Τι είναι η ανάπτυξη προϊόντων και πώς να το κάνετε για το SaaS σας

Λοιπόν, πάνω από το 80% των σύγχρονων επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία εφαρμογή Software-as-a-Service (SaaS). Αυτό ανοίγει μια φανταστική ευκαιρία για τους παίκτες στην αγορά SaaS, όπου τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν γρήγορα με ρυθμό που είναι πάντα πέρα ​​από τις πιο άγριες προβλέψεις.

Ωστόσο, είναι απαραίτητος ένας οδικός χάρτης ανάπτυξης προϊόντων SaaS και μια στρατηγική για λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο, ώστε να μπορείτε, αν θέλετε να ξεπεράσετε τη σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας SaaS, να συμβαδίσετε με τα κομψά σημεία αναφοράς του και να νικήσετε τον ανταγωνισμό.

Καθώς οι περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε πολλά, μόνο ένας προγραμματιστής που κατέχει από την αρχή μια στρατηγική ανάπτυξης προϊόντος θα παραμείνει σχετικός.

Δεδομένου ότι ο κλάδος του SaaS μπορεί να είναι γρήγορος και ασταθής και η πλευρά της ανάπτυξης προϊόντων παραμένει μια σοβαρή πρόκληση ακόμη και για τους κορυφαίους προγραμματιστές και τους διευθυντές τους, θέλετε να γνωρίζετε τις πολλές μεταβλητές στο παιχνίδι και να κυριαρχήσετε σε μια ισορροπημένη προσέγγιση.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη στρατηγική ανάπτυξης προϊόντων SaaS.

Ανάπτυξη προϊόντων για SaaS

Η ανάπτυξη προϊόντων SaaS αναφέρεται στη διαδικασία που εμπλέκεται στη δημιουργία εφαρμογών λογισμικού που βασίζονται σε σύννεφο που φιλοξενούνται σε έναν κεντρικό διακομιστή και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω του Διαδικτύου. Σύμφωνα με Λεξικό της Οξφόρδης Επιχειρήσεων και Διοίκησης, η διαδικασία μετατρέπει μια ευκαιρία της αγοράς σε προϊόν έτοιμο προς πώληση.

Οι χρήστες μοντέλων SaaS δεν έχουν καμία δουλειά με την εγκατάσταση ή τη συντήρηση του λογισμικού στις συσκευές τους, καθώς η συντήρηση της υποδομής αποτελεί ευθύνη του παρόχου SaaS. Η προσέγγιση που ακολουθεί το μοντέλο του καταρράκτη (σχεδιασμός, δημιουργία, αναθεώρηση, απελευθέρωση) είναι προσανατολισμένη στη διαδικασία και θα εξαρτηθεί πρωτίστως από το επίπεδο δεξιοτήτων του μεμονωμένου εργαζομένου και όχι απαραίτητα της ομάδας.

Ακόμα καλύτερη είναι η ευέλικτη προσέγγιση ανάπτυξης προϊόντων SaaS, η οποία, σύμφωνα με το Ευκίνητο Μανιφέστοαναφέρεται σε μια διαδικασία της οποίας η ύψιστη προτεραιότητα είναι η ικανοποίηση του πελάτη μέσω ενός συστήματος έγκαιρης και συνεχούς παράδοσης πολύτιμου λογισμικού.

Ενώ η παραδοσιακή μεθοδολογία ανάπτυξης προϊόντων SaaS ασχολείται κυρίως με την αξιοποίηση των υφιστάμενων ευκαιριών της αγοράς, η ευέλικτη μέθοδος είναι μία μεθοδολογία για τη δημιουργία ενός ή περισσότερων τμημάτων ανάπτυξης προϊόντος.

Η ανάπτυξη προϊόντων επικεντρώνεται στην επίτευξη νέων σταδίων ευκαιριών της αγοράς με την ανάπτυξη και την ωρίμανση ενός προϊόντος SaaS, το οποίο μπορεί να μην περιλαμβάνει απαραίτητα λογισμικό, καθώς είναι ένα από τα πολλά στοιχεία ή ίσως το σημαντικό στοιχείο, αλλά είναι μόνο αυτό ένα στοιχείο.

