Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Ομάδες LinkedIn για να μετακινηθείτε από τον αρχάριο στο δίκτυο Ninja

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ένα κανάλι ψυχαγωγίας, έχουν προχωρήσει από το μάρκετινγκ στο μάρκετινγκ προσωπικής επωνυμίας. Σε αυτή τη μεταμόρφωση, το LinkedIn έχει επίσης αναπτύξει μια γνωστή και σεβαστή πλατφόρμα για επαγγελματικές ή επιχειρηματικές συνδέσεις.

Ωστόσο, αποκομίζετε πλήρως τα οφέλη του προφίλ σας στο LinkedIn; Για παράδειγμα, ένας τομέας που τα μέλη του LinkedIn συχνά τείνουν να παραβλέπουν κατά τη δημιουργία του επαγγελματικού τους χαρτοφυλακίου δικτύωσης είναι η δύναμη των ομάδων του LinkedIn. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, οι ομάδες του LinkedIn μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε τις σωστές προσφορές εργασίας, παραπομπές και συμβουλές σταδιοδρομίας από επαγγελματίες που δεν θα είχατε γνωρίσει διαφορετικά.

Οι ομάδες LinkedIn είναι εξαιρετικές για να ενισχύσετε τη μάθησή σας και να δείτε τι υπάρχει εκεί έξω. Οι σωστές ομάδες LinkedIn μπορούν να σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση στην καριέρα σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Από την καθιέρωση της επωνυμίας σας μέχρι την κατάρριψη των ονειρεμένων θέσεων εργασίας, οι ομάδες LinkedIn μπορούν να είναι η συντόμευση για την επιτυχία σας! Μάθετε πώς να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο σε αυτό το άρθρο.

Είστε νέοι στο μάρκετινγκ του εαυτού σας στο LinkedIn; Σας καλύψαμε με αυτό: Οδηγός αρχαρίων για το μάρκετινγκ και τον αυτοματισμό LinkedIn.

Οφέλη από τη συμμετοχή σε ομάδες LinkedIn

Το LinkedIn διευκολύνει τη δικτύωση και σας βοηθά να παρακολουθείτε γρήγορα την καριέρα σας όσο καμία άλλη πλατφόρμα. Να γιατί πρέπει να εγγραφείτε σε ομάδες LinkedIn:

  • Εάν είστε φοιτητής ή αρχάριος επαγγελματίας, μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε μέντορες
  • Μπορείτε να λάβετε παραπομπές εργασίας, να εξερευνήσετε καλύτερες επιλογές εργασίας και να ειδοποιηθείτε νωρίτερα
  • Ομοίως, γνωρίζεις ανθρώπους και δημιουργείς σχέσεις που διαφορετικά δεν θα είχες
  • Μπορείτε να λάβετε υποστήριξη, δέσμευση και επαγγελματικά σχόλια από επαγγελματίες σε διάφορα στάδια της καριέρας τους
  • Επιπλέον, μπορείτε να συμμετάσχετε σε σεμινάρια και συνέδρια που μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας
  • Μπορείτε να λύσετε τις αμφιβολίες γρηγορότερα και να εκτεθείτε σε προπονήσεις
  • Μπορείτε να μάθετε επιπλέον δεξιότητες και να κατανοήσετε καλύτερα την αγορά εργασίας

Τύποι Ομάδων LinkedIn

Για τους μη μυημένους, υπάρχουν δύο τύποι ομάδων LinkedIn: Δημόσιες και Ιδιωτικές. Όλες οι δημόσιες ομάδες είναι καταχωρημένες ομάδες από προεπιλογή.
Εάν επιλέξετε ιδιωτική, μπορείτε να επιλέξετε μια ομάδα να εμφανίζεται στη λίστα (η οποία θα είναι ανιχνεύσιμη) ή εκτός λίστας (στην περίπτωση αυτή, θα είναι κρυφή).

