Πώς το ChatGPT και το Bard μπορούν να ενδυναμώσουν τους γονείς να διδάξουν το παιδί

Οι βοηθοί οικιακής διδασκαλίας AI: ChatGPT και Google Bard.

Όταν ρώτησα τη μητέρα μου αν ήμουν τόσο έξυπνη όσο τα εγγόνια της, γέλασε. Εσείς και οι δύο (εγώ και η αδερφή μου) γεννηθήκατε σε μια μη τεχνολογική εποχή και δεν ήσασταν το ίδιο έξυπνοι, πρόσθεσε.

Είναι κατανοητό. Τουλάχιστον, όταν βλέπω το τρίχρονο παιδί μου να περιηγείται στο smartphone μου, είναι λογικό.

Γενικά, κρατάω μακριά τα gadget. Είναι μερικές από αυτές τις σούπερ αποσπαστικές στιγμές που το μικρό τέρας ξεφεύγει μαζί τους.

Κατά συνέπεια, πρέπει να έχεις πλεονέκτημα, ειδικά όταν πρόκειται να είσαι ο δάσκαλός τους.

Συνομιλητική AI

Όλοι αλληλεπιδρούμε με μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Εισαγάγετε ένα ερώτημα και περάστε μέσα από ένα φορτηγό με αποτελέσματα. Ενώ αυτό λειτουργούσε μέχρι πέρυσι, το 2023 άλλαξε όλα αυτά.

Οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας όπως το ChatGPT και το Google Bard κάνουν όλη αυτή τη σκληρή δουλειά μόνο αν το ζητήσετε. Επί του παρόντος, βασισμένα στη μηχανική μάθηση, αυτά τα εργαλεία παρέχουν μια εμπειρία που μοιάζει με chatbox για να κάνετε πράγματα όπως εξηγήσεις, μαθηματικά, κωδικοποίηση, ποίηση, περίληψη και πολλά άλλα.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν για διάφορα προφίλ εργασίας. Ενώ δεν συνιστάται η 100% εξάρτηση από οποιοδήποτε εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το ChatGPT και το Bard μπορούν να είναι άξιοι βοηθοί.

Περαιτέρω ενότητες μοιράζομαι την εμπειρία μου σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ChatGPT ή του Bard για κατ’ οίκον διδασκαλία στο παιδί σας.

Για να ξέρετε, το ChatGPT διαθέτει μια δωρεάν έκδοση που κάνει θαύματα για τις συνήθεις προτροπές και μια πληρωμένη έκδοση για ερωτήματα που χρειάζονται δημιουργικές εξόδους. Το Google Bard, από την άλλη, είναι εντελώς δωρεάν.

Μαθηματικά

Τα μαθηματικά είναι ως επί το πλείστον εξάσκηση, αλλά αυτό που προηγείται είναι η εκμάθηση των υποκείμενων εννοιών. Αυτό είναι όπου ένας μαθητής γνωρίζει για τις αρχές για πρώτη φορά.

  10 καλοί πόροι για να μάθετε μεγάλα δεδομένα και Hadoop

Ας δούμε λοιπόν πώς κάτι σαν το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει.

Και ενώ όλοι μπορούμε να σκεφτούμε παρόμοια παραδείγματα όπως αυτό, δεν υπάρχει τίποτα υπερβολικά ιδιαίτερο εδώ. είναι να κάνεις τη διαδικασία αβίαστη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο μετά από μια δύσκολη εργάσιμη ημέρα, όταν δεν μπορείτε πλέον να αγχώσετε την ευφυΐα σας και παρόλα αυτά θέλετε να προσφέρετε κάτι χρήσιμο για το παιδί σας.

Ακόμη και για απόλυτους αρχάριους, το ChatGPT έχει πολλά να προσφέρει.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι μπορείτε να αναπαράγετε απαντήσεις για να έχετε την καλύτερη αντιστοιχία.

