Τα 4 καλύτερα λογισμικά τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα

Βασικά Takeaways

  • Το λογισμικό τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η καλύτερη ασφάλεια και η βελτιωμένη απόδοση της εφαρμογής.
  • Πολλά εργαλεία τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα είναι δωρεάν στη χρήση, ακόμα κι αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις μεγάλες δυνατότητες.
  • Μπορείτε συνήθως να χρησιμοποιήσετε εργαλεία διάσκεψης ανοιχτού κώδικα στον υπολογιστή σας χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, μερικά διευκολύνουν επίσης τη χρήση στο smartphone και το tablet σας.

Εξαλείψτε τις προσωπικές συναντήσεις και επωφεληθείτε από πολλά άλλα οφέλη χρησιμοποιώντας λογισμικό τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα. Αυτός ο οδηγός περιγράφει την επιλογή μας από τα καλύτερα εργαλεία της αγοράς και θα ανακαλύψετε επίσης τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτών των πλατφορμών σε σύγκριση με τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης κλειστού κώδικα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω λογισμικό τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα;

Το λογισμικό τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα μπορεί συχνά να είναι πιο ασφαλές από τις εναλλακτικές λύσεις κλειστού κώδικα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εξετάζετε προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων σε πλατφόρμες κλειστού κώδικα, όπως η έκθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων κωδικών πρόσβασης και ονομάτων χρήστη Zoom τον Απρίλιο του 2020.

Αν και ο ανοιχτός κώδικας δεν είναι τέλειος, ένα μεγαλύτερο κοινό επιθεωρητών κώδικα τείνει να ανακαλύπτει ζητήματα ασφάλειας νωρίτερα. Οι συνεισφέροντες μπορούν συχνά να εντοπίσουν και να διορθώσουν άλλα σφάλματα γρηγορότερα, αν και αυτό διαφέρει πολύ από έργο σε έργο.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα σάς επιτρέπει επίσης να έχετε δωρεάν μεγαλύτερες κλήσεις βιντεοδιάσκεψης. Αν και δεν έχουν όλα τα λογισμικά κλειστού κώδικα χρονικά όρια, πολλά από αυτά απαιτούν να πληρώσετε για απεριόριστη πρόσβαση. Για παράδειγμα, το Zoom σάς επιτρέπει να μιλάτε μόνο για έως και 40 λεπτά σε ένα δωρεάν πρόγραμμα.

  Φορτίστε το Ebike σας ενώ γυμνάζεστε

Τώρα που συζητήσαμε τα κορυφαία οφέλη από τη χρήση πλατφορμών τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα. Παρακάτω, θα βρείτε τις αγαπημένες μας επιλογές.

Το Jitsi Meet είναι ένα δωρεάν και φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο με ασφαλή τεχνολογία. Για να προσκαλέσετε άτομα σε μια κλήση στο Jitsi Meet, πρέπει απλώς να παρέχετε έναν σύνδεσμο στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες. Αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη ξεχωριστής εφαρμογής.

Εάν προτιμάτε να προγραμματίζετε την εβδομάδα σας στο Ημερολόγιο Google, το Jitsi Meet μπορεί να ενσωματώσει τις συσκέψεις σας στην εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε ποτέ το πότε πρέπει να είστε σε κλήση. Αυτό το καθιστά αξιόπιστο λογισμικό τηλεδιάσκεψης για απομακρυσμένη εργασία.

Το Jitsi Meet υποστηρίζει ομαδικό βίντεο, ζωντανή συνομιλία, κοινή χρήση οθόνης, ροή και πολλά άλλα. Λειτουργεί καλύτερα στο Google Chrome και έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου και βίντεο χωρίς καθυστέρηση. Η πλατφόρμα υποστηρίζει προαιρετική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Το Jitsi Meet έχει επεκτάσεις για το Slack και το Google Chrome. Εκτός από τη χρήση του λογισμικού στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το Jitsi Meet διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για iOS και Android.

