Ένας γρήγορος οδηγός σχετικά με τη συγγραφή μαθημάτων ηλεκτρονικής μάθησης για την ανάπτυξη μαθημάτων [+5 Tools]

Μια εξαιρετική μαθησιακή εμπειρία χρειάζεται ελκυστικό περιεχόμενο, ένα καθηλωτικό περιβάλλον και δημιουργικά εργαλεία για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Ένα εργαλείο συγγραφής σάς δίνει τη δυνατότητα να τα κάνετε όλα αυτά χωρίς να χρειάζεστε τεχνική εξειδίκευση.

Αν και υπάρχουν πολλά εργαλεία, η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη.

Αυτός ο οδηγός σάς βοηθά να επιλέξετε το σωστό εργαλείο συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης για την επιχείρησή σας που μπορεί να αναβαθμίσει την εμπειρία της μάθησης και να κλιμακώσει την παραγωγή μάθησης.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το E-learning Authoring και τα οφέλη του;

Ένα λογισμικό συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακά μαθήματα χρησιμοποιώντας κείμενο, γραφικά και αλληλεπιδράσεις.

Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν έτοιμα προς χρήση προκατασκευασμένα πρότυπα, εργαλεία και μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες με περιορισμένες τεχνικές γνώσεις προγραμματισμού να χρησιμοποιούν το λογισμικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Το πρωταρχικό όφελος των εργαλείων συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης είναι να επιτρέπει σε κάθε χρήστη να δημιουργεί εύκολα προσαρμοσμένο περιεχόμενο μάθησης. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα σε αυτό.

Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα της χρήσης ενός εργαλείου συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης:

Ενισχυμένα Μαθησιακά Αποτελέσματα

Το κύριο πλεονέκτημα των εργαλείων συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης είναι ότι διευκολύνουν τον χρήστη να δημιουργήσει εξατομικευμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Με τα ενσωματωμένα μέσα και τα εργαλεία σχεδίασης, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ελκυστικό περιεχόμενο που επηρεάζει βαθιά τη συνολική εμπειρία μάθησης.

Εύκολη συνεργασία

Η διαχείριση του περιεχομένου των μαθημάτων σας μπορεί να είναι αγχωτική όταν τα μέλη της ομάδας εργάζονται από διαφορετικές τοποθεσίες.

Τα εργαλεία συγγραφής επιτρέπουν στους δημιουργούς να εργάζονται σε ένα συνεργατικό περιβάλλον. Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς να μοιράζονται τις διαφορετικές προοπτικές τους, κάτι που οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα περιεχομένου και αφοσίωση.

Χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης

Τα εργαλεία συγγραφής μέσω e-learning μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το λογισμικό, δεν χρειάζεστε τάξη ή δάσκαλο που διεξάγει διαλέξεις εκτός σύνδεσης.

Αυτό εξοικονομεί το αρχικό κόστος επένδυσης ενός οργανισμού. Εκτός από αυτό, παρέχει επίσης ευελιξία για τη δημιουργία πολλαπλών ηλεκτρονικών μαθημάτων χωρίς προσαρμογή των προγραμμάτων των εργαζομένων σε σύγκριση με μια εγκατάσταση εκτός σύνδεσης.

Κερδίζει χρόνο

Η μάθηση μέσω διαδικτυακών μαθημάτων μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα περίπου το 60% του εργαζομένου χρόνο σε σύγκριση με τη ρύθμιση εκτός σύνδεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη αποτελεσματικότητα και συνολική ανάπτυξη του εργαζομένου και του οργανισμού.

  8 Φοβερό λογισμικό διαχείρισης Πίνακα Ελέγχου και Διακομιστή φιλοξενίας Ιστού

Γιατί Χρειάζεστε ένα Εργαλείο Συγγραφής E-Learning;

Ενώ τα εργαλεία συγγραφής e-learning επιτρέπουν τη δημιουργία περιεχομένου χωρίς άγχος. Ακολουθούν περισσότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχετε αυτά τα εργαλεία στο κιτ σας:

Ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες

Η εκπαίδευσή τους μέσω διαδικτύου και όχι αυτοπροσώπως είναι πιο προσιτή εάν θέλετε να αναβαθμίσετε την αναπτυσσόμενη ομάδα σας. Τα εργαλεία συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να συμβαδίζετε με τη ζήτηση για δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών σας αναγκών.

Συνεργατική ικανότητα

Επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων και της ομάδας σας, με αποτέλεσμα βαθύτερη δέσμευση και δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Ελευθερία στη Δημιουργία

Εάν ξεκινάτε από μικρά και δεν μπορείτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή, τα εργαλεία συγγραφής μπορούν να σας σώσουν. Με περιορισμένες γνώσεις κωδικοποίησης, τα εργαλεία συγγραφής e-learning σάς βοηθούν να δημιουργήσετε προσαρμοσμένο περιεχόμενο.

