Ένας απόλυτος οδηγός [+6 Learning Resources]

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο σε ένα γρήγορο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πρέπει να εφαρμόσετε μεθοδολογία ευέλικτης ανάλυσης για να εξαγάγετε αξία από ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύνολο δεδομένων.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις για τη λειτουργία, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την ανάπτυξη προϊόντων για να προσαρμοστούν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς.

Εδώ έρχεται το agile analytics για ανάλυση δεδομένων. Προσέφερε ένα αποδεδειγμένο πλαίσιο για την εξαγωγή πρακτικών πληροφοριών από δεδομένα που συλλέγονται ζωντανά και αναλύονται σε σπριντ, ακριβώς όπως η ευέλικτη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού.

Εάν δεν έχετε μάθει ακόμα βασικά στοιχεία για τα ευέλικτα επιχειρηματικά αναλυτικά στοιχεία και προηγμένες έννοιες, συνεχίστε να διαβάζετε μέχρι το τέλος.

Το Agile Analytics και οι αρχές του

Το Agile business analytics είναι μια προσέγγιση πηγής που αναλύει δεδομένα που χρησιμοποιεί επαναλαμβανόμενους κύκλους ταχείας ανάλυσης. Αναζητήστε σχόλια πελατών και επαναλάβετε τις αναλύσεις για να λάβετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την πρόοδο ανάπτυξης έργου ή προϊόντος.

Το μητρικό έργο ανάπτυξης ευέλικτου προϊόντος δεν χρειάζεται να περιμένει μήνες για χρήσιμες πληροφορίες δεδομένων από ένα έργο ανάλυσης δεδομένων. Αντίθετα, λαμβάνει συχνά στοιχεία από την ομάδα BI, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ταιριάζει με την τάση της αγοράς.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας κύκλος ζωής ανάπτυξης λογισμικού Agile ή Scrum. Οι αναλυτές BI πρέπει να εκτελούν όλες τις διαδικασίες ανάλυσης δεδομένων, όπως την προέλευση δεδομένων, τον καθαρισμό δεδομένων, την οργάνωση δεδομένων, την αποθήκευση, τη διαμάχη, τη δημιουργία δέσμης ενεργειών ETL, την οπτικοποίηση και την αναφορά πληροφοριών σε σύντομες ταχύτητες.

Ο κύριος στόχος είναι η χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης προϊόντος ή λογισμικού και επιχειρηματικών λειτουργιών μπορεί να έχει πρόσβαση σε ζωντανές πληροφορίες δεδομένων σε σύγκριση με τις ενημερωμένες επιχειρηματικές πληροφορίες στην παραδοσιακή διαδικασία ανάλυσης δεδομένων.

Οφέλη του Agile Analytics

Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα

Όταν ακολουθείτε την ευέλικτη διαδικασία ανάλυσης επιχειρήσεων, μπορείτε να ανακαλύπτετε τακτικά ελαττώματα και λάθη. Έτσι, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε τη ροή εργασίας και να επιτύχετε άψογη απόδοση σε μελλοντικά σπριντ.

Παράδοση χωρίς κόπο

Μπορείτε να παραδώσετε περισσότερες αναφορές BI σε λιγότερο χρόνο όταν ακολουθείτε αυτό το πλαίσιο. Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων μπορεί να χωρίσει τα σύνολα δεδομένων σε μικρά κομμάτια και να προχωρήσει στην ανάλυση αυτών των τμημάτων μεμονωμένα αλλά με συνεχή συνεργασία.

Απλώς συγκεντρώστε τα μεμονωμένα αποτελέσματα σε μία αναφορά για να δημιουργήσετε μια μεγάλη εικόνα ή πρόβλεψη.

Συνεργατική Προσέγγιση

Τα ευέλικτα αναλυτικά στοιχεία εξαρτώνται από την εκτεταμένη συνεργασία. Ως εκ τούτου, οι ομάδες σας διασφαλίζουν ότι ακολουθούν τη σωστή διαδρομή έργου και ότι τα σύνολα δεδομένων δεν συσσωρεύονται σε σιλό.

Καλύτερη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων

Είτε εσείς, ως η δική σας επιχείρηση είτε ως πελάτες σας, μπορείτε να λάβετε έγκαιρες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές αποφάσεις με πληροφορίες δεδομένων από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από δεδομένα με ημερομηνία.