Λήψη: Jitsi Meet for iOS | Android (Ελεύθερος)

Το Jami είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές και είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα κλήσεις με άλλους χρήστες και να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη για να βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι μπορούν εύκολα να σας αναζητήσουν. Εκτός από τη βιντεοδιάσκεψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jami για να συνδεθείτε με άλλους μέσω άμεσων μηνυμάτων. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας για τον χώρο εργασίας σας, το Jami είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  Τι είναι ο έλεγχος ασφάλειας ιστότοπου; Πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας;

Επειδή το Jami σάς επιτρέπει να παραμένετε ανώνυμοι και έχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, είναι μια φανταστική επιλογή εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας. Το Jami διαθέτει επίσης κατανεμημένη υποδομή και έλεγχο ταυτότητας χρήστη συμβατό με το X.509. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εκτός σύνδεσης.

Το Jami δεν έχει περιορισμούς στις δυνατότητες, την αποθήκευση, το εύρος ζώνης ή τους χρήστες. Είναι χωρίς διαφημίσεις, σταθερό και γρήγορο. Μπορείτε να κάνετε δωρεά στην πλατφόρμα εάν σας αρέσει να τη χρησιμοποιείτε και θέλετε να υποστηρίξετε το έργο.

Λήψη: Jami για iOS | Android | Windows | macOS | Linux (Ελεύθερος)

Το Nextcloud Talk σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοσυνεδριάσεις και να μοιράζεστε την οθόνη σας, καθιστώντας το ιδανική πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα για πολλά άτομα. Η πλατφόρμα είναι πλήρως αυτο-φιλοξενούμενη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαρροή των μεταδεδομένων σας. Επιπλέον, η πλατφόρμα διαθέτει κρυπτογράφηση επιπέδου AES-256, προσφέρει προστασία από επιθέσεις ωμής βίας και σας επιτρέπει να προστατεύετε με κωδικό πρόσβασης τις κλήσεις σας.

Εκτός από τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης, το Nextcloud Talk προσφέρει επίσης πολλά εργαλεία για να κάνει τις συναντήσεις πιο παραγωγικές και διαδραστικές. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε παρουσιάσεις μέσω της λειτουργίας του πίνακα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Nextcloud ως εναλλακτική λύση για το Google Drive και το Dropbox. το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε έγγραφα, εικόνες και άλλα.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα της μπαταρίας υπηρεσίας σε MacBook

Το Nextcloud Talk έχει πολλές άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε περισσότερο τις βιντεοδιασκέψεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις εντός συνομιλίας εάν χρειάζεται να εξαγάγετε βασικές πληροφορίες από τους άλλους συμμετέχοντες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για να διασφαλίσετε ότι οι κλήσεις σας παραμένουν ασφαλείς.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Nextcloud Talk, ίσως θέλετε να δείτε και άλλα προϊόντα του Nextcloud όπως Nextcloud Office και Nextcloud Αρχεία.

Το Apache OpenMeetings έχει δύο κύριες επιλογές για τηλεδιάσκεψη: μία με μόνο βίντεο και μία άλλη όπου μπορείτε επίσης να κάνετε doodle σε έναν πίνακα. Το τελευταίο είναι ιδανικό εάν θέλετε να φιλοξενήσετε παρουσιάσεις ή να αναλύσετε ένα περίπλοκο θέμα για τους άλλους παραλήπτες κλήσεων.

Το Apache OpenMeetings σάς επιτρέπει να αναφέρετε τυχόν πιθανές απειλές ασφαλείας και να τις καθιστά ορατές σε αυτό δικτυακός τόπος, μαζί με την ενημέρωση των χρηστών εάν το πρόβλημα επιλύθηκε ή όχι. Έτσι, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Apache OpenMeetings ή μία από τις εναλλακτικές που αναφέραμε.

Εκτός από τις βιντεοκλήσεις, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Apache OpenMeetings για να φιλοξενήσετε συσκέψεις μόνο με ήχο, εάν πιστεύετε ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σύνδεσης με ένα κλικ για πρόσβαση στις συσκέψεις σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη της εφαρμογής. Εάν χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στη σύσκεψή σας αργότερα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες εγγραφής κλήσεων του Apache OpenMeetings.