Αναβαθμίστε την εμπειρία χρήστη με αυτά τα 6 λογισμικά Gamification

Το λογισμικό παιχνιδιών σε συνθήκες που δεν αφορούν παιχνίδια είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρική τάση. Η δυναμική και οι στρατηγικές του gamification έχουν προσαρμοστεί εύκολα από τις ρίζες τους στο λογισμικό παιχνιδιών στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το λογισμικό και οι στρατηγικές gamification μπορούν να βοηθήσουν τους ηγέτες έργων σε όλες τις επιχειρήσεις λόγω της εγγενούς τους ικανότητας να τροποποιούν και να επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους. Εκτός από τα κύρια χαρακτηριστικά τους, τα περισσότερα λογισμικά gamification είναι εστιασμένα στη λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη δουλειά γρήγορα.

Ξεβιδώστε

Το gamification είναι ένας φανταστικός τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν εξαιρετικές σχέσεις με το προσωπικό και τους πελάτες. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους διαχειριστές έργων και τους υπαλλήλους σχετικά με το τι είναι το gamification και πώς μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη με το λογισμικό gamification.

Τι είναι το λογισμικό Gamification;

Η Gamification εφαρμόζει χαρακτηριστικά σχεδιασμού παιχνιδιών και ιδέες παιχνιδιών σε περιβάλλοντα εκτός παιχνιδιού για να ενισχύσει την αφοσίωση. Οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν βραβεία και βραβεία και να διαγωνιστούν για αυτά. Διατηρεί τους εργαζόμενους και τους μαθητές ενήμερους για όλες τις βασικές εξελίξεις και ορόσημα.

Το λογισμικό gamification έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλές σε καταναλωτικά και εταιρικά λογισμικό και εφαρμογές. Η διατήρηση πελατών, η ηλεκτρονική μάθηση, η δέσμευση εργατικού δυναμικού και η διαχείριση απόδοσης είναι όλες περιπτώσεις καθημερινής χρήσης.

Επειδή η παιχνιδιοποίηση έχει γίνει πιο συνηθισμένη, μπορείτε να βρείτε παιχνιδοποιημένες λειτουργίες ή στοιχεία σε πολλά πρόσθετα εξειδικευμένα και επικαλυπτόμενα πεδία λογισμικού. Το gamification συχνά εφαρμόζεται σε σενάρια διαχείρισης απόδοσης όταν βοηθά τους HR και τους διευθυντές να κατανοήσουν την απόδοση των εργαζομένων και να παρακολουθήσουν τους KPI που σχετίζονται με την εργασία.

Ομοίως, οι πλατφόρμες Gamification κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα σε περιβάλλοντα μάθησης που δημιουργούν, παρακολουθούν και βελτιώνουν διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες για πελάτες και προσωπικό. Ενθαρρύνουν επίσης τη μάθηση που σχετίζεται με την εργασία, την αύξηση των εσόδων και την οργανωτική παραγωγικότητα.

Πλεονεκτήματα του λογισμικού Gamification

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές και τακτικές για να κάνουν τη μάθηση ευχάριστη και συμμετοχική. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να ενθαρρύνουν το προσωπικό τους, να βελτιώσουν την απόδοση και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας. Οι εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει λογισμικό gamification για να προσθέσουν διασκέδαση και ενδιαφέρον στα μαθήματά τους. Ας δούμε τα πιο προφανή οφέλη από την εφαρμογή λογισμικού gamification:

Υποστηρίζει τη διαδικασία της μάθησης

Όταν έχουμε απόλαυση κατά τη μάθηση, μαθαίνουμε πιο αποτελεσματικά. Το gamification είναι μια μέθοδος για την προσθήκη διασκέδασης και ενδιαφέροντος στη στρατηγική μάθησης. Ενθαρρύνει τη μάθηση και βοηθά στη διατήρηση της μνήμης. Είναι σαν να μαθαίνουμε και να διασκεδάζουμε ταυτόχρονα όταν παίζουμε παιχνίδια.

