Το Microsoft Loop for Collaboration και το εργαλείο AI της Adobe για επεξεργασία

Γειά σου! 🙋Τα νέα για σήμερα είναι τα εξής! 📣

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Loop, μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Microsoft εκδίδει ενημερώσεις η μία μετά την άλλη. Η εταιρεία που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI δημιούργησε το πρωτοποριακό ChatGPT. Είναι πλέον μέρος του προγράμματος περιήγησης, της μηχανής αναζήτησης και άλλων υπηρεσιών της Microsoft.

Εάν χρησιμοποιείτε το Notion, τότε θα σας αρέσει το Microsoft Loop. Στην τελευταία της εξέλιξη, η Microsoft ανακοίνωσε την πλατφόρμα Loop, η οποία είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας.

Το Microsoft Loop είναι μια πλατφόρμα για ομαδική εργασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συνεργασία μεταξύ εφαρμογών του Office κατά τη διαχείριση εργασιών και έργων. Οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν όλα τα σημαντικά στοιχεία του έργου στους χώρους εργασίας βρόχου, να δουν σε τι εργάζονται οι άλλοι και να παρακολουθήσουν την πρόοδο προς τους κοινούς στόχους.

Το Microsoft Loop διαθέτει χώρους εργασίας και σελίδες όπου μπορείτε να εισάγετε και να τακτοποιείτε εργασίες, έργα και έγγραφα, παρόμοια με το Notion. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα στοιχεία κοινής χρήσης του Loop μπορούν να επικολληθούν στα Microsoft Teams, Outlook, Word Online και Whiteboard διακρίνει τα δύο.

  Δημιουργήστε μια εφαρμογή πίνακα πολλαπλασιασμού Python με το OOP

Είτε μοιράζεστε ένα έγγραφο με την ομάδα σας μέσω μηνύματος Teams είτε μέσω email του Outlook, τυχόν αλλαγές που κάνετε θα αντικατοπτρίζονται όπου κι αν είναι ενσωματωμένο ή κοινόχρηστο. Τα στοιχεία βρόχου ενημερώνονται συνεχώς και είναι επεξεργάσιμα για όλους με τους οποίους μοιράζονται.

Όταν δημιουργείτε έναν χώρο εργασίας, το Loop θα αναζητήσει ακόμη και όλα τα σχετικά έγγραφα του Office στα οποία έχετε εργαστεί, καθιστώντας εύκολη την προσθήκη αυτών που χρειάζεστε για να κανονίσετε ένα έργο.

Η Microsoft έχει πλέον διαθέσει το Loop για δημόσια αξιολόγηση, επιτρέποντας σε οργανισμούς και ακόμη και σε μεμονωμένους χρήστες να χρησιμοποιούν μια έκδοση beta του προγράμματος. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του ιστού της Microsoft με έναν λογαριασμό Microsoft ή έναν λογαριασμό Azure Active Directory.

  Είναι θολές οι φωτογραφίες του smartphone σας; Να γιατί

Η Adobe ξεκινά την επεξεργασία εικόνας και βίντεο που βασίζεται σε AI

Αν αναζητάτε ένα δημιουργικό εργαλείο βασισμένο σε AI για τη δημιουργία και την επεξεργασία εικόνων και βίντεο με απλό κείμενο, αυτή η αναβάθμιση της Adobe θα σας κάνει χαρούμενους.

Το Firefly, ένα μοντέλο γενετικής επεξεργασίας που βασίζεται σε AI, παρουσιάστηκε από την Adobe. Η εγγραφή σε μια λίστα αναμονής θα σας δώσει πρόσβαση στο νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο επί του παρόντος υποβάλλεται σε δοκιμή beta.

Στο εγγύς μέλλον, το Firefly θα ενσωματωθεί με πολλές εφαρμογές της Adobe, συμπεριλαμβανομένων των Adobe Express και Adobe creative cloud.

Στην τελευταία εξέλιξη του ιστολογίου της, η Adobe δήλωσε ότι το Firefly είναι ένα νέο λογισμικό επεξεργασίας βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί να εκφράζει τις δημιουργικές σας ιδέες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χωρίς περιορισμούς.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων και των νέων πλατφορμών για τη δημιουργία εικόνων έχει επιλυθεί καθώς το Adobe Firefly εκπαιδεύεται να χρησιμοποιεί περιεχόμενο με ανοιχτή άδεια χρήσης στον δημόσιο τομέα και τη δική του βιβλιοθήκη πολυμέσων χωρίς δικαιώματα που ονομάζεται Adobe Stock. Η παραγωγή εικόνων με επίγνωση του περιβάλλοντος θα είναι σύντομα ένα χαρακτηριστικό του Firefly, επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε και να βελτιώσετε γρήγορα οποιαδήποτε ιδέα.

  9 Κρυπτογραφημένες υπηρεσίες email και εφαρμογές για καλύτερο απόρρητο

Μεταξύ των εξαιρετικών δυνατοτήτων του είναι η δυνατότητα δημιουργίας φωτογραφιών χρησιμοποιώντας απλές προτροπές, αντικατάσταση θεμάτων, τροποποίηση βίντεο χρησιμοποιώντας εισαγωγές κειμένου, μοντελοποίηση αντικειμένων 3D και προώθηση περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έκδοση beta του Firefly που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή προσφέρει ένα μόνο μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να παράγει εικόνες και εφέ κειμένου από περιγραφές. Σύντομα, μια προτροπή κειμένου θα μπορεί να δημιουργεί περιεχόμενο για το Adobe Express, το Photoshop, το Illustrator και το Adobe Experience Manager χρησιμοποιώντας το μοντέλο που κατασκευάστηκε με δισεκατομμύρια φωτογραφίες. Προς το παρόν, πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο firefly.adobe.com για να το χρησιμοποιήσετε.