Πώς να χρησιμοποιήσετε την ευφυΐα πωλήσεων για να κάνετε την επιχείρηση κερδοφόρα

Η ευφυΐα πωλήσεων (SI) σάς βοηθά να ανακαλύψετε τον κατάλληλο πελάτη ή εταιρεία, να προσελκύσετε την προσοχή τους, να δημιουργήσετε μια επιχειρηματική σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και να κλείσετε τη συμφωνία.

Θα ήταν ωραίο να ξέρετε ποιοι πελάτες ή επιχειρήσεις αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρετε. Επίσης, θα ήταν πολύ βολικό αν γνωρίζατε ποιος είναι το άτομο που λαμβάνει αποφάσεις σε μια συμφωνία πωλήσεων. Για να μην αναφέρουμε, αν είστε εσείς που επικοινωνείτε με τον πελάτη προτού όλοι οι άλλοι ενδιαφέρονται να κλείσουν τη συμφωνία, τότε τίποτα παρόμοιο!

Μπορείτε εύκολα να επιτύχετε όλα τα παραπάνω εάν μπορείτε να προμηθευτείτε τα σωστά δεδομένα από την αγορά. Εδώ έρχεται η ευφυΐα πωλήσεων και τα προηγμένα εργαλεία που προσφέρουν τέτοιες επιχειρηματικές πληροφορίες από την ανοιχτή αγορά.

Εάν διαθέτετε τα εργαλεία ευφυΐας πωλήσεων που χρειάζεστε, αλλά εξακολουθείτε να μην βλέπετε αρκετή αύξηση στα έσοδα από πωλήσεις, διαβάστε👀 αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος. Εδώ, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το SI για να κλείσετε τις προσφορές αποτελεσματικά!

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η Ευφυΐα Πωλήσεων;

Ένας πωλητής B2B χρησιμοποιεί πολλές τεχνικές πωλήσεων και μάρκετινγκ για τη συλλογή, τη μελέτη και την κατάταξη πιθανών επιχειρηματικών πελατών. Επιπλέον, οι πωλητές συλλέγουν επίσης δεδομένα δυνητικού πελάτη χρησιμοποιώντας τακτικές πωλήσεων για να τους παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Για να μην αναφέρουμε, συλλέγουν επίσης δεδομένα για ενημερωμένα ονόματα επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες, ενδιαφερόμενα μέρη κ.λπ.

Αυτές οι διαφορετικές τεχνολογίες πωλήσεων έχουν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο θέμα γνωστό ως ευφυΐα πωλήσεων. Ασχολείται με όλα τα είδη συλλογής δεδομένων από την αγορά που σας βοηθά να κλείσετε μια πώληση πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές σας.

Κυρίως, η ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ B2B χρησιμοποιεί ευφυΐα πωλήσεων. Είναι δυνατή η χρήση έξυπνων επιχειρηματικών δεδομένων για την αύξηση των πωλήσεων, επειδή τέτοια δεδομένα είναι ήδη διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, τυπωμένες κίτρινες σελίδες, τηλεφωνικούς καταλόγους κ.λπ.

Χάρη στα εργαλεία και τις λύσεις ευφυΐας πωλήσεων, η διαδικασία πωλήσεων της επιχείρησής σας συχνά περιορίζεται σε ένα απλό τηλεφώνημα ή email για να συζητήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία.

Πώς διαφέρει η ευφυΐα πωλήσεων από την επιχειρηματική ευφυΐα;

Το Sales Intelligence (SI) αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής ευφυΐας (BI), καθώς έχει να κάνει με την ανάλυση δεδομένων και την οπτικοποίηση. Ενώ η BI συλλέγει και αναλύει δεδομένα από όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης, η SI εστιάζει μόνο στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Το BI σάς βοηθά να λαμβάνετε αποφάσεις βάσει δεδομένων σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, το ανθρώπινο δυναμικό, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τα οικονομικά και πολλά άλλα. Ωστόσο, η SI σάς βοηθά να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στον σωστό αγοραστή την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε προσφορές.

