Τι σημαίνουν για τους παίκτες οι νέοι κανόνες του Steam για τα παιχνίδια AI

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το Steam έχει προσαρμόσει τις πολιτικές του για παιχνίδια που χρησιμοποιούν γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Μια αλλαγή από την προηγουμένως προσεκτική προσέγγισή της.
  • Ενώ τα παιχνίδια τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να αυξήσουν τις επιλογές και την ποικιλία που είναι διαθέσιμη για τους παίκτες, θα μπορούσε επίσης να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση περισσότερων σκευών φτυαριών στην πλατφόρμα.
  • Εναπόκειται στους παίκτες να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης σε παιχνίδια χρησιμοποιώντας μια δυνατότητα στην επικάλυψη εντός του παιχνιδιού.

Ενώ το Steam αρχικά υιοθέτησε μια προσεκτική προσέγγιση για τη δημοσίευση παιχνιδιών χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη, έχει πλέον ανακοινώσει οδηγίες που θα οδηγήσουν την εταιρεία να «κυκλοφορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που το χρησιμοποιούν». Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι νέοι κανόνες για τα παιχνίδια AI για τους παίκτες;

Το Steam παίρνει μια πιο ήπια στάση στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν AI

Το 2023, η μητρική εταιρεία του Steam, Valve, σημείωσε ότι χρειαζόταν χρόνο για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις περίπλοκες νομιμότητες και τους κανόνες περί πνευματικών δικαιωμάτων γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη προτού λάβει οποιεσδήποτε βιαστικές αποφάσεις.

  Διορθώστε το σφάλμα No Steam User Steam στο Garry's Mod

Ωστόσο, στις 10 Ιανουαρίου 2024, η Valve ανακοίνωσε οδηγίες που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημοσιεύουν παιχνίδια που χρησιμοποιούν τεχνολογία AI.

Σε ανάρτηση στο Steam Blogη εταιρεία δήλωσε:

«Αφού περάσαμε τους τελευταίους μήνες μαθαίνοντας περισσότερα για αυτόν τον χώρο και μιλήσαμε με προγραμματιστές παιχνιδιών, κάνουμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν τεχνολογία AI».

Τα παιχνίδια AI θα εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: προ-δημιουργημένα (παιχνίδια που χρησιμοποιούν στοιχεία που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια εργαλείων AI) και ζωντανά (παιχνίδια που δημιουργούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας εργαλεία AI ενώ το παιχνίδι εκτελείται).

Είτε χρησιμοποιούν περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που έχει δημιουργηθεί εκ των προτέρων είτε έχει δημιουργηθεί ζωντανά, οι προγραμματιστές θα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα αποκάλυψης τεχνητής νοημοσύνης κατά την υποβολή του παιχνιδιού τους. Θα πρέπει να υποσχεθούν ότι το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει παράνομο ή παραβατικό περιεχόμενο και ότι το παιχνίδι είναι συνεπές με το υλικό μάρκετινγκ του.

Επιπλέον, τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργείται ζωντανά θα πρέπει να αποκαλύπτουν ποια προστατευτικά κιγκλιδώματα θα υπάρχουν για να βεβαιωθούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν δημιουργεί παράνομο περιεχόμενο.

Πώς η πολιτική παιχνιδιών AI του Steam θα μπορούσε να επηρεάσει τους παίκτες

Ενώ πολλά παιχνίδια χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν τους χαρακτήρες που δεν μπορούν να παίξουν (NPC) και τους εχθρούς να ανταποκρίνονται, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι μια νεότερη μορφή τεχνητής νοημοσύνης που περιλαμβάνει τη δημιουργία κειμένου, εικόνων, βίντεο, ήχου και ακόμη και κώδικα. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε τον οδηγό μας για το Generative AI.

  Λήψη Steam αργή; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για καλύτερη ταχύτητα λήψης Steam

Το Steam έχει ήδη μια ετικέτα “Τεχνητή Νοημοσύνη”. για παιχνίδια, αλλά πολλοί από αυτούς τους υπάρχοντες τίτλους χρησιμοποιούν AI με την πιο παραδοσιακή έννοια. Τι σημαίνουν λοιπόν οι νέες οδηγίες του Steam για τον μέσο παίκτη;

1. Οι παίκτες θα έχουν περισσότερα παιχνίδια για να διαλέξουν στο Steam

Το Steam φιλοξενεί ήδη μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών, με δεκάδες χιλιάδες νέους τίτλους να προστίθενται κάθε χρόνο.

