8 Καλύτερα LMS ανοιχτού κώδικα (Moodle Alternatives) το 2023

Το LMS ανοιχτού κώδικα ηγήθηκε της πρώτης γραμμής της διαδικτυακής εκπαίδευσης από την πανδημία και η τάση του LMS έχει επιταχυνθεί περαιτέρω στην εποχή μετά την πανδημία.

Το πρώτο ανοιχτού κώδικα LMS, το Moodle έχει κερδίσει τεράστια προβολή λόγω της ευελιξίας και των επιλογών προσαρμογής του (θα μιλήσουμε για τα οφέλη του στην επόμενη ενότητα).

Αλλά τελευταία, πολλοί δημιουργοί μαθημάτων έχουν γυρίσει τον δρόμο τους αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις στο Moodle. Σε αυτό το άρθρο, επιλέξαμε το καλύτερο LMS ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί ως εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Moodle.

Πριν ξεκινήσουμε με τη λίστα, ας μιλήσουμε για το Moodle LMS, τα χαρακτηριστικά του και τους λόγους για να το αναζητήσουμε.

Τι είναι το Moodle LMS;

Το Moodle είναι το πρώτο LMS ανοιχτού κώδικα, που ιδρύθηκε το 2002 από τον Αυστραλό τεχνικό Martin Dougiamas. Το Moodle σημαίνει Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment και έχει πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες Παγκόσμιος.

Η πλατφόρμα προσφέρει διάφορες δυνατότητες προσαρμογής και ευελιξία με τη δημιουργία μαθημάτων, επιτρέποντας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις να δημιουργούν περιεχόμενο κατάλληλο για οποιοδήποτε μαθησιακό περιβάλλον.

Το πλαίσιο ανοιχτού κώδικα του Moodle το καθιστά πιο βιώσιμο, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν σε μια ακμάζουσα κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών που συμβάλλουν στην ανάπτυξή του και παρέχουν υποστήριξη.

Το Moodle μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για wiki, τεκμηρίωση, φόρουμ και ενότητες ιστολογίου.

Πλεονεκτήματα του Open-Source LMS

Το Moodle, ως LMS ανοιχτού κώδικα, έχει διάφορα οφέλη για τους δημιουργούς διαδικτυακών μαθημάτων. Ας δούμε αυτά τα οφέλη:

  • Επιλογές ενοποίησης: Οι χρήστες μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα με διάφορα εταιρικά λογισμικά, όπως διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, συμμόρφωση, διαχείριση ταλέντων, διαχείριση ροής εργασιών και διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα.
  • Ασφάλεια: Η λειτουργία ασφαλούς σύνδεσης του Moodle προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα και παρέχει δεδομένα ελεγχόμενης πρόσβασης στους χρήστες, έτσι ώστε να μοιράζονται μόνο περιορισμένα δεδομένα.
  • Αναφορά και παρακολούθηση: Τα δωρεάν στο Moodle δεν περιορίζουν τις δυνατότητές του. Επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν την πρόοδο, να αναλύουν την απόδοση των εξετάσεων και να καταγράφουν τις επιδόσεις.
  • Διεπαφή: Τα περισσότερα LMS ανοιχτού κώδικα δεν διαθέτουν φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Το Moodle έχει μια κομψή διεπαφή και παρέχει εύκολη πλοήγηση από τη μια σελίδα στην άλλη. Το LMS είναι απλό στη χρήση, επομένως δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας ώστε να το χρησιμοποιούν αποτελεσματικά.

Σε τι διαφέρει το Open-Source LMS από το Proprietary LMS;

Η πιο κοινή αντίληψη για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι ότι στερείται ασφάλειας και πιθανότατα θα πέσει σε τρωτά σημεία. Εκτός από αυτό, υπάρχουν διάφορες διαφορές μεταξύ του ανοικτού κώδικα και του LMS κλειστού κώδικα που βλέπουν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Το LMS ανοιχτού κώδικα (συστήματα διαχείρισης μάθησης) αδειοδοτείται δωρεάν και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον σχεδιασμό και την κωδικοποίησή του, ενώ τα LMS κοντινού κώδικα κωδικοποιούνται ιδιωτικά και συνοδεύονται από άδεια χρήσης βάσει συνδρομής.

