Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web και στο Deep Web, με ασφάλεια και ανώνυμα

Για τους ενωμένους, ο σκοτεινός και βαθύς ιστός μπορεί να ακούγεται εξίσου μυστηριώδης και τρομακτικός – και αυτό είναι κάπως αλήθεια, εκτός αν ξέρετε πώς να περιηγηθείτε ανώνυμα σε αυτές τις γωνιές του Διαδικτύου. Σήμερα, μοιραζόμαστε βασικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στον βαθύ και σκοτεινό ιστό. Μην ανησυχείτε, είναι εύκολο να ξεκινήσετε – το πρώτο βήμα είναι τόσο απλό όσο η εγκατάσταση ενός VPN.

Το Διαδίκτυο που γνωρίζουμε είναι μόνο ένα κλάσμα αυτού που υπάρχει πραγματικά εκεί έξω. Ακριβώς κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται ο βαθύς ιστός και ο σκοτεινός ιστός, περιοχές που περιέχουν αμέτρητους δυσεύρετους ιστότοπους, αγορές, ιστολόγια, ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα.

Για την ασφαλέστερη πρόσβαση στο darknet και στο deep web, χρησιμοποιήστε αυτά τα VPN:

NordVPN – Το καλύτερο darknet VPN – Το NordVPN προσφέρει άθραυστη κρυπτογραφία, διπλό VPN, συσκότιση και όλα όσα χρειάζεστε για να παραμείνετε ανώνυμοι στον βαθύ ιστό.
Surfshark – Προστασία από διαρροές, ασαφείς διακομιστές και μια απίστευτη πολιτική καταγραφής.
IPVanish – Η κλασική επιλογή για βαθιά ασφάλεια ιστού. Γρήγορες συνδέσεις.
VyprVPN – Νέα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, συν ιδιόκτητο δίκτυο για πραγματική ανωνυμία.

Ο εκπληκτικός όγκος περιεχομένου περνά απαρατήρητος από τους περισσότερους, αλλά με λίγη προσπάθεια και πολλή επίγνωση του απορρήτου, είναι εύκολο να ανοίξετε τον σκοτεινό ιστό για να δείτε τι κρυμμένα θαύματα περιμένουν μέσα. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό μας για να ξεκινήσετε την περιήγηση στον βαθύ και σκοτεινό ιστό με ασφάλεια και ανώνυμα.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Τι είναι το Deep Web και το Dark Web;

Σκεφτείτε το διαδίκτυο ως ωκεανό. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρκούνται στο να σερφάρουν στην επιφάνεια και να πιάσουν τα μεγάλα κύματα που επιπλέουν στο δρόμο τους. Η ροή βίντεο, ο έλεγχος e-mail, οι αγορές, η περιήγηση στο Facebook και άλλες διαδικτυακές δραστηριότητες πραγματοποιούνται εδώ, ανοιχτά. Εάν μπορείτε να το βρείτε μέσω μιας μηχανής αναζήτησης όπως το Google ή το Bing, είναι μέρος του ιστού επιφάνειας.

Βουτήξτε κάτω από τα κύματα και φτάνετε στα θολά νερά του βαθιού ιστού. Το περιεχόμενο στον βαθύ ιστό δεν ευρετηριάζεται από τις μηχανές αναζήτησης, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη την εύρεση κατά τύχη. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του περιεχομένου δεν είναι κακόβουλο ή παράνομο. Πράγματα όπως οι σελίδες ιδιότητας μέλους που προστατεύονται από οθόνες σύνδεσης, ιδιωτικά φιλοξενούμενους διακομιστές ή εσωτερικούς ιστότοπους εταιρειών αποτελούν μέρος του deep web. Υπάρχουν στο Διαδίκτυο, αλλά οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να τα βρουν, οδηγώντας τα ένα βήμα κάτω από την επιφάνεια στον βαθύ ιστό.

