30+ Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συνέντευξης Linux [2023]

Αν και το λειτουργικό σύστημα Linux ξεκίνησε ως έργο χόμπι από τον Linus Torvalds το 1991, έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχο παίκτη στην τροφοδοσία υπερυπολογιστών, διακομιστών Ιστού, smartphone και πολλών άλλων τεχνολογιών.

Το Linux ευνοείται λόγω της σταθερότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων του. Η χρήση και η ζήτηση για Linux αυξάνονται με τα χρόνια και αυτή η τάση δεν θα σταματήσει σύντομα.

Το 2021 η Statista ανέφερε ότι το 47% των επαγγελματιών προγραμματιστών χρησιμοποιεί Linux. Την ίδια χρονιά, η 9η Ετήσια Έκθεση Εργασίας Ανοικτού Κώδικα έδειξε ότι η ανάπτυξη και διαχείριση Linux ήταν η 2η δεξιότητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την πρόσληψη διευθυντών και προγραμματιστών.

Οι δεξιότητες στο Linux είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη λογισμικού, τη διαχείριση συστήματος, τα DevOps, τη διαχείριση δικτύου, τη μηχανική ασφάλειας και την επιστήμη δεδομένων, μεταξύ πολλών άλλων. Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε για κάποιο από αυτά τα πεδία, είναι πιθανό να σας κάνουν συνέντευξη σχετικά με τις δεξιότητές σας στο Linux.

Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε, ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες ερωτήσεις συνέντευξης Linux που είναι πιθανό να συναντήσετε και οι απαντήσεις τους.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Linux;

Απάντηση: Το Linux είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε το 1991 από το Linux Torvalds και κυκλοφόρησε με την άδεια GNU General Public License (GPL).

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Linux;

Απάντηση: Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση του λειτουργικού συστήματος Linux. Πρώτον, το Linux είναι εξαιρετικά ασφαλές και σχεδόν πλήρως απρόσβλητο σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Επίσης, το Linux είναι εξαιρετικά σταθερό, αξιόπιστο και σπάνια κολλάει, γι’ αυτό πολλοί διακομιστές χρησιμοποιούν Linux. Το Linux έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύ, καταναλώνει λιγότερη RAM και μνήμη, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιείται ακόμη και σε παλαιότερα μηχανήματα.

Για να τα περιορίσουμε όλα, το Linux είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, ενημερώνεται τακτικά και εξαιρετικά προσαρμόσιμο, επιτρέποντας στους χρήστες να τροποποιούν οτιδήποτε στο λειτουργικό σύστημα για να ταιριάζει στις ανάγκες τους. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές διανομές που είναι βελτιστοποιημένες για χάκερ, άλλες για προγραμματιστές, ακόμη και γενικούς χρήστες.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του λειτουργικού συστήματος Linux;

Απάντηση: Το λειτουργικό σύστημα Linux αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία.

  • Πυρήνας: Αυτό είναι το βασικό στοιχείο του λειτουργικού συστήματος Linux. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο λειτουργικό σύστημα Linux και αλληλεπιδρά άμεσα με το υλικό ενός υπολογιστή. Ο πυρήνας εκχωρεί και διαχειρίζεται πόρους υλικού όπως η CPU, η μνήμη και η αποθήκευση και παρέχει υπηρεσίες σε άλλα μέρη του λειτουργικού συστήματος και προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή.
  • Shell: Πρόκειται για μια διεπαφή γραμμής εντολών που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το λειτουργικό σύστημα και να εκτελούν προγράμματα. Λειτουργεί ως διεπαφή μεταξύ των χρηστών και του πυρήνα. Ερμηνεύει τις εντολές των χρηστών και τις εκτελεί.
  • Εφαρμογές: Αυτά τα προγράμματα τρέχουν πάνω από το λειτουργικό σύστημα και παρέχουν συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως περιήγηση στο web, επεξεργασία κειμένου και αναπαραγωγή μουσικής, μεταξύ άλλων.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε και να εγκαταστήσετε το FlatPak σε Linux

Ο πυρήνας, το κέλυφος και οι εφαρμογές αποτελούν το λειτουργικό σύστημα Linux.

