Διορθώστε το σφάλμα κάρτας SIM Samsung Galaxy Note 5

Παρόλο που έχουν κυκλοφορήσει οι νέες εκδόσεις, ένα συγκεκριμένο αξιοθέατο του παλιού τηλεφώνου θα παρέμενε πάντα. Μια τέτοια έκδοση είναι το Samsung Galaxy Note 5. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκετε το σφάλμα που σχετίζεται με την κάρτα SIM ως σφάλμα κάρτας SIM Note 5. Τώρα, η πρώτη σκέψη θα ήταν ότι είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσε να έρθει σε οποιονδήποτε χρήστη λόγω του περιορισμού στη βασική δυνατότητα κλήσης. Σφάλμα κάρτας SIM Samsung Galaxy Note 5 μπορεί να προκληθεί για διάφορους λόγους και το κινητό τηλέφωνο χωρίς πρόβλημα SIM μπορεί να είναι ενοχλητικό. Οι μέθοδοι για να διορθώσετε το σφάλμα και να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνο μπορεί να είναι χρήσιμο μπορεί να είναι λίγο κουραστικές και ενοχλητικές. Ως αποτέλεσμα αναζήτησης για τον όρο, Χωρίς τηλέφωνο SIM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που δίνονται στο άρθρο. Επιπλέον, μια ενότητα καλύπτει τη μέθοδο χρήσης της λειτουργίας υπηρεσίας Samsung Note 5 για τη διάγνωση του προβλήματος στο τηλέφωνό σας και την επίλυσή του. Εάν διαθέτετε την προηγούμενη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους για να διορθώσετε το σφάλμα και στην κάρτα SIM Samsung Galaxy Note 4.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Samsung Galaxy Note 5

Οι αιτίες για το σφάλμα κατά τη χρήση της κάρτας SIM στο Samsung Galaxy Note 5 παρατίθενται παρακάτω.

  • Πρόβλημα σύνδεσης- Η σύνδεση μεταξύ της κάρτας SIM και του δίσκου της κάρτας SIM μπορεί να είναι χαλαρή ή να έχει κάποια σφάλματα.

  • Ελαττωματική κάρτα SIM- Η κάρτα SIM μπορεί να είναι είτε στριμμένη είτε σπασμένη ή το χρυσό τσιπ της κάρτας SIM μπορεί να γρατσουνιστεί.

  • Πρόβλημα κακής λήψης σήματος- Εάν η κάρτα SIM δεν μπορεί να πιάσει το δίκτυο και οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας έχουν κάποια προβλήματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα.

  • Κλείδωμα δικτύου- Το τηλέφωνο ενδέχεται να μην υποστηρίζει άλλη κάρτα SIM εκτός από αυτή που παρέχεται από τον πάροχο του δικτύου.

  • Κλείδωμα περιοχής- Αυτό μπορεί να είναι ένα κλείδωμα που επιβάλλεται από τον κατασκευαστή του Smartphone, ο οποίος μπορεί να μην σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε άλλες κάρτες SIM άλλων περιοχών ή χωρών.

Σε αυτήν την ενότητα, θα δείτε μερικές κοινές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε την κάρτα Sim Galaxy Note 5. Ακολουθήστε τα με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Η πρώτη προσέγγιση για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5 στο τηλέφωνό σας είναι να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα καθαρίσει όλες τις δυσλειτουργίες και τα μικρά σφάλματα στο τηλέφωνό σας.

1Α. Ελέγξτε για συμβατότητα

Η πρώτη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος είναι να ελέγξετε εάν η κάρτα SIM είναι συμβατή με το τηλέφωνο.

  • Το μέγεθος της κάρτας SIM πρέπει να είναι νανοκλίμακας, δηλαδή μόνο το χρυσό μέρος της κάρτας SIM.
  • Το δίκτυο που υποστηρίζεται από την κάρτα SIM θα πρέπει να είναι 4G LTE.

1Β. Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού

Η επόμενη μέθοδος είναι να ελέγξετε για τυχόν ελαττώματα στο υλικό του τηλεφώνου και της κάρτας SIM. Αυτό ισχύει και για τις κάρτες SIM Galaxy Note 4.

  • Σκόνη στην κάρτα SIM- Ελέγξτε εάν η κάρτα SIM είναι καθαρή από σκόνη, μπορείτε να καθαρίσετε την κάρτα SIM απλά αφαιρώντας την από την υποδοχή και σκουπίζοντάς την χρησιμοποιώντας ένα μικρό βαμβακερό πανί.