Στην ευέλικτη ανάπτυξη, το κύριο μέλημά σας θα είναι με την έννοια της ανάπτυξης λογισμικού μέσω διαδικασιών όπως η κατανόηση των απαιτήσεων, η σύνταξη κώδικα και η ανάπτυξη λειτουργιών για να γίνει το λογισμικό πιο ώριμο.

Η διαφορά μεταξύ της παραδοσιακής ανάπτυξης προϊόντων SaaS και της ευέλικτης ανάπτυξης:

ΠαράγοντεςΠαραδοσιακή Προσέγγιση Ευκίνητη Προσέγγιση Ανάπτυξη Λογισμικού Προσανατολισμένος στη διαδικασία Προσανατολισμός στους ανθρώπους Στυλ διαχείρισηςΕντολή και έλεγχοςΗγεσία και συνεργασία Ανάθεση ρόλων ομάδας Βασισμένο στο επίπεδο δεξιοτήτων των μελών της ομάδας Ομάδες αυτοοργάνωσηςΕπικοινωνίαΤυπικήΆτυπηΠόρταΠρωτότυποςΠελάτηςΠρωτικόςΠρόλοςIm προσέγγισηΈργου Κύκλος Ζωής Βασισμένο σε εργασίες ή δραστηριότητες Βασισμένο σε χαρακτηριστικά προϊόντος λογισμικού

Βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης προϊόντων SaaS

Καθώς τα προϊόντα SaaS γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και το λογισμικό συνεχώς δυναμικό επειδή προσφέρουν επεκτασιμότητα, ευκολία και άλλες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών, χρειάζεστε μια στρατηγική προσέγγιση για τη δημιουργία Μοναδικών προϊόντων SaaS που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των χρηστών. Μεταξύ των βέλτιστων πρακτικών που πρέπει να υιοθετήσετε περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  Κατανόηση των Substrings στην Python με Παραδείγματα

#1. Υιοθετήστε την ευέλικτη μεθοδολογία

Η ανάπτυξη προϊόντων SaaS και το Agile συνδέονται μεταξύ τους στο ισχίο, πράγμα που σημαίνει ότι η υιοθέτηση μιας ευέλικτης προσέγγισης είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση της συνεργασίας, της ευελιξίας και της συνεχούς δράσης. Η ευέλικτη διαδικασία περιλαμβάνει τη διάσπαση των κύκλων σε μικρότερες, διαχειρίσιμες επαναλήψεις που δημιουργούν χώρο για συνεχή ανατροφοδότηση, προσαρμογή και συχνή διόρθωση πορείας.

#2. Κατανοήστε το κοινό-στόχο σας

Μπορεί να έχετε την καλύτερη ιδέα προϊόντος, αλλά αν δεν υποστηριχθεί από σε βάθος έρευνα αγοράς και κοινού, θα πέσει ως επί το πλείστον σταθερή.

Ακόμη και όταν έχετε σταθερό έλεγχο στην αγορά-στόχο σας, θα είναι προς το συμφέρον σας να γνωρίζετε τον δυνητικό ανταγωνισμό και το τμήμα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των μέσων σημείων τιμής.

Ενώ η κατανόηση της αγοράς σας είναι ζωτικής σημασίας, είναι πιο κρίσιμο να γνωρίζετε το κοινό σας και τον ορισμό του για την επιτυχία.

#3. Δώστε προτεραιότητα σε ένα σχέδιο εμπειρίας χρήστη (UX).

Η λειτουργικότητα είναι κρίσιμης σημασίας και, ως εκ τούτου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας, πέρα ​​από την καλή εμφάνιση, θα είναι εύκολο στη χρήση, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας. Αυτό σημαίνει ότι δίνετε προτεραιότητα στις αρχές σχεδίασης με επίκεντρο τον χρήστη κατά το σχεδιασμό του προϊόντος σας SaaS για να του προσφέρετε μια διαισθητική και ευχάριστη εμπειρία χρήστη.

Μια αποδεδειγμένη στρατηγική για τη βελτίωση του προϊόντος περιλαμβάνει την επένδυση σε δραστηριότητες όπως η δοκιμή ευχρηστίας, η ανάπτυξη μοντέλων και ο επαναληπτικός σχεδιασμός. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το επερχόμενο προϊόν SaaS σας και να εγγυηθεί την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στενά στις προσδοκίες των χρηστών σας.