Ευκολία πρόσβασης

Θα θέλατε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα. Τα εργαλεία συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης επιτρέπουν την εύκολη διάθεση των μαθημάτων σας σε διαφορετικές τοποθεσίες, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Διαφορετικοί τύποι εργαλείων συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης

Υπάρχουν πολλά εργαλεία συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης, το καθένα με μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου σας εύκολη και χωρίς προβλήματα. Ας δούμε μερικά από αυτά:

#1. Εργαλεία που βασίζονται σε σύννεφο

Τα εργαλεία σύνταξης που βασίζονται σε σύννεφο είναι απαλλαγμένα από οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις επιτραπέζιου υπολογιστή. Αυτά τα εργαλεία υπάρχουν διαδικτυακά, στα οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός ασφαλούς φιλοξενούμενου συστήματος.

Ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ πλατφορμών και παρέχει μια ιδανική λύση για δημιουργούς που εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, η αδυναμία του να λειτουργήσει χωρίς το διαδίκτυο το καθιστά απρόσιτο σε μια εγκατάσταση εκτός σύνδεσης.

#2. Επιτραπέζια ή παραδοσιακά εργαλεία

Αυτά τα εργαλεία απαιτούν εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας για να έχετε πρόσβαση σε αυτά. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δημιουργικών επιλογών για επαγγελματίες σχεδιαστές εκπαίδευσης που τους αρέσει να εργάζονται σε μια εγκατάσταση εκτός σύνδεσης.

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, η πολύπλοκη διεπαφή χρήστη και η εξάρτηση από μία μόνο συσκευή μπορεί να εμποδίσουν την ταχύτητα δημιουργίας περιεχομένου.

#3. Εργαλεία Γρήγορης Συγγραφής

Τα εργαλεία ταχείας σύνταξης επιτρέπουν στους επαγγελματίες να δημιουργούν μαθήματα περιεχομένου ιστού υψηλής ποιότητας με ενσωματωμένα πρόσθετα Microsoft PowerPoint.

Αυτά τα πρόσθετα σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε διαδραστικά σχέδια ηλεκτρονικής μάθησης, όπως η δημιουργία κουίζ και μαθημάτων, με ελάχιστες προϋποθέσεις κωδικοποίησης.

Αυτά τα εργαλεία, ωστόσο, χρειάζονται έναν λογαριασμό Microsoft για να λειτουργήσουν, κάτι που μπορεί να είναι περιοριστικός παράγοντας. Το Articulate Studio και το Adobe Presenter είναι μερικά παραδείγματα γρήγορων προσθηκών.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός εργαλείου συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης

Είναι απαραίτητο να έχετε υπόψη σας μερικά απλά πράγματα πριν επιλέξετε ένα εργαλείο συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης:

Διαισθητική διεπαφή χρήστη

Ο πρωταρχικός σκοπός της τεχνολογίας είναι η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της αποδοτικότητας. Μια απλή και διαισθητική διεπαφή χρήστη επιτρέπει αμέσως τη δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων χωρίς άγχος σε λίγα βήματα.

Προκατασκευασμένα χαρακτηριστικά

Η επιλογή λογισμικού με κατάλληλα ενσωματωμένα πρότυπα και δημιουργικές λειτουργίες μπορεί να κάνει τη μάθηση ομαλή και ελκυστική. Αυτό καθιστά απαραίτητο να επιλέξετε ένα εργαλείο συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης για τις ανάγκες σας.

  Διορθώστε το σφάλμα εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων 0x800704DD

Πρόσθετα πολυμέσων

Τα πλούσια πολυμέσα και τα γραφικά μπορούν να κάνουν τη μάθηση πιο ελκυστική και συναρπαστική για τους μαθητές. Επομένως, θα θέλατε πάντα να επιλέγετε το εργαλείο που προσφέρει βίντεο, παιχνίδια, ήχο και πολλά άλλα πρόσθετα για να δημιουργήσετε ένα καθηλωτικό περιβάλλον μάθησης.

Έξυπνα εργαλεία αξιολόγησης

Τα διαδικτυακά εργαλεία αξιολόγησης είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό μιας αμοιβαίας μαθησιακής εμπειρίας. Δυνατότητες όπως κάρτες ολίσθησης, κουίζ και φύλλα απαντήσεων καθιστούν τη διαδικασία αξιολόγησης απλή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εντοπίσετε αδύναμες ζώνες και να ενσωματώσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να τις βελτιώσετε.

