Τι σημαίνει αυτό το Emoji; Επεξηγούνται οι έννοιες του Emoji Face και Smiley

Παλαιότερα γνωστά ως smileys και συχνά συγχέονται με emoticon, τα πρόσωπα emoji χρησιμοποιούνται σε SMS και εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το Reddit, το Facebook και το WhatsApp. Τι σημαίνουν όμως τα emojis; Το τι σημαίνει κάθε emoji είναι μερικές φορές ανοιχτό σε ερμηνεία και αυτό περιπλέκεται περαιτέρω από τα σύμβολα καρδιάς και χεριών.

Η Unicode δημοσιεύει πρότυπα για το τι σημαίνουν τα emojis, αλλά δεν χρησιμοποιούνται πάντα όπως προβλέπεται. Μπορούν να έχουν μοναδικές έννοιες σε ορισμένες κοινότητες. Υπάρχει ένα μοναδικό σύνολο emoji Snapchat, για παράδειγμα. Τι σημαίνουν λοιπόν συγκεκριμένα smileys;

Εδώ είναι οι κοινώς αποδεκτές έννοιες emoji για δημοφιλή emoji.

Πίνακας περιεχομένων

Έννοιες χαμόγελων ευτυχισμένου προσώπου

Εδώ είναι οι έννοιες των διαφορετικών emoji με χαρούμενα πρόσωπα, από εκείνα που παρουσιάζουν χαμόγελα μέχρι εκείνα που γελούν…

Γελαστά πρόσωπα

Το Smiling Face With Smiling Eyes και το Smiling Face είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα emoji και απλώς υποδηλώνουν ευτυχία ή θετικότητα. Μερικές φορές είναι γνωστά αντίστοιχα ως Shy Face και Blushing/Blushed Face.

Σπάνια, μπορεί να χρησιμοποιηθούν μετά από μια ήπια προσβολή ή κριτική για την αφαίρεση μέρους του τσιμπήματος.

Άλλα χαμογελαστά πρόσωπα

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Smiling Face With Open Mouth, όπως:

  • Χαμογελαστό πρόσωπο με ανοιχτό στόμα και χαμογελαστά μάτια.
  • Γελαστό πρόσωπο.
  • Χαμογελαστό πρόσωπο με ανοιχτό στόμα και ερμητικά κλειστά μάτια.

Αυτά είναι παρόμοια με τα δύο πιο απλά χαμογελαστά πρόσωπα. Ωστόσο, συχνά χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας. Ένα μήνυμα με ένα από αυτά τα emoji θα είναι συνήθως εξαιρετικά θετικό. Πολύ σπάνια χρησιμοποιούνται με προσβολή ή κριτική.

Χαμογελαστό πρόσωπο με ανοιχτό στόμα και κρύο ιδρώτα

Το χαμογελαστό πρόσωπο με ανοιχτό στόμα και κρύο ιδρώτα δείχνει ομοίως ευτυχία, αν και με ανακούφιση. Είναι η εκδοχή emoji για να πεις «φφ!» Τα μηνύματα που χρησιμοποιούν αυτό το emoji συχνά εκφράζουν τη χαρά για το πώς εξελίχθηκε ένα δυνητικά αρνητικό συμβάν. Για παράδειγμα, αν στείλατε ένα μήνυμα που εξηγούσε ότι έχετε λάβει τα πάντα από τον γιατρό, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτό το emoji.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει αμηχανία ή αμηχανία.

Πρόσωπο με Δάκρυα Χαράς

Το emoji Face With Tears Of Joy χρησιμοποιείται για να δείξει το γέλιο. Αντικαθιστά τη χρήση του “LOL” ή μερικές φορές του “IJBOL” όταν κάποιος στέλνει ένα αστείο, ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους τα emoji άλλαξαν τον τρόπο επικοινωνίας μας.

Κυλώντας στο πάτωμα Γελαστό πρόσωπο

Το Rolling on the Floor Laughing Face είναι η πιο πρόσφατη επανάληψη του «ROFL», ενός από τους διαδικτυακούς όρους αργκό που πρέπει να γνωρίζετε. Χρησιμοποιήστε το όταν κάτι είναι ιδιαίτερα ξεκαρδιστικό.