Ο σκοτεινός ιστός είναι όπου τα πράγματα γίνετε ενδιαφέρον. Παρόμοια με το deep web, το περιεχόμενο του σκοτεινού ιστού είναι αόρατο στις μηχανές αναζήτησης και δεν μπορεί να βρεθεί με παραδοσιακά μέσα. Η βασική διαφορά είναι ότι οι ιστότοποι στον σκοτεινό ιστό είναι σκόπιμα δύσκολο να βρεθούν, επιτρέποντάς τους να αποκρύψουν πληροφορίες ή να λειτουργήσουν ως κέντρα παράνομης δραστηριότητας. Μαύρες αγορές, προϊόντα απομίμησης, έμποροι ναρκωτικών και όπλων, και πολλά άλλα πράγματα μπορούν να βρεθούν στον σκοτεινό ιστό, αλλά μόνο εάν γνωρίζετε ακριβώς πού να ψάξετε. Ο σκοτεινός ιστός είναι συνήθως αυτό που σκέφτονται οι άνθρωποι όταν μιλούν για υπόγεια δραστηριότητα στο Διαδίκτυο. Είναι μόνο ένα μέρος του deep web, αλλά προκαλεί πολλές διαμάχες.

Ασφάλεια στο Dark Web

Ο σκοτεινός ιστός έχει μια σειρά από πρακτικές χρήσεις, οι οποίες δεν είναι όλες πρόχειρες. Οι άνθρωποι που ζουν υπό κυβερνήσεις που παρακολουθούν ή λογοκρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία στο διαδίκτυο επωφελούνται από την πρόσβαση στο σκοτεινό web, καθώς τους επιτρέπει να βλέπουν ειδήσεις από τον υπόλοιπο κόσμο ή ακόμη και να παραγγέλνουν προμήθειες που δεν μπορούν να προμηθευτούν στη χώρα τους. Οι πληροφοριοδότες και οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν επίσης τον σκοτεινό ιστό για να επικοινωνούν χωρίς να παραχωρούν την τοποθεσία τους ή τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ανεξάρτητα από τον σκοπό του, ο σκοτεινός ιστός δεν είναι ασφαλές μέρος. Η ανωνυμία έχει τα μειονεκτήματά της και, σε συνδυασμό με την ανεπιτήρητη φύση του σκοτεινού ιστού, είναι ένα καταφύγιο για τους χάκερ που θέλουν να κλέψουν πληροφορίες και να επωφεληθούν από ανυποψίαστους επισκέπτες. Απλώς πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό μπορεί να είναι μια ύποπτη πράξη, πόσο μάλλον η λήψη ή η προβολή παράνομου περιεχομένου. Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τον σκοτεινό ιστό, πρέπει να λάβετε κάθε προφύλαξη για να προστατεύσετε την ταυτότητά σας. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως να είσαι πολύ προσεκτικός.

Η χρήση του σκοτεινού ιστού δεν είναι τόσο απλή όσο το άνοιγμα ενός προγράμματος περιήγησης και η πληκτρολόγηση μιας διεύθυνσης. Πριν καταδυθείτε, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να διαμορφώσετε πολλά κομμάτια λογισμικού που βοηθούν στην κρυπτογράφηση και την ανωνυμοποίηση των δεδομένων σας.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN για ανωνυμία

Να χρησιμοποιείτε πάντα VPN όταν έχετε πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό, χωρίς εξαίρεση. Τα VPN κρυπτογραφούν όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο που φεύγει από τον υπολογιστή σας, ανακατεύοντας τα δεδομένα έτσι ώστε να μην μπορούν να διακριθούν στοιχεία αναγνώρισης. Τα VPN δρομολογούν επίσης την κυκλοφορία μέσω μη τοπικών διακομιστών για να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ανωνυμίας. Εάν δεν χρησιμοποιείτε VPN στον σκοτεινό ιστό, μεταδίδετε το όνομα και την τοποθεσία σας στον κόσμο. Είναι ένα ρίσκο που δεν πρέπει ποτέ να πάρεις.

  Πώς να προσθέσετε εναλλακτικό κείμενο σε ένα αντικείμενο στο Microsoft Word

Ωστόσο, δεν παρέχουν όλες οι υπηρεσίες VPN το ίδιο επίπεδο ασφάλειας. Χρησιμοποιήσαμε τα παρακάτω βασικά κριτήρια για να βρούμε VPN που παρέχουν υψηλότερο επίπεδο απορρήτου σε χρήστες που ενδιαφέρονται για τον σκοτεινό ιστό.

