Ένας πλήρης οδηγός για τη διαδικασία και τις πρακτικές διαχείρισης εκδόσεων

Η διαχείριση εκδόσεων είναι μια κρίσιμη διαδικασία που χρειάζεται αποτελεσματικό σχεδιασμό και εκτέλεση για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι απαιτήσεις και ότι ο τελικός χρήστης είναι ευχαριστημένος.

Ωστόσο, οι οργανισμοί μένουν με πολλές εκδόσεις για να εργαστούν, προκειμένου να διατηρούν τα προϊόντα λογισμικού τους ενημερωμένα με νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Αυτό μπορεί να γίνει μπερδεμένο και συντριπτικό εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Ως εκ τούτου, πρέπει να εξορθολογίσετε τη διαδικασία διαχείρισης της κυκλοφορίας σας για να εργαστείτε σε κάθε έκδοση με πλήρη σαφήνεια και αποτελεσματικότητα.

Ας καταλάβουμε πώς να το κάνουμε αυτό.

Τι εννοείτε με τον όρο Διαχείριση εκδόσεων;

Στην ανάπτυξη λογισμικού και την πληροφορική, η διαχείριση απελευθέρωσης αναφέρεται στη διαδικασία κατά την οποία ένα σύστημα λογισμικού δημιουργείται, αναπτύσσεται και κυκλοφορεί στους χρήστες. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει όλες τις φάσεις, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έως τη δοκιμή και την ανάπτυξη.

Η διαχείριση εκδόσεων είναι ένα σύστημα που ακολουθούν οι ομάδες παραγωγής για τη διαχείριση ολόκληρου του κύκλου ζωής παράδοσης λογισμικού. Στοχεύει επίσης να διασφαλίσει ότι οι τελικοί χρήστες θα έχουν βέλτιστες εμπειρίες και ότι οι επιχειρηματικές προτεραιότητες ευθυγραμμίζονται. Επιπλέον, η διαχείριση έκδοσης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε και να οπτικοποιήσετε τις διαδικασίες ανάπτυξης και ανάπτυξης λογισμικού, να ανταποκρίνεστε με συνέπεια στις ανάγκες παράδοσης, να διαχειρίζεστε κινδύνους στην παράδοση λογισμικού, να διαχειρίζεστε πόρους πληροφορικής και να διασφαλίζετε την κερδοφορία παρέχοντας παράλληλα αξία.

Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν μια διαδικασία διαχείρισης έκδοσης κατά την παραγωγή ενός νέου προϊόντος λογισμικού ή κάνουν νέες εκδόσεις κάνοντας κάποιες αλλαγές σε μια υπάρχουσα έκδοση λογισμικού. Έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο θα τους κρατήσει ευθυγραμμισμένους στον ίδιο δρόμο, ενώ θα εξαλείψει τη σύγχυση ή την αποτελεσματικότητα.

Διαχείριση εκδόσεων και DevOps

Το DevOps δίνει έμφαση στην αυξημένη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης λογισμικού και των ομάδων λειτουργιών πληροφορικής. Η μεθοδολογία DevOps στοχεύει στη μείωση των σιλό κατά την εργασία ή τη διαχείριση έργων και επιτρέπει στις ομάδες να μην ξεχνούν σημαντικές δραστηριότητες. Αυτό διευκολύνει επίσης συντομότερους βρόχους ανατροφοδότησης, επιτρέποντας στην ομάδα σας να κυκλοφορήσει το προϊόν σας πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα μειώνονται οι επιπλοκές.

Ως εκ τούτου, οι διαχειριστές εκδόσεων εξαρτώνται από τρία βασικά πράγματα – αυτοματισμό, συνεχή ενοποίηση και DevOps για να απελευθερώσουν αποτελεσματικά τον κώδικά τους στην παραγωγή. Μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις δοκιμές και να δημιουργούν, να ενσωματώνουν και να ενημερώνουν συνεχώς τον κώδικά τους. Χρησιμοποιώντας τη νοοτροπία DevOps, μπορούν επίσης να βελτιώσουν τον συντονισμό μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης και λειτουργίας τους.

Ως αποτέλεσμα, τα σφάλματα εντοπίζονται έγκαιρα για να διορθωθούν εύκολα και να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάπτυξης και απελευθέρωσης.

