Ένα βήμα προς την εξοικείωση με το σχεδιασμό Ιστού

Η ανάπτυξη Ιστού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε τρεις κύριες γλώσσες, δηλαδή HTML, CSS και Javascript. Η HTML περιγράφει τη δομή των ιστότοπων, δηλαδή ποια στοιχεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Τα Cascading Style Sheets (CSS), από την άλλη πλευρά, περιγράφουν πώς παρουσιάζονται οπτικά τα στοιχεία HTML, ενώ το Javascript χρησιμοποιείται για να προσθέσει διαδραστικότητα και δυναμική συμπεριφορά σε ιστοσελίδες.

Το CSS είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για τη δημιουργία αισθητικά ευχάριστες διεπαφές χρήστη με εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Το CSS είναι υπεύθυνο για την παρουσίαση και το στυλ του περιεχομένου Ιστού και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της διάταξης, της εμφάνισης και του στυλ των ιστοσελίδων.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το CSS, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας και να τροποποιήσετε πράγματα όπως γραμματοσειρές, χρώματα, περιγράμματα, περιθώρια, κενά και φόντο, μεταξύ άλλων.

  9 πιο ακριβείς μετρητές και ανιχνευτές EMF για το σπίτι και το γραφείο σας

Επιπλέον, το CSS είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ιστοσελίδων με απόκριση που προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης και συσκευές. Επιτρέπει επίσης συνεπή και ομοιόμορφα στυλ σε διαφορετικές σελίδες σε έναν ιστότοπο και βοηθά στο να γίνουν οι ιστότοποι προσβάσιμοι σε χρήστες με ειδικές ανάγκες.

Σε περίπτωση που θέλετε να ευθυγραμμίσετε τον ιστότοπό σας με την επωνυμία σας και να χρησιμοποιήσετε καλά τα χρώματα της επωνυμίας σας στον ιστότοπό σας, το CSS είναι αυτό που θα σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό.

Χωρίς CSS, οι ιστότοποι πιθανότατα θα έμοιαζαν πολύ, με πολύ ήπια σχέδια χωρίς στυλ, χρώματα, εφέ αιώρησης ή φόντο. Οι ιστότοποι δεν θα ανταποκρίνονται επίσης και θα έχουν πολύ μικρή προσαρμογή για να ευθυγραμμίσουν έναν ιστότοπο με μια επωνυμία.

  10 Διορθώσεις για την Κοινή χρήση τοποθεσίας των Χαρτών Google που δεν ενημερώνεται

Επομένως, το CSS είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για προγραμματιστές ιστού. Για να χρησιμοποιήσετε το CSS στον ιστότοπό σας, πρέπει να το συνδέσετε με το HTML της σελίδας. Θυμηθείτε, η HTML περιγράφει τα στοιχεία και το περιεχόμενο ενός ιστότοπου.

Ως εκ τούτου, πρέπει να συνδέσετε το HTML σας με το CSS για να χρησιμοποιήσετε το CSS για το στυλ των στοιχείων και του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να το κάνετε αυτό. Ωστόσο, προτού εξετάσουμε τον τρόπο σύνδεσης CSS με HTML, ας δούμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γράψετε CSS και να το χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε τα στοιχεία HTML σας.

Διαφορετικοί τρόποι συμπερίληψης CSS στο HTML σας

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι συμπερίληψης CSS στα αρχεία HTML. Αυτό περιλαμβάνει:

  Πώς να μετρήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας με το Apple Watch σας

#1. Ενσωματωμένα στυλ

Αυτό περιλαμβάνει τη σύνταξη των στυλ CSS σας απευθείας σε κάθε στοιχείο HTML, όπως φαίνεται παρακάτω:

<body style="background-color: yellow;">
  <h1 style="color: orangered; font-size: 40px;">grtechpc.org</h1>
  <p style="color: blue; font-size: 16px;">grtechpc.org is an online publication that produces high-quality articles on
    Technology, Business, and Fintech to help
    businesses and people grow.</p>
</body>

Όσο κι αν αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να προσθέτετε εύκολα CSS στις σελίδες HTML σας, δεν είναι καλός τρόπος να προσθέσετε CSS στο HTML σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ χρονοβόρο, δυσκολεύει την ανάγνωση και τη συντήρηση του κώδικα, ιδιαίτερα για στυλ μεγάλης κλίμακας και μπορεί να επηρεάσει τους χρόνους φόρτωσης των ιστοσελίδων.

#2. Εσωτερικό CSS

Αυτό περιλαμβάνει τη σύνταξη των στυλ για μια ιστοσελίδα μέσα σε ένα στοιχείο