, η Epomaker συνδύασε το πληκτρολόγιο που μου έστειλε με τους εργοστασιακά λιπαντικούς γραμμικούς διακόπτες Bluebird.

Αυτός ο συνδυασμός δίνει στο Shadow-X μια ομαλή εμπειρία πληκτρολόγησης και ένα σκληρό προφίλ ήχου. Αν και μου αρέσει η αίσθηση και ο ήχος των απτικών διακοπτών, το όμορφο προφίλ ήχου που κατασκεύασε η Epomaker στο Shadow-X με κάνει να θέλω να αλλάξω την προτίμησή μου.

Το πληκτρολόγιο διαθέτει επίσης πλαστικά πόδια δύο επιπέδων που διπλώνουν στο κάτω μέρος του. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε τη γωνία του, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη θέση πληκτρολόγησης. Δυστυχώς, δεν έχει καρπό, οπότε πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά για πιο εργονομική θέση πληκτρολόγησης.

  Μυστικό όπλο στην ψηφιακή εποχή

Γρήγορη εναλλαγή σύνδεσης

Jowi Morales / MakeUseOf

Εάν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιό σας για πολλές συσκευές, θα λατρέψετε το Epomaker Shadow-X. Ο περιστροφικός διακόπτης του σάς επιτρέπει να αλλάζετε συσκευές γρήγορα (όχι όμως στιγμιαία, καθώς το πληκτρολόγιο χρειάζεται περίπου τρία δευτερόλεπτα για να χειραψει τη νέα συσκευή).

Το Epomaker Shadow-X διαθέτει μία μόνο θύρα USB-C εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο σε ενσύρματη λειτουργία. Και ακριβώς από κάτω, θα βρείτε το USB dongle για τη σύνδεση 2,4 GHz. Μπορείτε επίσης να το συνδέσετε με τρεις συσκευές ταυτόχρονα μέσω Bluetooth 5.0.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε το πληκτρολόγιο σε έως και πέντε συσκευές και χρειάζεται μόνο να μετακινήσετε τον περιστροφικό διακόπτη για εναλλαγή μεταξύ τους. Επίσης, ανιχνεύει αυτόματα το μεταξύ Windows και macOS όταν το χρησιμοποιεί σε ενσύρματη λειτουργία και λειτουργία 2,4 GHz. Δυστυχώς, δεν ανιχνεύει αυτόματα το λειτουργικό σύστημα στη λειτουργία Bluetooth, επομένως ορίζεται από προεπιλογή στη λειτουργία Windows, κάτι που είναι ενοχλητικό αν έχετε συνηθίσει στο macOS.

Jowi Morales / MakeUseOf

Εκτός από την εξέταση του περιστροφικού διακόπτη, μπορείτε επίσης να δείτε την τρέχουσα λειτουργία σύνδεσής σας στην οθόνη LED. Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε το λογότυπο Epomaker ή μια φωτογραφία στην οθόνη του πληκτρολογίου, μπορείτε να δείτε τη λειτουργία σύνδεσης στη λάμπα LED με το λογότυπο Wi-Fi.

Αυτή η λάμπα είναι σβηστή εάν το πληκτρολόγιο είναι απενεργοποιημένο ή χρησιμοποιείται σε ενσύρματη λειτουργία. Αλλά αν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο σε ασύρματη λειτουργία, θα ανάψει σε διαφορετικά χρώματα: λευκό για λειτουργία 2,4 GHz, κόκκινο για B1, πράσινο για B2 και μπλε για B3.

Οι χρήστες που προτιμούν την ασύρματη λειτουργία θα βρουν επίσης επαρκή μπαταρία του πληκτρολογίου. Διαθέτει μπαταρία 3000mAh, η οποία μου κράτησε πάνω από δύο εβδομάδες συνεχούς χρήσης με την οθόνη LED και τα φώτα RGB. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησα σε ενσύρματη λειτουργία, η οποία φόρτισε πλήρως το πληκτρολόγιο σε περίπου οκτώ ώρες ενώ το χρησιμοποιούσα.

Απαιτείται κάποια απομνημόνευση

Jowi Morales / MakeUseOf

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του πληκτρολογίου σημαίνει ότι μόνο γράμματα και σύμβολα εκτυπώνονται στα πλήκτρα του. Και λόγω της μικρότερης διάταξης κατά 70%, σας λείπουν πολλά πλήκτρα όπως τα πλήκτρα F και το κουμπί της οθόνης εκτύπωσης.