Μπορεί όμως το ChatGPT ή κάτι παρόμοιο να χειριστεί ελαφρώς προχωρημένες ερωτήσεις;

Για να το ελέγξω αυτό, έδωσα στο ChatGPT ένα ερώτημα σε επίπεδο SAT (χρησιμοποιείται για εισαγωγές κολεγίων στις ΗΠΑ).

The graph of y = (2x − 4)(x − 4) is a parabola in the xy-plane. In which of the given equivalent equations do the x and y coordinates of the 
vertex of the parabola appear as constants or coefficients?
A) y = 2x^2 − 12x + 16
B) y = 2x(x − 6) + 16
C) y = 2(x − 3)^2 + (−2)
D) y = (x − 2)(2x − 8)

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να είναι κανείς σίγουρος για την αποτελεσματικότητά τους σε αρχάριους και μεσαίου επιπέδου ακαδημαϊκούς.

Στην πραγματικότητα, το ChatGPT 4 έχει περάσει πολλές εξετάσεις με μεγάλη επιτυχία. Ελέγξτε το ιστολόγιο OpenAI για την πλήρη λίστα.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από αυτά τα επιτεύγματα, θα συνιστούσα προσοχή και θα πρότεινα να τα χρησιμοποιείτε μόνο ως βοηθοί, ενώ ο άνθρωπος παίρνει πάντα τη θέση οδήγησης.

Λοιπόν, αυτό ήταν μαθηματικά. Προχωρώντας στα άλλα.

Επιστήμη

Οι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης ή μίσους με την επιστήμη. Η τελευταία κατηγορία γεννιέται ως επί το πλείστον από καθαρή απογοήτευση, επειδή απλώς τους ξεπερνά τα κεφάλια.

Όχι ότι θα χρειαστεί να εξηγήσεις το Blackhole σε ένα μικρό παιδί. Ωστόσο, αυτό είναι χρήσιμο. Ειδικά η τελευταία πρόταση…” είναι σαν ο καλύτερος παίκτης σε μια κοσμική διελκυστίνδα,” γιατί τραβάει τα πάντα. Κατευθείαν στο θέμα και ένα παράδειγμα που προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή McDonald's

Ας δοκιμάσουμε μια άλλη μηχανή AI αυτή τη φορά, το Google Bard.

Σε αυτό το στάδιο, θα προτείνω τον Bard για βασικές προτροπές. Η μεγαλύτερη υπερδύναμη του Bard είναι η συνδεσιμότητα του στο Διαδίκτυο που βοηθά στην εξαγωγή των πιο ενημερωμένων πληροφοριών για τους χρήστες.

Αλλά είναι ακόμα σε beta. Επομένως, οι εξηγήσεις του μπορεί να μην έχουν νόημα από τώρα. Ωστόσο, είναι εντελώς δωρεάν και είναι ένα έργο της Google που αναμένεται να βελτιωθεί στις επερχόμενες εκδόσεις.

Επιστρέφουμε στο ChatGPT για μερικά ακόμη επιστημονικά ερωτήματα.

Δεν θυμάμαι το επιστημονικό μου βιβλίο να εξηγεί με σαφήνεια τη Φωτοσύνθεση. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον ένας ορισμός σχολικού βιβλίου, και η επιστήμη είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Τι θα λέγατε για ένα μικρό πείραμα;

Συνολικά, το ChatGPT είναι καλό για τη στοιχειώδη επιστήμη και εξηγεί τις έννοιες τακτοποιημένα με μια πολύ αναγκαία πρακτική πινελιά.

Και αν μπορεί να κάνει επιστήμη και μαθηματικά, δεν έχω καμία αμφιβολία για τις λογοτεχνικές του ικανότητες.

Αγγλικά

Η καλύτερη περίπτωση χρήσης που βρήκα μέχρι σήμερα είναι όταν έχετε μια παράγραφο και σας ζητείται να βγάλετε συμπεράσματα ή να βρείτε λάθη στις προτάσεις της.

Αυτό λειτουργεί απλώς επικολλώντας την ενότητα και υποβάλλοντας στη συνέχεια ερωτήματα στον κινητήρα AI, καθώς μπορεί να διατηρήσει το πλαίσιο.