  Οι καλύτερες υποθέσεις συμμάχων ROG το 2023

Ανάποδα Πρόσωπο

Το Ανάποδα Πρόσωπο σημαίνει ότι δεν μιλάτε σοβαρά ή μιλάτε για κάτι που φαινομενικά δεν έχει νόημα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει σαρκασμό ή παθητικό-επιθετικό συναίσθημα.

Zany Face

Το Zany Face δείχνει επίσης φανταχτερό. Χρησιμοποιήστε το εάν κάτι είναι ανόητο αλλά αστείο. Είναι επίσης γνωστό μερικές φορές ως το μεθυσμένο πρόσωπο, αλλά μόνο επειδή υποδηλώνει μια χαλαρή νοοτροπία.

χαμογελαστό πρόσωπο με τα γυαλιά ηλίου

Το Smiling Face With Sunglasses χρησιμοποιείται για να δείξει δροσιά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται γλωσσολαλιά ή μπορεί να σημαίνει «ασχοληθείτε μαζί του».

Κατακόκκινο πρόσωπο

Το κοκκινισμένο πρόσωπο δείχνει αμηχανία για μια άβολη κατάσταση ή λάθος. Χρησιμοποιείται συχνά αυτο-υποτιμητικά ως απάντηση σε φιλοφρονήσεις. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάτι σου ανοίγει τα μάτια ή προκαλεί έκπληξη.

Γευστικό πρόσωπο με νόστιμο φαγητό

Το Face Savoring Delicious Food μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν αναμονή, κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα νόστιμο γεύμα. Είναι επίσης γνωστό ως emoji Hungry Face. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι ένα σχόλιο προορίζεται με γλωσσολαλιά.

Nerd Face

Το Nerd Face δείχνει ευφυΐα ή πάθος για ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ειρωνικά ή ως εκπρόσωπος ενός συγκεκριμένου ατόμου.

Χαμογελώντας Πρόσωπο με Έναστρα Μάτια

Το Smirking Face With Starry Eyes σημαίνει ότι είστε ενθουσιασμένοι ή αστραφτεροί, όπως όταν περιμένετε να συναντήσετε κάποιον ή να κάνετε κάτι.

Πρόσωπο με ανεμιστήρα και καπέλο πάρτι

Το emoji Face With Party Blower And Party Hat χρησιμοποιείται κατά τον εορτασμό μιας εκδήλωσης. Χρησιμοποιείται καλύτερα όταν είναι τα γενέθλια ενός φίλου.

Έννοιες Emojis με Flirty Face

Γελαστό Πρόσωπο

Το Smirking Face έχει έντονη σεξουαλική χροιά. Συνήθως συνοδεύει σεξουαλικά υπονοούμενα ή προτάσεις, γι’ αυτό φροντίστε να γνωρίζετε τη σωστή εθιμοτυπία emoji σε περίπτωση που κάνετε κακή χρήση αυτού του προσώπου που φλερτάρει!

Πρόσωπο που κλείνει το μάτι

Το Winking Face δείχνει ότι το μήνυμα στάλθηκε με χιουμοριστική πρόθεση. Οποιοδήποτε μήνυμα συνοδεύει ένα πρόσωπο που κλείνει το μάτι δεν πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

Παρόμοια με το Smirking Face, το Winking Face συχνά συνοδεύει υποδηλωτικά μηνύματα.

Πρόσωπα με κολλημένη γλώσσα

Οι παραλλαγές του προσώπου με κολλημένη γλώσσα περιλαμβάνουν:

  • Πρόσωπο με κολλημένη γλώσσα και μάτι που κλείνει το μάτι.
  • Πρόσωπο με κολλημένη γλώσσα και ερμητικά κλειστά μάτια.

Αυτά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά με το Winking Face για να δείξουν χιούμορ.

Ανακουφισμένο πρόσωπο

Το Relieved Face προορίζεται να υποδηλώνει ανακούφιση. Ωστόσο, χρησιμοποιείται κυρίως για να δείξει ικανοποίηση.

Μπορεί επίσης, ως απάντηση σε ένα υποβλητικό emoji, να επιδείξει απόμακρη ή αθωότητα.

χαμογελαστό πρόσωπο με το φωτοστέφανο

Το Smiling Face With Halo δείχνει αθωότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σοβαρά ή χιουμοριστικά.

Για παράδειγμα, αυτό το emoji θα ήταν κατάλληλο όταν στέλνετε μηνύματα στους φίλους σας την Παρασκευή για να εξηγήσετε ότι μένετε στο σπίτι για το βράδυ.

