Τι να κάνετε εάν το Nintendo Switch σας χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση

Είναι αναπόφευκτο ότι, κάποια στιγμή, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα υλικού με τις κονσόλες σας. Ευτυχώς, εάν τυχαίνει να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Nintendo Switch, η διαδικασία για την κράτηση μιας επίσημης επισκευής με τη Nintendo είναι απλή και μπορεί ακόμη και να είναι δωρεάν.

Ωστόσο, πολλοί παράγοντες καθορίζουν πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία επισκευής για το Nintendo Switch, όπως η κατάσταση εγγύησης της κονσόλας σας. Ωστόσο, εάν πρέπει να εξετάσετε την επισκευή του Nintendo Switch σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό του Nintendo Switch σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε να επισκευάσετε το Switch σας με τη Nintendo είναι πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό του. Αυτό απαιτείται σε όλη τη διαδικασία επισκευής της Nintendo.

Γενικά, μπορείτε να βρείτε μια ετικέτα με λεπτομέρειες του σειριακού αριθμού στον ίδιο το διακόπτη σας. Ωστόσο, το μοντέλο και η μάρκα της κονσόλας σας καθορίζουν πού θα βρίσκεται αυτή η ετικέτα. Για ένα πρωτότυπο Switch, ο σειριακός αριθμός βρίσκεται στη βάση της κονσόλας. Αλλά για τον διακόπτη OLED, βρίσκεται κάτω από τη βάση.

Εναλλακτικά, το κουτί στο οποίο μπήκε ο διακόπτης σας, εάν αγοραστεί καινούργιο, θα έχει και τον σειριακό αριθμό. Αλλά ακόμη και με αυτές τις μεθόδους, οι σειρικοί αριθμοί στο διακόπτη σας μπορεί να εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο σειριακός αριθμός του κουτιού είναι αρχικός. Ευτυχώς, υπάρχει ένας καθολικός τρόπος για να ανακαλύψετε τον σειριακό αριθμό της κονσόλας σας.

  Τα 15 καλύτερα πορτοφόλια μη θεμελιωμένων για χρήση το 2023

Για να βρείτε τον σειριακό αριθμό του διακόπτη σας, ανεξάρτητα από το μοντέλο του, ενεργοποιήστε την κονσόλα σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Από την αρχική οθόνη του Nintendo Switch, επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
  • Κάτω από τις επιλογές στην αριστερή πλευρά, επισημάνετε το Σύστημα.
  • Επιλέξτε Σειριακούς Αριθμούς.

Από εδώ, ο σειριακός αριθμός της κονσόλας σας και αυτός της μπαταρίας και του Joy-Con θα εμφανίζονται στην οθόνη. Ωστόσο, ενώ αυτή η μέθοδος λειτουργεί καθολικά, εάν ο διακόπτης σας δεν λειτουργεί ή δεν ενεργοποιείται, θα πρέπει να βρείτε τον σειριακό αριθμό αναλύοντας την κονσόλα σας ή το αρχικό κουτί του.

Ελέγξτε την κατάσταση εγγύησης του Nintendo Switch

Τώρα ξέρετε τον σειριακό αριθμό του διακόπτη σας, μπορείτε να συνεχίσετε με τον έλεγχο της κατάστασης εγγύησης της κονσόλας σας και την κράτηση επισκευής. Είναι σημαντικό να ελέγξετε εκ των προτέρων την κατάσταση εγγύησης του Switch σας, καθώς εάν η κονσόλα σας είναι υπό εγγύηση, η Nintendo πιθανότατα θα επισκευάσει την κονσόλα σας δωρεάν.

Ευτυχώς, εάν έχετε διαθέσιμο τον σειριακό αριθμό του Switch σας, η διαδικασία ελέγχου της κατάστασης εγγύησης της κονσόλας σας είναι απλή. Για να ελέγξετε την κατάσταση εγγύησης του διακόπτη σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Μπείτε στην επίσημη σελίδα του Nintendo Repair Center σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο προς Nintendo.
  • Στην ενότητα Έλεγχος κατάστασης εγγύησης, εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό του Nintendo Switch.
  • Επιλέξτε Έλεγχος εγγύησης.
  26 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer

Στις Πληροφορίες εγγύησης, η Nintendo θα παράσχει στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση εγγύησης της κονσόλας σας, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι υπό εγγύηση και της Ημερομηνίας Λήξης της Εγγύησης.