Η διαδικασία διαχείρισης εκδόσεων

Υπάρχουν διαφορετικά στάδια σε έναν κύκλο ζωής διαχείρισης εκδόσεων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαφέρει από ομάδα σε ομάδα και οργανισμό σε οργανισμό, καθώς οι απαιτήσεις του έργου θα διαφέρουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι οργανισμοί και οι ομάδες όλων των μεγεθών για να διασφαλίσουν ότι τα βγάζουν πέρα ​​και θα προσφέρουν μια ποιοτική λύση στους χρήστες.

Λοιπόν, δείτε πώς μοιάζει μια τυπική διαδικασία διαχείρισης εκδόσεων.

#1. Κατανόηση των απαιτήσεων

Είτε σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα νέο προϊόν είτε να προσθέσετε ορισμένες νέες δυνατότητες και λειτουργίες σε ένα υπάρχον προϊόν, η κατανόηση των απαιτήσεων είναι ζωτικής σημασίας.

Ακούστε λοιπόν τον πελάτη σας και τι πραγματικά θέλει να προσθέσει στο έργο του, όπως μια εφαρμογή για κινητά. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητήσουν να προσθέσετε μια συγκεκριμένη ενότητα στην εφαρμογή τους για κινητά. Θα απαιτούσε να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση μαζί τους για να κατανοήσετε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους και γιατί θέλουν αυτό που θέλουν.

Ομοίως, εάν έχετε έναν ιστότοπο και θέλετε να προσθέσετε μια ενότητα ιστολογίου, οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα σας και να μάθουν περισσότερα για τις προσφορές σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το λεξικό στον Microsoft Edge

Όποιος κι αν είναι ο στόχος, κατανοήστε τον προσεκτικά. Εάν υπάρχει αμφιβολία, συζητήστε το με την ομάδα σας ή τον πελάτη και, στη συνέχεια, προχωρήστε με ένα κατάλληλο σχέδιο έκδοσης.

#2. Σχεδίαση

Ακολουθεί ο προγραμματισμός αφού έχετε κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις έκδοσης. Η δημιουργία και η απελευθέρωση αυτού που σκοπεύετε να κάνετε απαιτεί σταθερό σχεδιασμό και στρατηγικές βασισμένες στις απαιτήσεις.

Ο προγραμματισμός σας πρέπει να είναι εφικτός και πρακτικός από άποψη τεχνολογίας, προθεσμίας, εργατικού δυναμικού και πόρων.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κυκλοφορήσετε μια νέα έκδοση της εφαρμογής σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλες τις συσκευές – φορητές συσκευές, φορητοί υπολογιστές, tablet κ.λπ.

Για τον προγραμματισμό, συμβαδίστε στενά με τον πελάτη σας. Μπορείτε να συζητήσετε το χρονοδιάγραμμα του έργου και πότε μπορούν να αναμένουν την κυκλοφορία του προϊόντος. Δεν μπορείτε να υποσχεθείτε μια προθεσμία που δεν είναι εφικτή. Λάβετε, λοιπόν, υπόψη σας τους πόρους σας, όπως τον προϋπολογισμό, τον χρόνο και τους ανθρώπους κατά την επιβεβαίωση της προθεσμίας.

Επιπλέον, σχεδιάστε τις τεχνολογίες που θα εφαρμόσετε για την κυκλοφορία. Προσδιορίστε εάν είναι αποτελεσματικό να δικαιολογείτε τις απαιτήσεις, είναι εντός του προϋπολογισμού σας και αν ευθυγραμμίζεται με τις δεξιότητες των υπαλλήλων σας. Επιλέξτε κατάλληλες τεχνολογίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό προϊόν και να το κυκλοφορήσετε έγκαιρα και να προσαρμόζονται εύκολα για τους υπαλλήλους σας.

Ο σχεδιασμός απαιτεί επίσης αποτελεσματική κατανομή και χρήση των διαθέσιμων πόρων για την αποφυγή σπατάλης και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής κατασκευής του έργου σας.

Για να δημιουργήσετε ένα σταθερό σχέδιο, πραγματοποιήστε μια συνάντηση με την ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας σας για να συζητήσετε τις απαιτήσεις, τις προκλήσεις, πώς να τις αντιμετωπίσετε και πώς να επιτύχετε αποτελεσματικά τον στόχο.