Πρόσωπα Διαβόλου

Το Smiling Face With Horns και το Imp μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για να δείξει κακία ή κακία.

Επειδή ο ένας είναι χαμογελαστός και ο άλλος συνοφρυωμένος, δείχνουν διακριτικά διαφορετικά πράγματα. Το emoji Smiling Face With Horns συνοδεύει συχνότερα μικρά άτακτα ή υποδηλωτικά μηνύματα, ενώ το Imp (δηλαδή αυτό που φαίνεται πιο θυμωμένο) υποδηλώνει περισσότερη κακία.

Πρόσωπα φιλιού

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς παραλλαγές των emojis Kissing Face, όπως:

  • Πρόσωπο που ρίχνει ένα φιλί.
  • Φιλί πρόσωπο με χαμογελαστά μάτια.
  • Φιλί πρόσωπο με κλειστά μάτια.

Δείχνουν ρομαντισμό ή στοργή. Το Face Throwing A Kiss είναι συνήθως πιο ρομαντικό λόγω της μικρής κόκκινης καρδιάς.

Τα άλλα τρία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν αθώο σφύριγμα.

Χαμογελαστό πρόσωπο με μάτια σε σχήμα καρδιάς

Το χαμογελαστό πρόσωπο με μάτια σε σχήμα καρδιάς δείχνει αγάπη, λατρεία ή ευγνωμοσύνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα πρόσωπο, μέρος, γεγονός ή πράγμα.

Αγκαλιασμένο πρόσωπο

Το Hugging Face σημαίνει ότι στέλνετε στον παραλήπτη μια εικονική αγκαλιά.

Έννοιες Emojis αρνητικών προσώπων

Δεν εκφράζουν όλα τα emoji ευτυχία ή κακία. Υπάρχουν επίσης πολλά αρνητικά emoji.

  Η εφαρμογή "All-in-One Photography" προσφέρει ζωντανή επεξεργασία, φίλτρα και κείμενο

Κενά πρόσωπα

Το ουδέτερο πρόσωπο και το πρόσωπο χωρίς έκφραση δείχνουν σκόπιμη έλλειψη συναισθήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν ότι κάποιος δεν είναι εντυπωσιασμένος, αδιάφορος ή δύστροπος.

Αδιάφορο πρόσωπο

Το Unamused Face εκφράζει δυσαρέσκεια ή καχυποψία. Αυτό το emoji δεν δείχνει αληθινό θυμό ή θλίψη, αλλά μάλλον ένα διακριτικά αρνητικό συναίσθημα. Για παράδειγμα, εάν είστε δυσαρεστημένοι ή αμφιβάλλετε για τη δικαιολογία κάποιου για τον λόγο που άργησε, μπορείτε να στείλετε αυτό το emoji.

Πρόσωπο με κρύο ιδρώτα

Το emoji Face With Cold Sweat δείχνει άγχος ή σκληρή δουλειά. Συνήθως αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το να στείλετε μήνυμα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για να εξηγήσετε ότι πρέπει να μείνετε μέχρι αργά στο γραφείο θα δικαιολογούσε αυτό το emoji.

Θλιμμένα πρόσωπα

Το Σκεπτικό Πρόσωπο και το Απογοητευμένο Πρόσωπο είναι τα δύο κύρια emoji με θλιμμένο πρόσωπο. Και τα δύο μεταφέρουν μια αίσθηση λύπης, τύψεων, λύπης, απογοήτευσης ή οποιοδήποτε παρόμοιο αρνητικό συναίσθημα.

Παρακλητικό Πρόσωπο

Το Pleading Face δείχνει ότι ζητάτε μια χάρη. Είναι το βλέμμα «μάτια για κουτάβι» και χρησιμοποιείται σπάνια σε σοβαρές καταστάσεις. Μερικές φορές, σημαίνει ότι είστε στα πρόθυρα των δακρύων, εάν κάποιος σας έχει κάνει κομπλιμέντα ή είστε κυριευμένοι από κάτι που έχει πει ο άλλος. Διαφορετικά, μπορεί να το σκεφτείτε αυτό ως το ισοδύναμο emoji του να πείτε “aww”. Υπάρχει επίσης μια πιο χαρούμενη εναλλακτική, με μια σειρά από χαρούμενα δάκρυα να περιβάλλουν τα μεγάλα μάτια.

