Τρόπος ανάγνωσης ειδήσεων Hacker στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux

Το Hackgregator είναι μια εφαρμογή ανάγνωσης επιτραπέζιου υπολογιστή για τον ιστότοπο ειδήσεων Hacker News. Με το Hackgregator, είναι δυνατή η ανάγνωση των ειδήσεων από αυτόν τον ιστότοπο στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε στο σύστημά σας.

Εγκατάσταση του Hackgregator σε Linux

Το Hackgregator είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ανάγνωσης του ιστότοπου Hacker News στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux. Τούτου λεχθέντος, το πρόγραμμα δεν είναι προεγκατεστημένο σε κανένα λειτουργικό σύστημα Linux, επομένως πρέπει να εγκατασταθεί με μη αυτόματο τρόπο.

Υπάρχουν τρεις τρόποι εγκατάστασης της εφαρμογής Hackgregator στο Linux. Για το Arch Linux και το Manjaro, μπορείτε να το ρυθμίσετε μέσω του AUR. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση της εφαρμογής από το Flathub ως Flatpak και σε οποιαδήποτε διανομή Linux από τον πηγαίο κώδικα.

Flatpak

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη ρύθμιση του Hackgregator μέσω Flathub ως Flatpak. Αυτή η μέθοδος είναι συμβατή με το 99% των διανομών Linux. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής. Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux σε Mac

Αφού ρυθμίσετε τον χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την εντολή remote-add flatpak για να προσθέσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub στον υπολογιστή σας. Αυτό το κατάστημα εφαρμογών θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε το Hackgregator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Τώρα που έχει διαμορφωθεί το κατάστημα εφαρμογών Flathub, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Hackgregator στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή εγκατάστασης flatpak.

sudo flatpak install flatpak install flathub de.gunibert.Hackgregator

Arch Linux AUR

Εάν χρησιμοποιείτε το Arch Linux, θα μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το πρόγραμμα Hackgregator στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή AUR. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή pacman για να εγκαταστήσετε τα πακέτα “git” και “base-devel” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

sudo pacman -S base-devel git

Με τα δύο πακέτα που έχουν διαμορφωθεί στον υπολογιστή Arch σας, θα πρέπει να διαμορφώσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Trizen AUR. Αυτό το πρόγραμμα θα διαμορφώσει την εφαρμογή Hackgregator από τον πηγαίο κώδικα πολύ πιο εύκολα παρά με το χέρι.

git clone https://git.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Τώρα που έχει εγκατασταθεί το βοηθητικό πρόγραμμα Trizen AUR, μπορεί να εγκατασταθεί η εφαρμογή Hackgregator. Χρησιμοποιώντας την εντολή εγκατάστασης trizen -S παρακάτω.

trizen -S hackgregator

Πηγαίος κώδικας

Εάν δεν έχετε Flatpak ή Arch Linux ή τι να ρυθμίσετε την εφαρμογή Hackgregator στον υπολογιστή σας Linux, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα και να τον δημιουργήσετε μόνοι σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Canta GTK σε Linux

Αρχικά, εγκαταστήστε τις παρακάτω εξαρτήσεις στο σύστημά σας Linux.

ετοιμόλογος
gtk
libsoup
json-glib
webkit2gtk4

Τώρα που έχουν εγκατασταθεί οι εξαρτήσεις, πραγματοποιήστε λήψη του κώδικα και πληκτρολογήστε τις εντολές για να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό.

git clone https://gitlab.com/gunibert/hackgregator.git
cd hackgregator

meson build

ninja -C build

sudo ninja -C build install

Χρήση του Hackgregator

Το Hackgregator είναι μια αρκετά εύχρηστη εφαρμογή. Από προεπιλογή, φορτώνει τις κορυφαίες ειδήσεις Hacker News. Για να διαβάσετε οποιαδήποτε από τις κορυφαίες ιστορίες, επιλέξτε τα στοιχεία από τη λίστα. Όταν επιλέγετε ένα στοιχείο από τη λίστα, το Hackgregator θα φορτώσει τον σύνδεσμο απευθείας για να τον διαβάσετε.

Διαβάζοντας σχόλια

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του Hacker News είναι η ενότητα σχολίων. Πολλή συζήτηση συνεχίζεται εκεί, και είναι όπου οι χρήστες μπορούν να χτυπήσουν με τα δύο σεντς τους σε οποιονδήποτε δεδομένο σύνδεσμο που υποβάλλεται.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Spotify σε Linux

Για να δείτε τα σχόλια μιας συγκεκριμένης ιστορίας στο Hackgregator, κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο με τον αριθμό. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του αριθμού, θα μπορείτε να δείτε τα σχόλια στην ανάρτηση των Ειδήσεων Hacker.

Πρόσβαση σε νέα καταστήματα

Από προεπιλογή, η εφαρμογή Hackgregator θα σας εμφανίσει τις “Κορυφαίες ιστορίες” που είναι δημοφιλείς στον ιστότοπο. Αυτές οι ιστορίες τείνουν να έχουν πολλά σχόλια ή είναι δημοφιλείς στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή.

Αν θέλετε να δείτε ολοκαίνουργιες ιστορίες όπως συμβαίνουν στο Hackgregator, η ενότητα «Κορυφαίες ειδήσεις», αν και είναι χρήσιμη, δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να τις βρείτε. Αντίθετα, για να δείτε νέες ιστορίες στην εφαρμογή, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού.

Μόλις μπείτε στο αναπτυσσόμενο μενού, αλλάξτε το από “Κορυφαίες ειδήσεις” σε “Νέες ιστορίες”. Όταν αλλάζετε το μενού σε “Νέες ιστορίες”, η εφαρμογή Hackgregator θα φορτώσει ολοκαίνουργιες ιστορίες στις Ειδήσεις Hacker που μπορείτε να διαβάσετε.

Δροσιστικός

Το Hackgregator δεν ανανεώνεται αυτόματα. Επομένως, είτε διαβάζετε “Κορυφαίες ιστορίες”, “Νέες ιστορίες” ή άλλες επιλογές, δεν θα λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις. Αντίθετα, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί ανανέωσης.

Βρείτε το εικονίδιο ανανέωσης στην επάνω αριστερή γωνία του Hackgregator. Στη συνέχεια, επιλέξτε το με το ποντίκι. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο, η εφαρμογή Hackgregator θα φορτώσει ξανά και θα εμφανίσει νέες ιστορίες για την επιλογή μενού που έχετε επιλέξει.