Δυστυχώς, εάν η κονσόλα σας είναι εκτός εγγύησης, θα πρέπει να πληρώσετε για την επισκευή της κονσόλας σας. Ομοίως, η ζημιά στην οθόνη ακυρώνει την εγγύηση του διακόπτη σας και οι επισκευές οθόνης δεν καλύπτονται από την εγγύηση.

Ωστόσο, ίσως αξίζει να ελέγξετε ορισμένες συνήθεις επιδιορθώσεις για προβλήματα με το Nintendo Switch πριν κάνετε κράτηση για επισκευή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν χρεώσεις επισκευής εάν η κονσόλα σας είναι εκτός εγγύησης.

Πώς να κάνετε κράτηση στο Nintendo Switch In για επισκευή

Εάν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στην επισκευή του Nintendo Switch σας επίσημα, με ή χωρίς τη δωρεάν τιμή που συνοδεύει την εγγύηση του Nintendo Switch σας, υπάρχουν μερικές απαιτήσεις που θα πρέπει να ολοκληρώσετε εκ των προτέρων.

Ακριβώς σαν να κάνατε κράτηση για επισκευή για το Joy-Con ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή του Switch σας, η διαδικασία επισκευής απαιτεί πρόσβαση στο Κέντρο επισκευής Nintendo μέσω του επίσημη ιστοσελίδα της Nintendo. Από εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Επιλέξτε Έναρξη αντιμετώπισης προβλημάτων.
  Υπάρχει Phasmophobia στο Xbox One;

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και επιλέξτε Start a Nintendo Switch System Repair.

  • Επιλέξτε την παρακάτω επιλογή Γενική αντιμετώπιση προβλημάτων που καθορίζει καλύτερα το σφάλμα του Nintendo Switch.

  • Ακολουθήστε τους οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων που εμφανίζονται στην οθόνη για το πρόβλημα που έχετε επιλέξει και επιλέξτε Έναρξη επισκευής.

  • Εισαγάγετε τις Πληροφορίες προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του σειριακού αριθμού, του Nintendo Switch και επιλέξτε Συνέχεια.

Στη συνέχεια, το Κέντρο επισκευής της Nintendo θα σας δώσει μια αμοιβή για το πόσο θα κοστίσει η επισκευή. Εάν ο διακόπτης σας είναι υπό εγγύηση και δεν επηρεάζεται από ζημιά στην οθόνη, αυτή η χρέωση θα πρέπει να καταργηθεί. Για να επιβεβαιώσετε την επισκευή, επιλέξτε Συνέχεια.

Θα πρέπει τώρα να εισαγάγετε τυχόν προσωπικά στοιχεία που σχετίζονται με τη διαδικασία επισκευής και να επιβεβαιώσετε τους τρόπους παράδοσης από και προς το κέντρο επισκευής. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, πρέπει να πληρώσετε για την επισκευή. Αλλά με την επισκευή που πληρώθηκε και η παράδοση επιβεβαιώθηκε, έχετε κλείσει επιτυχώς μια επισκευή για το Nintendo Switch σας.

Επισκευάστε το Nintendo Switch σας με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο

Ακολουθώντας τα επίσημα βήματα που περιγράφονται από το Nintendo Repair Center, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι εστιάσετε τη διαδικασία επισκευής του Switch στις ακριβείς απαιτήσεις σας. Και με τη Nintendo να αντιμετωπίζει αυτόματα την αμφιταλάντευση των τελών, εάν η κονσόλα σας είναι υπό εγγύηση, ενδέχεται να λάβετε ακόμη και μείωση τιμής.

Αν και η φόρμα επισκευής μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη και ακριβής, επιλέγοντας τις προτιμώμενες μεθόδους παράδοσης και το χρονικό πλαίσιο, μπορείτε να βελτιώσετε τη διαδικασία ώστε να είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για εσάς. Και αυτό κάνει τον πονοκέφαλο της επισκευής σπασμένου υλικού ακόμα πιο εύκολο.