Το Atari Remix ανασταίνει διάσημους τίτλους; Αστεροειδή, Σαρανταποδαρούσα, Διάσπαση

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς πόσο συναρπαστικό ήταν το ρετρό παιχνίδι στην εποχή του. Τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να έχουν τα πιο ρεαλιστικά γραφικά, αλλά πολλά από αυτά δεν καταφέρνουν να συλλάβουν την ίδια γοητεία που έκανε η Atari στη δεκαετία του ’80. Η Denny’s, η δημοφιλής αλυσίδα εστιατορίων για τηγανίτες σε όλες τις ΗΠΑ, στοχεύει να επαναφέρει αυτή τη γοητεία αναβιώνοντας τρεις τίτλους Atari μέσω της προσφοράς Denny’s Atari Remix για Android και iOS. Διαθέσιμο δωρεάν στο Google Play και στο iTunes App Store, το remix είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στην εποχή των 8-bit της Atari και στοχεύει στην προώθηση της νέας σειράς πιάτων του Denny “Greatest Hits Remixed”. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε τίτλο του πακέτου.

  Πώς να αποφύγετε τα Nags στο τέλος της υποστήριξης των Windows 7

Τα εν λόγω παιχνίδια είναι Hashteroids που βασίζονται σε διανύσματα (ένα αναμειγμένο αστεροειδές), ένα shoot-’em-up που ονομάζεται Centipup (Centipede) και ένας τίτλος δράσης Take-Out (Breakout). Όλοι αυτοί οι τίτλοι κυκλοφόρησαν αρχικά σε arcades και στη συνέχεια προσγειώθηκαν στο Atari 2600, την πιο δημοφιλή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Όλα τα παιχνίδια έχουν ρετουσάρει τα γραφικά τους με αισθητική με θέμα το πρωινό και έχουν ανεξήγητες ιστορίες. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια μικρή περίληψη του Take-Out: «Ένας τοίχος φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από νόστιμα είδη πρωινού Denny’s φαίνεται να εμποδίζει όλες τις παραγγελίες λήψης από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Ο μόνος τρόπος να ταΐσεις τους πελάτες είναι να γκρεμίσεις αυτόν τον τοίχο!».

Πίνακας περιεχομένων

Χαστεροειδή

Στο Hashteroids, αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός πλοίου που ονομάζεται SS Denny’s Condiment Transport. Ο στόχος σας είναι να πυροβολήσετε και να καταστρέψετε μικροσκοπικούς αστεροειδείς – οι οποίοι αντικαθίστανται από χασμοί που καταστρέφονται από τη λήψη κέτσαπ από ένα μπουκάλι σε σχήμα διαστημόπλοιου. Τα χειριστήρια περιλαμβάνουν αριστερά και δεξιά κουμπιά κατεύθυνσης για την κλίση του μπουκαλιού, ένα κουμπί γκαζιού που βρίσκεται στο κάτω μέρος για επιτάχυνση και ένα κουμπί βολής που εκτοξεύει την κέτσαπ στους εχθρούς σας. Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και παίζεται εξ ολοκλήρου κρατώντας τη συσκευή σε οριζόντιο προσανατολισμό.

  Πώς να εισαγάγετε ένα ρολόι στο PowerPoint

Βγάζω

Το Take-Out είναι ένας φόρος τιμής στον τίτλο arcade Breakout του Atari. Η στοά καταστροφής τοίχου πρωινού τούβλο προς τούβλο σας δίνει τον έλεγχο ενός αυγού και του πιάτου σας. Χρησιμοποιώντας και τα δύο αυτά εργαλεία, μπορείτε να καταστρέψετε τον τοίχο των ειδών διατροφής του Denny. Όσο περισσότερα τρόφιμα χτυπάτε, τόσο περισσότερους πόντους κερδίζετε. Πρέπει να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το απλό βέλος σαν κουμπιά και να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να μετακινήσετε το πιάτο οριζόντια και να αποτρέψετε το αβγό να χτυπήσει στο έδαφος.

  Κλειδώστε μια σύσκεψη για να κρατήσετε έξω τους ανεπιθύμητους χρήστες

Centipup

Το Centipup είναι ένα γρήγορο arcade παιχνίδι επιβίωσης όπου χρησιμοποιείτε ένα μαγικό μπουκάλι σιρόπι για να πολεμήσετε τα υπνωτισμένα πλάσματα του Wonderfood Forest. Τα χειριστήρια του παιχνιδιού βρίσκονται στο κάτω μέρος. Το κουμπί της μπάλας διαδρομής στα δεξιά σας επιτρέπει να μετακινήσετε το μπουκάλι αριστερά ή δεξιά, ενώ το κουμπί στόχος στα αριστερά είναι για να πυροβολείτε τα πλάσματα με μικροσκοπικές σφαίρες λέιζερ.

Εγκαταστήστε το Denny’s Atari® Remix σε Android

Εγκαταστήστε το Denny’s Atari® Remix σε iOS