Μοντέλα τιμολόγησης

Το λογισμικό προσφέρει δωρεάν δοκιμή; Περιλαμβάνει επιπλέον χρεώσεις;

Πρέπει να κάνετε τις παραπάνω δύο ερωτήσεις ενώ εξετάζετε ένα εργαλείο συγγραφής. Λόγω έλλειψης έρευνας, μπορεί να πληρώσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Για να αποφύγετε τέτοια πράγματα, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια προγράμματα τιμολόγησης ταιριάζουν σε εσάς και την ομάδα σας.

Ερωτήσεις που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ένα εργαλείο συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης

#1. Χρειάζεστε LMS;

Το LMS – συντομογραφία του συστήματος διαχείρισης μάθησης, είναι λογισμικό που χειρίζεται διάφορες πτυχές της μαθησιακής διαδικασίας, όπως διαχείριση, αυτοματοποίηση, παρακολούθηση περιεχομένου κ.λπ. Επιβλέπει τη διαδικασία μάθησης παρακολουθώντας την πρόοδο και αναλύοντας τους στόχους του οργανισμού.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο των μαθημάτων βελτιστοποιώντας το πρόγραμμα σπουδών από οποιαδήποτε τοποθεσία χρησιμοποιώντας ένα LMS.

Ωστόσο, πολλά λογισμικά LMS συνοδεύονται από ενσωματωμένα εργαλεία, τα οποία μπορεί να αποτελούν περιορισμό για ορισμένους συγγραφείς που θέλουν περισσότερη ελευθερία στο σχεδιασμό των μαθημάτων τους. Αυτό δημιουργεί μια ουσιαστική ανησυχία σχετικά με το εάν χρειάζεστε ένα LMS ή αυτόνομο λογισμικό.

Σημείωση: Το αυτόνομο λογισμικό δίνει περισσότερη δημιουργική ελευθερία στους σχεδιαστές να δημιουργούν προσαρμοσμένο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

#2. Πώς να μοιραστείτε το μάθημα με τους πελάτες;

Μπορείτε να μοιραστείτε την ηλεκτρονική μάθησή σας μέσω cloud και λογισμικού που βασίζεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, πρέπει να αποφασίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους που μπορούν να επηρεάσουν τις απαιτήσεις σας.

Η χρήση λογισμικού που βασίζεται σε σύννεφο μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στο μάθημα εξ αποστάσεως, αλλά δεν θα λειτουργήσει σε εγκατάσταση εκτός σύνδεσης.

Από την άλλη πλευρά, το παραδοσιακό λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή διαθέτει διάφορες δημιουργικές δυνατότητες και είναι προσβάσιμο εκτός σύνδεσης.

#3. Ποια είναι η προτίμησή σας – Συνδρομή ή Άδεια;

Αφού ολοκληρώσετε το λογισμικό, αναρωτηθείτε – τι σας ταιριάζει καλύτερα, συνδρομή ή άδεια χρήσης.

Το μοντέλο άδειας επιτρέπει την αδιάλειπτη χρήση του λογισμικού μετά από εφάπαξ πληρωμή. Ωστόσο, το λογισμικό είναι ξεπερασμένο σε ελάχιστο χρόνο και δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις νέες δυνατότητες.

Το μοντέλο συνδρομής σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το εργαλείο για μια συγκεκριμένη περίοδο. Δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στο λογισμικό μετά τη λήξη της συνδρομής.

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την ηλεκτρονική μάθηση, ας δούμε κάποιο λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε γρήγορα τα πράγματα.

Adobe Captivate

Adobe Captivate σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε όμορφα σχεδιασμένα μαθήματα μέσα σε λίγα λεπτά. Με τις έτοιμες προς χρήση διαφάνειες και τις ευφάνταστες αλληλεπιδράσεις του, είναι ένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα λογισμικά για το σχεδιασμό μαθημάτων.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Gmail

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει πραγματικά σενάρια εκμάθησης χρησιμοποιώντας ακουστικά VR
  • Το Asset Store σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη από 75.000+ πόρους για τα μαθησιακά σας έργα
  • Μετατρέπει τις διαφάνειες του PowerPoint σε μαθήματα βίντεο που λειτουργούν απρόσκοπτα σε όλες τις συσκευές
  • Δημιουργήστε διακλαδισμένα μαθήματα πολλών ενοτήτων χωρίς προγραμματισμό χρησιμοποιώντας δείγματα προτύπων

Το Adobe Captivate είναι ένα κορυφαίο εργαλείο συγγραφής που προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό για ένα χρόνο και να απολαύσετε τη διασκέδαση της δημιουργίας εξαιρετικού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Διδακτός

Διδακτός σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αναπτύξετε την προπονητική σας επιχείρηση. Διευκολύνει τη δημιουργία και την πώληση ενός καλά σχεδιασμένου μαθήματος με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων.

