Τι είναι η κατάσταση εστίασης στο iPhone σας; (Και πώς να το ενεργοποιήσετε)

Ενώ η λειτουργία Focus της Apple είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς και να αποσιωπήσετε τις ειδοποιήσεις, μπορεί ακούσια να κάνετε τους φίλους σας να νιώθουν ότι τους αγνοείτε κατά καιρούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση “Share Focus Status” στο iPhone σας.

Τι είναι το “Share Focus Status” σε ένα iPhone;

Η λειτουργία Focus της Apple σάς επιτρέπει να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις iPhone από συγκεκριμένες εφαρμογές και άτομα με βάση την ώρα της ημέρας ή την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, εάν κάποιος προσπαθεί συνεχώς να σας προσεγγίσει και δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε γρήγορα, είναι στη φύση του ανθρώπου να ανησυχεί.

  Μάθετε για το κύριο σχήμα: Star εναντίον Snowflake

Αυτό είναι όπου η ρύθμιση “Share Focus Status” έρχεται σε συμπλέκτη. Επιτρέπει στις εφαρμογές να ελέγχουν εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εστίασης στο iPhone σας. Εάν το κάνετε, όποιος σας στέλνει μήνυμα θα ενημερωθεί ότι αυτή τη στιγμή έχετε σίγαση των ειδοποιήσεών σας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να επιλέξουν να σας στείλουν μήνυμα ανεξάρτητα, πατώντας Ειδοποίηση πάντως. Η κατάσταση της εστίασής σας κοινοποιείται μόνο όταν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εστίασης και αφού δώσετε άδεια σε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή τρίτου μέρους για κοινή χρήση της. Από προεπιλογή, η κατάσταση εστίασης εμφανίζεται στην εφαρμογή Μηνύματα.

Πώς να μοιραστείτε την κατάσταση εστίασής σας

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone τείνουν να χάνουν τη ρύθμιση «Κατάσταση εστίασης κοινής χρήσης» όταν διαμορφώνουν τη δυνατότητα εστίασης στο iOS. Ευτυχώς, η ενεργοποίησή του διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

  Οι 10 καλύτεροι αποστειρωτές μπιμπερό για καλύτερη υγιεινή το 2023
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εστίαση.
  • Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Κοινή χρήση σε όλες τις συσκευές, καθώς πρέπει να είναι ενεργοποιημένος για κοινή χρήση της κατάστασης εστίασης.
  • Πατήστε Κατάσταση εστίασης και εναλλάξτε τον διακόπτη δίπλα στο Κοινή χρήση κατάστασης εστίασης.
  • Στην περιοχή Κοινή χρήση από, μπορείτε να επιλέξετε ποια προφίλ Εστίασης μπορούν να μοιράζονται την κατάσταση Εστίασής σας.
  • Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” τη νύχτα για να εξασφαλίσετε αδιάκοπο ύπνο, αλλά θέλετε οι επαφές σας να γνωρίζουν ότι έχετε βάλει σε σίγαση τις ειδοποιήσεις σας, απλώς ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο “Μην ενοχλείτε”.

    Πώς να απενεργοποιήσετε την κατάσταση εστίασής σας

    Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την κατάσταση εστίασης, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα (Ρυθμίσεις > Εστίαση > Κατάσταση εστίασης) και να την απενεργοποιήσετε.

      Η κάμερα Web Lenovo δεν λειτουργεί – Τι μπορείτε να κάνετε

    Ενώ η κοινή χρήση της κατάστασης Εστίαση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε τους άλλους ότι είστε απασχολημένοι, ορισμένοι ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση της επιλογής “Ειδοποίηση ούτως ή άλλως” και θα καταλήξετε να αποσπαστείτε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε με ποιες επαφές δεν θέλετε να μοιραστείτε την κατάσταση της εστίασής σας στην εφαρμογή Μηνύματα.

  • Ανοίξτε μια συνομιλία με την επαφή στην εφαρμογή Μηνύματα.
  • Πατήστε την εικόνα προφίλ τους στο επάνω μέρος της οθόνης.
  • Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην κατάσταση Κοινή χρήση εστίασης.
  • Δυστυχώς, εκτός από τις εγγενείς εφαρμογές της Apple, όπως το Messages, ελάχιστες εφαρμογές τρίτων υποστηρίζουν τη λειτουργία κατάστασης εστίασης. Ωστόσο, οι περισσότερες εφαρμογές έχουν εισαγάγει παρόμοιες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία στο Instagram για να θέσετε σε παύση όλες τις ειδοποιήσεις και να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για άμεσα μηνύματα.