1. Public Group

Όταν δημιουργείτε μια δημόσια ομάδα, όλες οι αναρτήσεις σε αυτήν την ομάδα είναι ορατές σε οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο – ακόμα και εκείνες που δεν βρίσκονται στο LinkedIn ή μέρος της ομάδας σας.
Ωστόσο, μόνο τα μέλη μπορούν να προσθέσουν νέες αναρτήσεις ή να σχολιάσουν εδώ, καθώς τα μη μέλη δεν θα επιτρέπεται να αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις. Όλες οι ομάδες είναι δημόσιες από προεπιλογή και θα πρέπει να ορίσετε τη δυνατότητα εντοπισμού σε ιδιωτική σε περίπτωση που δεν θέλετε μια δημόσια ομάδα.
Όλες οι δημόσιες ομάδες αναφέρονται επίσης ομάδες από προεπιλογή (δείτε τον τύπο 3 για περισσότερα).

2. Ιδιωτικές Ομάδες

Οι ιδιωτικές ομάδες είναι εκείνες οι ομάδες στο LinkedIn των οποίων οι αναρτήσεις είναι ορατές μόνο στα μέλη τους. Όπως είναι αυτονόητο, μόνο τα μέλη μπορούν να προσθέτουν νέες αναρτήσεις και σχόλια σε μια ιδιωτική ομάδα.

Εάν επιλέξετε μια ιδιωτική ομάδα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να την κάνετε κρυφή/μυστική από τα αποτελέσματα αναζήτησης επιλέγοντας μια μη καταχωρισμένη ομάδα (δείτε τον τύπο 4 παρακάτω).

  9 καλύτεροι συντάκτες Markdown για να γράψουν καλύτερη τεκμηρίωση

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λειτουργίες απορρήτου στο LinkedIn που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Ελέγξτε αυτό για να μάθετε: Πώς να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική λειτουργία στο LinkedIn για να δείτε τα προφίλ ανώνυμα

3. Καταχωρισμένες ομάδες

Οι ομάδες που αναφέρονται είναι εκείνες που εμφανίζονται όταν αναζητούνται στο LinkedIn. Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι ομάδων στο LinkedIn. Επιπλέον, οποιοδήποτε μέλος της ομάδας μπορεί να προσκαλέσει άλλους να συμμετάσχουν.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο «Συμμετοχή» για να γίνετε μέλος σε οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες ομάδες. Τα αιτήματα νέων μελών μπορούν να εγκριθούν και από οποιοδήποτε τρέχον μέλος της ομάδας. Οι συνδρομές σε αυτήν την ομάδα μπορούν επίσης να προβληθούν στο προφίλ > τα ενδιαφέροντα οποιουδήποτε τρέχοντος μέλους.

4. Μη καταχωρημένες ομάδες

Σε αντίθεση με τις ομάδες που αναφέρονται στη λίστα, αυτές δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησής σας στο LinkedIn. Δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε μη καταχωρημένες ομάδες στο LinkedIn, εκτός εάν έχετε προσκληθεί να συμμετάσχετε.

Μερικές φορές, πρόκειται για ομάδες με επίκεντρο την εταιρεία που επιτρέπουν μόνο υπαλλήλους. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε μέσω απευθείας συνδέσμου. Εάν ανήκετε σε μια μη καταχωρισμένη ομάδα, τα μη μέλη δεν θα μπορούν να το δουν στην ενότητα προφίλ > ενδιαφέροντα.

Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα LinkedIn

Εκτός από το να είστε μέρος ομάδων LinkedIn που έχουν δημιουργηθεί από άλλους, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα:

  • Μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Ομάδων σας. Μπορείτε επίσης να το αναζητήσετε στη γραμμή αναζήτησης.
  • Επάνω δεξιά, βρείτε την επιλογή Δημιουργία ομάδας.

