Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop στο iPhone, το iPad ή το Mac σας

Το AirDrop πρέπει να είναι ένα από τα πιο βολικά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος της Apple.

Είναι μια δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων που σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και πολλά άλλα με άλλες συσκευές Apple σε κοντινή απόσταση.

Τώρα, μπορεί να αναρωτηθείτε, “γιατί είναι ένα από τα πιο βολικά χαρακτηριστικά;”. Η απάντηση σε αυτό οφείλεται στο πόσο γρήγορη μπορεί να είναι η μεταφορά. Ακόμα κι αν το αρχείο είναι μεγάλο, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μεταφερθεί. Και προσέξτε, αυτή είναι μια μεταφορά χωρίς απώλειες, που σημαίνει ότι η ποιότητα δεν θα διακυβευτεί.

Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα όταν θέλετε αμέσως να μεταφέρετε δεδομένα σε άλλη συσκευή χωρίς πολύ χρόνο αναμονής και δεν απαιτεί να είστε συνδεδεμένοι σε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επίσης, λειτουργεί άψογα με συσκευές iPhone, iPad και Mac, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το οικοσύστημα αυτών των προϊόντων της Apple.

Πώς να ενεργοποιήσετε το AirDrop στη συσκευή σας Apple

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας AirDrop είναι εξαιρετικά απλή σε όλες τις συσκευές της Apple. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να την ενεργοποιήσετε σε καθεμία από τις συσκευές:

Για iPhone

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενεργοποιήσετε το AirDrop σε ένα iPhone, αλλά ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να σύρετε προς τα κάτω το κέντρο ελέγχου από πάνω δεξιά, να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο Bluetooth.

  Πού βρίσκεται ο αισθητήρας σύνθεσης καυσίμου;

Θα δείτε να εμφανίζεται αυτό το μικρό παράθυρο. Από κάτω αριστερά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το AirDrop.

Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε το AirDrop στο iPhone σας. Μια μεγαλύτερη διαδικασία είναι να το κάνετε από τις Ρυθμίσεις > Γενικά > AirDrop.

Για iPad

Η διαδικασία είναι ίδια στο iPad όπως και στο iPhone. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AirDrop από το κέντρο ελέγχου ή τις ρυθμίσεις στο iPad σας και να ξεκινήσετε την κοινή χρήση/λήψη πολυμέσων.

Για Mac

Η ενεργοποίηση του AirDrop στη συσκευή Mac σας είναι εξαιρετικά απλή. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει δύο διαφορετικούς τρόπους για να το κάνετε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που σας βολεύει.

Η πρώτη μέθοδος είναι να κάνετε κλικ στην καρτέλα “Μετάβαση” στην αρχική σελίδα της συσκευής Mac σας και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο “AirDrop” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Αυτό θα ανοίξει την οθόνη AirDrop.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “Finder” στο κάτω μέρος.

Τώρα, από την αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο σημείο που λέει “AirDrop” και θα ανοίξει η οθόνη.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι θα σας προσγειώσουν στην ίδια οθόνη. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε, μόλις βρεθείτε στην οθόνη του AirDrop, πρέπει να κάνετε κλικ στο “Ενεργοποίηση Bluetooth”.

Μόλις ενεργοποιηθεί το Bluetooth, θα εμφανιστεί αυτή η οθόνη που σας επιτρέπει να επιλέξετε σε ποιον θέλετε να είναι ανιχνεύσιμη η συσκευή. Από την αναπτυσσόμενη επιλογή δίπλα στο κείμενο “Κανένας”, επιλέξτε είτε “Όλοι” ή “Μόνο Επαφές”, όποιο προτιμάτε.

Αυτό είναι. Τώρα το AirDrop στη συσκευή σας Mac είναι ενεργοποιημένο και μπορεί να εντοπιστεί από άλλες συσκευές Apple.

  Πώς να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας για μια μεμονωμένη σελίδα στο MS Word

Πώς να στείλετε αρχεία χρησιμοποιώντας το AirDrop στη συσκευή σας Apple

Αφού μάθετε πώς να ενεργοποιείτε το AirDrop στη συσκευή σας Apple, το επόμενο βήμα είναι να στείλετε αρχεία σε άλλη συσκευή.