Έγκαιρη παράδοση πληροφοριών

Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες δεδομένων για τη δυναμική της επιχείρησης ακριβώς όταν τις χρειάζεστε. Για παράδειγμα, όταν οι απαιτήσεις εφαρμογών εικονικής συνάντησης αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αυτές οι εφαρμογές έγιναν δημοφιλείς που χρησιμοποιούσαν ευέλικτα αναλυτικά στοιχεία.

  Πώς να λάβετε έναν έλεγχο ιστορικού (Τέσσερις εύκολοι τρόποι)

Αυτή η προσέγγιση BI βοήθησε τις εταιρείες να κατανοήσουν την τάση και να δημοσιεύσουν ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν νωρίτερα από τους ανταγωνιστές τους.

Γιατί πρέπει να εφαρμόσετε το Agile Analytics;

Η τήρηση της συμβατικής προσέγγισης επιχειρηματικής ανάλυσης μπορεί να φαίνεται πολλά υποσχόμενη, καθώς πιστεύετε ότι η διαδικασία είναι εύκολη. Θέτετε έναν στόχο, συλλέγετε δεδομένα και αναλύετε τα δεδομένα για να δικαιολογήσετε τον στόχο ή παρέχετε πληροφορίες για την επίτευξη του στόχου.

Αλλά υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα με αυτήν τη μεθοδολογία BI. Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων σας μπορεί να επενδύσει πολύ χρόνο στη ρύθμιση των εργαλείων για χειρισμό και οπτικοποίηση δεδομένων. Μερικές φορές, οι ομάδες χρειάζονται μήνες για να τελειοποιήσουν μερικές γραμμές κώδικα για ανάλυση δεδομένων.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα άλλα βήματα σε έναν κύκλο έργου ανάλυσης δεδομένων, λαμβάνετε μερικές επιχειρηματικές πληροφορίες, μοτίβα δεδομένων ή μοντέλα δεδομένων που υποστηρίζουν ή δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ή τον στόχο που θέσατε στην αρχή του έργου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η αγορά έχει αλλάξει πολύ. Θα υπάρξει νέα ζήτηση και το προϊόν ή η υπηρεσία που έχετε αναπτύξει δεν θα τραβήξει ιδιαίτερη προσοχή.

Ως εκ τούτου, πρέπει να εφαρμόσετε το ευέλικτο πλαίσιο αναλυτικών στοιχείων για να συμπυκνώσετε τα ακατέργαστα δεδομένα σε χρήσιμα αναλυτικά στοιχεία σε σύντομα sprints. Είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο εάν μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα σπριντ μέσα σε λίγες ημέρες ή το πολύ σε μια εβδομάδα.

Πώς να εφαρμόσετε το Agile Analytics

Η εφαρμογή ευέλικτων επιχειρηματικών αναλύσεων θα πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή του μητρικού προγράμματος ανάπτυξης λογισμικού ή προϊόντος. Θα ακολουθήσει τα πέντε στάδια του ευέλικτου πλαισίου, και αυτά είναι:

  • Αρχικά, πρέπει να ανακαλύψετε τους καλύτερους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου σας. Πρέπει επίσης να επιλέξετε αποτελεσματικά εργαλεία BI σε αυτό το σημείο.
  • Στη δεύτερη φάση, δημιουργήστε μια λίστα βασικών απαιτήσεων, εντοπίστε πηγές δεδομένων, καθαρίστε τα σύνολα δεδομένων και δημιουργήστε τα πρώτα σύνολα πινάκων εργαλείων για έλεγχο από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
  • Η τρίτη φάση αφορά την τυποποίηση των βασικών καθηκόντων της επιχειρηματικής ευφυΐας. Για παράδειγμα, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις πηγές δεδομένων, τις βάσεις δεδομένων, τις υποδομές πληροφορικής, τη διαδικασία ETL, την εξαγωγή δεδομένων, την ασφάλεια δεδομένων κ.λπ.
  • Στην τέταρτη φάση, πρέπει να κλιμακώσετε την έξοδο των αναλυτικών στοιχείων δεδομένων όπως πίνακες εργαλείων, γραφήματα, πίνακες εργαλείων cloud κ.λπ.
  • Η τελική φάση αφορά την υποστήριξη της ομάδας ή των πελατών που θα καταναλώσουν το ταμπλό για περαιτέρω επαγγελματικούς λόγους. Επίσης, σε αυτή τη φάση, πρέπει να συλλέξετε σχόλια και να τα διοχετεύσετε στο επόμενο σπριντ.