  • Σκόνη στο δίσκο της κάρτας SIM- Ελέγξτε εάν ο δίσκος της κάρτας SIM έχει λίγη σκόνη και μπορείτε να την καθαρίσετε φυσώντας και σκουπίζοντάς την χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι.

  • Η κατεύθυνση της κάρτας SIM- Μερικές φορές, η κάρτα SIM μπορεί να τοποθετηθεί σε λάθος κατεύθυνση και μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το κινητό τηλέφωνο χωρίς SIM.

  • Dust on SIM Connector- Ελέγξτε εάν η υποδοχή SIM είναι κατεστραμμένη ή έχει λίγη σκόνη. Μπορείτε να φυσήξετε τη σκόνη ή να ζητήσετε από έναν τεχνικό να διορθώσει τις ζημιές.

  • Λανθασμένη τοποθέτηση της κάρτας SIM- Εάν η κάρτα SIM δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στη θήκη της κάρτας SIM, ενδέχεται να μην προκύψει πρόβλημα τηλεφώνου SIM. Μπορείτε να πυκνώσετε το μέγεθος της κάρτας SIM στην υποδοχή χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα ή ταινία στο δίσκο της κάρτας SIM. Με αυτόν τον τρόπο, τα μικρά μεταλλικά βύσματα της υποδοχής micro SD μπορούν να διαβάσουν εύκολα την κάρτα SIM.

  • Ελέγξτε εάν μπορείτε να διαβάσετε την κάρτα SIM- Ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία στην κάρτα SIM χρησιμοποιώντας μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SIM στον υπολογιστή σας με Windows.

  • Βλάβες στη θήκη της κάρτας SIM και της κάρτας SIM- Εάν η θήκη της κάρτας SIM ή η κάρτα SIM είναι κατεστραμμένη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5.

1C. Τοποθετήστε ξανά την μπαταρία

Εάν το σφάλμα με την κάρτα SIM δεν επιλυθεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε ξανά την μπαταρία στο τηλέφωνό σας. Καθώς το Samsung Galaxy κυκλοφόρησε το 2015, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη. Αυτό το βασικό βήμα είναι παρόμοιο με τη χρήση της λειτουργίας υπηρεσίας Samsung Note 5.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο πλάι, πατήστε στην επιλογή Απενεργοποίηση και περιμένετε μέχρι να ξεθωριάσει η οθόνη.

Σημείωση: Αφαιρέστε τη γραφίδα S-pen από το κάτω μέρος του τηλεφώνου.

2. Τραβήξτε το κάλυμμα της μπαταρίας του τηλεφώνου ασκώντας ελαφρά πίεση στην εγκοπή στο επάνω αριστερό άκρο.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Nylon spudger για να ξεκουμπώσετε απαλά τα εξαρτήματα.

3. Αφαιρέστε την μπαταρία από την εγκοπή στην κάτω δεξιά γωνία της μπαταρίας.

Εικόνα του Tyler Lastovich από το Unsplash

4. Τοποθετήστε ξανά την μπαταρία στην υποδοχή και βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι της μπαταρίας και του τηλεφώνου ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους.

5. Επανατοποθετήστε το κάλυμμα της μπαταρίας και πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο.

1Δ. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Ως επιπλέον βήμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε ξανά την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας για να δείτε εάν το σφάλμα κάρτας SIM Samsung Galaxy Note 5 έχει διαγραφεί.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο πλάι του τηλεφώνου και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση.

2. Αφαιρέστε την μπαταρία από το τηλέφωνό σας ακολουθώντας τα βήματα που εξηγήθηκαν προηγουμένως.

3. Αφαιρέστε την κάρτα SIM από την υποδοχή κάρτας SIM τραβώντας την απαλά προς τα έξω.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο που παρέχεται μαζί με το τηλέφωνο ή να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι για να πιάσετε την κάρτα SIM.

Εικόνα του Tomek από την Pixabay

4. Καθαρίστε την κάρτα SIM με ένα μαλακό πανί και τοποθετήστε την ξανά στην υποδοχή κάρτας micro SD.

Σημείωση 1: Βεβαιωθείτε ότι η χρυσή επαφή της κάρτας SIM είναι στραμμένη προς τα κάτω.

