Το Virtru σάς επιτρέπει να στέλνετε ασφαλή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Gmail, το Outlook και το Yahoo Mail

Ο λογαριασμός email σας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της διαδικτυακής σας ταυτότητας και ωστόσο είναι συχνά αυτός που αφήνεται εντελώς αφύλακτος από τους περισσότερους ανθρώπους. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι μόνο εικονικό, αλλά αν πέσει σε λάθος χέρια, οι συνέπειες και οι ζημιές μπορεί να είναι πολύ μοιραίες. Αν είστε κάτι σαν εμένα, μπορεί να έχετε συναντήσει καταστάσεις όπου έπρεπε να στείλετε κάτι πολύ εμπιστευτικό, αλλά αναρωτηθήκατε εάν το email είναι ένα αρκετά ασφαλές κανάλι. Εάν θέλετε να κάνετε το email σας πολύ πιο ασφαλές, το Virtru μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι ένα μικρό πρόσθετο προγράμματος περιήγησης και εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να στέλνετε ασφαλή email χρησιμοποιώντας τον υπάρχοντα λογαριασμό email σας και υποστηρίζει το Outlook, το Yahoo Mail, το Gmail και άλλους μεγάλους παρόχους email. Οποιοδήποτε μήνυμα στέλνετε μέσω της διεύθυνσης email σας μπορεί να προβληθεί μόνο από τους προβλεπόμενους παραλήπτες. Λεπτομέρειες μετά το άλμα.

  10 πράγματα που πρέπει να προετοιμάσετε το σύστημά σας για μια ενημέρωση λειτουργιών των Windows 10

Το Virtru είναι μια υπηρεσία πολλαπλών πλατφορμών. Προς το παρόν υποστηρίζει Firefox και Chrome, ενώ οι εκδόσεις Internet Explorer και Safari είναι επίσης στο δρόμο τους. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Android και iOS, οι οποίες σας προσφέρουν πολλές από τις ίδιες επιλογές με το αντίστοιχο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Η έναρξη λειτουργίας του είναι επίσης μια πολύ απλή διαδικασία, καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη απευθείας από τον ιστότοπο της Virtru.

Πήρα την εφαρμογή Chrome της Virtru για μια δοκιμή και λειτούργησε σαν γούρι. Αφού το άρπαξα από το Chrome Web Store και αφού συνδέθηκα στον λογαριασμό μου στο Gmail, το Virtru μου ζήτησε αμέσως να ενεργοποιήσω την υπηρεσία κατά τη σύνταξη ενός νέου μηνύματος. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ενεργοποίησης, απαιτείται άδεια εφαρμογής Google και στη συνέχεια μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Το καλό είναι ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Virtru εν κινήσει μέσα από το παράθυρο σύνταξης μηνύματος.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης για παιχνίδια στα Windows 10

Όταν στέλνετε email μέσω του Virtru, κρυπτογραφεί αυτόματα το μήνυμα email σας και το μεταφέρει μέσω του δικού του διακομιστή αντί του παρόχου email σας. Το αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντικαθίσταται από έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο Virtru όπου είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό το μήνυμα.

Το Virtru έχει λίγες πρόσθετες επιλογές στα μανίκια του. Το πιο ενδιαφέρον από τα οποία είναι η δυνατότητα ορισμού ημερομηνίας λήξης για το μήνυμα. Σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τον χρόνο λήξης σε λεπτά ή ώρες κ.λπ., μετά τον οποίο το μήνυμα δεν παραμένει πλέον προσβάσιμο σε κανέναν. Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προώθηση μηνύματος που εμποδίζει τον χρήστη να στείλει το μήνυμα σε άλλους παραλήπτες.

  Κολλήσατε στην οθόνη CTRL+ALT+DEL; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Όταν το Virtru είναι ενεργοποιημένο, το κουμπί «Αποστολή» στο Gmail θα αντικατασταθεί από το «Ασφαλής αποστολή» υποδεικνύοντας ότι η υπηρεσία είναι ενεργή αυτήν τη στιγμή. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο με την έννοια ότι μπορείτε να καθορίσετε ποια μηνύματα πρέπει να αποστέλλονται με ασφάλεια μέσω του Virtru.

Κάνοντας κλικ στην «Ασφαλή αποστολή» ξεκινά η κρυπτογράφηση του μηνύματος και το παραδίδεται στον παραλήπτη που προορίζεται.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Virtru μέσω του παρακάτω συνδέσμου και να το εγκαταστήσετε στην πλατφόρμα που επιθυμείτε. Και αν έχετε κάτι να πείτε για αυτήν την κριτική, αφήστε τα σχόλιά σας στα σχόλια.

Επισκεφθείτε το Virtru