Βελτιώνει την δέσμευση

Οι εργαζόμενοι πρέπει να επενδύσουν στη δουλειά τους. Δεν θα μάθουν τόσα πολλά αν δεν είναι πλήρως αφοσιωμένοι. Το gamification βελτιώνει τη δέσμευση κάνοντας τη δουλειά πιο συναρπαστική και διασκεδαστική από το να κάνεις απλώς τη δουλειά. Αυτό βοηθά τους υπαλλήλους να παραμείνουν αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και να θυμούνται τι έχουν μάθει, καθιστώντας τους πιο άμεσο να ασχοληθούν με αυτήν.

Επιβραβεύει τους χρήστες

Το Gamification ενθαρρύνει τους χρήστες να εκτελούν εργασίες, ώστε να μπορούν να κερδίζουν πόντους ή σήματα και να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους απονέμοντας τους πόντους ή κονκάρδες για συγκεκριμένες εργασίες. Όταν ολοκληρώσετε μια εργασία, για παράδειγμα, θα λάβετε έναν πόντο ή ένα σήμα στο προφίλ σας, το οποίο θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και θα σας ενθαρρύνει να το κάνετε ξανά όταν χρειάζεστε αυτήν την επιπλέον ώθηση.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS στον υπολογιστή σας

Ενισχύει το κίνητρο

Οι μαθητές πρέπει να έχουν κίνητρα στην εργασία τους. Δεν θα κάνουν τίποτα αν δεν έχουν έμπνευση να το κάνουν. Επιβραβεύοντας τους μαθητές με πόντους ή κονκάρδες για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, το gamification χρησιμεύει ως μέθοδος παρακίνησης των μαθητών.

Στοιχεία Gamification

Τα Gamified στοιχεία είναι τα δομικά στοιχεία αυτών των πλατφορμών gamification και βοηθούν στην παροχή των πλεονεκτημάτων ενός εξελιγμένου σχεδίου gamification μέσα στο πλαίσιο ενός προγράμματος. Παραδείγματα στοιχείων gamify είναι τα εξής:

Πόντοι

Αποτελούν το βασικό στοιχείο των εφαρμογών gaming και απονέμονται για την επίτευξη ενός στόχου στο περιβάλλον παιχνιδιού και αποτελούν μια αριθμητική αναπαράσταση της προόδου ενός ατόμου.

Σήματα

Σε αντίθεση με τους πόντους, τα σήματα αντιπροσωπεύουν οπτικά τα επιτεύγματα που έγιναν στα παιχνίδια. Αυτά τα σήματα μπορούν να απονεμηθούν ανάλογα με τον αριθμό των πόντων που κερδίσατε στο παιχνίδι ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Πίνακες κατάταξης

Παρόμοια με ένα διαδικτυακό παιχνίδι, τα Leaderboards κατατάσσουν τους χρήστες με φθίνουσα σειρά βάσει κριτηρίων, βοηθώντας έτσι να καθοριστεί ποιος παίκτης είχε καλύτερη απόδοση από άλλους.

Γραφήματα απόδοσης

Αυτά τα γραφήματα αναπαριστούν εικονογραφικά το επίπεδο απόδοσης κάποιου σε σύγκριση με τις προηγούμενες επιδόσεις του, βοηθώντας τους παίκτες να αξιολογήσουν την απόδοσή τους.

Avatars

Τα Avatar αντιπροσωπεύουν γραφικά τον χαρακτήρα ενός παίκτη στην πλατφόρμα παιχνιδιού. Οι χρήστες μπορούν είτε να δημιουργήσουν τις πλατφόρμες τους είτε να επιλέξουν από τις διαθέσιμες.

Βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού Gamification

Πριν επιλέξετε ένα λογισμικό gamification, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Πίνακες κατάταξης χρηστών και κατάταξη

Ένα εξελιγμένο λογισμικό gamification θα πρέπει να έχει έναν μηχανισμό που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την απόδοση της ομάδας και να συγκρίνετε τη βελτίωση ενός χρήστη με αυτή άλλων.

Προσαρμόσιμο

Το λογισμικό gamification θα πρέπει να είναι φιλικό προς τον χρήστη και να μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα, ώστε να μπορεί να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της επωνυμίας μιας εταιρείας.

Ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα εργαλεία που βασίζονται στο παιχνίδι σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Αυτό χτίζει τη φήμη της μάρκας και κρατά τους χρήστες αφοσιωμένους.

Βραβεία και Επιτεύγματα

Η πλατφόρμα πρέπει να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταμείβουν τους υπαλλήλους τους απονέμοντας σήματα, επιτεύγματα, βαθμολογίες και θέση για να τονώσουν το ηθικό τους.

Αναφορές και Analytics

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει μια ενότητα ανάλυσης που θα πρέπει να παρέχει μια αναφορά σε πραγματικό χρόνο για την απόδοση των χρηστών. Η ενότητα θα σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένες αναφορές που μπορούν να αποθηκευτούν και να εξαχθούν εάν χρειάζεται.

Γραμμή προόδου

Η γραμμή προόδου που απεικονίζει το επίπεδο προόδου των χρηστών είναι επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό του λογισμικού gamification. Παρέχει μια οπτική αναπαράσταση της προόδου που σημειώνουν οι χρήστες και τους παρακινεί να παίξουν περαιτέρω.

Παρακάτω έχουμε επιμεληθεί τις καλύτερες πλατφόρμες παιχνιδιών που είναι διαθέσιμες για τις εταιρείες, προκειμένου να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και να τους κρατήσουν αφοσιωμένους.

Gametize

Το Gametize είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών για επιχειρήσεις που βοηθά τις επιχειρήσεις με τη συμμετοχή και την υπεράσπιση της κοινότητας. Περιλαμβάνει ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με πολλές δυνατότητες, επιτεύγματα, ανταμοιβές και εργαλεία για την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμπεριφοράς, τη δημιουργία αναφορών και τον έλεγχο των αναλυτικών στοιχείων.

  Πώς να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φακού του iPhone σας

Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται κυρίως από επιχειρήσεις για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών όπως η εκπαίδευση και η διαχείριση της απόδοσης των εργαζομένων και η διεξαγωγή προώθησης καταναλωτικού μάρκετινγκ ή πωλήσεων. Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και είναι διαθέσιμο τόσο ως λύση που βασίζεται σε σύννεφο όσο και ως λύση εσωτερικής εγκατάστασης.

Το Gametize προσφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες, να σαρώσουν κωδικούς QR, να κάνουν προβλέψεις και να δοκιμάσουν διασκεδαστικές και διαδραστικές προκλήσεις.
  • Ενημερώστε τους χρήστες για την απόδοσή τους μέσω μηνυμάτων σχολίων, σημείων και γραμμών προόδου.
  • Αναπτύξτε μια κοινότητα χρηστών όπου όλοι μπορούν να στέλνουν μηνύματα, να σχολιάζουν και να ψηφίζουν ο ένας για τη δουλειά του άλλου, να εργάζονται ως ομάδα ή να ανταγωνίζονται για να φτάσουν στην κορυφή.
  • Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταμείψουν τους παίκτες για τα επιτεύγματά τους τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν αργότερα.

Upshot.ai

Το Upshot.ai είναι μια πλατφόρμα αφοσίωσης πελατών και παιχνιδιών που βασίζεται σε σύννεφο που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να μοιράζονται γνώσεις και να παρέχουν σχόλια 1:1 για μικρά μεγέθη ομάδων. Είναι μια πλήρης πλατφόρμα upcycle κατάλληλη για ομάδες που θέλουν να αναβαθμίσουν τη διαδικασία υιοθέτησης και μετατροπής προϊόντων.

Το Upshot.ai σάς επιτρέπει να δημιουργείτε διασκεδαστικά παιχνίδια όπως στοιχεία όπως η συνομιλία με έναν εικονικό χαρακτήρα, ο σχεδιασμός ενός κουίζ ή ενός παιχνιδιού για άλλους ή η απάντηση στα κουίζ για να κερδίσετε κονκάρδες.

Ας δούμε τι άλλο είναι δυνατό με το Upshot.