Αλλά με το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, οι παίκτες πιθανότατα θα δουν μια αύξηση στην ποικιλία των προσφερόμενων τίτλων. Ειδικά από μικρότερα στούντιο που δεν θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν παιχνίδια λόγω του μικρού μεγέθους της ομάδας τους.

Πιθανότατα θα δούμε επίσης προγραμματιστές να χρησιμοποιούν δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη με δημιουργικούς τρόπους, αλλά αυτό δεν είναι εγγυημένο.

2. Οι παίκτες ενδέχεται να δουν άνοδο στα παιχνίδια τεχνητής νοημοσύνης χαμηλής ποιότητας

Με τον τεράστιο όγκο παιχνιδιών που δημοσιεύει το Steam, πολλά παιχνίδια χαμηλής ποιότητας (και παιχνίδια που κλωνοποιούν άλλους τίτλους) εμφανίζονται στη βιτρίνα.

Δεδομένου ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη καθιστά πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία στοιχείων παιχνιδιού, μπορεί να δούμε μια μνημειώδη άνοδο στα παιχνίδια φτυαριών που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αν και μπορείτε πάντα να αγνοείτε παιχνίδια που φαίνονται σαν να είναι χαμηλής ποιότητας, αυτό μπορεί επίσης να κάνει πολύ πιο δύσκολη την ανακάλυψη πραγματικών πολύτιμων λίθων indie. Οι παίκτες μπορεί επίσης να βρεθούν να σπαταλούν χρήματα σε παιχνίδια που υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να προσφέρουν.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια κάρτα SD στο Steam Deck σας

Ευτυχώς, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων στο Steam. Αλλά θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό εντός 14 ημερών από την αγορά και δεν μπορείτε να έχετε παίξει το παιχνίδι για περισσότερες από δύο ώρες.

3. Οι παίκτες θα χρειαστεί να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο AI

g0d4ather/Shutterstock

Για να δημοσιευτεί ένα παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης, οι προγραμματιστές θα πρέπει να υποβάλουν μια αποκάλυψη στη Valve. Αλλά για όσους είναι ανέντιμοι στην αποκάλυψή τους, η ευθύνη μεταβιβάζεται στους παίκτες να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο AI.

Το Steam σημειώνει ότι θα επιτρέπει στους παίκτες να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας την επικάλυψη εντός του παιχνιδιού, με τη Valve να δηλώνει:

“Χρησιμοποιώντας την επικάλυψη εντός του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν εύκολα να υποβάλουν μια αναφορά όταν συναντούν περιεχόμενο που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να έχει πιαστεί από κατάλληλα προστατευτικά κιγκλιδώματα στη δημιουργία AI.”

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο συχνά οι άνθρωποι περνούν από προστατευτικά κιγκλιδώματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν jailbreak στο ChatGPT, είναι πολύ πιθανό ορισμένα παιχνίδια που χρησιμοποιούν AI να παραβιάσουν τις πολιτικές του Steam. Αυτό ισχύει για όσο διάστημα οι παίκτες αναφέρουν ότι το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες.

4. Οι παίκτες θα πρέπει να προσέχουν για αποκαλύψεις τεχνητής νοημοσύνης

Αν δεν θέλετε να παίζετε παιχνίδια που χρησιμοποιούν περιεχόμενο που δημιουργείται από AI, θα πρέπει να προσέξετε τις σχετικές αποκαλύψεις στις σελίδες του Steam Store. Ορισμένοι παίκτες μπορεί να θέλουν να αποφύγουν αυτά τα παιχνίδια λόγω προβλημάτων ποιότητας ή ηθικών ανησυχιών σχετικά με το σε ποιον ανήκει πραγματικά το περιεχόμενο.

Ας ελπίσουμε ότι το Steam θα διευκολύνει τον εντοπισμό αυτών των αποκαλύψεων, ώστε οι παίκτες να μπορούν να κάνουν συνειδητή επιλογή για τα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν.

Είτε είστε ενθουσιασμένοι που θα δείτε ποιες δημιουργικές εκδόσεις θα εμφανιστούν στο κατάστημα Steam είτε ανησυχείτε για τον αντίκτυπο στην ποιότητα και την ανιχνευσιμότητα, τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον επίσημα ευπρόσδεκτα στο Steam.