Γιατί το Linux θεωρείται πιο ασφαλές;

Απάντηση: Ένας βασικός παράγοντας που κάνει το Linux ασφαλές είναι η φύση του ανοιχτού κώδικα. Πολλοί προγραμματιστές εξετάζουν τακτικά τον κώδικα Linux και όταν εντοπιστεί ένα σφάλμα ή μια ευπάθεια, τίθεται στο φόρουμ του Linux και αντιμετωπίζεται σε λίγες μέρες.

Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο το Linux διαχειρίζεται τα δικαιώματα και τα προνόμια διασφαλίζει ότι η πρόσβαση root δεν παρέχεται σε κανέναν κανονικό χρήστη από προεπιλογή.

Αυτό περιορίζει τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από έναν ιό. Οι χαμηλοί αριθμοί χρήσης του από καθημερινούς χρήστες συμβάλλουν επίσης στην ασφάλειά του, καθώς οι χάκερ προτιμούν να στοχεύουν λειτουργικά συστήματα με πολλούς χρήστες.

Τι είναι ο πυρήνας του Linux;

Απάντηση: Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο του λειτουργικού συστήματος Linux και το βασικό στοιχείο του. Ο πυρήνας βρίσκεται ανάμεσα στο υλικό και σε άλλα μέρη του λειτουργικού συστήματος Linux. Ο πυρήνας αλληλεπιδρά με το υλικό ενός υπολογιστή και διαχειρίζεται πόρους υλικού όπως μνήμη, CPU και αποθήκευση.

Εξασφαλίζει επίσης ότι σε διάφορες εργασίες και διαδικασίες κατανέμονται οι απαραίτητοι πόροι για να λειτουργούν ομαλά και αποτελεσματικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Linux και Unix;

Απάντηση: Το Linux είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τον Linus Torvalds, ενώ το Unix είναι ένα φορητό, ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα πολλαπλών εργασιών και πολλαπλών χρηστών που αναπτύχθηκε από την AT&T. Το Unix δεν είναι ανοιχτού κώδικα, σε αντίθεση με το Linux.

Τι είναι ένα GUI;

Απάντηση: Το γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) είναι μια διεπαφή χρήστη για ένα λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μαζί του μέσω γραφικών στοιχείων όπως παράθυρα, εικονίδια, μενού, δείκτες και γραμμές κύλισης (WIMPS).

Τα γραφικά στοιχεία χειρίζονται μέσω συσκευών κατάδειξης όπως ποντίκι, γραφίδα, trackball ή δάχτυλο σε οθόνες αφής.

Τι είναι το CLI;

Απάντηση: Η διεπαφή γραμμής εντολών (CLI) είναι μια διεπαφή χρήστη που βασίζεται σε κείμενο που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με ένα σύστημα υπολογιστή εισάγοντας εντολές ως συμβολοσειρές κειμένου στο τερματικό.

Το σύστημα του υπολογιστή ανταποκρίνεται εκτελώντας τις εντολές που έχουν περάσει ή εμφανίζοντας τις ζητούμενες πληροφορίες.

Εξηγήστε το Linux Shell.

Απάντηση: Το κέλυφος Linux είναι ένα πρόγραμμα που ερμηνεύει και εκτελεί εντολές που εισάγονται μέσω της διεπαφής της γραμμής εντολών, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το λειτουργικό σύστημα και έτσι να ελέγχουν τους υπολογιστές τους.

Το κέλυφος λαμβάνει εντολές σε μορφή αναγνώσιμη από τον άνθρωπο, τις ερμηνεύει σε μια μορφή που μπορεί να γίνει κατανοητή από τον πυρήνα και στη συνέχεια τις μεταβιβάζει στον πυρήνα για εκτέλεση.

Τύποι κελύφους στο Linux.

Απάντηση: Υπάρχουν διάφοροι τύποι κελύφους στο Linux, ο καθένας βελτιστοποιημένος για μια συγκεκριμένη χρήση. Οι διαφορετικοί τύποι κελύφους στο Linux περιλαμβάνουν:

  • Το κέλυφος Bourne συμβολίζεται ως sh
  • Το Bourne Again Shell συμβολίζεται ως Bash
  • Το C Shell συμβολίζεται ως csh
  • Το KornShell συμβολίζεται ως ksh
  • Το Z Shell συμβολίζεται ως zsh
  • Το φιλικό διαδραστικό κέλυφος υποδηλώνεται ως ψάρι
  • Το Debian Almquist Shell συμβολίζεται ως παύλα
  • TENEX C Το κέλυφος συμβολίζεται ως tcsh

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα δημοφιλή κελύφη Linux.