Απογοητευμένο αλλά ανακουφισμένο πρόσωπο

Το απογοητευμένο αλλά ανακουφισμένο πρόσωπο χρησιμοποιείται γενικά για να δείξει φόβο ή πληγή. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης για να δείξουν ότι είναι νευρικοί.

Πρόσωπο που κλαίει

Το πρόσωπο που κλαίει είναι παρόμοιο με το συλλογισμένο πρόσωπο και το απογοητευμένο πρόσωπο. Δείχνει μια ισχυρότερη αίσθηση πληγής από τη γενική θλίψη.

Δυνατά κλάμα Πρόσωπο

Το Loudly Crying Face είναι μια ισχυρότερη έκδοση του Crying Face. Δείχνει πόνο, πόνο και αναστάτωση. Σε αντίθεση με τα άλλα θλιμμένα πρόσωπα, χρησιμοποιείται συχνά ειρωνικά.

Ανησυχημένο πρόσωπο

Το Ανησυχημένο Πρόσωπο δείχνει σοκ, φρίκη, αηδία και φόβο.

Πρόσωπο με μορφασμούς

Το πρόσωπο που κάνει μορφασμούς δείχνει ομοίως ανησυχία, αμηχανία ή αδεξιότητα. Στο iOS, αυτό θα σας προτείνεται αν πληκτρολογήσετε “oops” και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εάν ανησυχείτε για ένα μήνυμα, όπως όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε SMH.

Πρόσωπο με ανασηκωμένο φρύδι

Το Πρόσωπο με Ανασηκωμένο Φρύδι δείχνει σκεπτικισμό ή αποδοκιμασία—ιδανικό για αν δεν πιστεύετε τη δικαιολογία κάποιου.

Πρόσωπο με Μονόκλ

Το Face With Monocle εκφράζει επίσης αμφιβολίες, σαν να εξετάζετε εξονυχιστικά ένα μήνυμα.

Ψευτοπρόσωπο

Το ξαπλωμένο πρόσωπο απεικονίζει μια μύτη που μεγαλώνει, ακριβώς όπως ο Πινόκιο. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ αν πιστεύετε ότι κάποιος δεν λέει την αλήθεια, καθώς μπορεί να προσβάλει τον παραλήπτη.

Πρόσωπο Χωρίς Στόμα

Το Face Without Mouth δείχνει ότι είσαι άφωνος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειρωνικά, αλλά συχνά σημαίνει ότι δεν ξέρετε τι να πείτε κατά τη διάρκεια μιας αμήχανης συνομιλίας ή δεν τολμάτε να πείτε τη γνώμη σας όταν είστε ντροπιασμένοι ή θυμωμένοι. Φυσικά, αν το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά επειδή δεν υπάρχει ένα κατάλληλο emoji για να εκφράσετε το πώς αισθάνεστε, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας emoji!

Φερμουάρ-Στόμα Πρόσωπο

Το πρόσωπο με φερμουάρ μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε τις σωστές λέξεις αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, χρησιμοποιείται πιο συχνά για να δείξει ότι μπορείτε να κρατήσετε ένα μυστικό.

Πρόσωπο με το κεφάλι που εκρήγνυται

Το Face With Exploding Head εμφανίζει σοκ, λέγοντας στον παραλήπτη ότι είσαι έκπληκτος. Συνήθως χρησιμοποιείται με δέος για κάτι.

Πρόσωπο με σύμβολα πέρα ​​από το στόμα

Το Face With Symbols Over The Mouth αντικαθιστά φυσικά μια λέξη κατάρα. Χρησιμοποιήστε το για να εκφράσετε ενόχληση ή θυμό.

Κουρασμένα πρόσωπα

Το κουρασμένο πρόσωπο και το κουρασμένο πρόσωπο δείχνουν και τα δύο κούραση. Συχνά χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν την κούραση και το άγχος του κόσμου, σαν να βρίσκεστε στο τέλος του δεσμού σας.

Νυσταγμένο πρόσωπο

Το Sleepy Face σπάνια αντιπροσωπεύει την κούραση. Αντίθετα, δείχνει γενικά ότι ο αποστολέας είναι άρρωστος ή αδιαθεσία. Παρόλο που τα emoji προορίζονται να είναι πιο κατανοητά από τα emoticon, αυτό δεν συμβαίνει πάντα!