Σημείωση 2: Βεβαιωθείτε ότι το άκρο της κάρτας SIM έχει περάσει στην αρχή.

5. Επανατοποθετήστε την μπαταρία και το κάλυμμα της μπαταρίας και ενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας για να ελέγξετε εάν επιλύθηκε το πρόβλημα με το κινητό τηλέφωνο χωρίς κάρτα SIM.

1Ε. Επανεκκινήστε το Galaxy Note

Εάν υπάρχουν σφάλματα λογισμικού ή μικρά σφάλματα στο τηλέφωνό σας, μπορείτε εύκολα να τα διορθώσετε επανεκκινώντας το τηλέφωνο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας στο πλάι και πατήστε την επιλογή Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Αυτή η μέθοδος ισχύει για όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας SIM Galaxy Note 4.

Σημείωση: Εάν το μενού δεν εμφανίζεται, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα Power+ Volume down.

1ΣΤ. Δοκιμάστε την κάρτα SIM σε άλλο τηλέφωνο

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την κάρτα SIM σε άλλο τηλέφωνο και ελέγξτε αν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο τηλέφωνο. Εάν διαγραφεί το πρόβλημα No SIM phone, τότε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5 ενδέχεται να οφείλεται στο τηλέφωνό σας.

1G. Δοκιμάστε μια άλλη κάρτα SIM στο Galaxy Note

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια άλλη κάρτα SIM, κατά προτίμηση από άλλο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στο τηλέφωνό σας και ελέγξτε αν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Εάν η άλλη κάρτα SIM λειτουργεί χωρίς σφάλμα, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην κάρτα SIM σας.

1Η. Εναλλαγή Λειτουργίας αεροπλάνου

Μία από τις μεθόδους για να διορθώσετε το σφάλμα είναι να ενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης. Αυτό θα επαναφέρει τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και θα διορθώσει τις δυσλειτουργίες στο τηλέφωνο. Αυτό είναι παρόμοιο με τη χρήση της λειτουργίας υπηρεσίας Samsung Note 5.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε στη ρύθμιση Συνδέσεις.

3. Εδώ, πατήστε στην εναλλαγή δίπλα στη λειτουργία πτήσης για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης.

1I. Εναλλαγή WiFi

Μια άλλη επιλογή για την επαναφορά των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας είναι να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το WiFi στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας τις Γρήγορες ρυθμίσεις.

1. Αποκτήστε πρόσβαση στις Γρήγορες ρυθμίσεις ακολουθώντας το βήμα που εξηγήθηκε προηγουμένως και πατήστε στο εικονίδιο WiFi για να το ενεργοποιήσετε.

2. Συνδεθείτε σε οποιοδήποτε δίκτυο WiFi και πατήστε ξανά στο εικονίδιο WiFi για να το απενεργοποιήσετε.

1J. Απόκρυψη ειδοποιήσεων (εάν υπάρχουν)

Αυτή η μέθοδος ισχύει μόνο εάν δεν χρησιμοποιείτε την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας και θέλετε να αποκρύψετε το μήνυμα σφάλματος της κάρτας SIM Galaxy Note 5 στο τηλέφωνό σας.

1. Πατήστε στο εικονίδιο Εφαρμογές στο κάτω μέρος.

2. Πατήστε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

3. Πατήστε στην καρτέλα Κλείδωμα οθόνης και ασφάλειας.

4. Πατήστε στην καρτέλα Ειδοποιήσεις στην ενότητα Οθόνη κλειδώματος.

5. Πατήστε στην επιλογή Απόκρυψη περιεχομένου για να αποκρύψετε τις ειδοποιήσεις.

1 Χιλ. Απεγκαταστήστε εφαρμογές τρίτων

Εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα προκαλούν οι εφαρμογές τρίτων που έχετε εγκαταστήσει μετά την εκκίνηση του τηλεφώνου σας, μπορείτε να τις απεγκαταστήσετε και να ελέγξετε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

1. Ανοίξτε το Google Play Store στο smartphone σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο Προφίλ.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Διαχείριση, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε και πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στο επάνω μέρος.

5. Πατήστε στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης και περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί η εφαρμογή.

1L. Ενεργοποίηση κάρτας SIM

Το σφάλμα με την κάρτα SIM Galaxy Note 4 ή την κάρτα SIM Note 5 εμφανίζεται συνήθως εάν είναι απενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα για να το ενεργοποιήσετε. Ελέγξτε αν το κινητό τηλέφωνο δεν έχει πρόβλημα SIM έχει διαγραφεί μετά την ενεργοποίηση της κάρτας SIM.