#4. Εφαρμογή συνεχούς ενοποίησης/συνεχούς ανάπτυξης (CI/CD)

Θα ήταν καλύτερο να ελαχιστοποιήσετε σκόπιμα ζητήματα και διενέξεις διασφαλίζοντας ότι οι αλλαγές κώδικα ενσωματώνονται και δοκιμάζονται τακτικά και συνεχώς, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες κατασκευής, σχεδίασης και ανάπτυξης μέσω πρακτικών CI/CD.

Μια συνεχής και αυτοματοποιημένη διαδικασία έκδοσης και ανάπτυξης διευκολύνει την ταχύτερη και πιο συνεπή παράδοση ενημερώσεων στους χρήστες. Επιπλέον, με την αυτοματοποίηση, υπάρχει μικρή πιθανότητα διείσδυσης σφαλμάτων εκτός από τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του προϊόντος.

#5. Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια και το απόρρητο δεδομένων

Πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να εξασφαλίσετε στους πελάτες σας τα προσωπικά τους δεδομένα ασφαλή, εάν πρόκειται να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και μια θέση για την επωνυμία σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα προστατεύοντας με ζήλο τα δεδομένα των χρηστών και διασφαλίζοντας την ασφάλεια του προϊόντος σας SaaS.

Συνιστούμε να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, όπως η διαχείριση του ελέγχου πρόσβασης, η κρυπτογράφηση δεδομένων και ο χειρισμός των ευπαθειών.

Θέλετε να εδραιώσετε την εμπιστοσύνη των χρηστών σας και να διαφυλάξετε τα εμπιστευτικά τους δεδομένα ενημερώνοντας τακτικά τον κανονισμό απορρήτου και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης ως ένα μη μειωμένο ελάχιστο.

Η αλάνθαστη στρατηγική ανάπτυξης προϊόντων για προϊόντα SaaS

Μια καλά σχεδιασμένη και εφαρμοσμένη στρατηγική ανάπτυξης προϊόντων SaaS είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των χρηστών σας, τον ακριβή σχεδιασμό του σχεδιασμού του προϊόντος, την αποτελεσματική χρήση των πόρων σας και την ενίσχυση των πιθανοτήτων σας για επιτυχία και επιβίωση σε μια σκληρή, ανταγωνιστική αγορά.

Είτε σχεδιάζετε ένα νέο προϊόν είτε τροποποιείτε ένα υπάρχον πριν το εισαγάγετε στην αγορά, η εφαρμογή βασικών και αποτελεσματικών στρατηγικών είναι επιτακτική.

Ακολουθώντας μια τυπική ευέλικτη διαδικασία ανάπτυξης θα παρακινήσει την ομάδα ανάπτυξής σας να εφαρμόσει επαναληπτικά το όραμα ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας σας, σπάζοντας κάθε πρόκληση σε πιο μικρά, μασώμενα προβλήματα.

Η αλάνθαστη διαδικασία προϊόντος SaaS ακολουθεί ένα βιβλίο παιχνιδιού που περνά από τις ακόλουθες ταυτόχρονες φάσεις:

Έρευνα Αγοράς SaaS

Ενώ όλα τα σπουδαία πράγματα ξεκινούν με μια ιδέα, είναι ανοιχτό μυστικό ότι απλά δεν μπορείτε να ακολουθήσετε όλες τις ιδέες. Επομένως, είναι σημαντικό να αξιολογείτε όλες τις ιδέες για τα προϊόντα σας και να διασφαλίζετε ότι ευθυγραμμίζονται με τις τάσεις του κλάδου, τις ανάγκες των πελατών και τη ζήτηση της αγοράς.

Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε ξεκάθαρα πώς θα τα πάει το επερχόμενο προϊόν σας έναντι των ανταγωνιστών και τι θα το κάνει μοναδικό σε μια κορεσμένη αγορά. Αξίζει να εστιάσετε στις αποδεδειγμένες ανάγκες των πελατών με βάση σε βάθος έρευνα και ποιοτικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τις απαιτήσεις και τις απόψεις των πελατών.

  12 πλεονεκτήματα της χρήσης ενός σχεδίου φροντίδας WordPress για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας

Ιδέα προϊόντος

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την περαιτέρω διαμόρφωση της ιδέας του προϊόντος σας χρησιμοποιώντας ένα πρίσμα ενδιαφερομένων που κατανοούν τις ανάγκες των πελατών σας χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της αγοράς που έχετε στα χέρια σας.