Τι είναι ένα σενάριο Shell;

Απάντηση: Αυτό είναι ένα αρχείο κειμένου με μια ακολουθία εντολών που πρέπει να εκτελεστούν από ένα κέλυφος Linux με τη σειρά με την οποία εμφανίζονται.

Τα σενάρια Shell περιέχουν εντολές που διαφορετικά θα έπρεπε να εισαχθούν στη διεπαφή της γραμμής εντολών μία κάθε φορά. Τα σενάρια Shell είναι χρήσιμα για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών ή για την εκτέλεση εργασιών δέσμης.

Εξηγήστε τα δικαιώματα αρχείων στο Linux.

Απάντηση: Υπάρχουν τρεις τύποι αδειών αρχείων στο Linux:

  • Read (r): Αυτή η άδεια επιτρέπει σε ένα χρήστη να ανοίξει και να διαβάσει τα περιεχόμενα ενός αρχείου ή να προβάλει τα περιεχόμενα ενός καταλόγου. Ωστόσο, ένας χρήστης δεν μπορεί να τροποποιήσει το αρχείο ή τα περιεχόμενα ενός καταλόγου.
  • Write (w): Μια άδεια εγγραφής σε ένα αρχείο επιτρέπει σε έναν χρήστη να τροποποιήσει τα περιεχόμενα ενός αρχείου. Ένα δικαίωμα εγγραφής σε έναν κατάλογο επιτρέπει σε έναν χρήστη να προσθέτει, να αφαιρεί και να μετονομάζει αρχεία σε έναν κατάλογο.
  • Execute (x): Επιτρέπει σε έναν χρήστη να εκτελέσει το αρχείο ως πρόγραμμα. Στο Linux, ένας χρήστης δεν μπορεί να τρέξει ένα πρόγραμμα αν δεν έχει άδεια εκτέλεσης.
  Πώς να οργανώσετε το οικογενειακό σας δέντρο στο Linux με το Gramps

Τα παραπάνω αποτελούν τους τύπους αρχείων στο λειτουργικό σύστημα Linux.

Πώς να εκχωρήσετε δικαιώματα στο Linux;

Απάντηση: Για να παραχωρήσετε δικαιώματα στο Linux, χρησιμοποιείται η εντολή chmod, η οποία σημαίνει “αλλαγή λειτουργίας”. Το chmod χρησιμοποιείται για την αλλαγή των δικαιωμάτων ενός αρχείου ή ενός καταλόγου.

Μπορεί να παραχωρηθεί άδεια για τα διαφορετικά σύνολα χρηστών, τα οποία περιλαμβάνουν: group(g), user(u), other(o) και όλους τους χρήστες(a). Τα δικαιώματα για αυτούς τους χρήστες μπορούν να παραχωρηθούν προσθέτοντας(+) ή αφαιρώντας(-) τα δικαιώματα ανάγνωσης(r), εγγραφής(w) και εκτέλεσης(x).

Η σύνταξη για την αλλαγή των δικαιωμάτων παραχώρησης είναι η εξής:

chmod permissions file/directory-name

Πώς να βρείτε πού είναι αποθηκευμένο ένα αρχείο στο Linux;

Απάντηση: Για να βρείτε πού είναι αποθηκευμένο ένα αρχείο στο Linux, πρώτα εκτελέστε την εντολή

find <fileName>

για να αναζητήσετε το αρχείο στους διαθέσιμους καταλόγους. Εάν βρεθεί ένα αρχείο με το καταχωρημένο fileName, μπορείτε να εκτελέσετε τα εξής:

realpath <fileName>

για να βρείτε μια απόλυτη διαδρομή προς τη θέση αποθήκευσης του αρχείου.

Πώς να διαγράψετε έναν κατάλογο στο Linux;

Απάντηση: Για να διαγράψετε έναν κατάλογο στο Linux, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή rmdir. Αυτή η εντολή σημαίνει “αφαίρεση καταλόγου” και χρησιμοποιείται για τη διαγραφή κενών καταλόγων.