Οφέλη της ευφυΐας πωλήσεων στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ

  • Το SI σάς βοηθά να εντοπίσετε τους πιο κατάλληλους δυνητικούς πελάτες. Έτσι, μπορείτε να εστιάσετε τον χρόνο και τους πόρους σας σε αυτά που είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπή.
  • Μπορεί να συγκεντρώσει καλύτερα δεδομένα για συγκεκριμένους πελάτες από τα γενικευμένα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στους ιστότοπους της εταιρείας. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο βήμα πωλήσεων που να αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις του πελάτη.
  • Το SI μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προβλέψετε πότε ένας πελάτης είναι πιο πιθανό να αγοράσει. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο προοπτικών και κατά συνέπεια να επικοινωνήσετε με τους δυνητικούς πελάτες σας.
  • Πολλά εργαλεία SI μπορούν να εκτελούν βαθιές σαρώσεις του Διαδικτύου για να ανακαλύψουν θέματα και προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται οι πελάτες σας. Χωρίς το SI, θα είχατε επενδύσει σε έρευνα στο Διαδίκτυο πολλών ημερών.
  • Το SI καταργεί πολλαπλά βήματα από τον κύκλο πωλήσεων. Μπορείτε να κλείσετε τις προσφορές πιο γρήγορα επικοινωνώντας με τον κατάλληλο αγοραστή την κατάλληλη στιγμή.
  •   Διορθώστε το σφάλμα Spotify στο PS5

    Τύποι Δεδομένων Ευφυΐας Πωλήσεων

    Τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια μιας μονάδας δίσκου SI προέρχονται από τις ακόλουθες πηγές:

    • Επαγγελματικά προφίλ
    • Προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ατόμων που εργάζονται στην επιχείρηση
    • Μοτίβα προμηθειών
    • Δεδομένα πρόθεσης αγοράς στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης
    • Δημόσιες οικονομικές εκθέσεις
    • Λαβές μέσων κοινωνικής δικτύωσης
    • Δημοσκοπήσεις και έρευνες πελατών
    • Ανάλυση των δραστηριοτήτων των ανταγωνιστών

    Τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να ταξινομηθούν στους ακόλουθους τύπους:

    #1. Ψυχογραφικά Δεδομένα

    Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν συμπεριφορικά και αγοραστικά πρότυπα των πελατών ή των εταιρειών. Μπορείτε να κατανοήσετε τις αξίες, τις προτιμήσεις, τον προϋπολογισμό, τις περιόδους αγοράς κ.λπ. Εάν γνωρίζετε τέτοια δεδομένα, μπορείτε να εξατομικεύσετε την προσφορά πωλήσεών σας ανάλογα με τον πελάτη.

    #2. Οργανωτικά Δεδομένα

    Τα οργανωτικά δεδομένα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή, την ιεραρχία, τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και το βασικό προσωπικό μιας εταιρείας. Σας βοηθά να ανακαλύψετε το άτομο που λαμβάνει αποφάσεις σε μια επιχείρηση, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε απευθείας μαζί του.

    #3. Τεχνογραφικά Δεδομένα

    Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν λογισμικό, διακομιστές, υπολογιστικά συστήματα κ.λπ., μια εταιρεία που χρησιμοποιεί για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η TOYOTA χρησιμοποιεί το Microsoft 365 ως λύση χώρου εργασίας. Εάν το γνωρίζετε αυτό, τότε μπορείτε να προσεγγίσετε την TOYOTA για να πουλήσετε υπηρεσίες μετεγκατάστασης του SharePoint και εναλλακτικές λύσεις του SharePoint, εάν δεν έχουν ήδη μετεγκατασταθεί στο SharePoint Online.

    #4. Δεδομένα πρόθεσης

    Τα σύνολα δεδομένων πρόθεσης της ευφυΐας πωλήσεων περιλαμβάνουν αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών, αναζητήσεις Google, επισκέψεις σε ιστότοπους, προσθήκη στοιχείων SaaS σε καλάθια🛒, εγγραφή σε δωρεάν δοκιμή, αίτηση προσφορών, αίτηση για επιδείξεις κ.λπ.

    #5. Ενεργοποιητές πωλήσεων

    Αυτοί οι παράγοντες ενεργοποίησης περιλαμβάνουν συχνά συγχωνεύσεις, αλλαγές ηγεσίας, ανακοινώσεις χρηματοδότησης ή λανσαρίσματα προϊόντων. Έτσι, ξέρετε πότε η επιχείρηση θα χρειαστεί σίγουρα υπηρεσίες ή προϊόντα από την εταιρεία σας.