#3. Ανάπτυξη

Μόλις ολοκληρώσετε το σχέδιο, η επόμενη διαδικασία είναι να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε το προϊόν σας. Αυτή είναι η στιγμή για να εκτελέσετε τα σχέδια και τις στρατηγικές σας με βάση τις καθορισμένες απαιτήσεις.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί από τους προγραμματιστές σας να γράψουν τον κώδικα που μπορεί να μεταφραστεί στις δυνατότητες ή τις λειτουργίες που σκοπεύετε να προσθέσετε στο λογισμικό σας.

Αυτό το στάδιο μπορεί να συμβεί πολλές φορές σε ολόκληρο τον κύκλο κυκλοφορίας, όπως αυτό στο DevOps με συνεχή ανάπτυξη. Οφείλεται στο ότι μόλις ο προγραμματιστής γράψει τον κώδικα, μπορεί να έχει πολλά ζητήματα, σφάλματα και σφάλματα που χρειάζονται δοκιμή. Πριν εγκριθεί ο κώδικας, θα υποβληθεί σε πολλούς γύρους δοκιμών. Στους προγραμματιστές θα δοθεί ολόκληρο το έγγραφο των προβλημάτων που χρειάζονται για να λύσουν και να βελτιστοποιήσουν τον κώδικα, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει και να εγκρίνεται.

#4. Δοκιμές

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο κώδικας χρειάζεται δοκιμή για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν σφάλματα και σφάλματα που μπορούν να επηρεάσουν τη χρηστικότητα, την απόδοση ή την ασφάλεια του λογισμικού.

Η δοκιμή μπορεί να είναι λειτουργική ή μη λειτουργική, όπως δοκιμή ενοποίησης, δοκιμή χρηστικότητας, δοκιμή φορτίου, δοκιμή απόδοσης, δοκιμή αποδοχής από τον χρήστη και άλλα. Μόλις εντοπιστούν τα προβλήματα, ο κώδικας θα σταλεί πίσω στην ομάδα ανάπτυξης για να τα εξαλείψει και να στείλει ξανά τον βελτιωμένο κώδικα.

Το λογισμικό θα δοθεί τώρα στους χρήστες για να προσδιορίσουν εάν είναι κατάλληλο και συμπεριφέρεται όπως θέλουν μέσω δοκιμών αποδοχής χρήστη. Εάν ο χρήστης το εγκρίνει, πρέπει να ακολουθηθούν τα επόμενα βήματα. Διαφορετικά, λαμβάνονται σχόλια από τον χρήστη για τη βελτίωση του κώδικα ξανά, τη δοκιμή και, στη συνέχεια, την ανάπτυξη του.

#5. Αποδέσμευση ανάπτυξης

Αφού η ομάδα ανάπτυξης λογισμικού βεβαιωθεί ότι το λογισμικό έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Προετοιμάζονται για κυκλοφορία ή ανάπτυξη στην αγορά ή το παραδίδουν στον πελάτη τους.

Η ομάδα QA θα πραγματοποιήσει επίσης τις τελικές δοκιμές για να διασφαλίσει ότι το προϊόν πληροί τις επιχειρηματικές απαιτήσεις και τα ελάχιστα πρότυπα που ορίζονται στο σχέδιο κυκλοφορίας του προϊόντος. Στη συνέχεια, θα ελεγχθεί από τον κάτοχο ή τον διαχειριστή του προϊόντος για να εγκριθεί η αποστολή.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται η απαραίτητη τεκμηρίωση για να βοηθηθούν άλλοι προγραμματιστές να κατανοήσουν το λογισμικό και τον τρόπο χρήσης του. Οι ομάδες κάνουν επίσης την τελική γραφειοκρατία για να παραδώσουν το προϊόν στον πελάτη. Οι οργανισμοί εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσουν τους χρήστες ή τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το νέο προϊόν, ώστε να μπορούν να εργαστούν με αυτό χωρίς προβλήματα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε και να διαγράψετε το iCloud Backup σε iPhone και iPad

#6. Συντήρηση απελευθέρωσης

Είτε έχετε δημιουργήσει την κυκλοφορία για τη δική σας ομάδα είτε για τους πελάτες σας, οι ευθύνες σας δεν τελειώνουν με την ανάπτυξη. Ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματικό και εξαιρετικά λειτουργεί το λογισμικό σας αυτή τη στιγμή, χρειάζεται περιοδική συντήρηση για να συνεχίσει να αποδίδει βέλτιστα.

