Το Tiny Deduplicator αναζητά διπλότυπα αρχεία με βάση την τιμή κατακερματισμού

Ακόμη και ένας ολοκαίνουργιος επιτραπέζιος υπολογιστής μπορεί να είναι γεμάτος με πολλά αρχεία. Εάν πρέπει να ελευθερώσετε χώρο στη μονάδα σκληρού σας δίσκου, τότε η χρήση ενός εργαλείου καθαρισμού δίσκου όπως το CCleaner μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αφαίρεση υπολειμμάτων και προσωρινών αντικειμένων που δεν χρειάζονται πλέον. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή, επειδή ο υπολογιστής σας μπορεί επίσης να φέρει διάφορα διπλά αρχεία, τα οποία εάν δεν αφαιρεθούν, μπορεί να χάνουν πολύ χώρο. Επομένως, είναι συχνά καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό ανίχνευσης διπλότυπων αρχείων, όπως το Tiny Deduplicator, για να βρείτε πώς αυτό μπορεί να επηρεάζει το σύστημά σας. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που βρίσκει κλώνους αρχείων με βάση την τιμή κατακερματισμού τους και σας δίνει πλήρη ευελιξία και έλεγχο σχετικά με τα διπλότυπα που θέλετε να διαγράψετε.

  Πώς να κατεβάσετε το Google Meet

Το Tiny Deduplicator μπορεί να οριστεί καλύτερα ως μια πραγματικά απλή εφαρμογή. Είναι επίσης πολύ ελαφρύ (μέγεθος περίπου 25 KB) που σημαίνει ότι δεν θα μειώσει τη συνολική απόδοση του συστήματός σας. Για να ξεκινήσετε, ξεκινήστε το πρόγραμμα, κάντε κλικ στην «Αναζήτηση» στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τη μονάδα δίσκου ή το φάκελο που θέλετε να σαρώσετε, για παράδειγμα, D:. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να πληκτρολογήσετε τη διαδρομή καταλόγου στο κατάλληλο πεδίο παραπάνω, εάν αυτό φαίνεται πιο εύκολο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Σάρωση» εκτός από την Αναζήτηση για να ξεκινήσει η διαδικασία σάρωσης – η οποία είναι γενικά αρκετά γρήγορη, αλλά μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, ιδιαίτερα εάν η εφαρμογή χρειάζεται να εντοπίσει πολλά αρχεία στον υπολογιστή σας – μετά την οποία το Tiny Deduplicator θα εμφανίσει τη λίστα αντιστοιχιών αντικειμένων.

  Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση RAM από τον διακομιστή DVR παιχνιδιών στα Windows 10

Οι πληροφορίες που παρέχει μπορεί να ακούγονται περίπλοκες με την πρώτη ματιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολα κατανοητές. Δείχνει την τιμή κατακερματισμού κάθε διπλότυπου αρχείου, τον κατάλογο διαδρομής του καθώς και τον συνολικό χώρο που καταλαμβάνει στο δίσκο σε byte. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα στοιχείο από τη λίστα για να το επισημάνετε και, στη συνέχεια, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ανοίξετε τη θέση του αρχείου (απλώς κάντε κλικ σε αυτό κάτω αριστερά) καθώς και να αφαιρέσετε το αρχείο από το σύστημά σας κάνοντας κλικ στο «Διαγραφή». Το πρόγραμμα σας ζητά να επιβεβαιώσετε την κατάργησή του, αλλά αν είστε πραγματικά βέβαιοι ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά τα επιλεγμένα στοιχεία, μπορείτε να ζητήσετε από το Tiny Deduplicator να αφαιρέσει τα διπλότυπα χωρίς να σας ρωτήσει καθόλου.

  Η λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 προσφέρει καλύτερη απόδοση παιχνιδιού;

Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τη λίστα κατά τιμή κατακερματισμού, διαδρομή και μέγεθος κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες κεφαλίδες του πίνακα. Και ένα άλλο καλό με την εφαρμογή είναι ότι δεν διαγράφει αυτόματα διπλότυπα σε αντίθεση με πολλά άλλα παρόμοια προγράμματα που είναι διαθέσιμα για Windows.

Το Tiny Deduplicator είναι μια φορητή εφαρμογή που λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

Κατεβάστε το Tiny Deduplicator