Δυνατότητα Kill switch – Η ύπαρξη ενός διακόπτη kill μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της προστασίας της ταυτότητάς σας και της αποκάλυψης των πληροφοριών σας. Με έναν διακόπτη kill στη θέση του, το λογισμικό του παρόχου θα τερματίσει αυτόματα όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο εάν χάσετε τη σύνδεσή σας με το VPN. Ακόμη και ένα προσωρινό σφάλμα μπορεί να δώσει στους χάκερ πολλές πληροφορίες, επομένως η ύπαρξη ενός διακόπτη kill είναι μια αναγκαιότητα στον σκοτεινό ιστό.
Πολιτική καταγραφής – Οι καλοί πάροχοι VPN έχουν μια μη ανόητη πολιτική μηδενικής καταγραφής για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα δεν θα αποθηκευτούν ποτέ στους διακομιστές τους. Εάν τα δεδομένα διατηρηθούν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ακόμη και αν είναι κρυπτογραφημένα, υπάρχει κίνδυνος κλοπής ή παράδοσης τους σε τρίτους. Χωρίς αρχεία καταγραφής σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα, απλά και απλά.
Ταχύτητα – Τα VPN μπορούν να επιβραδύνουν τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο έως και 10-25% λόγω της επιβάρυνσης κρυπτογράφησης και της αλλαγής δρομολόγησης της κυκλοφορίας. Είναι ένα σε μεγάλο βαθμό αναπόφευκτο μειονέκτημα, αλλά ορισμένοι πάροχοι καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες για να το ελαχιστοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι παρακάτω υπηρεσίες VPN έχουν δείξει μερικές από τις πιο γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στην αγορά.
Περιορισμοί εύρους ζώνης – Μια κοινή πρακτική για τα VPN είναι ο περιορισμός της ταχύτητας ή του όγκου δεδομένων που μπορούν να καταναλώσουν οι χρήστες σε κάθε περίοδο χρέωσης. Μόλις επιτευχθεί αυτό, δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση στο σκοτεινό δίκτυο. Όλοι οι παρακάτω πάροχοι διαθέτουν απεριόριστα προγράμματα χωρίς ανώτατα όρια ή περιορισμούς.

Τα πιο ασφαλή VPN για προστασία στον σκοτεινό και βαθύ ιστό

1. NordVPN

Το NordVPN διαθέτει ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας οποιουδήποτε παρόχου VPN. Αντί για απλή μεμονωμένη κρυπτογράφηση, όλα τα δεδομένα που περνούν μέσω του δικτύου του NordVPN κρυπτογραφούνται δύο φορές, δημιουργώντας κρυπτογράφηση SSL 2048-bit, ακόμη και ένας υπερυπολογιστής δεν μπορεί να σπάσει. Μια φανταστική πολιτική μηδενικής καταγραφής, πληρωμές bitcoin και ένας αυτόματος διακόπτης kill για Windows, Mac, iOS και εκδόσεις του λογισμικού Android καθιστούν το NordVPN μια εξαιρετική επιλογή για έναν ασφαλή σύντροφο μέσω του σκοτεινού ιστού.

Το NordVPN διαθέτει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο με περισσότερους από 5.500 διακομιστές σε 58 χώρες.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Πρόγραμμα 2 ετών (68% έκπτωση – σύνδεσμος παρακάτω)
Εκτεταμένο πάρκο διακομιστών με περισσότερους από 5.400 διαφορετικούς διακομιστές
Συνδέστε έως και 6 συσκευές ταυτόχρονα
«Διπλή» προστασία δεδομένων
Ζωντανή συνομιλία 24/7.

Μειονεκτήματα
Ορισμένοι διακομιστές μπορεί να έχουν μέσες ταχύτητες d/l
Μερικές φορές είναι αργή στην επεξεργασία των επιστροφών χρημάτων (αλλά πάντα γίνεται).

2. Surfshark

Το Surfshark έχει αρκετά στοιχεία που ενδιαφέρουν τους χρήστες του deep web που αναζητούν το απόρρητο. Πρώτα και κύρια είναι η άθραυστη κρυπτογράφηση, με το AES-256-GCM να καλύπτει πλήρως τη σύνδεσή σας VPN. Όσον αφορά το θέμα των συνδέσεων, υπάρχει ένα μέτριο, αλλά αυξανόμενο δίκτυο με περισσότερους από 800 διακομιστές, που διανέμονται σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική.