Το LMS ανοιχτού κώδικα είναι προσαρμόσιμο και ευέλικτο, επειδή ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, το Proprietary LMS ανήκει σε έναν οργανισμό με κρυπτογραφημένο λογισμικό. Κανένας εξωτερικός προγραμματιστής ή προγραμματιστής δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στο λογισμικό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε Mac

Επιπλέον, το LMS ανοιχτού κώδικα δεν είναι εύκολο να ενσωματωθεί με τα εργαλεία διαχείρισης της τάξης, καθώς χρειάζεστε ισχυρές τεχνικές γνώσεις για να το κάνετε αυτό. Εκεί είναι που το ιδιόκτητο LMS παίρνει την άκρη. Τα περισσότερα LMS προσφέρουν άμεση ενοποίηση με εργαλεία τρίτων εκτός από την προσφορά ενσωμάτωσης API.

Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του LMS και των εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης είναι τα προσαρμόσιμα χρονοδιαγράμματα και ημερολόγια για διαδικτυακές τάξεις. Το επί πληρωμή LMS, από την άλλη πλευρά, προσθέτει περισσότερα στις δυνατότητες για να εξατομικεύσει την εμπειρία του χρήστη χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως το έτος, ο μήνας, η εβδομάδα, ακόμη και η σχολική ημέρα.

Αλλά αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα όλα τα LMS ανοιχτού κώδικα να είναι κακά. Εξαρτάται από τη χρηστικότητα και τις δυνατότητες που αναζητάτε.

Γιατί πρέπει να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση στο Moodle;

Το Moodle είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Από το σχεδιασμό μέχρι την ανάπτυξη, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά αυτό έρχεται με διακοσμητικά στοιχεία και εμπόδια.

Τα περισσότερα σχολεία και κρατικά πανεπιστήμια χρησιμοποιούν το Moodle ως την προτιμώμενη επιλογή τους, αλλά οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με την εργασία με ένα παραδοσιακό LMS ανοιχτού κώδικα όπως το Moodle.

Ας δούμε μερικούς από τους λόγους για να επιλέξετε εναλλακτική λύση Moodle:

#1. Περιορισμένη προσαρμογή

Δεν λέω ότι το Moodle στερείται προσαρμογής, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Μπορείτε να αλλάξετε τα στυλ και τα χρώματα, να προσθέσετε μια εικόνα ή να προσαρμόσετε το ύψος και το πλάτος.

Όχι όμως οι διατάξεις. Το Moodle έχει άκαμπτο σχέδιο ταμπλό και κατάλογο μαθημάτων. Μπορείτε να προσλάβετε προγραμματιστές για να αλλάξετε τον πίνακα ελέγχου και τις διατάξεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσετε και πρέπει να ξαναγράψετε ολόκληρο το σύστημα εντελώς.

#2. Χρειάζεστε προγραμματιστές Moodle

Συγγνώμη που έσκασα τη φούσκα σας! Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Moodle μόνοι σας.

Θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή του Moodle για να ενεργοποιήσετε την πλατφόρμα σας. Πρέπει να έχετε ισχυρές τεχνικές γνώσεις για να κωδικοποιήσετε την εικονική τάξη σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσετε τεχνικές βλάβες που δεν μπορούν να επιλυθούν μόνοι τους.

Επομένως, μπορεί να χρειάζεστε πάντα βοήθεια από έναν προγραμματιστή του Moodle. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το Moodle θα σας κοστίσει χρήματα και πόρους.

#3. Δεν έχει επεκτασιμότητα

Ένα από τα μειονεκτήματα του Moodle είναι οι περιορισμοί κυκλοφορίας του. Δεδομένου ότι είναι ανοιχτού κώδικα, οι διακομιστές Moodle περιορίζονται σε συγκεκριμένη κίνηση.

Θα χρειαστείτε έναν νέο διακομιστή όταν ο ιστότοπός σας φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο επισκεψιμότητας.