  14 καλύτερες εφαρμογές διαλείπουσας νηστείας που θα σας κρατήσουν σε φόρμα το 2022

Πρόσωπο ύπνου

Το Sleeping Face χρησιμοποιείται αντί για το Sleepy Face για να δείξει υπνηλία ή πλήξη. Είναι δύσκολο να στείλεις μήνυμα όταν κοιμάσαι…

Μπερδεμένα πρόσωπα

Το Μπερδεμένο πρόσωπο και το Μπερδεμένο Πρόσωπο χρησιμοποιούνται εναλλακτικά για να δείξουν σύγχυση. Το Confused Face χρησιμοποιείται επίσης για να δείξει αδεξιότητα, απογοήτευση ή συγγνώμη. Αν κάποιος πρέπει να ακυρώσει σχέδια, για παράδειγμα, θα μπορούσε να συμπεριλάβει αυτό το emoji.

Πρόσωπο με το βλέμμα του θριάμβου

Το Face With Look Of Triumph είναι ένα από τα πιο κακώς χρησιμοποιημένα emoji. Συνήθως χρησιμοποιείται για να δείξετε θυμό ή απογοήτευση (όπως το να βγάζετε ζεστό αέρα από τα ρουθούνια σας) αντί να θριαμβεύετε—συχνά ειρωνικά.

Θυμωμένα πρόσωπα

Το Angry Face και το Pouting Face δείχνουν και τα δύο θυμό, με το κόκκινο Pouting Face το πιο δυνατό από τα δύο. Σε αντίθεση με το Face With Look Of Triumph, σπάνια χρησιμοποιούνται χιουμοριστικά.

Επίμονο Πρόσωπο

Το επίμονο πρόσωπο δείχνει ότι παλεύετε με μια κατάσταση, αλλά συνεχίζετε την απογοήτευσή σας.

Συγκλονισμένα πρόσωπα

Συνοφρυωμένο πρόσωπο με ανοιχτό στόμα και αγωνιώδες πρόσωπο δείχνουν σοκ, φρίκη και απογοήτευση. Συχνά χρησιμοποιούνται ως μικρότερη εκδοχή του Σκεπτικού προσώπου ή του Απογοητευμένου προσώπου.

Φοβισμένα πρόσωπα

Θα βρείτε μικρές διαφορές στα Scared Faces:

  • Φοβισμένο πρόσωπο.
  • Πρόσωπο με ανοιχτό στόμα και κρύο ιδρώτα.
  • Face Screaming In Fear (μερικές φορές γνωστό ως το OMG Face).

Οι τρεις εμφανίζουν διαφορετικά επίπεδα φόβου, που κυμαίνονται από ελαφρώς φοβισμένοι με Πρόσωπο με Ανοιχτό Στόμα και Κρύο Ιδρώτα έως ολοφάνερο τρόμο με το Face Screaming In Fear. Μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν ειρωνικά.

Άλλες έννοιες Emoji προσώπου

Δεν αντιπροσωπεύει κάθε emoji μια ανθρώπινη έκφραση ή πρόσωπο. Εδώ είναι μερικά άλλα emojis που θα συναντήσετε.

Οι Πίθηκοι

Το See-No-Evil Monkey, το Hear-No-Evil Monkey και το Speak-No-Evil Monkey χρησιμοποιούνται για να δείξουν σοκ και αμηχανία, κυρίως με αναιδή τρόπο. Ποιος συγκεκριμένος πίθηκος χρησιμοποιείται εξαρτάται από το περιεχόμενο του μηνύματος.

Σωρός κακών

Το Pile Of Poop χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα με χιούμορ. Μπορεί να αντικαταστήσει μια βρισιά ή να επικρίνει ένα άτομο ή ένα μήνυμα.

Τι σημαίνουν τα Emojis με σύμβολο χεριού;

Υπάρχει ένας αριθμός emoji χεριών που διατίθενται σε μηνύματα και διαδικτυακή επικοινωνία, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές χειρονομίες.

Σήμα αντίχειρες και αντίχειρες κάτω

Το Thumbs Up Sign δείχνει αποδοχή ή συμφωνία.

Το σύμβολο Thumbs Down δείχνει απόρριψη, αντιπάθεια ή διαφωνία.