Βέλτιστες πρακτικές για το Agile Analytics

Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα των ευέλικτων αναλυτικών στοιχείων θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην επιχειρηματική απόφαση που λαμβάνετε, πρέπει να ακολουθήσετε μια δοκιμασμένη και ακίνδυνη ευέλικτη διαδρομή ανάλυσης. Βρείτε παρακάτω τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν οι επιτυχημένες και κορυφαίες επιχειρήσεις στους οργανισμούς τους:

#1. Σταδιακή Παράδοση

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το agile analytics είναι η πρακτική ανάλυσης δεδομένων σε ένα σύντομο sprint για να ανακαλύψετε την καλύτερη αξία από σύνολα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Για να κάνετε τη διαδικασία ανάλυσης δεδομένων πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι ευέλικτες ομάδες παρέχουν πληροφορίες, αναφορές, μοντέλα δεδομένων, επιχειρηματικές αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα, ανάλυση απόδοσης κ.λπ., σταδιακά.

  Πώς να ξεπαγώσετε τον λογαριασμό Afterpay

#2. Έτοιμος να αποδεχτεί τις αλλαγές

Πρέπει να καλλιεργήσετε μια νοοτροπία στην ομάδα ότι η δυναμική της αγοράς θα αλλάξει καθώς προχωρά το έργο. Ως εκ τούτου, η ομάδα μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την αλλαγή.

Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία αναφορών ανάλυσης δεδομένων που να είναι έγκαιρες και αποτελεσματικές για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

#3. Συχνή Παράδοση

Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων πρέπει να διασφαλίσει ότι θα παραδώσει ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν ή MVP στο τέλος κάθε εβδομάδας ή δεκαπενθήμερου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η συνολική ευέλικτη διαδικασία ανάπτυξης επωφελείται από την ανάλυση συνόλων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

#4. Agile Συνεργασία

Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων πρέπει να είναι έτοιμη να συνεργαστεί με κάθε ενδιαφερόμενο μέρος του έργου. Θα πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρονικά εργαλεία συνεργασίας που θα διευκολύνουν την εύκολη συνεργασία σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εκπλήρωση των απαιτήσεων.

Αυτές είναι οι κρίσιμες βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθεί ένα ευέλικτο έργο ανάλυσης, ομάδα ή επιχείρηση. Βρείτε παρακάτω μερικές πρόσθετες πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε σε αυτόν τον τομέα:

  • Δημιουργήστε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τους αναλυτές επιχειρηματικής ευφυΐας σας.
  • Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων πρέπει επίσης να διασφαλίζει αξιόπιστα δεδομένα και μοτίβα για τις μεταγενέστερες διαδικασίες, έτσι ώστε οι σχετικές εργασίες και δευτερεύουσες εργασίες να μην επηρεάζουν αρνητικά.
  • Ο διευθυντής της ομάδας ευέλικτων αναλύσεων πρέπει να διασφαλίσει ότι το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον προϋπολογισμό και το εύρος.
  • Πρέπει να καινοτομήσετε τα ευέλικτα σπριντ της ανάλυσης δεδομένων και τη δημιουργία αναφορών κάνοντας τη διαδικασία πιο χωρίς σφάλματα, προσαρμοζόμενοι στα προηγούμενα σχόλια και παρέχοντας αποτελέσματα καλύτερα από το προηγούμενο σπριντ.
  • Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια δραστική αλλαγή από το τέλος του πελάτη, όλες οι ομάδες πρέπει να καθίσουν μαζί για να αυτοσχεδιάσουν τη διαδρομή του έργου για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος του έργου.

Agile Analytics: Learning Resources

#1. Agile Analytics | Coursera

Αυτό το μάθημα Agile Analytics από την Coursera θα σας διδάξει να δημιουργήσετε μια ισχυρή υποδομή αναλυτικών στοιχείων για την ομάδα σας, ώστε να μπορείτε να αυξήσετε την αξία ενσωματώνοντάς την στον πυρήνα της επιχείρησής σας.