Η απόκτηση ενός νέου διακομιστή σημαίνει πρόσληψη ενός προγραμματιστή και κλωνοποίηση του περιβάλλοντος ξανά. Πρέπει να ξαναγράψετε το σύστημα εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε σε μια κοινόχρηστη πλατφόρμα ή στο cloud.

#4. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η προστασία δεδομένων είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού διαδικτυακού συστήματος μάθησης. Το Moodle είναι εξαιρετικό στον εντοπισμό διαρροών ασφαλείας και στην ειδοποίηση των ενημερώσεων. χαλάει όταν εφαρμόζεται μια νέα ενημέρωση.

Και πάλι, πρέπει να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να ανακτήσει ή να ξαναγράψει το σύστημα.

#5. Αυτο-φιλοξενείται στον διακομιστή

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του Moodle είναι ο περιορισμός του διακομιστή. Το Moodle είναι αυτο-φιλοξενούμενο, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε τον διακομιστή σας. Μόλις ο διακομιστής υπερφορτωθεί, θα χρειαστείτε έναν άλλο διακομιστή και έναν προγραμματιστή για να τον εγκαταστήσετε.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο Nintendo Switch

Επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε μια φιλοξενία Moodle για να φιλοξενήσετε το LMS σας.

Τώρα που γνωρίζετε τα μειονεκτήματα του Moodle, επιλέξαμε μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Moodle ή το ονομάζουμε τη λίστα με τα καλύτερα LMS ανοιχτού κώδικα.

Καμβάς

Σε σύγκριση με το Moodle, Καμβάς LMS είναι πιο μοντέρνα και μια αξιόπιστη πλατφόρμα LMS. Χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Canvas LMS παίρνει επίσης το πλεονέκτημα όσον αφορά τη διεπαφή του. Το ταμπλό είναι απρόσκοπτη για πλοήγηση με όλα τα στοιχεία στη δεξιά πλευρά. Ένα άλλο καλό πράγμα είναι η μεγάλη, ισχυρή κοινότητά του, όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν και να γνωμοδοτούν νέες ιδέες για τη βελτίωση του LMS.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • 99,99% εγγύηση χρόνου λειτουργίας
  • Γρήγορη μεταφόρτωση αρχείων και βίντεο
  • Ένα ενιαίο μέρος για εκπαιδευτικό υλικό, οδηγούς και πόρους

Ενώ το Moodle δεν προσφέρει άμεση ενοποίηση ή ενσωμάτωση API με τα περισσότερα εργαλεία, το Canvas ενσωματώνεται με εργαλεία τρίτων όπως το Zoom, το Google Classroom και το MS Teams. Σε αντίθεση με ορισμένα LMS ανοιχτού κώδικα, το Canvas είναι συμβατό με οποιαδήποτε συσκευή και εκτελείται σε οποιαδήποτε ανάλυση οθόνης.

Chamilo

Το Chamilo.org ξεκίνησε ως NPO το 2010 και έχει συμβάλει δραστικά στο διαδικτυακό οικοσύστημα μάθησης χρησιμοποιώντας το Chamilo LMS.

Ο πίνακας ελέγχου προσφέρει λειτουργίες που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να οργανώνετε μαθήματα, να διαχειρίζεστε υλικό μαθημάτων και να παρακολουθείτε την πρόοδο των μαθητών.

Το Chamilo υποστηρίζει περισσότερες από 10 γλώσσες, καθιστώντας το πιο βολική επιλογή για τη δημιουργία μαθημάτων σε άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά. Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης ενσωματωμένα εργαλεία επικοινωνίας όπως φόρουμ, συνομιλία και μηνύματα για να επιτρέψει την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτών.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Λειτουργεί τόσο σε Android όσο και σε iOS
  • Προσφέρει διάφορες ενσωματώσεις τρίτων
  • Σχεδιασμός και διάταξη με απόκριση

Όχι μόνο τα βασικά μαθήματα, η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης κουίζ, εργασίες και παρουσιάσεις πολυμέσων. Οι προγραμματιστές μπορούν να συνεισφέρουν και να επεκτείνουν τη λειτουργικότητά του εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Σακάι

Sakai LMS μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα στη λίστα, αλλά είναι από τα καλύτερα LMS ανοιχτού κώδικα που έχουμε βρει.