Ό,τι κάνει διαφορετικά το Surfshark, το κάνει γενναιόδωρα. Για παράδειγμα, αντί να σας περιορίσει σε μερικούς εξειδικευμένους διακομιστές, κάθε διακομιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο συσκότισης καμουφλάζ. Επιπλέον, δεν περιορίζουν ποτέ τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων που μπορείτε να έχετε, επιτρέποντάς σας να προστατεύσετε όλες τις συσκευές σας (συν τους φίλους και την οικογένειά σας, αν θέλετε).

Ανησυχείτε για διαρροές στο darknet ή στο deep web; Το Surfshark έρχεται προεγκατεστημένο με προστατευτικά μέτρα έναντι διαρροών IP, DNS, ακόμη και WebRTC. Επιπλέον, υπάρχει ένας διακόπτης kill. ενώ η υποδομή διακομιστή μόνο με RAM διαγράφει τακτικά τα δεδομένα χρήστη VPN. Υποστηριζόμενο από μια ελεγμένη εγγύηση μη καταγραφής, το Surfshark είναι ο τέλειος σύντροφος στα ταξίδια σας στο σκοτάδι.

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. IPVanish

Το IPVanish παρέχει ισχυρή ανωνυμία χρησιμοποιώντας πάνω από 40.000 κοινόχρηστα IP κατανεμημένα σε 1.300 διακομιστές σε περισσότερες από 60 χώρες. Αυτό το μεγάλο δίκτυο διευκολύνει την εναλλαγή εικονικών τοποθεσιών καθώς και τη συσκότιση της ταυτότητάς σας, και τα δύο χρήσιμα χαρακτηριστικά για τον έλεγχο του σκοτεινού ιστού. Το IPVanish έχει επίσης μια αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για όλη την επισκεψιμότητα του και διαθέτει διακόπτη kill τόσο για πελάτες Windows όσο και για Mac.

  Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα ονόματος χρήστη σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο

Εκτός από τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας του, το IPVanish προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης, ανώνυμο torrenting, απεριόριστη κίνηση P2P και μερικούς από τους ταχύτερους διακομιστές στην αγορά VPN.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας IPVanish.

4. VyprVPN

Το VyprVPN έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα ασφάλειας έναντι άλλων παρόχων VPN. Η εταιρεία κατέχει και διαχειρίζεται ολόκληρο το δίκτυο των 200.000 διευθύνσεων IP που κατανέμονται σε 700 διακομιστές σε 70 διαφορετικές τοποθεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα τρίτο μέρος δεν έχει πρόσβαση στους υπολογιστές τους. Αυτό το επιπλέον απόρρητο υποστηρίζεται από μια πολιτική μηδενικής καταγραφής μαζί με έναν ρυθμιζόμενο διακόπτη kill για εκδόσεις του λογισμικού για Windows και Mac.

Το VyprVPN διαθέτει μια δωρεάν δοκιμή τριών ημερών για όποιον ενδιαφέρεται να το δοκιμάσει χωρίς να δεσμευτεί για έναν ολόκληρο μήνα. Μεταβείτε στον ιστότοπο VyprVPN για να μάθετε περισσότερα και να ξεκινήσετε.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το VyprVPN.

Χρήση του προγράμματος περιήγησης Tor

Μετά από ένα VPN, η δεύτερη ανάγκη για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό είναι η Το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Η Tor αναπτύσσει το δικό της δίκτυο για να προστατεύει τις πληροφορίες σας αναμεταδίδοντάς τις μέσω πολλαπλών τοποθεσιών και προστατεύοντάς τις με κρυπτογράφηση AES 128-bit. Με άλλα λόγια, το Tor παίρνει τη διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρηθεί από έναν τοπικό πάροχο υπηρεσιών και την αλλάζει με μια τυχαία, ανώνυμη από το δικό του δίκτυο. Το Tor είναι επίσης ο μόνος τρόπος που μπορείτε πρόσβαση σε συνδέσμους .onion, όπου είναι κρυμμένο σχεδόν όλο το περιεχόμενο σε βάθος ιστού.

Tor Browser: Αποκτήστε πρόσβαση σε συνδέσμους .onion με αυτό

Η χρήση του Tor με ένα VPN έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά η ρύθμιση των πραγμάτων με τον σωστό τρόπο απαιτεί λίγη δουλειά.