1. Πατήστε στο μενού Εφαρμογές.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

3. Πατήστε στη ρύθμιση Συνδέσεις.

4. Επιλέξτε την εισαγόμενη SIM στην ενότητα Πληροφορίες κάρτας SIM και Ρυθμίσεις.

5. Ενεργοποιήστε την επιλογή Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε την κάρτα SIM.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή Περιαγωγή δεδομένων για να αποφύγετε προβλήματα δικτύου σε μια περιοχή περιαγωγής.

1 Μ. Ελέγξτε αν το Galaxy Note είναι Simlocker (εάν ισχύει)

Εάν το Galaxy Note είναι Simlocker, θα δεχόταν και θα υποστήριζε μόνο την κάρτα SIM ενός συγκεκριμένου χειριστή και δεν θα εμφανιζόταν κανένα πρόβλημα τηλεφώνου SIM. Για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Samsung Galaxy Note 5 και να αφήσετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί σε οποιονδήποτε τύπο κάρτας SIM, μπορείτε να αναβοσβήσετε ένα υλικολογισμικό Stock ή να κάνετε root το τηλέφωνό σας και στη συνέχεια να αλλάξετε τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα εάν δεν ρυθμιστεί σωστά.

1Ν. Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Για να διορθώσετε το πρόβλημα με τις συνδέσεις δικτύου στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου. Αυτό θα επέτρεπε στην κάρτα SIM να λειτουργεί καλά χωρίς καθυστέρηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρήση της λειτουργίας εξυπηρέτησης Samsung Note 5.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Στη λίστα που εμφανίζεται, πατήστε στην καρτέλα Γενική διαχείριση.

3. Πατήστε στην επιλογή Επαναφορά.

4. Πατήστε στην επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων.

5. Επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

1Ο. Επιλέξτε Σωστός χειριστής δικτύου

Ένα από τα κοινά σφάλματα με την κάρτα SIM μπορεί να απαλειφθεί επιλέγοντας τον σωστό Διαχειριστή δικτύου στο τηλέφωνό σας.

1. Μεταβείτε στη ρύθμιση Συνδέσεις όπως φαίνεται στις παραπάνω μεθόδους.

2. Πατήστε στην καρτέλα Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Σημείωση: Εάν αυτή η επιλογή δεν εμφανίζεται, πατήστε στην καρτέλα Χρήση δεδομένων.

3. Πατήστε στην επιλογή Χειριστές δικτύου.

Σημείωση: Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, πατήστε στο εικονίδιο περισσότερα και πατήστε στην επιλογή Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

4. Πατήστε στην επιλογή δικτύων αναζήτησης.

5. Επιλέξτε τον σωστό χειριστή δικτύου στη λίστα.

1Π. Ενημερώστε το Android OS

Τα περισσότερα από τα σφάλματα λογισμικού και τα σφάλματα στο τηλέφωνο μπορεί να οφείλονται σε μια παλιά έκδοση λειτουργικού συστήματος του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να το ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μη αυτόματης ενημέρωσης του τηλεφώνου Android στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Σημείωση 1: Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Προγραμματισμός εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Σημείωση 2: Εάν το λειτουργικό σύστημα είναι ενημερωμένο, ενδέχεται να μην λάβετε αυτό το μήνυμα.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε την ασφαλή λειτουργία

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε το πρόβλημα στο τηλέφωνό σας στην κανονική λειτουργία, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για να ελέγξετε το πρόβλημα με το τηλέφωνο ή τις εφαρμογές. Μπορείτε να ακυρώσετε τις προβληματικές εφαρμογές για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5.

Βήμα I: Μπείτε σε ασφαλή λειτουργία

Το πρώτο βήμα είναι να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το πλήκτρο λειτουργίας και να εντοπίσετε τις προβληματικές εφαρμογές.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στη δεξιά άκρη του τηλεφώνου σας και πατήστε παρατεταμένα την επιλογή Απενεργοποίηση.

2. Πατήστε το κουμπί Ασφαλούς λειτουργίας στην οθόνη για να μπείτε στην ασφαλή λειτουργία του τηλεφώνου σας.