Από την άποψη της αξιοπιστίας και της διαισθητικότητας, το Sakai είναι μια κορυφαία επιλογή για φοιτητές και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δεν θα δυσκολευτείτε να εξερευνήσετε τη διεπαφή, καθώς δεν υπάρχουν αδέξιες επιλογές. Πρέπει να έχετε άδεια προγραμματιστή εάν θέλετε να αλλάξετε τις διατάξεις και τη δομή σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Περιλαμβάνει διάφορα εργαλεία επικοινωνίας για ανταλλαγή μηνυμάτων, συζητήσεις, κοινωνικές συνδέσεις και συνεργασία
  • Οι διαχειριστές μπορούν να ελέγχουν την πρόσβαση των χρηστών και να εκχωρούν άδειες
  • Το σύστημα υποστηρίζει επίσης διάφορες τεχνολογίες διδασκαλίας

Όπως το Canvas και το Chamilo, υπάρχει μια ενσωμάτωση API τρίτου μέρους που ενισχύει περαιτέρω τη λειτουργικότητά του. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης λειτουργίες όπως ανιχνευτής λογοκλοπής, δημιουργία πόρων και εργαλεία προγραμματισμού εργασιών.

Odoo

Odoo είναι ένα δημοφιλές LMS με πάνω από 7 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Αυτό το LMS ανοιχτού κώδικα συνοδεύεται από πλούσια μέσα και επιλογές για την προσθήκη διαφόρων τύπων περιεχομένου, όπως βίντεο, γραφήματα πληροφοριών, εξωτερικούς συνδέσμους κ.λπ.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε στοιχεία μαθήματος όπως κουίζ, πόντους, σήματα και ενότητες Q&A. Θα έχετε ακόμη και πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη με πάνω από 1 εκατομμύριο εικόνες χωρίς δικαιώματα.

Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να ενισχύσουν τη μαθησιακή εμπειρία και να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήστη στους καθηγητές.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Αναφορές αναλύσεων και εσόδων
  • Διασύνδεση μεταφοράς και απόθεσης
  • Ενσωματώσεις τρίτων μέσω API
  Project Manager vs Resource Manager: Κατανόηση των διαφορών

Όπως το Canvas LMS, το Oddo έχει μια τεράστια κοινότητα με περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες. Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν μέσω φόρουμ, βαθμολογικών πινάκων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κριτικών.

Frappe LMS

Frappe LMS είναι σαν προσωπικός βοηθός στο διαδικτυακό σας ταξίδι προπόνησης. Παρά το γεγονός ότι είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, το Frappe LMS θα σας δώσει μια εντύπωση ιδιόκτητου LMS, καθώς είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο.

Καθώς εκκινείτε το LMS, θα έχετε μια ομαλή πορεία ενσωμάτωσης που θα σας καθοδηγεί από τα βασικά. Δεν χρειάζεται πρόσβαση διαχειριστή για επεξεργασία ή προσθήκη μαθημάτων. Αντίθετα, οι εκπαιδευτές του μαθήματος έχουν πρόσβαση να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν τις ενότητες.

Ωστόσο, όλα περνούν από την άδεια διαχειριστή για να διασφαλιστεί η διατήρηση της ποιότητας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ενσωματωμένος πίνακας εργασίας για πρόσληψη ταλέντων
  • Αφιερωμένη ενότητα ερωτήσεων
  • Διατίθενται προσαρμοσμένες ιστοσελίδες και θέματα

Ο στατιστικός πίνακας εργαλείων σάς εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές χρηστών, τις εγγραφές, τα ολοκληρωμένα μαθήματα και τις τάσεις χρησιμοποιώντας γραφήματα και γραφήματα με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε.

Ανοίξτε το EdX

Αναπτύχθηκε από την EdX, Ανοίξτε το EdX είναι ένα αξιόπιστο όνομα στη βιομηχανία LMS ανοιχτού κώδικα. Αυτό το σύστημα διαχείρισης μάθησης ανοιχτού κώδικα είναι αξιόπιστο από αξιόλογους οργανισμούς όπως οι EDX, IBM, Microsoft, Harvard και MIT.