Η απλούστερη μέθοδος είναι να συνδεθείτε στο VPN σας, να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο κανονικά. Αυτό στέλνει κίνηση μέσω των διακομιστών Tor πρώτα και μετά μέσω του VPN σας για κρυπτογράφηση. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι μπορείτε να κρύψετε τη χρήση Tor από τον ISP σας, εμποδίζοντάς τους να εντοπίζουν τη δραστηριότητα πίσω σε εσάς. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν εκμεταλλεύεστε πραγματικά την ανωνυμοποιητική ισχύ του δικτύου Tor, καθιστώντας αυτή τη λύση λίγο λιγότερο επιθυμητή από την παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tor με VPN (IPVanish)

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τόσο το Tor όσο και το VPN σας, θα πρέπει πρώτα να κρυπτογραφήσετε με ένα VPN, να στείλετε δεδομένα μέσω του Tor και μετά να αποκρυπτογραφήσετε με το ίδιο VPN. Αυτή η λύση παρέχει ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο ανωνυμίας και ασφάλειας, αλλά απαιτεί επιπλέον χρόνο εγκατάστασης για να επιτευχθεί. Εγκατάσταση του ΠΥΛΗ Το υλικολογισμικό του δρομολογητή είναι ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Το PORTAL (που σημαίνει “Personal Onion Router To Assure Liberty”) εξαναγκάζει αυτόματα την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο μέσω του δικτύου Tor, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναβοσβήσετε το δρομολογητή σας και το PORTAL αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Μια εναλλακτική είναι η Whonix λειτουργικό σύστημα το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε μέσα από το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα που επιτυγχάνει παρόμοιο κατόρθωμα με το PORTAL.

Επειδή χρησιμοποιείτε δύο ξεχωριστά δίκτυα για την κρυπτογράφηση και την ανωνυμοποίηση της επισκεψιμότητάς σας, η χρήση του Tor με VPN μπορεί να δημιουργήσει αισθητή επιβράδυνση στις ταχύτητες της σύνδεσής σας. Επίσης, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν Flash ή Quicktime μέσω Tor, καθώς αυτές οι τεχνολογίες είναι ανασφαλείς και αποκλεισμένες από προεπιλογή. Επιπλέον, ορισμένα VPN δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία Tor, αν και οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Η περιήγηση στον σκοτεινό ιστό μπορεί να είναι αργή, αλλά αν σκοπεύετε να περιηγηθείτε καθόλου, πρέπει να το κάνετε με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι: Αναγνώριση εφαρμογών Android πίσω από το δίκτυο Tor (pdf)

Running Tails OS

Η χρήση του Tor με VPN δεν είναι η τέλεια λύση ασφαλείας. Για να προχωρήσετε το απόρρητό σας ένα βήμα παραπέρα, κάντε λήψη και χρησιμοποιήστε το λειτουργικό σύστημα Tails. Αυτό το ελαφρύ λειτουργικό σύστημα σχεδιάστηκε για να διατηρεί ιδιωτικά δεδομένα και να μην αφήνει ίχνη πληροφοριών πίσω του. Το χρησιμοποιείς, φεύγεις, καθαρό και απλό. Αναπτύσσει ακόμη και κρυπτογραφικά εργαλεία για την κρυπτογράφηση των e-mail και των άμεσων μηνυμάτων σας.

Για να εγκαταστήσετε το Tails OS, θα χρειαστείτε δύο στικάκια USB και μια ξεχωριστή συσκευή Διαδικτύου για να διαβάσετε τις οδηγίες ενώ πραγματοποιείται η εγκατάσταση. Ο ιστότοπος σας καθοδηγεί στη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να κατεβάστε το Tails OS για το λειτουργικό σας σύστημα.
Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Tails και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκκινήστε απευθείας στο Tails OS.
Εισαγάγετε τα στοιχεία του Wi-Fi ή της σύνδεσής σας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Ανοίξτε το Tor (περιλαμβάνεται με τη λήψη του Tails OS) και περιηγηθείτε στον σκοτεινό ιστό με τον ελεύθερο χρόνο σας.