Από αυτόν τον πόρο, θα μάθετε επίσης να ενσωματώνετε φυσικά τη ροή εργασιών σας με αναλυτικά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν και να συνδυάζετε τις υποθέσεις που αφορούν την προσωπικότητα και το πρόβλημα με τα αναλυτικά στοιχεία. Θα χρειαστούν περίπου 15 ώρες για να ολοκληρωθεί αυτό το μάθημα.

Η γλώσσα του μαθήματος είναι τα αγγλικά, αλλά οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι στα Αραβικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Ισπανικά και άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να προγραμματίσετε εκ νέου την προθεσμία εάν δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για τα μαθήματα. Αυτό το μάθημα είναι 100% online και λαμβάνετε ένα κοινόχρηστο πιστοποιητικό μετά την επιτυχή ολοκλήρωση.

#2. Γίνετε ευκίνητος επιχειρηματικός αναλυτής στο Scrum | Udemy

Αυτό το μάθημα Udemy θα σας βοηθήσει να μάθετε τις έννοιες και τα πρότυπα της επέκτασης Agile στον Οδηγό BABOK. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γνώση για να γίνετε επαγγελματίας με πιστοποίηση AAC.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να κατακτήσετε σημαντικές τεχνικές ανάλυσης επιχειρήσεων, όπως οδικούς χάρτες προϊόντων, περσόνες χρηστών, ιστορίες χρηστών, αναδρομικά, MVP και ανάλυση Kano. Αυτός ο πόρος θα σας εξοικειώσει επίσης με τους ρόλους εργασίας ενός Agile Business Analyst και τον τρόπο με τον οποίο κάνει τη δουλειά του.

Επομένως, μπορείτε να προσαρμοστείτε στην ευέλικτη νοοτροπία που απαιτείται για έναν επιχειρηματικό αναλυτή. Το μάθημα περιλαμβάνει 13 πόρους με δυνατότητα λήψης, 9 άρθρα και 3 ώρες βίντεο κατά παραγγελία. Επίσης, λαμβάνετε πιστοποιητικό ολοκλήρωσης και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα υλικά εφ’ όρου ζωής.

  12 καλύτεροι φορητοί φορτιστές που μπορείτε να αγοράσετε [2022]

#3. Agile Analytics

Αυτό το βιβλίο δείχνει πώς να προσαρμόσετε προσεκτικά τις παραδοσιακές μεθόδους Agile για να αντιμετωπίσετε τις μοναδικές απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά των έργων DW/BI. Σας προσφέρει γνώσεις για το πώς να προωθήσετε περισσότερη καινοτομία, αξία και ποιότητα σε οποιοδήποτε έργο (αναλυτικά στοιχεία, αποθήκευση δεδομένων, επιχειρηματική ευφυΐα) με τη βοήθεια μεθόδων Agile.

Εδώ, ο συγγραφέας εισήγαγε ευέλικτες λύσεις πλατφόρμας-αγνωστικές. Βοηθά στην ενοποίηση ποικίλων λειτουργικών, παλαιών υποδομών και ειδικών υποδομών. Ο πόρος δείχνει πρακτικά παραδείγματα διαχείρισης ομάδων ανάπτυξης αναλυτικών στοιχείων με διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων. Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα σας επιτρέψει να υποστηρίξετε ταχέως αναπτυσσόμενους και τεράστιους όγκους δεδομένων.

Το βιβλίο εξετάζει δοκιμασμένες λύσεις για επαγγελματίες πληροφορικής, διαχειριστές βάσεων δεδομένων, επαγγελματίες αποθήκες δεδομένων, ειδικούς BI ή προγραμματιστές βάσεων δεδομένων. Σας βοηθά επίσης να βελτιώσετε την ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων, να μειώσετε τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

#4. Analytics: The Agile Way

Εάν χρησιμοποιείτε αναλυτικά στοιχεία αλλά βλέπετε τα πράγματα μέσα από την οπτική γωνία των παραδοσιακών έργων πληροφορικής, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε πράγματα. Διαβάστε αυτό το βιβλίο για να μάθετε πώς τα μεγάλα ονόματα του κλάδου, όπως η Google και το Nextdoor, προσεγγίζουν τη σύγχρονη ανάλυση.