  • Δημιουργήστε μια ανταγωνιστική εμπειρία χρήστη γύρω από ένα πρότυπο που είναι σημαντικό για την επιτυχία του προϊόντος σας.
  • Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά και την πρόοδο των χρηστών και επιβραβεύστε τους για τις προσπάθειές τους που ευθυγραμμίζονται με τους επιχειρηματικούς σας στόχους.
  • Η πλατφόρμα παιχνιδιών βελτιώνει την αφοσίωση των πελατών δημιουργώντας ικανοποίηση μεταξύ τους, η οποία επιταχύνει έμμεσα την αύξηση των εσόδων σας.
  • Τα στοιχεία παιχνιδιού, τα σήματα και οι βαθμολογικοί πίνακες του Upshot.io ανεβάζουν τη φήμη της επωνυμίας σας στο μυαλό των πελατών σας.

Evoq Engage

Το Evoq Engage προσφέρει ένα εργαλείο αφοσίωσης της κοινότητας και παιχνιδιού που διασφαλίζει ότι οι χρήστες περνούν περισσότερο χρόνο αλληλεπιδρώντας με την επωνυμία σας, ενισχύοντας έτσι τη σχέση. Είναι πολύ χρήσιμο για τους διαχειριστές της κοινότητας που επιθυμούν να εφαρμόσουν τις αρχές τυχερών παιχνιδιών στην διαδικτυακή επιχειρηματική κοινότητα για να διασφαλίσουν ότι η εμπειρία του χρήστη είναι διασκεδαστική, συναρπαστική και ανταποδοτική.

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του Evoq Engage.

  • Οι βαθμολογικοί πίνακες εμφανίζουν την τρέχουσα κατάσταση και φήμη, συγκρίνοντάς τους με άλλους χρήστες και εμπνέοντάς τους να συμμετέχουν περισσότερο.
  • Παρακινήστε και επιβραβεύστε την κοινότητα για τις προσπάθειές της χρησιμοποιώντας τα προεπιλεγμένα σήματα ή δημιουργώντας τα σήματα σας.
  • Εκχωρήστε πόντους φήμης στα μέλη για τον καθορισμό της αξιοπιστίας των πελατών σε άλλους χρήστες, ώστε να γνωρίζουν ποιον μπορούν να εμπιστευτούν.
  • Η ανάλυση εντός περιβάλλοντος επιτρέπει στους διαχειριστές της κοινότητας να αναλύουν τις βασικές μετρήσεις για μια συγκεκριμένη περιοχή σε πραγματικό χρόνο.

Gizmo

Στη συνέχεια, έχουμε το Gizmo, μια ισχυρή πλατφόρμα gamification που κατασκευάστηκε από την ομάδα ανάπτυξης στο Gamify ως μια φιλική προς τον χρήστη εναλλακτική λύση για όλες τις λύσεις μάρκετινγκ που βασίζονται σε παιχνίδια. Βοηθά τους οργανισμούς μάρκετινγκ και διαχείρισης κοινότητας να αναπτύξουν προσαρμοσμένες καμπάνιες μάρκετινγκ παιχνιδιών που αυξάνουν την αφοσίωση των χρηστών, βελτιώνοντας έτσι έμμεσα τη δημιουργία εσόδων.

  Πώς να εγγράψετε χωρίς ήχο σε ένα iPhone

Η διεπαφή είναι διαισθητική και σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να εκκινείτε και να παρακολουθείτε την καμπάνια μάρκετινγκ που σχετίζεται με το gamification χωρίς ταλαιπωρία.

Το Gizmo σας βοηθά να:

  • Κρατήστε τον πελάτη σας αφοσιωμένο και ενισχύστε το εύρος της προσοχής του, δημιουργώντας μια καμπάνια μάρκετινγκ με παιχνίδια.
  • Παρέχετε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες και ενισχύστε την ικανοποίηση των πελατών, βελτιώνοντας έτσι την ταυτότητα της επωνυμίας μέσω του εργαλείου δημιουργίας καμπάνιας.
  • Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δημιουργίας υποβολής φόρμας για να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με το μάρκετινγκ σχετικά με τους πελάτες σας.
  • Προσαρμόστε τις ανταμοιβές και τα βραβεία χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα δημιουργίας ανταμοιβών και προσφέρετέ τα όταν επιτυγχάνεται υψηλή βαθμολογία.