  • Συμπληρώστε ένα όνομα ομάδας εντός 100 χαρακτήρων
  • Προσθέστε μια περιγραφή για την ομάδα, εξηγώντας τον σκοπό που σκοπεύετε να εξυπηρετήσετε με αυτήν την ομάδα
  • Προσθέστε μια εικόνα εμφάνισης ομάδας που θα λειτουργεί ως σύμβολο εξοικείωσης της ομάδας σας
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια εικόνα εξωφύλλου για την ομάδα σας
  • Προσθέστε έναν κλάδο που είναι σχετικός με την ομάδα σας. Μπορείτε να προσθέσετε έως και 3 σχετικούς κλάδους
  • Προσθέστε μια τοποθεσία και ορίστε κανόνες που πιστεύετε ότι θα είναι απαραίτητοι να ακολουθήσουν όλα τα μέλη. Για αρχή, μπορείτε να ζητήσετε από όλα τα μέλη να σέβονται το ένα το άλλο και να μην εμπλέκονται σε συγκρούσεις
  • Μπορείτε να ορίσετε το απόρρητο της ομάδας σε δημόσιο ή ιδιωτικό. Οι δημόσιες αναρτήσεις ομάδας θα είναι ορατές σε όλα τα μέλη του LinkedIn, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στην ομάδα σας, ενώ οι ιδιωτικές ομαδικές αναρτήσεις δεν θα είναι ορατές
  • Εάν επιλέξετε Ιδιωτικό, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ομάδα καταχωρισμένη ή μη
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο επιπλέον δικαιώματα για τα μέλη της ομάδας σας στο LinkedIn. Μπορείτε είτε να επιτρέψετε είτε να μην επιτρέψετε στα μέλη της ομάδας LinkedIn να προσκαλούν τις συνδέσεις τους και να ζητήσετε έγκριση από τον διαχειριστή για νέες αναρτήσεις ή όχι

Έξι στρατηγικές για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη ομάδα LinkedIn

Ενώ η δημιουργία μιας ομάδας LinkedIn είναι αρκετά εύκολη, η επιτυχία της μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη αν δεν ακολουθείτε τις σωστές στρατηγικές:

1. Επιλέξτε μια θέση

Καθώς υπάρχουν ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια ομάδες στο LinkedIn, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ομάδα που να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες μιας συγκεκριμένης θέσης.
Αν αναρωτιέστε πώς να βρείτε ένα κενό στην αγορά και να εξερευνήσετε κάτι νέο, μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας τις υπάρχουσες ομάδες για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει. Κοιτάξτε τι καλύπτεται μέχρι στιγμής και σε ποιους τομείς δεν ασχολείται κανείς.
Μόλις βρείτε ένα θέμα που είναι ενδιαφέρον και σχετικό με το σημερινό τοπίο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία αναζήτησης λέξεων-κλειδιών όπως το Google Trends για να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά με τις περισσότερες αναζητήσεις.

2. Βρείτε ένα σχετικό όνομα

Μόλις δημιουργήσετε την εργασία, η ονομασία της ομάδας σας στο LinkedIn θα είναι πρωταρχικής σημασίας. Το κάνετε πιο ανιχνεύσιμο Όταν ονομάζετε κάτι που είναι εύκολο να βρεθεί ή σχετίζεται με τη λέξη-κλειδί που αναζητούν οι άνθρωποι.
Αυτό θα επιτρέψει σε πολλά μέλη του LinkedIn που δεν ανήκουν στις συνδέσεις σας πρώτου βαθμού να ενταχθούν.

  Desktop-as-a-Service (DaaS) 101: Μια επισκόπηση [4 Providers]

3. Βελτιστοποιήστε τη σύνοψή σας

Μην κάνετε το λάθος να μην χρησιμοποιήσετε το χώρο περίληψης/περιγραφής της ομάδας σας LinkedIn. Μια καλά καθορισμένη σύνοψη είναι το κλειδί για τη διαφοροποίηση μεταξύ μιας δημοφιλής και επιτυχημένης ομάδας LinkedIn και μιας που δεν είναι.

Χρησιμοποιήστε πλήρως το όριο των 2.000 χαρακτήρων για να καθορίσετε το σκοπό της ομάδας σας. Καθώς πρόκειται για μια ενότητα που θα ελέγξουν οι άνθρωποι πριν εγγραφούν, φροντίστε να συμπεριλάβετε για ποιον απευθύνεται αυτή η ομάδα και ποια είναι τα οφέλη της συμμετοχής.

Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τα θέματα που συζητάτε μέσω αυτής της ομάδας. Βασικά, προσπαθείτε να δώσετε στους ανθρώπους έναν σαφή οδικό χάρτη του περιεχομένου που μπορούν να περιμένουν στην ομάδα σας στο LinkedIn.

Οι πρώτοι 200 ​​χαρακτήρες είναι οι πιο σημαντικοί, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τους με σύνεση. Μην χάνετε πολύ χρόνο ρυθμίζοντας το πλαίσιο. ξεκινήστε με τα πιο σημαντικά στοιχεία. Όταν η ομάδα σας LinkedIn εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, αυτοί οι 200 ​​χαρακτήρες θα είναι ορατοί στα άτομα. Το αν οι χρήστες κάνουν κλικ στο “Δείτε περισσότερα” θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από το πόσο καλά χρησιμοποιείτε την πρώτη ενότητα. Ακολουθούν τρεις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για στόχευση
  • Προσθέστε για ποιους απευθύνεται αυτή η ομάδα, αναφέρετε τη βιομηχανία και το επάγγελμα
  • Εξηγήστε τα οφέλη της συμμετοχής και τι περιεχόμενο μπορούν να περιμένουν σε μια ή δύο προτάσεις

4. Θέστε αυστηρούς κανόνες κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη ομάδα LinkedIn, πρέπει να ορίσετε αυστηρούς κανόνες από την αρχή. Εάν είστε χαλαροί με τους κανόνες, οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας θα χρησιμοποιήσουν την ομάδα σας για να στείλουν ανεπιθύμητα μηνύματα σε μέλη και να δημοσιεύσουν άσχετο περιεχόμενο.
Το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα ποσοστά αφοσίωσης και διατήρησης της ομάδας σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να απαγορεύσετε τους spammers στο offset και να διασφαλίσετε ότι η ομάδα σας είναι ένας ασφαλής χώρος για την προώθηση υγιών συνομιλιών.
Μπορείτε να ορίσετε κανόνες που προσδιορίζουν ότι αυτή η ομάδα δεν θα ενθαρρύνει συνομιλίες εκτός θέματος, προωθητικές προσφορές ή πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις.

5. Καταχωρίστε την ομάδα σας, κάντε την να την ανακαλύψετε

Καθώς το LinkedIn παρέχει δύο επιλογές για δυνατότητα εντοπισμού, θα πρέπει να επιλέξετε και να συμπεριλάβετε την ομάδα σας στη λίστα. Εκτός εάν η ομάδα σας περιλαμβάνεται στη λίστα, δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και μπορείτε να χάσετε πολλά πιθανά μέλη.
Αν δεν θέλετε να διατηρήσετε αυτήν την ομάδα προσκλήσεων μόνο σε συγκεκριμένους επαγγελματίες και άτομα, θα πρέπει να την ανοίξετε και, στη συνέχεια, μπορείτε να εγκρίνετε αιτήματα κατά περίπτωση.

6. Δημοσιεύετε τακτικά σχετικό περιεχόμενο

Εάν είστε ηγέτης της σκέψης με τεράστιους θαυμαστές, η καθοδήγηση μιας ομάδας LinkedIn προς την επιτυχία είναι εύκολη. Ωστόσο, εάν δεν είστε, πρέπει να κάνετε ενεργά και προσεκτικά βήματα για να προσελκύσετε την επιτυχία και νέα μέλη της ομάδας.
Για να διατηρήσετε την ομάδα ενεργή, ειδικά στις αρχικές στιγμές, είναι ζωτικής σημασίας να δημοσιεύετε σχετικό περιεχόμενο. Υιοθετήστε διαφορετικές τεχνικές για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε δεν είναι μονότονο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με βίντεο, αναρτήσεις καρουζέλ και δημοσιεύοντας αναρτήσεις που βασίζονται σε άρθρα.
Επιπλέον, προσπαθήστε να ξεκινήσετε συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας σας. Κάντε μερικές δημοσκοπήσεις, ζητήστε από τα μέλη να συνεισφέρουν και διατηρήστε τις συζητήσεις αυθεντικές.
Επιπλέον, σχολιάστε τις αναρτήσεις μελών και δώστε απόψεις. Εποπτεία συνεδριών, φιλτράρετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και κάντε ερωτήσεις που θα λάβετε απαντήσεις.