  Αποκτήστε μια γραμμή που εμφανίζει ενεργές και ολοκληρωμένες λήψεις στον Firefox

Τι υπάρχει στο Dark Web;

Ο σκοτεινός ιστός έχει πολλές χρήσεις, από κρυφή επικοινωνία μέχρι παράκαμψη νόμων λογοκρισίας, απόκτηση αγαθών που δεν μπορούν να αποκτηθούν κατά τα άλλα ή διεξαγωγή παράνομων πωλήσεων και συναλλαγών. Οτιδήποτε πηγαίνει σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου τίποτα δεν ρυθμίζεται ή παρακολουθείται, ακόμα και το ανόητο και το εγκόσμιο.

Darknet markets – Η ψηφιακή έκδοση μιας συναλλαγής στο πίσω μέρος, οι αγορές darknet πωλούν τα πάντα, από απομιμήσεις αγαθών μέχρι ναρκωτικά, όπλα, εκμεταλλεύσεις λογισμικού, κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλες παράνομες υπηρεσίες. Ορισμένα είναι peer to peer και λειτουργούν πλήρως στο σύστημα τιμής, ενώ άλλα έχουν μια βασική υποδομή για να εξασφαλίσουν την ομοιόμορφη ανταλλαγή των πληρωμών και των αγαθών. Όλα ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ασφάλειας από την παραγγελία στο Amazon.
Ανατροπές κρυπτονομισμάτων – Τα ψηφιακά νομίσματα ευνοούνται στον σκοτεινό ιστό ως μέσο για την ανώνυμη μεταφορά χρημάτων για μια ποικιλία συναλλαγών. Σε μια διαδικτυακή έκδοση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και υπεράκτιων τραπεζικών λογαριασμών, τα ποτήρια κρυπτονομισμάτων συνδυάζουν μολυσμένες ή ανιχνεύσιμες συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων με ανώνυμες, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο απορρήτου στις οικονομικές συναλλαγές.
Ομάδες hacking – Οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά τον σκοτεινό ιστό για την επικοινωνία καθώς και για την αγορά ή την πώληση των υπηρεσιών τους.
Απάτες – Οι κλωνοποιημένοι ιστότοποι και οι ψεύτικες αγορές σκοτεινού δικτύου είναι συνηθισμένες στον βαθύ ιστό. Ακόμη και με ενεργά VPN και Tor, εξακολουθείτε να μπορείτε να αξιοποιήσετε.
Άσκοπα αγαθά – Θέλετε να αγοράσετε καρότα από έναν ανώνυμο άγνωστο; Τι θα λέγατε για φρέσκα ψημένα κουλουράκια; Κάθε λογής παράξενοι και ασυνήθιστοι πωλητές έχουν δημιουργήσει καταστήματα στον σκοτεινό ιστό. Εάν είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε, μπορεί να καταλήξετε με κάτι μοναδικό.
Παζλ και ARG – Ένας εκπληκτικός αριθμός εναλλακτικών παιχνιδιών πραγματικότητας φιλοξενεί θραύσματα των παζλ τους στον σκοτεινό ιστό για να αποτρέψει τους τυχαίους περιηγητές του Ιστού από το να σκοντάψουν σε απαντήσεις. Προσθέτει επίσης ένα επίπεδο μυστικότητας και μυστηρίου στο παιχνίδι.
Κοινωνικές κοινότητες – Οι άνθρωποι μαζεύονται μόνο για να μιλήσουν και στον σκοτεινό ιστό. Το ξεχωριστό πλεονέκτημα εδώ είναι η παράκαμψη των ζητημάτων απορρήτου και συλλογής δεδομένων από δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter.

Πώς να βρείτε περιεχόμενο Dark Web

Οι ιστότοποι στον σκοτεινό ιστό σχεδιάστηκαν για να παραμείνουν μακριά από τα μάτια του κοινού. Αντί να χρησιμοποιούν αναγνωρίσιμους τίτλους URL, οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν μια σειρά από τυχαίους χαρακτήρες σε έναν τομέα .onion, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να μαντέψετε την τοποθεσία ενός ιστότοπου. Πώς βρίσκεις κάτι που δεν θέλει να βρεθεί; Πατώντας στην κοινότητα των χρηστών του σκοτεινού ιστού.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο σκοτεινού ιστού είναι να αναζητήσετε συγκεντρωτικούς ιστότοπους. Αυτά συχνά εμφανίζονται με τη μορφή wiki ή απλών λιστών HTML που είναι διαθέσιμες στον επιφανειακό ιστό. Ξεκινήστε με μια μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί τα ερωτήματα ή τα στοιχεία του λογαριασμού σας, όπως π.χ DuckDuckGo. Το Hidden Wiki είναι μια καλή πηγή για έναν τεράστιο αριθμό σκοτεινών συνδέσμων ιστού, αν και είναι γνωστό ότι το URL του αλλάζει και ο ιστότοπος δεν είναι πάντα διαθέσιμος.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπους .onion

