Τα 7 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για αγοραστές αυτοκινήτων

Η αγορά ενός αυτοκινήτου δεν είναι μικρό κατόρθωμα και μπορεί να συνοδεύεται από πολλές επιπλοκές. Οι επισκευές, τα δάνεια, οι εγγυήσεις και η φήμη του πωλητή παίζουν όλα εδώ και είναι δύσκολο να τα κρατάς όλα υπό έλεγχο αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία.

Αλλά μην ανησυχείτε. Χρησιμοποιώντας μερικούς έξυπνους ιστότοπους, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε το αυτοκίνητο που θέλετε από έναν πωλητή που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Ας συζητήσουμε λοιπόν τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για τους αγοραστές αυτοκινήτων.

Εάν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο όχημα, είναι σημαντικό να ελέγξετε το ιστορικό του για να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε μια παράλογη επένδυση. Υπάρχουν πολλές πιθανές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των ελλιπών πληρωμών χρηματοδότησης, του ιστορικού επισκευής και της ιδιοκτησίας.

Με το Experian AutoCheck Vehicle History Report, μπορείτε να διαβάσετε για το ιστορικό ενός συγκεκριμένου οχήματος δωρεάν. Αυτό περιλαμβάνει πόσους ιδιοκτήτες είχε το όχημα, προηγούμενα ατυχήματα ή διαγραφές και εκκρεμή χρηματοδότηση (δηλαδή τυχόν χρηματικές πληρωμές που δεν έχει κάνει ακόμη ο τρέχων ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης).

Εάν αγοράζετε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας δάνειο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς το δάνειο θα σας επηρεάσει οικονομικά. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εξόφληση του δανείου, πώς θα είναι οι μηνιαίες αποπληρωμές και τι επιτόκια θα επιβαρυνθείτε; Αξίζει να λάβετε υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες.

Μπορείτε να απαντήσετε σε πολλές από αυτές τις ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τον Υπολογιστή Auto Loan της Bank of America. Αυτή η ιστοσελίδα σάς επιτρέπει να καθορίσετε πώς θα πραγματοποιηθούν οι αποπληρωμές του δανείου αυτοκινήτου σας, τόσο ως προς το ποσό όσο και ως προς τη διάρκεια. Μπορείτε να εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να δανειστείτε, πόσο χρόνο θέλετε να ξοδέψετε για την αποπληρωμή του και τι χρέωση θα επιβαρυνθεί με το καθορισμένο επιτόκιο.

  Πώς να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας και εύρους ζώνης της κάμερας Nest

Όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να κάνετε πολλούς ελέγχους πριν επιβεβαιώσετε οποιαδήποτε αγορά. Το RAC προσφέρει μια πολύ χρήσιμη περιεκτική λίστα ελέγχου για να επεξεργαστείτε όταν ψωνίζετε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, καθώς και κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέχετε. Εδώ καλύπτονται διάφορες περιοχές, όπως…

  • Πώς να αξιολογήσετε φυσικά το αυτοκίνητο.
  • Πώς να δοκιμάσετε το αυτοκίνητο.
  • Πού να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
  • Έλεγχος ιστορικού ατυχήματος.
  • Έλεγχος ιστορικού σέρβις.
  • Επιλογή τρόπου πληρωμής.

Αυτή η λίστα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για πρώτη φορά, αλλά μπορεί να σας δώσει τροφή για σκέψη ακόμα κι αν είστε έμπειρος αγοραστής.

Εάν μισθώνετε ένα αυτοκίνητο αντί να το αγοράσετε οριστικά, αξίζει να κάνετε μια μικρή έρευνα για το πόσο θα σας κοστίσει αυτό και εάν η μίσθωση που εξετάζετε είναι καλή ιδέα.

Με το εργαλείο σύγκρισης μισθώσεων της Car Leasing, μπορείτε να λάβετε μια εκτίμηση για το τι θα είναι οι πληρωμές σας για τη μίσθωση σχεδόν οποιουδήποτε οχήματος. Αφού παράσχετε τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου που θέλετε να μισθώσετε, η Car Leasing θα σας δείξει το μηνιαίο κόστος της μίσθωσης, καθώς και την αρχική κατάθεση που απαιτείται.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τις ποικίλες τιμές μεταξύ μιας προσωπικής και επαγγελματικής μίσθωσης και να δείτε τα ποικίλα ποσά αποπληρωμής με βάση τη διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης που αναζητάτε. Εάν τα ετήσια χιλιόμετρα σας αναμένεται να είναι πάνω από 10.000 μίλια, μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε σε υψηλότερο ποσό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens για να αναγνωρίσετε αντικείμενα στις φωτογραφίες

Ακόμα κι αν σκέφτεστε να μισθώσετε ένα από πολλά αυτοκίνητα, η Car Leasing σας καλύπτει. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους υπολογισμούς μίσθωσης οχημάτων που αναζητήσατε προηγουμένως για να συγκρίνετε εύκολα μεταξύ τους.