Χαρακτηριστικά

  • Ο έξυπνος δημιουργός μεταφοράς και απόθεσης σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε μαθήματα γρήγορα
  • Χρησιμοποιεί λειτουργίες όπως κουίζ και σχόλια για τη βελτιστοποίηση της αφοσίωσης των μαθητών
  • Η σύνθετη αναφορά δεδομένων σάς επιτρέπει να λαμβάνετε προληπτικές επιχειρηματικές αποφάσεις
  • Οι κορυφαίες εγκαταστάσεις κρυπτογράφησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να διατηρείτε τον έλεγχο των δεδομένων σας
  • Μια αφοσιωμένη ομάδα επιτυχίας πελατών παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση σε κάθε βήμα

Το Teachable προσφέρει χαρακτηριστικά παγκόσμιας κλάσης που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε έσοδα από τη διδασκαλία σας σε διάφορα μοντέλα τιμολόγησης. Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και να προχωρήσετε στην αναβάθμιση σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Elucidat

Elucidat δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε με ελάχιστες γνώσεις κωδικοποίησης να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Έχοντας εμπιστοσύνη από ειδικούς σε όλο τον κόσμο το καθιστά ένα από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία συγγραφής στον κλάδο.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση δημιουργώντας εξατομικευμένο περιεχόμενο
  • Ο επιταχυντής εκμάθησης εξασφαλίζει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας
  • Τα έτοιμα προς χρήση πρότυπα εξασφαλίζουν την καλύτερη πρακτική στην εκμάθηση του σχεδιασμού
  • Η ανάπτυξη που βασίζεται σε σύννεφο επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση στο περιεχόμενο
  • Οι ισχυρές πολιτικές προστασίας δεδομένων διατηρούν απόλυτη εμπιστευτικότητα

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια δωρεάν επίδειξη με το Elucidat και, αν σας αρέσει, να ρωτήσετε για την τιμολόγηση ανά τις απαιτήσεις του μαθήματος σας.

Ίσπριγκ

Ίσπριγκ είναι ένα εργαλείο συγγραφής για το Powerpoint που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε όμορφα και διαδραστικά μαθήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά

  • Προσφέρει περισσότερα από 2300 έτοιμα προς χρήση πρότυπα για τη δημιουργία προσαρμοσμένων μαθημάτων
  • Η δυνατότητα συνεργασίας επιτρέπει την προσβασιμότητα μεταξύ πλατφορμών του περιεχομένου σας
  • Σας επιτρέπει να σχεδιάζετε διαδραστικά κουίζ και αξιολόγηση για εύκολη αξιολόγηση της προόδου του μαθητή
  • Η δυνατότητα Video Studio σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε γρήγορα ένα εκπαιδευτικό βίντεο με μια εκπομπή οθόνης
  • Σας επιτρέπει να δημιουργείτε διαδραστικές προσομοιώσεις παιχνιδιού ρόλων για αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων

Η Ispring προσφέρει τόνους εργαλείων συγγραφής για να σχεδιάσετε απρόσκοπτα το μάθημά σας. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ακριβό σε σύγκριση με άλλες λύσεις.

Εύκολη γεννήτρια

Εύκολη γεννήτρια παρέχει ένα εργαλείο all-in-one για τη δημιουργία και την κοινή χρήση διαδραστικού περιεχομένου χωρίς προηγούμενη γνώση των συστημάτων εκμάθησης.

Χαρακτηριστικά

  • Ξεκινά τη δημιουργία σας με προκατασκευασμένα πρότυπα που προσφέρει το λογισμικό
  • Η δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης διευκολύνει την προσθήκη του περιεχομένου σας στο σωστό μέρος
  • Η μετάφραση που υποστηρίζεται από AWS σάς επιτρέπει να μεταφράσετε αυτόματα το μάθημά σας σε 75 διαφορετικές γλώσσες
  • Παρέχει μετρήσεις συμπεριφοράς για τη βελτιστοποίηση της πορείας σας σύμφωνα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου
  • Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη ρύθμιση των μαθημάτων σας ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου

Το Easy Generator επιταχύνει την εκμάθησή σας με απλά εργαλεία συγγραφής. Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για 14 ημέρες. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης βρίσκεται ακόμα σε φάση beta.

Τυλίγοντας

Ο σκοπός ενός εργαλείου συγγραφής ηλεκτρονικής μάθησης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους, είτε είναι ειδικός σε θέματα είτε αρχάριος συγγραφέας, να σχεδιάζουν και να παράγουν ελκυστικό μαθησιακό περιεχόμενο.

Η παραπάνω λίστα σάς παρέχει τα χαρακτηριστικά των καλύτερων διαθέσιμων εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς και την ομάδα σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε την καλύτερη φιλοξενία moodle για την πλατφόρμα εκμάθησής σας.