Τι σημαίνει SOS σε ένα iPhone;

Εάν συνεχίζετε να βλέπετε SOS ή “Μόνο SOS” αντί για γραμμές σήματος στη γραμμή κατάστασης του iPhone σας ενώ ταξιδεύετε, δεν θα μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα στους φίλους σας ή να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο. Ας δούμε τι σημαίνει η προειδοποίηση και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν.

Ποια είναι η δυνατότητα SOS του iPhone σας;

Το Emergency SOS είναι μία από τις πολλές λειτουργίες έκτακτης ανάγκης στο iPhone σας που μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Επιτρέπει στους χρήστες που βρίσκονται σε κίνδυνο να επικοινωνούν με τις τοπικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να καλέσουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους. Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία SOS στο iPhone σας, η τοποθεσία σας κοινοποιείται αυτόματα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

  Πώς να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση σε ένα Chromebook (5 τρόποι)

Εάν έχετε ρυθμίσει επαφές έκτακτης ανάγκης στο iPhone σας, θα τις ειδοποιήσει επίσης μόλις επικοινωνήσετε με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε. Για να σας βοηθήσουμε να αισθάνεστε πιο ασφαλείς, εάν αποφασίσετε να ειδοποιήσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης, το iPhone σας θα κοινοποιήσει επίσης την τρέχουσα τοποθεσία σας μαζί τους και θα μοιραστεί ενημερώσεις μαζί τους μέχρι να είστε σε λειτουργία SOS.

Η λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης του iPhone σας μπορεί να σας φανεί χρήσιμη ενώ ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, εάν έχετε κολλήσει σε κρίση και δεν γνωρίζετε τους τοπικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, η λειτουργία SOS θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σώσει τη ζωή.

Λάβετε υπόψη ότι η δυνατότητα έκτακτης ανάγκης SOS στα iPhone λειτουργεί μόνο εάν βρίσκεστε σε περιοχή με υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, εκτός εάν έχετε iPhone 14 ή μεταγενέστερο, το οποίο συνοδεύεται από τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου.

  Πώς να ξεκινήσετε τη δική σας συμβουλευτική επιχείρηση βήμα προς βήμα

μήλο

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμα και όταν δεν έχετε κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Εάν προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αλλά δεν το κάνετε, το iPhone σας θα προσπαθήσει να σας συνδέσει μαζί τους μέσω δορυφόρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Emergency SOS μέσω δορυφόρου δωρεάν για δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση του iPhone 14 ή νεότερου μοντέλου σας. Δυστυχώς, η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ιταλίας.

Γιατί το iPhone σας εμφανίζει «Μόνο SOS»;

μήλο

Εάν δείτε το “SOS” ή το “SOS μόνο” να εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης του iPhone σας, σημαίνει ότι η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά μπορείτε ακόμα να πραγματοποιείτε κλήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω ενός δικτύου Wi-Fi. Εφόσον το iPhone σας εμφανίζει «μόνο SOS», δεν θα μπορείτε να πραγματοποιείτε τακτικές τηλεφωνικές κλήσεις και περιορίζεστε στην επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως η αστυνομία ή η πυροσβεστική.

  Το Top 10 Best Online Equation Editor για το Word

Σύμφωνα με Σελίδα υποστήριξης της Appleαυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Πώς να απαλλαγείτε από το “Μόνο SOS” στο iPhone σας

Ενώ ταξιδεύετε, ενδέχεται να βλέπετε περιστασιακά το κείμενο “Μόνο SOS” στη γραμμή κατάστασης του iPhone σας όταν χάνετε το σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό είναι μετακομίζοντας σε μια περιοχή με κινητή λήψη.

Ωστόσο, εάν το βλέπετε συνεχώς, υπάρχουν μερικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε την προειδοποίηση “Μόνο SOS” στη γραμμή κατάστασης του iPhone σας, όπως ενεργοποίηση περιαγωγής δεδομένων, έλεγχος για ενημερώσεις ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, μετάβαση σε LTE και άλλα.