Πώς να βρείτε σχετικές ομάδες LinkedIn

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έως και 100 ομάδες στο LinkedIn. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή μια ομάδα ανήκει στον κλάδο σας και έχει σχετικές λέξεις-κλειδιά στην περίληψή της, δεν θα πρέπει να συμμετέχετε σε κάθε ομάδα που συναντάτε. Η επιλογή των κατάλληλων ομάδων για εσάς είναι δύσκολη. Εδώ είναι τι μπορεί να βοηθήσει:

  • Αν ψάχνεις να μάθεις
  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή My Tinder Gold

Θα πρέπει να αναζητήσετε μια ομάδα που έχει ένα υγιές ποσοστό αφοσίωσης. Η επιλογή ομάδων που είναι πολύ ενεργές μπορεί να σας κάνει να χάσετε σημαντικές αναρτήσεις. Επιπλέον, οι ανεπιθύμητες συνομιλίες μπορούν να σας απομακρύνουν την εστίαση. Επιλέξτε μια ομάδα που είναι καλά συγκρατημένη αλλά πλούσια σε πληροφορίες.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικές ομάδες μεταβαίνοντας σε σελίδες κορυφαίων κλάδου και μπαίνοντας σε ομάδες στις οποίες ανήκουν. Ακολουθήστε τον δρόμο που ακολουθούν οι φωνές του LinkedIn, οι ειδικοί του κλάδου και οι επαγγελματίες που σέβεστε.

  • Αν ψάχνετε να πουλήσετε

Θα πρέπει να εγγραφείτε σε μια ομάδα που έχει τα περισσότερα μέλη, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες να κλείσετε μια συμφωνία. Όσο περισσότερα μέλη, τόσο το καλύτερο! Ακόμα κι αν μπορείτε να μετατρέψετε ένα ελάχιστο ποσοστό σε πελάτες, έχετε κερδίσει. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε σχόλια με μια μεγαλύτερη ομάδα και να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικές ομάδες χαρτογραφώντας πελάτες και βλέποντας σε τι ανήκουν. Επιλέξτε ομάδες που εμπιστεύονται το κοινό-στόχο ή τους υποψήφιους πελάτες σας.

Πώς να βρείτε σχετικές ομάδες LinkedIn

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έως και 100 ομάδες στο LinkedIn. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή μια ομάδα ανήκει στον κλάδο σας και έχει σχετικές λέξεις-κλειδιά στην περίληψή της, δεν θα πρέπει να συμμετέχετε σε κάθε ομάδα που συναντάτε. Η επιλογή των κατάλληλων ομάδων για εσάς είναι δύσκολη. Εδώ είναι τι μπορεί να βοηθήσει:

  • Αν ψάχνεις να μάθεις

Θα ήταν καλύτερο να αναζητήσετε μια ομάδα με ένα υγιές ποσοστό εμπλοκής. Η επιλογή ομάδων που είναι πολύ ενεργές μπορεί να σας κάνει να χάσετε σημαντικές αναρτήσεις. Επιπλέον, οι ανεπιθύμητες συνομιλίες μπορούν να σας απομακρύνουν την εστίαση. Επιλέξτε μια ομάδα που είναι καλά συγκρατημένη αλλά πλούσια σε πληροφορίες.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικές ομάδες μεταβαίνοντας σε σελίδες κορυφαίων κλάδου και μπαίνοντας σε ομάδες στις οποίες ανήκουν. Ακολουθήστε τον δρόμο που ακολουθούν οι φωνές του LinkedIn, οι ειδικοί του κλάδου και οι επαγγελματίες που σέβεστε.