Περιττό να πούμε ότι αυτά τα εργαλεία είναι πολύ αποτελεσματικά για βασικές λογοτεχνικές εργασίες, όπως η εύρεση αντωνύμων και συνωνύμων ή η διαμόρφωση παραδειγμάτων προτάσεων με μια λέξη.

Επιπλέον, το ChatGPT είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό στη δημιουργία περιλήψεων με προκαθορισμένο όριο λέξεων. Επιπλέον, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT μπορούν να κάνουν έναν ποιητή άνω του μέσου όρου!

Δημιούργησε ακόμη και ένα μικρό τραγούδι για το μικρό μου για να τον βοηθήσει να μπει στο αλφάβητο.

Κοινωνικές σπουδές

Αυτό μπορεί να είναι το πιο κουραστικό αλλά διασκεδαστικό πράγμα που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας. Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουμε για αυτόν τον κόσμο, τους κατοίκους του, τους ωκεανούς, τα εδάφη και τις χώρες του και να μην ξεχνάμε την ιστορία.

  Πώς να δημιουργήσετε ταπετσαρίες iPhone και iPad χρησιμοποιώντας συντομεύσεις

Ένα απλό πράγμα όπως η ανάγνωση χαρτών μπορεί να διδαχθεί από πολλές οπτικές γωνίες, καθιστώντας το μια διαδραστική και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές.

Επιπλέον, το ChatGPT είναι εξαιρετικό στη σύνοψη ιστορικών γεγονότων. Μπορείτε να του ζητήσετε οτιδήποτε μέχρι την αποκοπή δεδομένων του τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επιπλέον, είναι καλό για την καταμέτρηση πόλεων, πολιτειών, ποταμών κ.λπ., σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Ομοίως, το Google Bard είναι επίσης καλό στο να απαντά σε τέτοια ερωτήματα.

Επιπλέον, ο Bard μπορεί να απαντήσει με εικόνες που είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα.

Αλλά για να επαναλάβουμε, η χρήση του ChatGPT και του Bard για ερωτήματα που βασίζονται σε γεγονότα μπορεί να μην είναι καλή ιδέα, ειδικά αν δεν διασταυρώσετε τα αποτελέσματά του.

Ένας Βοηθός Φροντιστηρίου!

Εάν χρησιμοποιείτε μηχανές αναζήτησης, θα λατρέψετε τι μπορεί να κάνει η συνομιλητική τεχνητή νοημοσύνη. Απλοποιεί τη διαδικασία και είναι πολύ δημιουργικό (ειδικά το ChatGPT), το οποίο βοηθά στην εύρεση διάφορων τρόπων διδασκαλίας στα παιδιά.

Έχω δοκιμάσει δύο μηχανές AI, το ChatGPT 4 (έκδοση επί πληρωμή) και το Bard (το οποίο είναι δωρεάν). Το ChatGPT, συγκεκριμένα, έδειχνε λαμπρότητα σε όποια προτροπή του έριξα. Το Google Bard, ωστόσο, είναι περιορισμένο προς το παρόν και είναι καλύτερο εάν χρειάζεστε τρέχουσες πληροφορίες.

Είναι σημαντικό ότι μπορείτε επίσης να παρέχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο ChatGPT (με πληρωμή) ενεργοποιώντας μια εναλλαγή στις ρυθμίσεις. Αν και είναι μια λειτουργία beta, αυτό θα αφαιρέσει το μόνο πρόβλημα με αυτό το κορυφαίο συνομιλητικό AI. Και ναι, μπορεί κανείς επίσης να δοκιμάσει την δωρεάν έκδοση ChatGPT, η οποία θα πρέπει να έχει αρκετά καλή απόδοση σε σύγκριση με τον Bard, αλλά δεν έχει επιλογές σύνδεσης στο Διαδίκτυο προς το παρόν.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πρόσθετα ChatGPT για να το κάνετε ακόμα πιο ισχυρό.