Τρόπος κοινής χρήσης των επισημάνσεων ως συνδέσμων στο Chrome

Κατά την περιήγηση στον Ιστό, μπορεί να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες φράσεις, αποσπάσματα, προτάσεις ή παραγράφους με δυνατότητα κοινής χρήσης. Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα θα το επισημάνετε, θα κάνετε στιγμιότυπο οθόνης και θα το περικόψετε πριν το μοιραστείτε με τις επαφές σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μερικά λεπτά από το χρόνο σας και να επηρεάσει την παραγωγικότητά σας. Γίνεται ταλαιπωρία αν πρέπει να μοιράζεστε πολλές τέτοιες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ευκολότερος τρόπος να το κάνετε αυτό στο Chrome; Σωστά, το Chrome σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τις καλύτερες στιγμές ως συνδέσμους με λίγα μόνο κλικ ή κλικ. Αυτή η χρήσιμη λειτουργία λειτουργεί τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά.

Εάν βρείτε κάτι ενδιαφέρον που θέλετε να μοιραστείτε στο Chrome, μπορείτε απλώς να το επισημάνετε και να ζητήσετε από το Chrome να δημιουργήσει αυτόματα έναν σύνδεσμο για αυτό. Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε αυτόν τον σύνδεσμο με τις επαφές σας.

  Πώς να προσθέσετε μια συντόμευση στην αρχική σελίδα του Google Chrome

Μόλις ένας παραλήπτης κάνει κλικ στον σύνδεσμο, θα τον μεταφέρει κατευθείαν στο επισημασμένο κείμενο στο Chrome. Αυτός είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να επιστήσετε την προσοχή κάποιου σε ένα ενδιαφέρον κομμάτι περιεχομένου χωρίς να χρειάζεται να σαρώσει ολόκληρη τη σελίδα. Σημειώστε ότι αυτή η δυνατότητα ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένους ιστότοπους.

Δείτε πώς μπορείτε να μοιράζεστε τις καλύτερες στιγμές ως συνδέσμους στο Chrome χρησιμοποιώντας έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

  • Εκκινήστε το Chrome στην επιφάνεια εργασίας σας.
  • Ελέγξτε και ενημερώστε το Chrome στην πιο πρόσφατη έκδοση, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  • Μεταβείτε στον ιστότοπο ή την ιστοσελίδα από την οποία θέλετε να κάνετε κοινή χρήση και επιλέξτε τη φράση, την πρόταση ή την παράγραφο που θέλετε να μοιραστείτε.
  • Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Αντιγραφή συνδέσμου για να τονίσετε.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή ή τη συνομιλία όπου σκοπεύετε να μοιραστείτε την επισήμανση και επικολλήστε τον σύνδεσμο που αντιγράψατε.
  • Πατήστε αποστολή και το άτομο θα λάβει τον σύνδεσμο. Μόλις κάνουν κλικ σε αυτό, ο σύνδεσμος θα ανοίξει στο Chrome, επισημαίνοντας το ακριβές κείμενο που επιλέξατε.
  •   Πώς να εκκινήσετε το Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης από μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας

    Για να αφαιρέσετε τις επισημάνσεις, απλώς κάντε δεξί κλικ στο επισημασμένο κείμενο και κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση επισήμανσης.

    Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τις καλύτερες στιγμές ως συνδέσμους στο Chrome σε iOS και Android, η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια. Δείτε πώς:

  • Εκκινήστε το Chrome στο smartphone σας.
  • Μεταβείτε στον ιστότοπο από τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε μια επισήμανση.
  • Επιλέξτε και επισημάνετε το κείμενο που σκοπεύετε να μοιραστείτε.
  • Στο Android, πατήστε Κοινή χρήση, επιλέξτε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να το στείλετε και πατήστε αποστολή. Για να μοιραστείτε μόνο μια επισήμανση χωρίς τον σύνδεσμο, πατήστε Σύνδεσμος.
  • Στο iOS, πατήστε το βέλος > στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται εάν επιλέγετε ένα τμήμα μιας παραγράφου και επιλέξτε Δημιουργία συνδέσμου.
  • Διαφορετικά, επιλέξτε μια ολόκληρη παράγραφο και πατήστε Δημιουργία συνδέσμου. Ίσως χρειαστεί να πατήσετε το επισημασμένο κείμενο για να αποκαλύψετε τις επιλογές εάν δεν εμφανίζεται κατά την επιλογή.
  • Επιλέξτε την εφαρμογή, την πλατφόρμα ή το άτομο στο οποίο θέλετε να το στείλετε και πατήστε αποστολή.
  •   Πώς να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Ubuntu

    Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα highlight πατώντας στο Remove highlight. Ανάλογα με το τι μοιράζεστε, ο σύνδεσμος που αντιγράψατε μπορεί να φαίνεται ακατάστατος. Αν ναι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα καλύτερα συντομευτικά URL για να γίνει πιο φιλικό προς τους θεατές.

    Μοιραστείτε εύκολα τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος με το Chrome

    Με την κοινή χρήση επισημάνσεων ως συνδέσμων στο Chrome, διευκολύνετε να επιστήσετε την προσοχή κάποιου σε κάτι που σας ενδιαφέρει. Διευκολύνετε επίσης τον παραλήπτη να βρει αυτό που του υποδεικνύετε.

    Εκτός από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί σε κάθε ιστότοπο και ότι μπορεί να δημιουργήσει αντιαισθητικούς και μακροσκελούς συνδέσμους, η κοινή χρήση επισημάνσεων ως συνδέσμων είναι ένα άλλο αξιαγάπητο χαρακτηριστικό που κάνει το Chrome ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα περιήγησης.