Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Webp στο Edge στα Windows 10

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10 είναι απίστευτη, αν τη συγκρίνετε με το Windows Photo Viewer που ήταν προεπιλεγμένο στα Windows 7. Επίσης, είναι ωχρή σε σύγκριση με τα προεπιλεγμένα προγράμματα προβολής φωτογραφιών που βρίσκονται σε άλλα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή. Πρώτον, δεν προσφέρει καθολική υποστήριξη για όλες ή τις περισσότερες μορφές αρχείων εικόνας, εκτός συσκευασίας. Για κοινές μορφές αρχείων φωτογραφιών, όπως μορφές HEIC και HEVC, πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση. Η Google έχει τη δική της μορφή εικόνας Webp που τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης δεν υποστηρίζουν. Ωστόσο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Webp στον Edge με μια επέκταση από τη Microsoft.

  Πώς να εργαστείτε με μεταβλητές στο Bash

Υποστήριξη Webp On Edge

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Webp Image Extensions από το Microsoft Store. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα μπορείτε να προβάλετε Webp Images Microsoft Edge. Πρέπει να εκτελείτε Windows 10 1803 για να λειτουργήσει αυτή η επέκταση.

Μόλις εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση στο Microsoft Store. Αυτό θα ανοίξει την εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση. Μετά από αυτό, το Edge θα πρέπει να μπορεί να φορτώνει εικόνες Webp, ωστόσο, δεν θα λειτουργεί ως πρόγραμμα προβολής αρχείων για αυτούς τους τύπους αρχείων. Θα μπορεί να εμφανίζει αυτόν τον τύπο εικόνας όταν συναντάται σε μια ιστοσελίδα, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξετε απλώς ένα αρχείο Webp στα Windows 10, εκτός εάν έχετε Chrome.

  Δείτε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία στο iPhone

Η επέκταση ισχυρίζεται ότι θα μπορείτε να ανοίξετε εικόνες Webp στα Windows 10. Δεν περιορίζει τη λειτουργικότητα της επέκτασης στο Edge, ωστόσο, μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένη. Αν δεν ήταν, θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μια εικόνα Webp στις Φωτογραφίες που δεν μπορούμε.

Εάν η επέκταση δεν λειτουργήσει αμέσως, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Φωτογραφίες είναι ενημερωμένη και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για καλό μέτρο.

Εάν χρειάζεστε ένα δείγμα εικόνας Webp για να ελέγξετε εάν η επέκταση έχει εγκατασταθεί σωστά, επισκεφτείτε τη σελίδα της εφαρμογής για οποιαδήποτε εφαρμογή στο Google Play Store και κατεβάστε ένα εικονίδιο εφαρμογής. Για παράδειγμα, το εικονίδιο της εφαρμογής VLC θα πρέπει να αποθηκεύεται ως αρχείο Webp αντί για αρχείο PNG.

  Πώς να ταξινομήσετε τις τιμές στο Microsoft Excel

Σε σύγκριση με το macOS, τα Windows 10 υστερούν πολύ με την υποστήριξή τους για αρχεία. Θα ήταν δύσκολο να βρείτε μια έστω και ήπια δημοφιλή μορφή αρχείου που δεν μπορείτε να ανοίξετε στο macOS, ενώ στα Windows 10, πρέπει να εγκαταστήσετε κωδικοποιητές και επεκτάσεις για πολλούς κοινούς τύπους αρχείων. Ακόμη και η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση μπορεί να ανοίξει μόνο ορισμένα αρχεία MKV. Είναι ένα βήμα παραπάνω από το Windows Media Player που δεν τα υποστήριζε καθόλου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα αρχεία MKV που αποτυγχάνει να αναπαράγει.