Βήμα II: Έξοδος από την ασφαλή λειτουργία

Αφού εντοπίσετε το πρόβλημα στην ασφαλή λειτουργία, πρέπει να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία και να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές στην κανονική λειτουργία. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για έξοδο από την ασφαλή λειτουργία.

Μέθοδος 3: Εκκαθάριση αποθηκευμένων δεδομένων

Η υπερβολική αποθήκευση αποθηκευμένων δεδομένων και αρχείων μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της κάρτας SIM Galaxy Note 4 ή της κάρτας SIM Note 5. Μια άλλη μέθοδος για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα είναι η εκκαθάριση των αποθηκευμένων δεδομένων στην εφαρμογή Manager και στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου.

Επιλογή I: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης διαχείρισης κάρτας SIM

Ο Διαχειριστής καρτών SIM διαχειρίζεται τη λειτουργία της κάρτας SIM και των υπηρεσιών της. Μπορείτε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη μέθοδο για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα χωρίς τηλέφωνο SIM. Θα πρέπει επίσης να διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής SIM Toolkit Manager για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του smartphone σας.

2. Πατήστε στη ρύθμιση Εφαρμογές.

3. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε την επιλογή Εμφάνιση εφαρμογών συστήματος.

4. Πατήστε στην εφαρμογή διαχείρισης καρτών SIM.

5. Πατήστε στην καρτέλα Αποθήκευση στην ενότητα Χρήση.

6. Πατήστε στο κουμπί Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης για να διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Επιλογή II: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Android

Ακολουθώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω, μπορείτε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα στην εσωτερική αποθήκευση του τηλεφώνου σας για να επιλύσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5.

1. Μεταβείτε στο μενού Εφαρμογές και πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο μενού.

2. Πατήστε στη ρύθμιση Εφαρμογές στο μενού.

3. Πατήστε στην εφαρμογή Device care στη λίστα που εμφανίζεται.

4. Πατήστε το κουμπί Άνοιγμα στο κάτω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε την οθόνη Φροντίδα συσκευής.

5. Πατήστε στο Αποθήκευση καρτέλα στην επόμενη οθόνη.

6. Τέλος, διαγράψτε τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης.

Μέθοδος 4: Μετάβαση σε διαφορετική λειτουργία δικτύου

Εάν η λειτουργία δικτύου της κάρτας SIM στο τηλέφωνό σας δεν υποστηρίζεται, μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταβείτε σε άλλη λειτουργία δικτύου. Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή της συγκεκριμένης λειτουργίας δικτύου, μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταβείτε στην Αυτόματη λειτουργία. Αυτό θα προσδιορίσει αμέσως την κατάλληλη λειτουργία δικτύου παρόμοια με τη χρήση της λειτουργίας υπηρεσίας Samsung Note 5.

1. Μεταβείτε στη ρύθμιση Συνδέσεις.

Σημείωση: Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, πατήστε στην επιλογή Wireless & Networks.

2. Πατήστε στην επιλογή Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

3. Πατήστε στην επιλογή Λειτουργία δικτύου.

4. Επιλέξτε μια άλλη λειτουργία δικτύου όπως το LTE και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας τα βήματα που εξηγήθηκαν προηγουμένως.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την Αυτόματη λειτουργία και αυτό θα βοηθούσε στην επιλογή της καλύτερης διαθέσιμης λειτουργίας δικτύου.

Μέθοδος 5: Ενεργοποιήστε την κάρτα SIM ή την κάρτα USIM

Εάν χρησιμοποιείτε SIM ή Universal SIM, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη για να αποφύγετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κάρτα SIM χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση καρτών SIM στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

1. Πατήστε στο μενού Εφαρμογές.

2. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

3. Πατήστε στην καρτέλα Συνδέσεις στη λίστα που εμφανίζεται.

4. Πατήστε στην επιλογή διαχείρισης καρτών SIM.

5. Πατήστε στους διακόπτες της κάρτας SIM ή USIM για να την ενεργοποιήσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα του τηλεφώνου SIM.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε το ραδιόφωνο

Μερικές φορές, η παρεμβολή από το ραδιοφωνικό σήμα στο τηλέφωνό σας μπορεί να προκαλέσει σφάλμα στην κάρτα SIM Note 5 ή Galaxy Note 4. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Ραδιόφωνο στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Τηλέφωνο για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

1. Ανοίξτε το μενού Εφαρμογές.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο, πληκτρολογήστε *#*#4636#*#* στο dialer και πατήστε το κουμπί κλήσης.