Η κοόρτη ιδεών προϊόντων σας θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαχειριστές ανάπτυξης SaaS, σχεδιαστές προϊόντων και προγραμματιστές προϊόντων, για να αναφέρουμε μερικούς. Αυτή η ομάδα συνδυάζει τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας μοναδικής προοπτικής που αντικατοπτρίζει τις γνώσεις των πελατών που μπορούν να εφαρμοστούν σε απτά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε ανάλογα τα υπάρχοντα πρωτότυπα.

Πρέπει να δημιουργήσετε μια διαφορετική ομάδα με εκπροσώπηση από όλα τα τμήματα ή τις επιχειρηματικές λειτουργίες, ώστε να μπορούν να φέρουν τη σχετική εμπειρία τους. Σε αυτό το στάδιο, εσείς και η ομάδα σας δημιουργείτε και φιλτράρετε κάθε ιδέα, επισημαίνετε τις γνώσεις των χρηστών και εντοπίζετε αναξιοποίητες ευκαιρίες.

Ο επιτυχημένος ιδεασμός προϊόντος περιστρέφεται γύρω από έρευνες χρηστών, ομάδες εστίασης ή συνεντεύξεις προϊόντων που μπορείτε αργότερα να αναλύσετε και να συγκεντρώσετε. Πρέπει επίσης να εφαρμόσετε τυχόν υπάρχοντα σχόλια χρηστών εάν έχετε υπάρχοντες πελάτες για να αποκτήσετε μια βασική κατανόηση των πιθανών νέων πελατών και των χρήσεων προϊόντων στον πραγματικό κόσμο.

Προσδιορίστε τις απαιτήσεις προϊόντος

Αφού κατανοήσετε τις απαιτήσεις των πελατών, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο το προϊόν SaaS σας θα σας φέρει πιο κοντά στις απαιτήσεις του προϊόντος σας.

Οι επιχειρηματικοί στόχοι πρέπει να καθορίζουν τον στρατηγικό οδικό χάρτη του έργου σας περιγράφοντας το σύστημα ή τη λύση που θα αναπτύξετε και γιατί. Οι απαιτήσεις προϊόντος σας θα πρέπει να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια υψηλού επιπέδου, προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια κατανόηση της προβλεπόμενης λύσης, του πρωταρχικού της στόχου και τυχόν υφιστάμενων περιορισμών του έργου.

Συμφωνήστε σχετικά με τις θεμελιώδεις απαιτήσεις προϊόντος που πρέπει να περιλαμβάνονται στο έγγραφο απαιτήσεων προϊόντος, ενώ έχετε υπόψη ότι η διαδικασία συλλογής απαιτήσεων είναι δυναμική, καθώς μπορεί να εισάγει νέες μεταβλητές.

Κατά τον προγραμματισμό σας, επομένως, φροντίστε να αφήσετε χώρο για μελλοντική συγκέντρωση απαιτήσεων κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος, διατηρώντας παράλληλα το εύρος του έργου εύκολα προσαρμόσιμο.

Καθορίστε το πεδίο εφαρμογής του έργου

Ένα σαφώς καθορισμένο εύρος έργου είναι αυτό που διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη του προϊόντος σας παραμένει σε καλό δρόμο, ενώ εγγυάται ότι θα παραδώσετε όλα τα παραδοτέα εγκαίρως, εντός του προϋπολογισμού και σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ενώ η πολυπλοκότητα του έργου και το επίπεδο λεπτομέρειας καθορίζουν το εύρος της δήλωσης του έργου, θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνει τρία σημαντικά μέρη, δηλαδή τους στόχους του έργου, την αιτιολόγηση του έργου και τα κύρια παραδοτέα.

Η δήλωση πεδίου εφαρμογής σας θα πρέπει να παρέχει τις πιο λεπτές λεπτομέρειες για κάθε πτυχή του έργου, συμπεριλαμβανομένων των βασικών ενδιαφερομένων, των χρονοδιαγραμμάτων, των περιορισμών του έργου και όλων των άλλων στοιχείων της διαδικασίας.

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός Προϊόντος

Μια πρακτική αρχιτεκτονική συστήματος SaaS είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε επεκτάσιμη και αξιόπιστη λύση SaaS, όπως το υπαγορεύουν οι επιχειρηματικοί σας στόχοι και οι απαιτήσεις των πελατών.