Αυτός ο πόρος θα δείξει επίσης πώς αυτοί οι οργανισμοί εφαρμόζουν τεχνικές Agile analytics αντί για παραδοσιακούς τομείς όπως η μηχανική και η ανάπτυξη λογισμικού. Ως αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι αυτών των έξυπνων εταιρειών μπορούν να κατανοήσουν και να ενεργήσουν πολλές φορές πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς ομολόγους τους.

Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιεί έναν τέλειο συνδυασμό περιπτώσεων, παραδειγμάτων και ασκήσεων. Αποδεικνύει επίσης πώς αυτή η νέα νοοτροπία ανοίγει την πόρτα για τεράστιες ευκαιρίες. Αν ανήκετε σε έναν οργανισμό που είναι έτοιμος να αγκαλιάσει την αβεβαιότητα και να κινηθεί με τον γρήγορο κόσμο, αυτό είναι ένα ιδανικό βιβλίο για εσάς.

#5. Πώς να γίνεις ευέλικτος επιχειρηματικός αναλυτής

Το βιβλίο αφορά τη χρήση του agile για την εφαρμογή των δεξιοτήτων ανάλυσης της επιχείρησής σας. Μην αφήσετε το όνομα αυτού του βιβλίου να σας μπερδέψει. Εδώ, agile σημαίνει την προσέγγισή σας, όχι τη μεθοδολογία.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον πόρο, οι επιχειρησιακοί αναλυτές μπορούν να γίνουν αποτελεσματικά μέλη της ομάδας που μπορούν να εργαστούν ευέλικτα. Σας λέει πώς να εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας για να προσθέσετε αξία στην ομάδα σας. Μπορείτε επίσης να μάθετε για τα πέντε χαρακτηριστικά ενός ευέλικτου επιχειρηματικού αναλυτή από αυτό το βιβλίο. Θα σας πει επίσης πώς να υιοθετήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πόρος εξηγεί επίσης τους ρόλους και τις ευθύνες σας και σας βοηθά να εξερευνήσετε τον αντίκτυπο μιας ευέλικτης προσέγγισης σε μια τακτική διαδικασία επιχειρηματικής ανάλυσης. Εάν ακολουθήσετε αυτό το βιβλίο σωστά, μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε χρήσιμο μέλος της ομάδας σας.

#6. Data Curious: Εφαρμογή Agile Analytics

Οι αναλυτές δεδομένων πολιτών καλύπτουν τα κενά που αφήνουν οι παραδοσιακές διαδικασίες επιχειρηματικής ευφυΐας. Αλλά αυτοί οι νέοι αναλυτές δεδομένων δεν διαθέτουν υπόβαθρο στην τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων. Αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει αυτούς τους επαγγελματίες να καλύψουν το κενό στις γνώσεις τους.

Θα σας οδηγήσει στις βασικές αρχές της παιδείας δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες που γνωρίζουν την τεχνολογία θα κατανοήσουν τις δυνατότητες και θα μπορούν να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις.

Επιπλέον, αυτός ο πόρος μπορεί να δώσει πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τις ομάδες σας αυτάρκεις και να φέρετε θετικές αλλαγές.

συμπέρασμα

Το Agile analytics είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κλάδο σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε έγκαιρες αποφάσεις σε λιγότερο χρόνο χωρίς να κάνετε λάθη.

Επίσης, η ομάδα ανάλυσης δεδομένων σας μπορεί να αναλύσει αποτελεσματικά τεράστια σύνολα δεδομένων που προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις όταν ακολουθούν τη διαδικασία ευέλικτης ανάλυσης δεδομένων.

Δοκιμάστε τα μαθήματα εικονικής μάθησης και τα βιβλία που αναφέρονται παραπάνω. Θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γνώση και αυτοπεποίθηση σχετικά με τα ευέλικτα αναλυτικά στοιχεία που μπορείτε να εφαρμόσετε σε πραγματικές επιχειρηματικές περιπτώσεις.

Στη συνέχεια, οι καλύτερες πλατφόρμες επιχειρηματικής ευφυΐας και το Edge Analytics.