Θα βρείτε τις συντομεύσεις fn που απαιτούνται για την ενεργοποίησή τους στο εγχειρίδιο. Επειδή όμως δεν είναι σημειωμένα στα προεπιλεγμένα πλήκτρα, πρέπει να τα απομνημονεύσετε (ή τουλάχιστον να έχετε το εγχειρίδιο στο γραφείο σας μέχρι να συνηθίσετε να τα πατάτε).

  Πώς να επιταχύνετε την επιφάνεια εργασίας KDE Plasma 5

Το πληκτρολόγιο δεν διαθέτει επίσης ειδικά πλήκτρα πολυμέσων, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα fn για να αλλάξετε τη μουσική σας και να ρυθμίσετε την ένταση. Επιπλέον, το κουμπί Page Up λείπει—αντικαταστάθηκε από τον περιστροφικό διακόπτη. Επίσης, δεν διαθέτει συντόμευση πλήκτρου λειτουργίας, επομένως πρέπει να αντιστοιχίσετε μια μακροεντολή για αυτό χρησιμοποιώντας το λογισμικό Epomaker Driver.

Λογισμικό Clunky

Jowi Morales / MakeUseOf

Η Epomaker είναι γνωστή για τα εξαιρετικά πλήκτρα, τους διακόπτες και τα πληκτρολόγιά της. Ωστόσο, η αχίλλειος πτέρνα του είναι η εφαρμογή οδήγησης. Πριν βουτήξουμε στις αδυναμίες του, ας δούμε πρώτα τα δυνατά του σημεία.

Η εφαρμογή προγράμματος οδήγησης Epomaker είναι διαθέσιμη για Windows και macOS για την προσαρμογή του πληκτρολογίου σας ανεξάρτητα από το λειτουργικό σας σύστημα. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε μια εξατομικευμένη εικόνα στην οθόνη του πληκτρολογίου σας με το πρόγραμμα οδήγησης Epomaker, καθιστώντας τη δική σας. Εάν έχετε πολλά πληκτρολόγια Epomaker, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα προφίλ για να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις σας σε όλες τις συσκευές.

Jowi Morales / MakeUseOf

Ωστόσο, η εφαρμογή προγράμματος οδήγησης Epomaker έχει πολλά μειονεκτήματα. Η διεπαφή του δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στα σύγχρονα πρότυπα. Χρησιμοποιεί μια γραμματοσειρά serif, η οποία καθιστά λίγο δύσκολη την ανάγνωση. Δεν έχει την κομψή σχεδίαση των πρόσφατων εφαρμογών, που το κάνει να νιώθει παλιό. Ορισμένες λειτουργίες στην εφαρμογή προγράμματος οδήγησης Epomaker δεν εξηγούνται επίσης με σαφήνεια, επομένως πρέπει να πειραματιστείτε για να τις καταλάβετε. Ωστόσο, μόλις ανακαλύψετε πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Epomaker, είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο.

Δεν θα κάνετε λάθος με το Epomaker Shadow-X

Το μόνο πράγμα που μειώνει το Shadow-X είναι το αθώο λογισμικό του προγράμματος οδήγησης. Αλλά εκτός από αυτό, αυτό το πληκτρολόγιο είναι μια χαρά στη χρήση. Φαίνεται καλό, ακούγεται ωραίο και έχει υπέροχη αίσθηση.

Αν δεν υπήρχε η συμπαγής διάταξη 70%, αυτό θα είχε αντικαταστήσει το καθημερινό μου πληκτρολόγιο προγράμματος οδήγησης—κρίμα που χρειάζομαι το αριθμητικό πληκτρολόγιο, τα πλήκτρα macro και τα ειδικά χειριστήρια πολυμέσων για την καθημερινή μου χρήση. Αλλά αν σας αρέσει ένα πληκτρολόγιο που δεν καταλαμβάνει χώρο και είναι ευχάριστο για τις αισθήσεις σας, το Epomaker Shadow-X είναι το πληκτρολόγιο για εσάς.

Μηχανικό πληκτρολόγιο Epomaker Shadow-X 70%.

Το Epomaker Shadow-X είναι ένα συμπαγές 70% μηχανικό πληκτρολόγιο με δυνατότητα εναλλαγής θερμότητας. Η εξαιρετική του κατασκευή, η τοποθέτηση φλάντζας και οι εργοστασιακά λιπασμένοι διακόπτες Epomaker Blueberry το καθιστούν ένα από τα καλύτερα πληκτρολόγια που μπορείτε να αποκτήσετε σε αυτό το μέγεθος και την τιμή.