Για παράδειγμα, για να διαγράψετε έναν κενό κατάλογο που ονομάζεται test, εκτελέστε:

rmdir test

Για να διαγράψετε έναν μη κενό κατάλογο, εκτελέστε το rm μαζί με τη σημαία -r του,

rm -r sample

Τι είναι το Swap Space;

Απάντηση: Αυτή είναι μια δεσμευμένη περιοχή σε έναν σκληρό δίσκο, συνήθως με τη μορφή διαμερίσματος, που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα Linux όταν η μνήμη RAM είναι γεμάτη.

Εάν απαιτείται περισσότερη μνήμη και η μνήμη RAM είναι πλήρης, ανενεργή ή σπάνια πρόσβαση, οι σελίδες αφαιρούνται από τη μνήμη RAM και αποθηκεύονται στον χώρο ανταλλαγής, ελευθερώνοντας χώρο για περισσότερες διεργασίες στη μνήμη RAM.

Τι είναι το LILO;

Απάντηση: Το Linux Loader (LILO) είναι ένας bootloader για το λειτουργικό σύστημα Linux. Ο bootloader είναι ένα πρόγραμμα που φορτώνει ένα λειτουργικό σύστημα στη μνήμη και το ξεκινά μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή.

Μόλις ενεργοποιηθεί ένας υπολογιστής, το LILO εντοπίζει τον πυρήνα του Linux και άλλα απαιτούμενα προγράμματα και τα φορτώνει στη μνήμη. Μόλις γίνει αυτό, ξεκινά τον πυρήνα του Linux.

Τι είναι η ανακατεύθυνση;

Απάντηση: Αυτό αλλάζει την πηγή της τυπικής εισόδου, που είναι συνήθως το πληκτρολόγιο, και τους προορισμούς της τυπικής εξόδου και του τυπικού σφάλματος, που είναι συνήθως η οθόνη.

Για παράδειγμα, μέσω της ανακατεύθυνσης, η είσοδος μπορεί να ληφθεί από ένα αρχείο και επίσης οι πληροφορίες εξόδου και σφάλματος μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο.

Τι είναι η ομαδοποίηση εντολών;

Απάντηση: Αυτός είναι ένας τρόπος εκτέλεσης πολλαπλών εντολών συλλογικά ως μία μονάδα. Η ομαδοποίηση επιτρέπει την εκτέλεση πολλαπλών εντολών ως ενιαίο μπλοκ.

Η ομαδοποίηση χρησιμοποιεί συχνά δυνατότητες όπως ανακατεύθυνση και σωληνώσεις για τη δημιουργία πιο σύνθετων σεναρίων και την αυτοματοποίηση εργασιών.

Τι είναι ένας διακομιστής Linux χωρίς ιθαγένεια;

Απάντηση: Αυτός ο διακομιστής δεν αποθηκεύει πληροφορίες κατάστασης ή δεδομένα τοπικά. Όλη η αποθήκευση δεδομένων γίνεται από την πλευρά του πελάτη και ο διακομιστής δεν έχει εγγραφή των δεδομένων που εξυπηρετεί.

Τι είναι η σύνδεση δικτύου;

Απάντηση: Αυτή είναι μια τεχνική για τη μεταγλώττιση πολλαπλών διεπαφών δικτύου σε μια ενιαία διεπαφή. Αυτό αυξάνει το εύρος ζώνης δικτύου, τη διεκπεραίωση και τη συνδεσιμότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, βελτιώνοντας την απόδοση ενός δικτύου.

Τι είναι η Εντολή grep;

Απάντηση: Η εντολή Global regular expression print (Grep) είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που χρησιμοποιείται για την αναζήτηση μοτίβων σε ένα αρχείο και εμφανίζει όλες τις γραμμές αρχείων που περιέχουν τα μοτίβα. Το μοτίβο που αναζητήθηκε είναι μια κανονική έκφραση και συνήθως μια σειρά χαρακτήρων.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός ιστολογίου Ghost στο Linux

Τι είναι οι Δαίμονες;

Απάντηση: Οι δαίμονες είναι βοηθητικά προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Οι δαίμονες εκτελούν εργασίες όπως η παρακολούθηση περιφερειακών και η συντήρηση του συστήματος. Οι δαίμονες διασφαλίζουν ότι το λειτουργικό σύστημα λειτουργεί ομαλά.

