Πώς να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση σε ένα Chromebook (5 τρόποι)

Εάν είστε νέοι στα Chromebook, μην ανησυχείτε. Συγκεντρώνουμε όλους τους βασικούς πόρους για την πλοήγηση στο Chrome OS και την αξιοποίηση πολλών κρυφών λειτουργιών. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς να κάνετε σμίκρυνση στο Chromebook σας με πέντε διαφορετικούς τρόπους. Είτε πρόκειται για έγγραφο PDF είτε για εικόνα, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας και να μάθετε να προσαρμόζετε το επίπεδο ζουμ. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος οθόνης του Chromebook σας και να κάνετε ολόκληρο το περιβάλλον χρήστη μεγάλο ή μικρό, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Τούτου λεχθέντος, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να κάνετε σμίκρυνση σε ένα Chromebook.

Μεγέθυνση και σμίκρυνση στο Chromebook σας (2023)

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε προσθέσει πέντε διαφορετικούς τρόπους μεγέθυνσης και σμίκρυνσης στο Chromebook σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου και χειρονομίες για να προσαρμόσετε γρήγορα το επίπεδο ζουμ στο Chrome OS. Αναπτύξτε τον παρακάτω πίνακα και μετακινηθείτε σε οποιαδήποτε ενότητα θέλετε.

  Πώς να διορθώσετε το iPhone XR που κόλλησε στο λογότυπο της Apple

Σμίκρυνση σε ένα Chromebook χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

1. Αρχικά, απλώς πατήστε τα πλήκτρα “Ctrl” και “-” (μείον) μαζί για σμίκρυνση σε ένα Chromebook. Αυτό θα σμικρύνει αμέσως το περιεχόμενο στην οθόνη.

2. Για να επαναφέρετε το ζουμ στο προεπιλεγμένο επίπεδο, πατήστε “Ctrl” και “0” (μηδέν) ταυτόχρονα. Θα σας γλιτώσει από τη μη αυτόματη επιλογή της προεπιλεγμένης κλίμακας της σελίδας.

3. Και σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μεγέθυνση στην ιστοσελίδα ή σε οποιοδήποτε κομμάτι περιεχομένου, μπορείτε να πατήσετε τα πλήκτρα «Ctrl» και «+» (συν) μαζί. Αυτό είναι.

Σμίκρυνση σε ένα Chromebook χρησιμοποιώντας το Trackpad

1. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια αφής του Chromebook για σμίκρυνση σε μια ιστοσελίδα, εικόνα, αρχείο PDF και πολλά άλλα. Τώρα, μπορείτε να κάνετε σμίκρυνση τσιμπώντας δύο δάχτυλα μεταξύ τους.

2. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κίνηση του trackpad για μεγέθυνση. Απλώς βάλτε τα δύο δάχτυλά σας στο trackpad και απομακρύνετέ τα αργά. Αυτό θα αυξήσει αμέσως το ζουμ. Τόσο οι χειρονομίες του trackpad όσο και οι συντομεύσεις πληκτρολογίου για μεγέθυνση/σμίκρυνση είναι παρόμοιες με τα Windows.

Εκτός από τις συντομεύσεις πληκτρολογίου και τις χειρονομίες της επιφάνειας αφής, μπορείτε επίσης να κάνετε σμίκρυνση σε ένα Chromebook από το μενού του προγράμματος περιήγησης Chrome. Εδώ είναι πώς λειτουργεί:

  Πώς να επεξεργαστείτε τα GIF σε ένα iPhone

1. Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και θα βρείτε τη ρύθμιση Ζουμ εδώ. Κάντε κλικ στο κουμπί “-” για σμίκρυνση της σελίδας στο Chromebook σας.

2. Ομοίως, κάντε κλικ στο κουμπί «+» για να κάνετε μεγέθυνση στην ιστοσελίδα. Παρεμπιπτόντως, το 100% είναι η προεπιλεγμένη κλίμακα για οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Μεγέθυνση/Σμίκρυνση της επιφάνειας εργασίας στο Chromebook σας

Εάν θέλετε να κάνετε σμίκρυνση της οθόνης επιφάνειας εργασίας και να μειώσετε την κλίμακα διεπαφής χρήστη του Chromebook σας σε όλο το σύστημα, μπορείτε να το κάνετε με συνδυασμό πληκτρολογίου. Ας δούμε πώς λειτουργεί:

1. Πατήστε τα πλήκτρα “Ctrl + Shift” και “-” (μείον) μαζί για σμίκρυνση της οθόνης επιφάνειας εργασίας του Chromebook.

2. Και πατήστε τα πλήκτρα «Ctrl + Shift» και «+» (συν) μαζί για να κάνετε μεγέθυνση στην επιφάνεια εργασίας του Chromebook. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τη διεπαφή χρήστη του Chromebook μεγαλύτερη και ευκολότερη στο κλικ.

3. Τέλος, πατήστε “Ctrl + Shift” και “0” (μηδέν) στο πληκτρολόγιό σας για να επαναφέρετε το προεπιλεγμένο επίπεδο ζουμ της διεπαφής χρήστη του Chromebook σας.

4. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της οθόνης και από τις Ρυθμίσεις. Απλώς αναζητήστε το “Display” από το App Launcher και ανοίξτε το παράθυρο ρυθμίσεων.

  Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας

5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό δίπλα στο “Display size” για να προσαρμόσετε το μέγεθος της οθόνης, κάνοντας μεγέθυνση και σμίκρυνση του περιεχομένου με ευκολία.

Χρησιμοποιήστε τον μεγεθυντικό φακό Chrome OS για μεγέθυνση και σμίκρυνση

Το Chrome OS συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό εργαλείο προσβασιμότητας μεγεθυντικού φακού για μεγέθυνση και σμίκρυνση στην οθόνη. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό:

1. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου “Ctrl + Search + M” και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη σας. Κάντε κλικ στο «Συνέχεια» για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μεγεθυντικού φακού πλήρους οθόνης.

2. Τώρα, η οθόνη θα μεγεθύνεται στο Chromebook σας.

3. Για σμίκρυνση και απενεργοποίηση του μεγεθυντικού φακού στο Chromebook, πατήστε ξανά “Ctrl + Search + M”.

Αλλάξτε γρήγορα το επίπεδο ζουμ στο Chrome OS

Αυτές είναι οι πέντε μέθοδοι για να αλλάξετε το επίπεδο ζουμ και την κλίμακα διεπαφής χρήστη στο Chrome OS. Εάν χειρίζεστε εικόνες, ιστοσελίδες και αρχεία PDF, η συντόμευση πληκτρολογίου και η χειρονομία του touchpad θα λειτουργήσουν εξαιρετικά. Ωστόσο, εάν χρειάζεται να αυξήσετε το μέγεθος ολόκληρης της διεπαφής χρήστη για ηλικιωμένους χρήστες, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου που αναφέρεται παραπάνω. Επιπλέον, εάν θέλετε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε τους Ζωντανούς υπότιτλους στο Chromebook σας — μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα προσβασιμότητας, ακολουθήστε τον συνδεδεμένο οδηγό μας. Και για να απενεργοποιήσετε την οθόνη αφής σε ένα Chromebook, έχουμε στη διάθεσή σας έναν εξαιρετικό οδηγό. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.