Αναζήτηση και μετάβαση σε ανοιχτή καρτέλα με φωνητική εντολή [Chrome]


Η ενσωμάτωση της φωνητικής αναζήτησης έφτασε στο Chrome πριν από λίγο καιρό και είναι μια εξαιρετική υποβαθμισμένη βασική έκδοση του Google Now. Μία από τις πολλές διαφορές μεταξύ του Google Now και της Φωνητικής Αναζήτησης στο Chrome είναι ότι το Google Now μπορεί να εκκινήσει εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας, ενώ η Φωνητική Αναζήτηση είναι απλώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά της ότι δεν υποστηρίζεται καμία άλλη λειτουργία του προγράμματος περιήγησης. Το Tabs Board είναι μια επέκταση του Chrome που σας βοηθά να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καρτελών που ανοίγουν σε ένα παράθυρο. Σας επιτρέπει επίσης να αναζητάτε καρτέλες με μια φωνητική εντολή που είναι αυτό που το ξεχωρίζει από άλλες επεκτάσεις διαχείρισης καρτελών. Τόσο η φωνητική αναζήτηση όσο και η επικάλυψη εναλλαγής καρτελών μπορούν να ανοίξουν με μια συντόμευση πληκτρολογίου που μπορεί να προσαρμόσει ο χρήστης. Μπορείτε να αναζητήσετε καρτέλες είτε με φωνητική εντολή είτε μπορείτε να τις αναζητήσετε και να τις επιλέξετε χρησιμοποιώντας το ποντίκι. Η επέκταση παραθέτει ανοιχτές καρτέλες σε μια επικάλυψη στο κάτω μέρος του Chrome.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στη σελίδα νέας καρτέλας του Chrome

Το Tabs Board προσθέτει ένα κουμπί δίπλα στη γραμμή URL όπου μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα και να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις.

Πατήστε Ctrl+Shift+A για να ανοίξετε την επικάλυψη που θα εμφανίσει όλες τις καρτέλες. Κάθε καρτέλα έχει μια μικρογραφία και μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια μικρογραφία για να μεταβείτε στην αντίστοιχη καρτέλα. Η επικάλυψη διαθέτει μια γραμμή αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αναζήτηση καρτελών και ένα κουμπί μικροφώνου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε τη φωνητική αναζήτηση, εάν δεν θέλετε να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Φωνητική αναζήτηση.

  Μεταδώστε τη ροή YouTube, Twitter και Reddit στο Chromecast [Android]

Για να εμφανιστεί η φωνητική αναζήτηση, πατήστε Ctrl+Shift+B και εκφωνήστε το όνομα του ιστότοπου στον οποίο θέλετε να μεταβείτε. Να θυμάστε ότι ο ιστότοπος πρέπει να είναι ήδη ανοιχτός σε μια καρτέλα. Η επέκταση προσδιορίζει τον ιστότοπο που θέλατε και τον επιλέγει για εσάς από τις άλλες καρτέλες. Πρέπει ακόμα να κάνετε κλικ στην καρτέλα για να μεταβείτε στον ιστότοπο. Εάν έχετε τον ιστότοπο ανοιχτό σε δύο ή περισσότερες καρτέλες, η επέκταση θα τις τραβήξει και τις δύο προς τα επάνω και μπορείτε να επιλέξετε σε ποια θέλετε να μεταβείτε.

Εκτός από τη δυνατότητα εναλλαγής σε διαφορετική καρτέλα, μπορείτε επίσης να κλείσετε μια καρτέλα από το κουμπί κλεισίματος στην επάνω δεξιά γωνία της προεπισκόπησης μικρογραφιών της. Για να απορρίψετε την επικάλυψη, θα πρέπει απλώς να πατήσετε τη συντόμευση που χρησιμοποιήσατε για να την εμφανίσετε. Για να «ακούσει» τις φωνητικές εντολές σας, η επέκταση θα ζητήσει πρόσβαση στο μικρόφωνό σας. Δυστυχώς, δεν θυμάται ότι του έχετε επιτρέψει την πρόσβαση και κάθε φορά που κάνετε φωνητική αναζήτηση, θα πρέπει να του δίνετε ξανά άδεια. Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο μειονέκτημα της επέκτασης. Αναγνωρίζει φωνητικές εντολές με ακρίβεια και με μικρή έως καθόλου καθυστέρηση.

  Πώς να μεταφέρετε καρτέλες Chrome μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Εγκαταστήστε το Tabs Board από το Chrome Web Store