Απάντηση: Ένας συμβολικός σύνδεσμος, ο οποίος αναφέρεται επίσης ως συμβολικός σύνδεσμος ή ένας μαλακός σύνδεσμος, είναι ένας τύπος αρχείου στο λειτουργικό σύστημα Linux που οδηγεί σε άλλο αρχείο ή κατάλογο. Είναι το ισοδύναμο μιας συντόμευσης στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Οι συμβολικοί σύνδεσμοι βελτιώνουν την προσβασιμότητα αρχείων που διαφορετικά θα ήταν δύσκολα ή άβολα.

Τι είναι οι Περιβαλλοντικές Μεταβλητές;

Απάντηση: Πρόκειται για δυναμικές μεταβλητές που ορίζονται στο κέλυφος και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση πληροφοριών που χρειάζονται τα προγράμματα για την εκτέλεση ή τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών.

Παραδείγματα ορισμένων μεταβλητών περιβάλλοντος περιλαμβάνουν το LANG, το οποίο αποθηκεύει την προεπιλεγμένη γλώσσα σε ένα σύστημα. Το TEMP δίνει τον κατάλογο που χρησιμοποιείται για τα προσωρινά αρχεία και το HOME, που εμφανίζει μεταξύ άλλων τον αρχικό κατάλογο των τρεχόντων χρηστών.

Διαφοροποιήστε τις εντολές Bash και dos για να δείτε τα περιεχόμενα του αρχείου.

Απάντηση: Στο κέλυφος bash, οι εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε τα περιεχόμενα του αρχείου περιλαμβάνουν:

  • cat – εκτυπώνει το περιεχόμενο του αρχείου στην οθόνη
  • nl – παρόμοιο με το cat, αλλά προσαρτά τους αριθμούς γραμμών στο εμφανιζόμενο περιεχόμενο
  • λιγότερο – διαβάζει το περιεχόμενο ενός αρχείου μία σελίδα (οθόνη) τη φορά
  • head – εξάγει τις πρώτες 10 γραμμές ενός αρχείου στην οθόνη
  • tail – εξάγει τις τελευταίες 10 γραμμές ενός αρχείου στην οθόνη

Στο κέλυφος dos, οι ακόλουθες εντολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή περιεχομένου αρχείου:

  • type – εμφανίζει τα περιεχόμενα ενός αρχείου χωρίς να το τροποποιήσει
  • περισσότερα – εμφανίζει το περιεχόμενο ενός αρχείου μία οθόνη τη φορά

Τα κελύφη Bash και dos έχουν διαφορετικές εντολές που χρησιμοποιούνται για την προβολή των περιεχομένων των αρχείων.

Ονομάστε μερικές διανομές Linux.

Απάντηση: Οι διανομές Linux είναι εκδόσεις του Linux που βασίζονται στο κέλυφος του Linux που συσκευάζονται και διανέμονται στους χρήστες.

Μερικές δημοφιλείς διανομές Linux περιλαμβάνουν Ubuntu, Fedora, Debian, CentOS, Arch Linux, Red Hat Enterprise Linux και Mint Linux.

Ποιες είναι οι διαφορετικές καταστάσεις διαδικασίας στο Linux;

Απάντηση: Οι κύριες καταστάσεις διαδικασίας στο Linux περιλαμβάνουν:

  • Εκτέλεση – μια διαδικασία εκτελείται αυτήν τη στιγμή από την CPU
  • Ύπνος – μια διαδικασία περιμένει πόρους που δεν είναι διαθέσιμοι αυτήν τη στιγμή
  • Σταμάτησε – μια διαδικασία τερματίστηκε από τον επεξεργαστή ή ένα σήμα
  • Zombie – μια διαδικασία έχει τερματιστεί, αλλά η μητρική της διαδικασία δεν έχει ακόμη εκκαθαρίσει τους πόρους της

Τα παραπάνω αποτελούν τις κύριες καταστάσεις διεργασίας στο Linux.