Πρόσβαση στην έκδοση DuckDuckGo .onion του ιστότοπου, με Tor

Εάν έχετε ερευνήσει περιεχόμενο σκοτεινού ιστού την τελευταία δεκαετία, αναμφίβολα έχετε δει πολλές φορές να εμφανίζεται ένα περίεργο επίθημα τομέα. Ο τομέας .onion προσδιορίζει ανώνυμες, κρυφές τοποθεσίες στις οποίες είναι δυνατή η πρόσβαση μόνο μέσω του δικτύου Tor. Εάν πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση που χρησιμοποιεί .onion στο πρόγραμμα περιήγησής σας, δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν το πληκτρολογήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης Tor, θα δείτε τι έχει να προσφέρει ο ιστότοπος.

Αν είστε λίγο περίεργοι για τους τομείς .onion και θέλετε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά σε μια διεύθυνση URL που βρήκατε, υπάρχουν δωρεάν επεκτάσεις τόσο για τον Firefox όσο και για το Chrome που αξιοποιούν το δίκτυο Tor χωρίς να απαιτείται το πλήρες πρόγραμμα περιήγησης Tor. Ως προειδοποίηση, δεν θα κερδίσετε τα πλεονεκτήματα της ανωνυμίας Tor κατά τη χρήση αυτών των επεκτάσεων, επομένως χρησιμοποιήστε τις μόνο ως έσχατη λύση.

Τι είναι ο δρόμος του μεταξιού;

Το 2011 ένας ιστότοπος με το όνομα Silk Road άνοιξε στον σκοτεινό ιστό. Αυτή η ανώνυμη αγορά χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για την αγορά και την πώληση παράνομων ναρκωτικών χωρίς τον κίνδυνο παροχής της ταυτότητας ή των διαπιστευτηρίων κάποιου. Οι λογαριασμοί πωλητών μπορούσαν να ανοίξουν με μια μικρή χρέωση και οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε bitcoin χρησιμοποιώντας έναν αυτοματοποιημένο λογαριασμό μεσεγγύησης για επαλήθευση.

Ένας σημαντικός όγκος φασαρίας προκλήθηκε το 2013 όταν το FBI έκλεισε το Silk Road και κατέσχεσαν bitcoin αξίας σχεδόν 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ιδρυτής του ιστότοπου ταυτοποιήθηκε επίσης και κατηγορήθηκε επίσημα. Λίγους μήνες αργότερα, μια νέα έκδοση του Silk Road εμφανίστηκε στον σκοτεινό ιστό, αυτή που διευθύνεται από ένα νέο σύνολο διαχειριστών. Το 2014 το Silk Road 2.0 κατασχέθηκε και έκλεισε επίσης. Μια τρίτη έκδοση του Silk Road υπάρχει σήμερα και οι χρήστες του σκοτεινού ιστού συμφωνούν ότι εάν κλείσει, θα εμφανιστεί μια τέταρτη έκδοση στη θέση του.

συμπέρασμα

Εάν αυτό το άρθρο σας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι ο βαθύς και σκοτεινός ιστός απαιτεί προσοχή. Η πρώτη γραμμή άμυνάς σας είναι η κρυπτογράφηση VPN, η οποία ανωνυμοποιεί τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο έναντι των περισσότερων μορφών επιτήρησης και επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Σας προτείνουμε μερικούς κορυφαίους παρόχους VPN, οι οποίοι, όταν συνδυάζονται με την καλή κοινή λογική, θα σας κρατήσουν ασφαλείς στην περαιτέρω εμβέλεια του Διαδικτύου.

Ποια είναι η εμπειρία σας με τον σκοτεινό και βαθύ ιστό; Έχετε κάποιες συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς; Ενημερώστε μας παρακάτω.