Το Open EdX παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία για τους εκπαιδευτές και τους μαθητές του μαθήματος μέσω των χαρακτηριστικών δημιουργίας μαθημάτων και συνεργασίας. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Open EdX είναι η ανάλυση και η αναφορά του. Η πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων τους βοηθά τους μαθητές να λαμβάνουν αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα μέσω πολύτιμων πληροφοριών.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Διαδραστικά φόρουμ κοινότητας, συνομιλίες και wiki
  • Συμβατότητα μεταξύ συσκευών
  • Διατίθεται σε 53 γλώσσες

Το Open EdX προσφέρει ενοποίηση με διάφορα εργαλεία συνεργασίας, λογισμικό διοχέτευσης πωλήσεων και εργαλεία διαχείρισης διαδικτυακών σεμιναρίων για την ενίσχυση της λειτουργικότητας, συμπεριλαμβανομένου του Salesforce.

Κλαρολίν

Κλαρολίν είναι μια πλατφόρμα LCMS- μια πλατφόρμα συστήματος μάθησης και διαχείρισης περιεχομένου που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα διαδικτυακά μαθήματα και επιτρέπει τη δημιουργία περιεχομένου απευθείας στην πλατφόρμα.

Οι διαχειριστές μπορούν να προσαρμόσουν την πορεία τους και να αλλάξουν θέματα, ενώ τα προσαρμόσιμα γραφικά στοιχεία δίνουν στους χρήστες πρόσβαση σε διάφορα στοιχεία μαθημάτων.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Διαχείριση πόρων για συγκέντρωση και ταξινόμηση του περιεχομένου σε φακέλους
  • Διατίθεται δωρεάν επίδειξη
  • Wiki και φόρουμ συζήτησης για την προσέλκυση χρηστών

Το εργαλείο Home στο Claroline λειτουργεί σαν χώρος δραστηριοτήτων με ένα σύστημα καρτελών, ενοτήτων και γραφικών στοιχείων για συνεργασία και εκπαίδευση. Μέσω μιας διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν στοιχεία μαθημάτων όπως κουίζ, ερωτηματολόγια, καταλόγους μαθημάτων και άλλα.

Μαθητής

Μαθητής είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα LMS ανοιχτού κώδικα, πλούσια σε χαρακτηριστικά, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν μια ισχυρή πλατφόρμα διαχείρισης μαθημάτων.

Αυτό που κάνει το Pupilfirst να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα να δίνει γρήγορα στοχευμένη ανατροφοδότηση στους μαθητές.

Το Pupilfirst βοηθά τους μαθητές να συνεργαστούν και να λύσουν προβλήματα δημιουργώντας ομάδες μαθητών. Επιτρέπει επίσης στους μαθητές να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν δύσκολα μαθήματα ως ομάδα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Σύρετε και αποθέστε το πρόγραμμα επεξεργασίας
  • Ελέγξτε και παρακολουθήστε την πρόοδο των μαθητών
  • Συμβατότητα μεταξύ συσκευών

Η πλατφόρμα είναι προσαρμόσιμη και σας επιτρέπει να προσθέσετε επωνυμία στα μαθήματα. Οι διαχειριστές μπορούν να προσθέσουν λογότυπα, εικόνες εξωφύλλων και να ορίσουν θέματα επωνυμίας.

Τελικές σκέψεις

Αυτό συμπληρώνει τη λίστα μας με τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Moodle. Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα του LMS ανοιχτού κώδικα, αλλά όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αυτά μπορεί να αποδειχθούν χρυσωρυχείο.

Κάθε ένα από αυτά τα LMS ανοιχτού κώδικα που αναφέραμε συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και προσφέρει μεγάλη ευελιξία. Εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και το κοινό-στόχο σας. Αυτά τα LMS διαφέρουν με βάση τις δυνατότητες ενσωμάτωσης, τη διεπαφή χρήστη και τα πρόσθετα.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης (LMS) για SMB.