Ποιες είναι οι κλήσεις των διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης διεργασιών στο Linux;

Απάντηση: Οι διαφορετικές κλήσεις συστημάτων διαχείρισης διεργασιών περιλαμβάνουν:

  • fork() – Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας νέας διαδικασίας
  • kill() – χρησιμοποιείται για την αποστολή σήματος για τον τερματισμό μιας εκτελούμενης διεργασίας
  • wait() – αναστέλλει την εκτέλεση της διαδικασίας κλήσης μέχρι να τερματιστεί μια θυγατρική διαδικασία
  • exec() – φορτώνει ένα πρόγραμμα στην τρέχουσα διαδικασία και το εκτελεί
  • exit() – τερματίζει την εκτέλεση ενός προγράμματος

Τα παραπάνω είναι οι κύριες κλήσεις συστήματος διαχείρισης διεργασιών στο Linux.

Πώς να βρείτε την κατάσταση μιας διαδικασίας;

Απάντηση: Μπορείτε να βρείτε την κατάσταση μιας διεργασίας εκτελώντας την εντολή ‘ps’ για να δείτε την τρέχουσα κατάσταση όλων των ενεργών διεργασιών σε ένα σύστημα Linux.

Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια συγκεκριμένη διαδικασία, εκτελέστε τα εξής:

ps -p <processID>

Πώς να σταματήσετε μια διαδικασία που εκτελείται στο Linux;

Απάντηση: Μπορείτε να σταματήσετε μια διαδικασία που εκτελείται στο Linux εκτελώντας:

kill <processID>

Για να σκοτώσετε μια διαδικασία που εκτελείται χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της. Μπορείτε επίσης να σταματήσετε μια διεργασία που εκτελείται με το όνομά της εκτελώντας:

killall <processName>

Πώς η ευαισθησία πεζών-κεφαλαίων επηρεάζει τις εντολές;

Απάντηση: Στο λειτουργικό σύστημα Linux, οι εντολές κάνουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων, που σημαίνει ότι το κέλυφος αντιμετωπίζει τις εντολές που γράφτηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις ως ξεχωριστές και διαφορετικές.

Για παράδειγμα, η εντολή “rmdir” δεν είναι ίδια με την εντολή “RMDIR”. Στο λειτουργικό σύστημα Linux, οι εντολές της γραμμής εντολών γράφονται συνήθως με πεζά.

Τι χρησιμοποιείται η εντολή για τον έλεγχο της ποσότητας της μνήμης που χρησιμοποιείται από το Linux;

Απάντηση: Η εντολή free, όταν εκτελείται, εμφανίζει την ποσότητα του χρησιμοποιημένου χώρου και τον ελεύθερο χώρο στο σύστημα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές σημαίες με την εντολή εμφάνισης διαφορετικών τύπων πληροφοριών.

Τι είναι το ls Command;

Απάντηση: Αυτή είναι μια εντολή για τη λίστα των περιεχομένων ενός καταλόγου.

Τι είναι η εντολή ps;

Απάντηση: Η εντολή ps εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες ενεργές διεργασίες.

Τι είναι η εντολή netstat;

Απάντηση: Αυτή είναι μια εντολή που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών που σχετίζονται με τις συνδέσεις δικτύου στο σύστημα. Εμφανίζει πληροφορίες για τις τρέχουσες ενεργές συνδέσεις δικτύου.

Τι είναι η εντολή cp;

Απάντηση: Αυτή είναι μια εντολή που χρησιμοποιείται για την αντιγραφή αρχείων και καταλόγων.

Τι είναι το mkdir;

Απάντηση: Αυτή είναι μια εντολή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία καταλόγων στο Linux.

Τι είναι το cat Command;

Απάντηση: Αυτή είναι μια εντολή που χρησιμοποιείται για την προβολή των περιεχομένων ενός αρχείου, τη δημιουργία ενός νέου αρχείου, την ανακατεύθυνση της εξόδου άλλων εντολών, τη σύνδεση πολλών αρχείων και την εμφάνιση της εξόδου στην οθόνη.

Τελικές Λέξεις

Αυτό το άρθρο σχετικά με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της συνέντευξης στο Linux θα σας βοηθήσει να συμπληρώσετε την επερχόμενη συνέντευξη.

Καλή τύχη! 👍