Είναι απαραίτητο να βασίσετε το σχεδιασμό του προϊόντος σας στη λειτουργικότητα της επερχόμενης εφαρμογής σας, διασφαλίζοντας ότι επηρεάζει όλες τις προβλεπόμενες πτυχές και τη λειτουργική πολυπλοκότητά της. Μπορεί επίσης να θέλετε να συμπεριλάβετε μοντέλα που θα ανταποκρίνονται στην ποικιλομορφία των αναγκών των πελατών.

Επιλέξτε το Tech Stack

Επιλέξτε μια στοίβα τεχνολογίας για τη λύση σας SaaS που καλύπτει πτυχές όπως τεχνολογίες διακομιστή, τεχνολογίες πελάτη και υπηρεσίες cloud.

Ο σωστός συνδυασμός τεχνολογίας διασφαλίζει ότι το προϊόν σας εξασφαλίζει μια θέση στο μέλλον, εκτός από το να του επιτρέπει να εξελίσσεται χωρίς αύξηση του κόστους.

Λάβετε υπόψη την πολυπλοκότητα του λογισμικού σας, την υπάρχουσα σουίτα IT και τις μελλοντικές απαιτήσεις συντήρησης όταν επιλέγετε μια κατάλληλη στοίβα IT.

Αναπτύξτε ένα MMP

Μόλις δημιουργηθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη του προϊόντος σας SaaS, ήρθε η ώρα να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά υψηλής αξίας του προϊόντος σας και να δημιουργήσετε προτεραιότητες για την κυκλοφορία χαρακτηριστικών.

  Τι είναι οι επιθέσεις Spooling και πώς να προστατευτείτε από αυτές;

Βεβαιωθείτε ότι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά σας περιλαμβάνονται σε ένα Ελάχιστο Εμπορεύσιμο προϊόν (MMP), την αναβαθμισμένη έκδοση του MVP, μια έκδοση προϊόντος που περιέχει ελάχιστη λειτουργικότητα που θα ήταν επαρκής για να βγει στην αγορά και να κερδίσει κάποια έλξη μεταξύ στοχευμένων χρηστών.

Η ανάπτυξη MMP προηγείται της δημιουργίας πρωτοτύπων, έτσι ώστε οι ομάδες σχεδιασμού UX/UI να μπορούν να παράγουν μια οπτική αναπαράσταση του MMP πριν προετοιμάσουν τις τελικές διατάξεις για πιο λεπτομερή ανάπτυξη.

Σε αυτό το στάδιο, κάθε χαρακτηριστικό του MMP πρέπει να ελέγχεται διεξοδικά μέσω συνεχών κύκλων δοκιμών. Ως εκ τούτου, η ομάδα ανάπτυξης λαμβάνει κρίσιμα σχόλια αρκετά νωρίς για να εξασφαλίσει ταχύτερη παράδοση του τελικού προϊόντος.

Ανάπτυξη εφαρμογών

Μόλις ολοκληρώσετε την κυκλοφορία του MMP, η ομάδα σας πρέπει να συνεχίσει να συλλέγει πολύτιμα σχόλια πελατών που μπορούν να ενσωματώσουν στη βελτίωση του τελικού προϊόντος.

Σε αυτό το στάδιο είναι όταν η ομάδα προϊόντων προσθέτει όλες τις χρήσιμες λειτουργίες στο προϊόν SaaS, εκτός από την επανάληψη του MMP με βάση τα συναισθήματα των χρηστών, ώστε να μπορούν να μετατρέψουν την εφαρμογή σε μια ολοκληρωμένη λύση SaaS που προσφέρει μια πληθώρα χαρακτηριστικών.

Το στάδιο ανάπτυξης εφαρμογών επωφελείται από τους συνεχείς κύκλους ενσωμάτωσης και δοκιμών. Αυτά επιτρέπουν στην ομάδα ανάπτυξης προϊόντων να αξιολογεί συνεχώς την ποιότητα κάθε παραδοτέου ως αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας συνεχούς παράδοσης μέσω πρώιμων δοκιμών.

Διανομή

Η ομάδα σας θα πρέπει πλέον να μπορεί να παρέχει νέες δυνατότητες και ενημερώσεις σε μικρές παρτίδες, όπως και όταν εμφανίζονται, καθώς η ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα και να κάνει τις απαραίτητες εκδόσεις.