  • Αν ψάχνετε να πουλήσετε

Θα πρέπει να εγγραφείτε σε μια ομάδα με τα περισσότερα μέλη, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες να κλείσετε μια συμφωνία. Όσο περισσότερα μέλη, τόσο το καλύτερο! Έχετε μια νίκη ακόμα κι αν μπορείτε να μετατρέψετε ένα ελάχιστο ποσοστό σε πελάτες. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε σχόλια με μια μεγαλύτερη ομάδα και να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικές ομάδες χαρτογραφώντας πελάτες και βλέποντας σε τι ανήκουν. Επιλέξτε ομάδες που εμπιστεύονται το κοινό-στόχο ή οι υποψήφιοι πελάτες σας.

Πώς να αξιοποιήσετε τις ομάδες LinkedIn για επαγγελματική δικτύωση

Θα σας βοηθούσε αν προσπαθούσατε να γίνετε ένα πολύτιμο μέλος να αξιοποιήσετε στο έπακρο το LinkedIn και τα επαγγελματικά σας δίκτυα. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ομάδες LinkedIn για τη δημιουργία μιας προσωπικής επωνυμίας/καλύτερης επαγγελματικής δικτύωσης:

  • Συνεισφέρετε δημοσιεύοντας πολύτιμο περιεχόμενο κάθε τόσο
  • Αλληλεπιδράστε με άλλα μέλη στις αναρτήσεις τους, ώστε να παρακινηθούν να κάνουν το ίδιο με τις δικές σας
  • Προσπαθήστε να παρατηρήσετε ποιον σέβεται η ομάδα και για τι μιλάει
  • Συμμετάσχετε σε συζητήσεις και ενθαρρύνετε τις συζητήσεις κάνοντας ερωτήσεις
  • Διατηρήστε τα πράγματα επαγγελματικά και μην γίνετε πολύ περιστασιακός
  • Μιλήστε με τα μέλη και είστε στους καλούς κύκλους τους
  • Μοιραστείτε σχετικές ευκαιρίες με την ομάδα
  • Σεβαστείτε σε περίπτωση διαφωνιών
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε την αυτοπροβολή ή την πατρονιστική συμπεριφορά
  • Δηλώστε τη συνάφεια εάν μοιράζεστε συνδέσμους ή αναρτήσεις από άλλες ομάδες και δηλώστε πόσο επωφελής είναι επαγγελματικά
  • Υποβάλλει ερωτήσεις στις αναρτήσεις σας για να προσκαλέσει συζητήσεις από μέλη

Είστε έτοιμοι να γίνετε Ninja Δικτύωσης;

Οι παραπάνω δείκτες θα σας βοηθήσουν να γίνετε νίντζα ​​δικτύωσης μέσω των ομάδων του LinkedIn. Χρησιμοποιήστε τα για να συνδεθείτε με περισσότερα άτομα και να συναντήσετε ηγέτες του κλάδου. Είναι το τέλειο μέρος για να αναπτύξετε την επωνυμία σας, συμμετέχοντας συνεχώς σε συζητήσεις, σεβόμενοι άλλα μέλη και παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Μπορείτε να γίνετε ηγέτης της σκέψης σταδιακά δίνοντας πρακτικές συμβουλές σε συνάδελφους και προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη προφορικά ή μέσω της εμπειρίας του κλάδου. Σας επιτρέπει επίσης να συμμετέχετε σε συζητήσεις με έγκυρους επαγγελματίες. Συνολικά, θα πρέπει να είστε σε θέση να προσθέσετε αξία στην κοινότητα και να εδραιώσετε την αξιοπιστία και την εξουσία σας στον τομέα σας. Και αν είστε επιχειρηματίας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εταιρική σελίδα, ώστε το εγχείρημά σας να αποκτήσει μεγαλύτερη εξουσία και να έχει διαδικτυακή παρουσία.

Το LinkedIn είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να προωθήσετε τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε μια βάση επωνυμίας. Το να μην γνωρίζετε όλα τα χαρακτηριστικά του δεν είναι μείον, όπως μπορείτε πάντα να μάθετε!