Ακόμα κι αν ένα αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο, αν η σχεδίαση και οι προδιαγραφές του δεν είναι κατάλληλες για εσάς, αυτό είναι κάτι που αποκλείει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ελέγχετε τις κριτικές των οδηγών για το επιθυμητό όχημά σας πριν δεσμευτείτε για οτιδήποτε.

Χρησιμοποιώντας τις κριτικές αυτοκινήτου και οχήματος του οδηγού, μπορείτε να δείτε αναλυτικές κριτικές χιλιάδων αυτοκινήτων. Απλώς εισαγάγετε τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος παραγωγής του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, την τιμή, τις προδιαγραφές και την απόδοση για να πάρετε μια ιδέα για το τι προσφέρεται.

Η αγορά ενός EV μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την αγορά ενός ICE. Εξάλλου, αγοράζετε ένα πολύ διαφορετικό προϊόν. Τα EV δεν έχουν συμβατικούς κινητήρες ή κιβώτια ταχυτήτων και δεν βασίζονται στη βενζίνη ή το ντίζελ για να λειτουργήσουν. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν κόστος.

Για να προσδιορίσετε πόσα χρήματα θα ξοδέψετε σε ηλεκτρική ενέργεια αντί για καύσιμο, ρίξτε μια ματιά στον υπολογιστή EV vs. ICE του Zapmap. Με αυτό το κομψό εργαλείο, μπορείτε να ελέγξετε πόσο περισσότερο ή λιγότερο θα κοστίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε σύγκριση με ένα τυπικό όχημα βενζίνης ή ντίζελ.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να δώσετε τη μάρκα και το μοντέλο του τρέχοντος ICE σας και, στη συνέχεια, τη μάρκα και το μοντέλο του EV που εξετάζετε. Στη συνέχεια, δώστε την απόσταση που θέλετε να συγκρίνετε, όπως την καθημερινή σας μετακίνηση. Τέλος, εισαγάγετε πόσο κοστίζει η βενζίνη ή το ντίζελ στην περιοχή σας και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού σας. Με αυτές τις πληροφορίες, το Zapmap μπορεί να σας πει πόσα χρήματα θα εξοικονομούσατε (αν εξοικονομείτε καθόλου) όταν χρησιμοποιείτε ένα EV αντί για ένα ICE.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα φυλλάδιο στα Έγγραφα Google

Δεν λείπουν σκιώδεις και ξεκάθαροι εγκληματίες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αγοράσει αυτοκίνητα με ψευδείς υποθέσεις, πολλοί από τους οποίους δεν μπόρεσαν να λάβουν αποζημίωση. Εξαιτίας αυτού, είναι συνετό να ελέγχετε τις κριτικές των αντιπροσώπων.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τις αξιολογήσεις και τις κριτικές αντιπροσώπων του Cars.com. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα του αντιπροσώπου στο παρεχόμενο πλαίσιο, καθώς και το ZIP και τη μάρκα του αυτοκινήτου που θέλετε να αγοράσετε και θα μπορείτε να διαβάσετε εκατοντάδες ή και χιλιάδες θετικές, αρνητικές και ανάμεικτες κριτικές.

Μπορείτε επίσης να αφήσετε μια κριτική αντιπροσώπου στο Car.com εάν θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας.

Η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι βόλτα στο πάρκο

Τα αυτοκίνητα είναι πολύπλοκα μηχανήματα που μπορούν να έρθουν με μια σειρά από προκλήσεις και προβλήματα. Για να μην πέσετε σε οικονομικό λάκκο όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Σε τελική ανάλυση, είναι δωρεάν, εύχρηστα και μπορούν να σας παρέχουν απίστευτα πολύτιμες πληροφορίες που μπορεί να μην γνωρίζατε προηγουμένως.