3. Πατήστε στο Phone/Device Information στο μενού δοκιμών.

4. Εκτελέστε μια δοκιμή ping και επιλέξτε την επιλογή GSM Auto (PRL) από το αναπτυσσόμενο μενού.

5. Πατήστε στην επιλογή Απενεργοποίηση του ραδιοφώνου και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας ακολουθώντας τα βήματα που εξηγήθηκαν παραπάνω.

Μέθοδος 7: Αλλαγή ρυθμίσεων APN

Το APN ή τα ονόματα σημείων πρόσβασης είναι σημαντικά για να επιτρέπεται στη συσκευή να συνδεθεί στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις APN στο τηλέφωνό σας για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Samsung Galaxy Note 5 στην κάρτα SIM.

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα αυτής της μεθόδου δοκιμάστηκαν στο Moto G (8) power lite – Android 10 (Stock). Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα σύμφωνα με τη συσκευή Samsung Galaxy.

Επιλογή I: Ενημέρωση ρυθμίσεων APN

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις APN στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και να τις ενημερώσετε στο τηλέφωνό σας.

1. Μεταβείτε στη ρύθμιση Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

2. Εδώ, ανοίξτε το μενού Ονόματα Σημείων πρόσβασης (APN).

3. Πατήστε στο εικονίδιο Περισσότερες ή τρεις κάθετες κουκκίδες και πατήστε την επιλογή Επαναφορά στην προεπιλογή.

4. Εισαγάγετε τις επιθυμητές Ρυθμίσεις APN για να το ενημερώσετε.

Επιλογή II: Εισαγάγετε το APN με μη αυτόματο τρόπο

Μια άλλη επιλογή για την αλλαγή των ρυθμίσεων APN είναι η μη αυτόματη εισαγωγή του APN. Πριν ξεκινήσετε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο δικτύου για να αποκτήσετε το νέο APN. Αυτό μπορεί να λύσει τα προβλήματα όπως κάνει η λειτουργία σέρβις Samsung Note 5.

1. Ανοίξτε το APN μενού.

2. Πατήστε στο εικονίδιο + για να προσθέσετε ένα νέο APN.

3. Εισαγάγετε τα στοιχεία του APN στα πεδία.

Μέθοδος 8: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Galaxy Note (Δεν συνιστάται)

Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5, μπορείτε να δοκιμάσετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή σκληρή επαναφορά στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα καταργούσε όλα τα δεδομένα και τα αρχεία από το τηλέφωνό σας και θα διαγράψει όλα τα προβλήματα.

Βήμα I: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων

Το πρώτο βήμα, πριν από την εκτέλεση μιας σκληρής επαναφοράς για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο τηλέφωνό σας και να τα αποθηκεύσετε σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αποθήκευσης. Διαβάστε τον οδηγό μας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας Android.

Βήμα II: Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Το επόμενο βήμα για να διορθώσετε το πρόβλημα στην κάρτα SIM Note 5 ή Galaxy Note 4 είναι να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να περιμένετε μέχρι να διαγραφούν όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας. Ελέγξτε εάν το κινητό τηλέφωνο χωρίς πρόβλημα SIM έχει διαγραφεί στο τηλέφωνο μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας επαναφοράς. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του τηλεφώνου σας Android.

Μέθοδος 9: Επιστροφή στην αρχική ROM (Εάν υπάρχει)

Εάν έχετε κάνει root το τηλέφωνό σας και έχετε βάλει μια νέα ROM σε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιστρέψετε στην αρχική ROM χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανάκτησης. Αυτό θα έκανε το τηλέφωνο να αποκτήσει μια νέα κατάσταση και μπορεί να δώσει ένα αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας όπως η χρήση της λειτουργίας σέρβις Samsung Note 5.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα και πατήστε την επιλογή Απενεργοποίηση.

2. Πατήστε τα κουμπιά Power + Volume Down για εκκίνηση στη λειτουργία ανάκτησης TWRP.

3. Πατήστε στην επιλογή Backup & Restore.

4. Πατήστε το κουμπί Επαναφορά και επιλέξτε την αρχική ROM.