Επίσης, δεν μπορείτε ποτέ να μάθετε πότε μπορεί να προκύψει ένα ζήτημα ασφαλείας. Και όταν συμβαίνει, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την επιχείρηση και τη φήμη σας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το λογισμικό σας, με αποτέλεσμα επιβράδυνση, σφάλματα, ευπάθειες ασφαλείας, ζητήματα χρηστικότητας κ.λπ.

Επομένως, πρέπει πάντα να παρακολουθείτε το λογισμικό σας ακόμα και μετά την κυκλοφορία του στους χρήστες. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε την απόδοση, την ασφάλεια, τη χρηστικότητα και τη σταθερότητά του για να βρείτε προβλήματα και να τα διορθώσετε προτού επηρεάσουν τους χρήστες.

Έτσι μοιάζει μια διαδικασία διαχείρισης εκδόσεων, από τον προγραμματισμό μέχρι την ανάπτυξη και τη συντήρηση και όλα τα ενδιάμεσα.

Διαχείριση έκδοσης έναντι διαχείρισης αλλαγών

Κατά καιρούς, η διαχείριση κυκλοφορίας μπορεί να μοιάζει με διαχείριση αλλαγών, καθώς εισάγετε αλλαγές στο λογισμικό σας και εξορθολογίζετε τη συνολική διαδικασία με ορισμένες στρατηγικές για τη διαχείριση των πάντων.

Αλλά η διαχείριση έκδοσης και η διαχείριση αλλαγών δεν είναι το ίδιο.

Η διαχείριση αλλαγών κάνει ένα βήμα παραπέρα από τη διαχείριση έκδοσης. Διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες πριν και μετά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένης της τελικής επισκόπησης του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται η αλλαγή. Ωστόσο, η διαχείριση εκδόσεων είναι μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος μιας διαδικασίας διαχείρισης αλλαγών.

Ποιοι ρόλοι είναι σημαντικοί για τη διαχείριση της έκδοσης;

Η διαχείριση απελευθέρωσης απαιτεί πολλά άτομα να συμμετέχουν στη διαδικασία. Μερικές από τις σημαντικότερες είναι:

#1. Ιδιοκτήτης προιόντος

Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των απαιτήσεων έκδοσης και των προτύπων αποδοχής, τα οποία πρέπει να πληρούνται για να εγκριθεί η κυκλοφορία. Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος οδηγεί τα αρχικά στάδια του κύκλου ζωής της διαχείρισης κυκλοφορίας, όπου συζητούνται οι απαιτήσεις και γίνεται ο προγραμματισμός.

#2. Ομάδα DevOps

Η διαχείριση εκδόσεων ακολουθεί την προσέγγιση DevOps για την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και τη συντήρηση του έργου λογισμικού. Αυτό φέρνει σε επαφή την ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας για να συνεργαστεί στενά, να συζητήσει το έργο, να κατανοήσει τους κινδύνους και πώς να τους αντιμετωπίσει προκειμένου να παραχθεί ποιοτικό λογισμικό για κυκλοφορία.

Η ομάδα DevOps διατηρεί ένα σταθερό περιβάλλον σταδίου για να επιτρέπει στους προγραμματιστές να εργάζονται αποτελεσματικά. Αυτό το περιβάλλον σταδιοποίησης διατηρείται ιδανικά πιο κοντά στο περιβάλλον παραγωγής, έτσι ώστε το λογισμικό να μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα στην παραγωγή μόλις ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές. Ενώ το κάνουν, διασφαλίζουν επίσης ότι ελαχιστοποιούν τους χρόνους διακοπής λειτουργίας. Έτσι, μπορείτε να απελευθερώσετε με ασφάλεια το λογισμικό χωρίς να έχετε εμπειρία χρήστη.

#3. Διευθυντής ποιότητας

Ο υπεύθυνος ποιότητας είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό του εάν πληρούνται τα κριτήρια αποδοχής και εάν το λογισμικό έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις καθορισμένες απαιτήσεις από τον ιδιοκτήτη του προϊόντος. Αυτός ο ρόλος είναι απαραίτητος για την έγκριση του προϊόντος από τον ιδιοκτήτη του προϊόντος. Ο διαχειριστής προϊόντων παρακολουθεί επίσης πώς γίνονται οι δοκιμές χωρίς ψευδώς αρνητικά ή θετικά και καθορίζει εάν επιλύονται όλα τα ζητήματα.

