Το Windows Security Center δεν ξεκινά; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Το Windows Security Center αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος ασφαλείας του λειτουργικού σας συστήματος. Σας βοηθά να παρακολουθείτε την κατάσταση της υγείας κρίσιμων στοιχείων ασφαλείας των Windows, όπως το Microsoft Defender. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι ανησυχητικό όταν εμφανιστεί ξαφνικά το ακόλουθο μήνυμα λάθους: “Η υπηρεσία Κέντρου ασφαλείας των Windows δεν μπορεί να ξεκινήσει”.

Όσο περισσότερο είναι εκτός λειτουργίας το Windows Security Center, τόσο περισσότερο κινδυνεύει ο υπολογιστής σας. Ευτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Συνήθεις επιδιορθώσεις για να λειτουργήσει ξανά το Κέντρο ασφαλείας των Windows

Προτού εξετάσουμε τα άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, συνιστούμε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από το σφάλμα. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αυτό είναι ένα βασικό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία των πιο απαιτητικών επιδιορθώσεων στη συνέχεια. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα εάν συμβαίνει λόγω προσωρινής βλάβης λογισμικού.

Εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί, ίσως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το Κέντρο ασφαλείας των Windows δεν είναι απενεργοποιημένο λόγω κακόβουλου λογισμικού. Δοκιμάστε να ενημερώσετε το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση συστήματος για να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα από τον υπολογιστή σας με Windows. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό προστασίας από ιούς, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσετε τυχόν ιούς χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία των Windows.

  Διόρθωση Valheim Stuttering στα Windows 10

Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε μια ενημέρωση των Windows προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα εργαλεία που παρέχει για την αφαίρεση ιών. Αυτό θα βοηθήσει, ειδικά όταν πρόκειται για ενημέρωση του Microsoft Defender με τους πιο πρόσφατους ορισμούς ιών.

Εάν έχετε απαλλαγεί από τους ιούς, αλλά το κέντρο ασφαλείας δεν ξεκινά, μπορεί να είναι ότι έχετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να εκτελέσετε μια σάρωση SFC, η οποία θα βρει και θα επιδιορθώσει αυτά τα προβληματικά αρχεία συστήματος. Εάν το μήνυμα σφάλματος εξακολουθεί να παραμένει, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στις άλλες επιδιορθώσεις.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Κέντρο ασφαλείας των Windows

Μπορείτε να ελέγξετε εάν το Windows Security Center είναι ενεργοποιημένο στον Επεξεργαστή Μητρώου. Απλώς φροντίστε να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος εκ των προτέρων, καθώς το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να μην έχετε τρόπο να επαναφέρετε τυχόν καταστροφικές αλλαγές εάν ο υπολογιστής σας καταστεί άχρηστος.

Με τη δημιουργία του σημείου επαναφοράς του συστήματός σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε το Κέντρο ασφαλείας των Windows:

  • Πατήστε Win + R για να εμφανιστεί το Windows Run, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
  • Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών UAC.
  • Αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο και επικολλήστε το στη γραμμή διευθύνσεων του Επεξεργαστή Μητρώου: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SecurityHealthService
  • Κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο Έναρξη στο δεξιό πλαίσιο για να το επεξεργαστείτε.
  • Εάν τα δεδομένα τιμής έχουν οριστεί σε 4, σημαίνει ότι το Κέντρο ασφαλείας των Windows είναι απενεργοποιημένο, επομένως ορίστε το σε 2.
  • Κάντε κλικ στο OK για να εφαρμόσετε και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  • Εκτελέστε τα βήματα #4 έως #6 και για το παρακάτω κλειδί: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc
  •   Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πλέι οφ του ΝΒΑ χωρίς καλώδιο

    Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν θα λάβετε ξανά το μήνυμα λάθους “Η υπηρεσία Κέντρου ασφαλείας των Windows δεν μπορεί να ξεκινήσει”.

    Για να ξεκινήσει σωστά το Windows Security Center, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι διαμορφώσεις των υπηρεσιών από τις οποίες εξαρτάται δεν είναι μπερδεμένες. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε Win + R για να ανοίξετε το Windows Run, πληκτρολογήστε services.msc στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε Enter.
  • Εντοπίστε τα όργανα διαχείρισης των Windows και κάντε διπλό κλικ σε αυτό.
  • Στην καρτέλα Γενικά, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος εκκίνησης έχει οριστεί σε Αυτόματο. Εάν όχι, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Αυτόματο.
  • Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση υπηρεσίας λέει Εκτέλεση και, εάν δεν είναι, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.
  • Εκτελέστε τα βήματα #3 και #4 για την υπηρεσία Remote Procedure Call (RPC).
  • Το κάνουμε αυτό επειδή το Windows Security Center βασίζεται τόσο στις υπηρεσίες WMI όσο και στις υπηρεσίες RPC για διάφορες σημαντικές λειτουργίες. Και όταν τελειώσετε, επανεκκινήστε τα Windows και ελέγξτε εάν μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε το Κέντρο ασφαλείας των Windows.

      Sleep vs Hibernate—Ποια είναι η διαφορά στα Windows; – αρχείο

    3. Επισκευάστε το αποθετήριο WMI

    Ένα κατεστραμμένο αποθετήριο WMI μπορεί να κάνει το Windows Security Center να μην ξεκινήσει και η επιδιόρθωση του μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών και πληκτρολογήστε cmd.
  • Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Γραμμή εντολών στα αποτελέσματα αναζήτησης και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
  • Εισαγάγετε την παρακάτω εντολή στη γραμμή εντολών και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε:
    winmgmt /salvagerepository
  • Όταν τα Windows ολοκληρώσουν την επισκευή του αποθετηρίου WMI, η Γραμμή εντολών θα εμφανίσει το μήνυμα: Το αποθετήριο WMI είναι συνεπές. Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν όλα είναι εντάξει με το Κέντρο ασφαλείας των Windows.

    4. Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows

    Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν έχει λειτουργήσει, μπορεί να είναι ώρα για την έσχατη λύση. Για να διορθώσετε το σφάλμα μια για πάντα, συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας και να επαναφέρετε τα Windows στις εργοστασιακές προεπιλογές. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να καταφύγετε στη χρήση του, αλλά είναι πολύ λιγότερο προβληματικό από τη χρήση του υπολογιστή σας χωρίς ένα λειτουργικό Κέντρο ασφαλείας των Windows.

    Τώρα το Κέντρο ασφαλείας των Windows θα ξεκινήσει ξανά

    Αν δείτε ένα σφάλμα που σας ειδοποιεί ότι το Windows Security Center αποτυγχάνει να ξεκινήσει, σημαίνει ότι η ασφάλεια του υπολογιστή σας διακυβεύεται. Τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω θα πρέπει να τερματίσουν το μήνυμα σφάλματος: “Η υπηρεσία Κέντρου ασφαλείας των Windows δεν μπορεί να ξεκινήσει”. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία λειτουργεί ομαλά, και με αυτόν τον τρόπο, ο υπολογιστής σας θα είναι σημαντικά λιγότερο ευάλωτος.