Μέθοδος 10: Firmware Flash Stock (Δεν συνιστάται)

Η ROM στο τηλέφωνό σας μπορεί να προκαλέσει σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5. Για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, μπορείτε να κάνετε flash στο stock firmware και να εγκαταστήσετε ξανά το αρχικό λειτουργικό σύστημα στο τηλέφωνο. Διαβάστε τη μέθοδο χρήσης της λειτουργίας ODIN στο τηλέφωνο Samsung Note 5 και μάθετε πώς να αναβοσβήσετε το υλικολογισμικό στοκ στο τηλέφωνό σας.

Μέθοδος 11: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Συσκευών

Ως έσχατη λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης και να ζητήσετε τη συμβουλή της σχετικά με το σφάλμα.

Επιλογή I: Διαχειριστής κινητής τηλεφωνίας

Η πρώτη επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας της κάρτας SIM και να τους ζητήσετε στο κινητό τηλέφωνο να μην υπάρχει σφάλμα SIM. Μπορείς είτε:

  • Ρωτήστε τους εάν η κάρτα SIM Note 5 ή Galaxy Note 4 έχει κλείδωμα δικτύου ή
  • Ρωτήστε τους εάν ο αριθμός IMEI στο τηλέφωνό σας είναι έγκυρος.

Η μέθοδος ελέγχου του αριθμού IMEI ή του διεθνούς αριθμού ταυτότητας κινητού εξοπλισμού του τηλεφώνου σας εξηγείται παρακάτω.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

2. Πατήστε στην καρτέλα Σχετικά με το τηλέφωνο στη λίστα.

3. Πατήστε στην καρτέλα Πληροφορίες λογισμικού.

4. Εδώ, σημειώστε τον αριθμό IMEI που εμφανίζεται και επαληθεύστε τον με τον πάροχο υπηρεσιών.

Επιλογή II: Εξυπηρέτηση πελατών

Η επόμενη επιλογή για να διορθώσετε το σφάλμα κάρτας SIM Galaxy Note 5 είναι να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις της κάρτας SIM σας και να τους απευθύνετε το πρόβλημα. Εάν η κάρτα SIM είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να τους ζητήσετε να ενεργοποιήσουν την κάρτα SIM στη βάση δεδομένων τους.

Επιλογή III: Samsung Galaxy

Η τελευταία επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με το ομάδα υποστήριξης του Samsung Galaxy και ρωτήστε τους αν το πρόβλημα είναι με το τηλέφωνο. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το σφάλμα χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μέθοδος 12: Λειτουργία σέρβις Samsung Note 5

Η λειτουργία σέρβις είναι μια δυνατότητα του Samsung Galaxy και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση προβλημάτων στο τηλέφωνο. Το σφάλμα μπορεί να διορθωθεί εύκολα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Service στο τηλέφωνό σας.

Βήμα I: Σημείωση Αριθμητικός κωδικός λειτουργίας υπηρεσίας

Το πρώτο βήμα είναι να σημειώσετε τον αριθμητικό κωδικό της λειτουργίας σέρβις του Samsung Galaxy Note 5 χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας με Windows.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Chrome στον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Ανοίξτε την επίσημη ιστοσελίδα του κωδικός υπηρεσίας του Samsung Galaxy Note 5 και σημειώστε τον αριθμητικό κωδικό της λειτουργίας Service.

Βήμα II: Διάγνωση προβλημάτων στο τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία σέρβις

Το επόμενο βήμα είναι να διαγνώσετε τα προβλήματα στο Samsung Galaxy Note 5 χρησιμοποιώντας τον αριθμητικό κωδικό της λειτουργίας υπηρεσίας Samsung Note 5 που λήφθηκε στο προηγούμενο βήμα.

3. Πατήστε στο εικονίδιο Εφαρμογές στο τηλέφωνό σας.

4. Πατήστε στην εφαρμογή Τηλέφωνο στο μενού.

5. Πληκτρολογήστε τον αριθμητικό κωδικό και πατήστε το κουμπί Κλήση για πρόσβαση στη λειτουργία εξυπηρέτησης.

6. Πατήστε στο απαραίτητο εργαλείο για πρόσβαση στο εργαλείο για τη διάγνωση προβλημάτων κάρτας SIM Galaxy Note 4.

***

Οι μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος κάρτας SIM Galaxy Note 5 εξηγούνται στο άρθρο. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος διόρθωσε το πρόβλημα του τηλεφώνου χωρίς SIM. Αφήστε τις προτάσεις και τις απορίες σας στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα του PS4 αναδημιουργώντας τη βάση δεδομένων του PS4