Βέλτιστες πρακτικές και συμβουλές διαχείρισης εκδόσεων για τη βελτίωση της διαδικασίας

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διαδικασία διαχείρισης κυκλοφορίας, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές και τις βέλτιστες πρακτικές.

  • Εξάλειψη του προβλήματος του πρώτου κώδικα: Ο πρώτος κώδικας γράφεται από τον πρώτο προγραμματιστή και χρησιμοποιείται από την ακόλουθη ομάδα. Έτσι, όταν αυτό το άτομο φεύγει από την εταιρεία, γίνεται πιο δύσκολο για τους άλλους να κατανοήσουν ή να προσαρμοστούν στον κώδικα που έχει γράψει το άλλο άτομο με συγκεκριμένη πρόθεση.

    Ως εκ τούτου, ό,τι κάνετε πρέπει να κοινοποιείται σε όλη την ομάδα και όλοι θα πρέπει να συνεργάζονται για να αποφευχθεί αυτό το ζήτημα. Αυτός είναι ο λόγος που το DevOps θεωρείται μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη λογισμικού.

  • Αυτοματοποίηση δοκιμών λογισμικού: Χρησιμοποιήστε εργαλεία δοκιμών για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία εύκολης εύρεσης σφαλμάτων. Αυξάνει επίσης την ακρίβεια του τι μπορείτε να επιτύχετε με τη μη αυτόματη κωδικοποίηση. Εργαλεία όπως Σελήνιο, Watirκ.λπ., μπορεί να σας βοηθήσει.
  • Υποδομή ως κωδικός: Χρησιμοποιήστε το IaaC όπου μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία και να την κάνετε πιο επεκτάσιμη και λιγότερο δαπανηρή.
  • Κεντρική διαχείριση της κυκλοφορίας: Διαχειριστείτε κάθε κυκλοφορία κεντρικά αντί να την παραδώσετε σε ένα μόνο άτομο ή ένα σύστημα. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια και τη συνεργασία χωρίς να βασίζεται σε ένα μόνο άτομο ή σύστημα για τα πάντα.
  • Ενσωμάτωση ITIL και DevOps: Η χρήση του DevOps και του ITIL στη διαχείριση κυκλοφορίας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ενισχύει τη συνεργασία, τη σωστή χρήση των πόρων και την αποτελεσματικότητα.
  • Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερες ενημερώσεις: Αντί να τροποποιείτε τις ενημερώσεις, μπορείτε να δημιουργείτε νέες τακτικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αλλαγή μιας διαμόρφωσης πολλές φορές θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφάλματα και σφάλματα. Ωστόσο, εάν δημιουργήσετε νέες ενημερώσεις, οι εκδόσεις σας θα είναι πιο ασφαλείς και αξιόπιστες, παρέχοντας καλύτερη εμπειρία χρήστη.
  • Ενημερώστε το περιβάλλον σκηνοθεσίας σας: Διατηρήστε το περιβάλλον της σκηνής ενημερωμένο και πιο κοντά στο περιβάλλον παραγωγής σας, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα στην παραγωγή αφού διορθώσετε τα σφάλματα.
  • Καθορίστε με σαφήνεια τις απαιτήσεις και τα κριτήρια αποδοχής: Η λειτουργία κάτω από το νερό μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα, σύγχυση και δυσαρεστημένους πελάτες. Επομένως, είναι σημαντικό να ακούτε τους χρήστες ή τους πελάτες σας σχετικά με τις απαιτήσεις τους για να παράγουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι πληρούνται επίσης τα καθορισμένα κριτήρια αποδοχής για να βελτιωθούν οι πιθανότητες έγκρισης και λιγότερη επανεπεξεργασία.
  • Ελαχιστοποιήστε τον αντίκτυπο του χρήστη: ενώ εισάγετε την απελευθέρωση μυρμηγκιών, βεβαιωθείτε ότι επηρεάζετε τους τελικούς χρήστες στο ελάχιστο. Για αυτό, σχεδιάστε να μειώσετε τους χρόνους διακοπής λειτουργίας και να ειδοποιήσετε τους χρήστες έγκαιρα, ώστε να μην επηρεαστούν πολύ.
  • Αυτοματοποίηση: Ο αυτοματισμός είναι το κλειδί για την επίτευξη περισσότερης εργασίας σε λιγότερο χρόνο και με αποτελεσματικότητα. Ως εκ τούτου, αυτοματοποιήστε τη διαδικασία όπου μπορείτε για να επιταχύνετε την εργασία σας, να βελτιώσετε την παραγωγικότητα και να εξοικονομήσετε χρόνο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα εργαλεία αυτοματισμού που είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά στάδια του κύκλου διαχείρισης κυκλοφορίας.
  Πώς να αποκρύψετε μηνύματα αποδοχής cookies από ιστότοπους

Δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης εκδόσεων

Όπως τονίστηκε παραπάνω, η αυτοματοποίηση σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο και να ενεργοποιήσετε την αποτελεσματικότητα. Ακολουθούν μερικά από τα δημοφιλή εργαλεία για τη διευκόλυνση της διαχείρισης εκδόσεων.

  • GitLab: Αυτή είναι μια πλατφόρμα εντελώς ανοιχτού κώδικα που βοηθάει σε κάθε διαδικασία διαχείρισης κυκλοφορίας, από τον σχεδιασμό έως την παραγωγή, βελτιώνοντας παράλληλα τον χρόνο κυκλοφορίας σας.
  • Ansible: Το Ansible είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα αυτοματισμού που σας βοηθά να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε. Διαθέτει τα εργαλεία για να ενεργοποιήσει την αυτοματοποίηση σε επίπεδο επιχείρησης για παροχή πόρων, περιβάλλοντα πληροφορικής κ.λπ.
  • Liquibase: Το Liquibase είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού για την αλλαγή σχήματος βάσης δεδομένων που μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε λογισμικό γρήγορα και με ασφάλεια μεταφέροντας τις αλλαγές της βάσης δεδομένων σας εύκολα στον τρέχοντα αυτοματισμό CI/CD.
  • AWS CodePipeline: Το AWS CodePipeline είναι μια πλατφόρμα συνεχούς παράδοσης (CD) για την αυτοματοποίηση των αγωγών απελευθέρωσης. Επιτρέπει ταχύτερες και πιο αξιόπιστες ενημερώσεις υποδομών και εφαρμογών.
  • Azure Pipelines: Το Azure Pipelines σας βοηθά να αυτοματοποιήσετε τις εκδόσεις και τις εκδόσεις σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε, να δοκιμάσετε και να κυκλοφορήσετε εφαρμογές γραμμένες σε Node.js, Java, Python, PHP, C/C++, Ruby και .NET, μαζί με εφαρμογές iOS και Android.
  • Digital.ai Release: Το Digital.ai Release είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης εκδόσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τις εκδόσεις σας, να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες και να φέρετε καλύτερη ασφάλεια και συμμόρφωση στους αγωγούς κυκλοφορίας.
  • Σεφ: Το Chef είναι μια πλήρης σουίτα εργαλείων αυτοματισμού που σας βοηθούν να παραδώσετε τις κυκλοφορίες σας γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Τρίγωνο ιστίο: Το Spinnaker είναι μια πλατφόρμα συνεχούς παράδοσης (CD) ανοιχτού κώδικα που συνοδεύεται από πολλαπλές λειτουργίες διαχείρισης συμπλέγματος και ανάπτυξης.
  • Octopus Deploy: Το Octopus Deploy είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο διαχείρισης απελευθέρωσης που μπορεί να ενσωματωθεί με τον διακομιστή CI σας και παρέχει δυνατότητες αυτοματισμού απελευθέρωσης και λειτουργίας.
  • Τζένκινς: Το Jenkins είναι ένα δημοφιλές εργαλείο αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε, να δοκιμάσετε και να κυκλοφορήσετε το λογισμικό σας γρήγορα και γρήγορα.

συμπέρασμα

Σχεδιάστε και εκτελέστε τη διαχείριση εκδόσεων στον οργανισμό σας με τις προαναφερθείσες στρατηγικές και εργαλεία για να δείτε μόνοι σας οφέλη. Θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον κύκλο κυκλοφορίας σας και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση των χρηστών.

Μπορείτε τώρα να δείτε μια λίστα εργαλείων DevOps.