Ο συνεχής κύκλος παράδοσης των προϊόντων SaaS είναι απαραίτητος, καθώς αυξάνει την ταχύτητα της ομάδας σας στην αγορά, καθώς δεν χρειάζεται να σταματήσει την ανάπτυξη πριν από την εφαρμογή εκδόσεων. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι οι χρήστες σας να απολαμβάνουν μια ατελείωτη ροή βελτιώσεων και συνεχών διορθώσεων λειτουργιών.

Συντήρηση και αναβαθμίσεις

Δεν θα υπάρξει ποτέ τέλος στην ανάπτυξη των προϊόντων SaaS, καθώς παραμένει μια συνεχής μηχανή βελτιώσεων και βελτιώσεων σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος σας.

Οι άοκνες προσπάθειες των ομάδων υποστήριξης και διαχείρισης προϊόντων πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των πελατών, να αποκαλύπτουν πολύτιμες πληροφορίες και να τις κοινοποιούν στην ομάδα ανάπτυξης πελατών, ώστε όλα τα σχόλια να μετατρέπονται σε σχέδια αναβάθμισης λογισμικού.

Επιπλέον, θέλετε να δημιουργήσετε μια ομάδα που είναι ειδικά αφιερωμένη στη διατήρηση του προϊόντος SaaS, ώστε να προσφέρει μια άψογη εμπειρία που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τον αυξανόμενο φόρτο εργασίας τους.

Επαναληπτικές Βελτιώσεις

Εάν έχετε ένα επιτυχημένο προϊόν SaaS, να θυμάστε ότι η ανάπτυξη προϊόντος μπορεί πάντα να είναι προκλητική. Η νέα σας λύση SaaS πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς για να ταιριάζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών σε μια δυναμική αγορά.

Η ενσωμάτωση των ικανοτήτων παρακολούθησης και ανάλυσης στο προϊόν SaaS σας θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε καλύτερα τις δυνατότητες χαμηλής και υψηλής αξίας του, με αποτέλεσμα να διπλασιάσετε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες σας.

Τα εργαλεία παρακολούθησης θα διασφαλίσουν ότι η ομάδα του προϊόντος σας μπορεί να αξιολογήσει γρήγορα τις νέες εκδόσεις όσον αφορά την απόδοση και τις θετικές απαντήσεις των πελατών, διασφαλίζοντας έτσι ότι το προϊόν SaaS σας προσφέρει λύσεις με αξία και προτεραιότητα στον πελάτη.

συμπέρασμα

Η ευέλικτη στρατηγική ανάπτυξης προϊόντων προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο που χρειάζεστε κατά τη δημιουργία νέων προϊόντων SaaS ή τη βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης των υπαρχόντων.

Η αυστηρή τήρηση αυτών των αποτελεσματικών στρατηγικών θα βοηθήσει την εταιρεία σας να επιτύχει τους επιχειρηματικούς της στόχους, είτε σκοπεύετε να εισέλθετε σε νέες αγορές, είτε να πουλήσετε περισσότερα στην υπάρχουσα πελατειακή βάση είτε να κερδίσετε πελάτες από τον ανταγωνισμό σας. Επιπλέον, προσφέρει έναν πρακτικό τρόπο δημιουργίας εσόδων και αύξησης της κερδοφορίας.

Με προσεκτικό και εσκεμμένο σχεδιασμό, θα είστε σε θέση να εξαλείψετε ή να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να κάνετε λάθη που μπορούν να αποφευχθούν, διασφαλίζοντας έτσι το πρόγραμμά σας να αποφέρει προβλεπόμενα οφέλη και μετρήσιμους στόχους των οποίων την πρόοδο μπορείτε να ελέγξετε σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του προϊόντος.

Από την αξιολόγηση της τεχνικής σκοπιμότητας έως το τελευταίο στάδιο της κυκλοφορίας του προϊόντος, η εφαρμογή της σωστής στρατηγικής ανάπτυξης προϊόντος είναι το κλειδί για την επιτυχία σας και διασφαλίζοντας ότι αναπτύσσετε μόνο προϊόντα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πελατών και αυξάνουν τα έσοδα και τα κέρδη σας.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο λεπτομερές άρθρο μας σχετικά με το μάρκετινγκ SaaS.