Κεντρικό

Το Centrical είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών με επίκεντρο τους εργαζομένους που εφαρμόζει παιχνιδοποίηση σε βάθος, λειτουργικούς KPI και εξατομικευμένες τεχνικές μικρομάθησης για τη βελτίωση της αφοσίωσης των εργαζομένων και της επιχειρηματικής απόδοσης. Βοηθά τους διευθυντές να εξοικειώσουν τα μέλη της ομάδας τους με την καθοδήγηση κλειστού βρόχου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν εμπλεκόμενοι, συγκεντρωμένοι και ικανοί ακόμα και όταν εργάζονται από το σπίτι.

Εδώ είναι τι έχει να προσφέρει η Centrical:

  • Οι προηγμένες τεχνικές του gamification δίνουν στους διαχειριστές τη δυνατότητα να δημιουργούν προσαρμοσμένες προκλήσεις, διαγωνισμούς που κερδίζουν βραβεία και δραστηριότητες που βασίζονται σε αναζητήσεις για τους παίκτες.
  • Η Centrical αξιοποιεί τεχνικές αυτοματισμού με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης για να παρέχει εξατομικευμένη μάθηση στους υπαλλήλους αναλύοντας τις μετρήσεις απόδοσης και την κατάσταση γνώσης τους.
  • Το λογισμικό gamification επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν την απόδοση των εργαζομένων και να παρέχουν προτάσεις και σχόλια σε πραγματικό χρόνο για να
    αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.
  • Το Centrical λειτουργεί επίσης ως εικονικός προπονητής που αντλεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τη βάση δεδομένων εφαρμογών για να θέσει νέους στόχους εργαζομένων.

Kahoot!

Τέλος, έχουμε το Kahoot! Η οποία είναι μια πλατφόρμα βασισμένη σε παιχνίδια που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους εκπαιδευτές να σχεδιάζουν διαδραστικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικό υλικό, κουίζ ασήμαντων στοιχείων και παιχνίδια εκμάθησης. Οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν κουίζ χρησιμοποιώντας flashcards και να δώσουν προκλήσεις από ομοτίμους για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη συμμετοχή των χρηστών.

Kahoot!

Kahoot! επιτρέπει στον επαγγελματία να θέτει στόχους, να ελέγχει μετρήσεις απόδοσης, να παρακολουθεί δραστηριότητες και να διαχειρίζεται τις ανταμοιβές. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να κάνει προεπισκόπηση του εκπαιδευτικού περιεχομένου, να προσδιορίζει θέματα που χρειάζονται παρακολούθηση, να φιλοξενεί ζωντανά παιχνίδια, να μοιράζεται παιχνίδια με τον ίδιο ρυθμό με τους μαθητές και να λαμβάνει σχόλια από τους μαθητές μέσω δημοσκοπήσεων.

Εκτός από το μαθησιακό περιβάλλον, Kahoot! το χρησιμοποιεί επίσης στον εταιρικό κόσμο, όπου οι εκπαιδευτές δημιουργούν κουίζ, ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, δημοσκοπήσεις και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση ζωντανών παρουσιάσεων σε συσκευές, την κοινή χρήση εκπαιδευτικού περιεχομένου με τους υπαλλήλους και τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την απόδοσή τους.

Τυλίγοντας

Τώρα που ξέρετε τι είναι το gamification, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα βασισμένη σε παιχνίδια που να ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Το παραπάνω λογισμικό έχει επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα μας, ώστε να μην χρειάζεται να αγχώνεστε για το κυνήγι της καλύτερης πλατφόρμας gamification για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Αυτό το λογισμικό παιχνιδιών θα βελτιώσει τη δέσμευση της ομάδας και των πελατών και θα παρακινήσει να εργάζονται αποτελεσματικά και να προσφέρουν γρήγορα αποτελέσματα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις Ψηφιακές Πλατφόρμες Υιοθέτησης (DAP) για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, να βελτιώσετε την απόδοση επένδυσης (ROI), να βελτιστοποιήσετε τις επιχειρηματικές διαδικασίες και να παράσχετε πολύτιμες πληροφορίες.