Για iPhone και iPad

Δεδομένου ότι η διαδικασία είναι η ίδια και στο iPhone και στο iPad, θα χρησιμοποιήσω το iPhone ως παράδειγμα για αυτό. Η αποστολή αρχείων είναι εξαιρετικά απλή. ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ας υποθέσουμε ότι είναι μια εικόνα που θέλετε να στείλετε. μεταβείτε στις Φωτογραφίες από την αρχική σελίδα του iPhone σας.

Βήμα 2: Από τη συλλογή, αναζητήστε την εικόνα που θέλετε να μοιραστείτε και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα σε αυτήν για να εμφανιστεί αυτό το αναδυόμενο παράθυρο. Πατήστε «Κοινή χρήση».

Βήμα 3: Τώρα, θα δείτε τους διάφορους τρόπους κοινής χρήσης αυτής της εικόνας, αλλά η πρώτη επιλογή θα είναι το AirDrop, οπότε πατήστε σε αυτό.

Βήμα 4: Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε όλες τις διαθέσιμες και κοντινές συσκευές Apple με τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε την εικόνα. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο μία κοντινή συσκευή με την οποία μπορεί να γίνει κοινή χρήση της.

Και αυτό είναι περίπου για να στείλετε αρχεία χρησιμοποιώντας το AirDrop από το iPhone και το iPad σας.

Για Mac

Σε αυτό το παράδειγμα, εάν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία από ένα Macbook σε άλλο, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα. Η διαδικασία είναι η ίδια όταν θέλετε να στείλετε αρχεία από το Mac σας στο iPhone/iPad σας.

Βήμα 1: Θα ξεκινήσετε ενεργοποιώντας το AirDrop, όπως κάνατε σε αυτήν την ανάρτηση.

  Διορθώστε τη μη φόρτωση της εφαρμογής Disney Plus Hotstar

Βήμα 2: Μεταβείτε στην οθόνη AirDrop και θα παρατηρήσετε τις συσκευές που είναι κοντά και διαθέσιμες.

Βήμα 3: Τώρα, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο, είτε πρόκειται για βίντεο, είτε για φωτογραφία, είτε για έγγραφο, ή μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε έναν ολόκληρο φάκελο που περιέχει αυτά τα αρχεία.

Η άλλη συσκευή Apple θα μπορεί πλέον να δέχεται τα αρχεία που στείλατε.

Διαβάστε επίσης: 5 καλύτερα εργαλεία για τη μεταφορά φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή

Πώς να λαμβάνετε αρχεία χρησιμοποιώντας το AirDrop στη συσκευή σας Apple

Πιθανώς το πιο εύκολο μέρος αυτής της ανάρτησης, η λήψη αρχείων δεν διαρκεί περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα σε οποιαδήποτε συσκευή Apple στην οποία βρίσκεστε.

Αρχικά, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το AirDrop και να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ανιχνεύσιμο είτε από “Όλοι” ή “Μόνο Επαφές”.

Όταν κάποιος στέλνει ένα αρχείο στη συσκευή σας iPhone ή iPad, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη σας που θα σας ρωτά εάν θέλετε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε το αρχείο.

Και είναι παρόμοιο και σε συσκευές Mac.

Όταν αποδεχτείτε το αρχείο, θα αποθηκευτεί αμέσως στη συσκευή σας.

Τι σημαίνουν οι ρυθμίσεις AirDrop;

Οι 3 ρυθμίσεις AirDrop που βλέπετε ενώ το ενεργοποιείτε έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Τώρα, ας δούμε τους σκοπούς που δίνονται παρακάτω.

  • Απενεργοποίηση λήψης: Αυτό σημαίνει ότι το AirDrop σας είναι απενεργοποιημένο για λήψη οποιωνδήποτε αρχείων, επομένως κανείς δεν θα μπορεί να στείλει αρχεία στη συσκευή σας.
  • Μόνο επαφές: Όταν θέλετε μόνο τα άτομα στις επαφές σας να σας στέλνουν αρχεία.
  • Όλοι: Αυτό θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε κοντινή συσκευή να σας στέλνει αρχεία.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το “Μόνο Επαφές” είναι η ασφαλέστερη επιλογή και εμποδίζει τους ξένους να προσπαθήσουν να σας στείλουν αρχεία.

συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το AirDrop και θα αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για την εύκολη αποστολή και λήψη αρχείων.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο AirDrop.