Σημάδι OK

Η πινακίδα OK δείχνει την αποδοχή, την ικανοποίηση ή ότι όλα είναι εντάξει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει ότι κάτι είναι μικροσκοπικό ή μικρό. Επίσης μερικές φορές χρησιμοποιείται για να συμβολίσει τη χειρονομία «φιλί του σεφ».

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημάδι μίσους, καθώς ορισμένες ρατσιστικές ομάδες έχουν εκμεταλλευτεί το νόημά του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι χρήστες εξακολουθούν να το δέχονται ως «εντάξει» ή «τέλειο».

Χέρι νίκης

Το Χέρι Νίκης χρησιμοποιείται συχνότερα για να αναπαραστήσει το παρόμοιο σύμβολο ειρήνης. Δείχνει ψυχραιμία, χαλάρωση ή ικανοποίηση, αν και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαρκαστικά.

Πρόσωπο που σηκώνει και τα δύο χέρια στον εορτασμό

Το άτομο που σηκώνει και τα δύο χέρια στη γιορτή, που συνήθως αναφέρεται ως Χέρια Επαίνου, χρησιμοποιείται για να δείξει υποστήριξη ή εκτίμηση.

Ανοιχτά χέρια

Τα ανοιχτά χέρια μεταδίδουν ανοιχτότητα και φιλικότητα. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι στέλνετε μια αγκαλιά, παρόμοια με το emoji Hugging Face.

πρόσωπο με σταυρωμένα χέρια

Το Άτομο με Σταυρωμένα Χέρια, ενώ δεν προορίζεται να είναι ρητά θρησκευόμενο, χρησιμοποιείται για να πει ευχαριστώ ή για να δείξει προσευχή ή ικεσία. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε όταν ζητάτε μια χάρη.

Call Me Hand

Το Call Me Hand, παρά το όνομά του, μπορεί να έχει πολλές έννοιες ανάλογα με το πλαίσιο.

Είναι παρόμοιο με ένα παραδοσιακό ακουστικό τηλεφώνου, επομένως μπορεί να υποδεικνύει ότι θέλετε να μιλήσετε με κάποιον μέσω τηλεφώνου. Οι πιλότοι το χρησιμοποιούν επίσης για να ευχηθούν ο ένας στον άλλον καλή τύχη. Και στην κουλτούρα της Χαβάης, είναι γνωστό ως το σύμβολο “Shaka”, που σημαίνει “κολλάω χαλαρά” – μια στοργική χειρονομία που δείχνει αλληλεγγύη.

Τι σημαίνουν Heart Emojis;

Θα συναντήσετε μια σειρά από emoji καρδιάς όταν επικοινωνείτε στο διαδίκτυο, με διαφορετικές εκδόσεις να έχουν διαφορετική σημασία.

Κόκκινη καρδιά και αστραφτερή ροζ καρδιά

Το Red Heart είναι το κλασικό emoticon καρδιάς αγάπης, που εκφράζει στοργή, φιλία ή ρομαντισμό. Αλλά αν θέλετε να φέρετε κάτι επιπλέον στη συζήτηση, αφήστε την καρδιά σας να λάμψει με το Sparkling Pink Heart.

Χρωματιστές καρδιές

Τι γίνεται με όλες αυτές τις χρωματιστές καρδιές; Υπάρχει:

  • Μωβ καρδιά.
  • Κίτρινη Καρδιά.
  • Πράσινη Καρδιά.
  • Μπλε Καρδιά.

Είναι όλα παρόμοια με το Red Heart. Ωστόσο, ο στόχος της στοργής τους σχετίζεται συνήθως με το χρώμα της καρδιάς. Για παράδειγμα, το Blue Heart χρησιμοποιείται συχνά με αθλητικές ομάδες που φορούν μπλε φανέλες. Ομοίως, η Κίτρινη Καρδιά συνδέεται με τον ήλιο και το καλοκαίρι.

Πιθανότατα θα έχετε δει παραλλαγές αυτών των emoji στο Snapchat.

Ραγισμένη καρδιά

Το emoji Broken Heart είναι η απόλυτη έκφραση της θλίψης. Χρησιμοποιείται συχνά ειρωνικά.

Τα emoji αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε

Τα emoji εξελίσσονται για πάντα ως εργαλείο επικοινωνίας και τα νοήματά τους είναι ακόμα ρευστά.

Είναι επίσης εκπληκτικά προσωπικά, επομένως πρέπει να είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον παραλήπτη για να αποφύγετε να τους προσβάλλετε.