Πώς να ορίσετε χρονικό όριο για τοπικούς λογαριασμούς στα Windows 10


Οι γονικοί έλεγχοι στα Windows 10 έχουν αλλάξει έτσι ώστε να συνδέονται με τον λογαριασμό σας Microsoft. Αρκετές λειτουργίες του νέου λειτουργικού συστήματος εξαρτώνται από έναν λογαριασμό Microsoft. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό στον υπολογιστή σας, αλλά με αυτόν τον τρόπο χάνετε ορισμένες δυνατότητες, ενώ ένας από αυτούς είναι ο γονικός έλεγχος. Προς το παρόν, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γονικούς ελέγχους, πρέπει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Microsoft στον κύριο λογαριασμό διαχειριστή και, στη συνέχεια, να προσθέσετε θυγατρικούς λογαριασμούς σε αυτόν. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό, η ρύθμιση περιορισμών μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει GUI για να τα προσθέσετε, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε χρονικούς περιορισμούς σύνδεσης για τοπικούς λογαριασμούς στα Windows 10.

  Τι σημαίνει για εσάς το σχέδιο καταπολέμησης της παραχάραξης «Project Zero» της Amazon;

Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή.

net user username /times:M-F,9pm-11pm;Sa-Su,5pm-6pm

Αντικαταστήστε το ‘όνομα χρήστη’ με το όνομα του χρήστη για τον οποίο θέλετε να προσθέσετε τον περιορισμό. Το MF αντιπροσωπεύει τις ημέρες και η ώρα που ακολουθεί αντιπροσωπεύει το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να συνδεθεί ο χρήστης. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά χρονικά πλαίσια για διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας.

Πατήστε enter και ο χρήστης δεν θα μπορεί πλέον να συνδεθεί εκτός του χρονικού πλαισίου που έχετε καθορίσει.

Για να το αναιρέσετε και να επιτρέψετε στον χρήστη να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

net user username /times:all

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η Microsoft δεν πρέπει να δεσμεύει κάτι τόσο σημαντικό όσο οι γονικοί έλεγχοι σε έναν λογαριασμό Microsoft. Είναι λογικό ότι υπηρεσίες όπως το OneDrive και η Cortana βασίζονται σε λογαριασμό Microsoft, αλλά οι γονικοί έλεγχοι έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς έναν σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows χωρίς προβλήματα.

  7 λιγότερο γνωστές αλλά αξιόλογες επεκτάσεις ζωντανής ταπετσαρίας Muzei