    Χρήση του SI για πωλήσεις βάσει λογαριασμού και δυνητικών πελατών

    Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τις πωλήσεις είναι η υιοθέτηση τόσο των πωλήσεων βάσει λογαριασμού όσο και των πωλήσεων βάσει δυνητικών πελατών. Δείτε πώς μπορεί να βοηθήσει το SI:

    Πώληση βάσει λογαριασμού

    • Η SI θα προσδιορίσει τον ιδανικό λογαριασμό με βάση τον κλάδο, το μέγεθος της εταιρείας, τα έσοδα, την τοποθεσία και τη στοίβα τεχνολογίας.
    • Αναζητήστε τα ονόματα των λογαριασμών στα εργαλεία SI για να ανακαλύψετε σημεία πόνου, προκλήσεις, πρόσφατες ειδήσεις και βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.
    • Δημιουργήστε μια εξατομικευμένη προβολή που τονίζει τα σημεία πόνου των πελατών και τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας επιλύουν αυτά.
    • Η ευφυΐα πωλήσεων θα σας ενημερώνει για δυναμικές αλλαγές στο ενδιαφέρον των λογαριασμών για προϊόντα παρακολουθώντας επισκέψεις σε ιστότοπους, ροές μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

    Πωλήσεις βασισμένες σε μόλυβδο

    • Βαθμολογήστε και κατατάξτε τους καλύτερους δυνητικούς πελάτες με βάση παράγοντες όπως τα δημογραφικά στοιχεία, η συμπεριφορά και το επίπεδο αφοσίωσης.
    • Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή συμπεριφορά των δυνητικών πελατών, όπως επισκέψεις στον ιστότοπο, λήψεις περιεχομένου και αλληλεπιδράσεις μέσω email.
    • Τμηματοποίηση της αγοράς των δυνητικών πελατών σας με βάση χαρακτηριστικά όπως η βιομηχανία, ο ρόλος της εργασίας και τα ενδιαφέροντα.
    • Το SI μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις καλύτερες στιγμές για να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες.
      9 Καλύτερο Λογισμικό Outreach για Αύξηση εσόδων και Δέσμευσης

    Πώς να χρησιμοποιήσετε την ευφυΐα πωλήσεων για να κλείσετε περισσότερες προσφορές

    Η χρήση του SI για την ενίσχυση του αριθμού των νικηφόρων κλεισίματος συμφωνιών περιλαμβάνει μια πολύπλευρη προσέγγιση, η οποία περιγράφεται παρακάτω:

    #1. Βρείτε την Αγορά προς Διεύθυνση

    Τα σήματα SI βοηθούν στον εντοπισμό της αγοράς-στόχου σας αναλύοντας τάσεις και δημογραφικά στοιχεία. Αυτό διασφαλίζει ότι οι προσπάθειές σας επικεντρώνονται σε εκείνες που είναι πιο πιθανό να ωφεληθούν, αυξάνοντας τις προοπτικές κλεισίματος συμφωνιών.

    Επίσης, εάν προβάλλετε διαφημίσεις στο διαδίκτυο ή δημιουργείτε προγράμματα συνεργατών για προϊόντα SaaS, θα γνωρίζετε ποια ομάδα κοινού πρέπει να στοχεύσετε. Επειδή η στόχευση σε ένα ευρύ κοινό είναι δαπανηρή και δεν δημιουργεί την απόδοση επένδυσης (ROI) που θέλετε σε σύγκριση με στοχευμένες διαφημίσεις.

    #2. Μάθετε Σήματα Αγοράς

    Ο εντοπισμός των σημάτων αγοράς, όπως οι συχνές επισκέψεις στον ιστότοπο ή η ενασχόληση με περιεχόμενο, είναι ζωτικής σημασίας. Οι έγκαιρες απαντήσεις σε αυτά τα σημάδια καθοδηγούν τους πιθανούς πελάτες προς μια επιτυχημένη συμφωνία.

    #3. Δεδομένα πρόθεσης σε πραγματικό χρόνο για αγοραστές

    Τα δεδομένα πρόθεσης σε πραγματικό χρόνο αποκαλύπτουν τις διαδικτυακές δραστηριότητες των υποψήφιων πελατών, διαμορφώνοντας την εξατομικευμένη προσέγγιση. Αυτή η γνώση κάνει τις αλληλεπιδράσεις πιο συναφείς και πολύτιμες. Επίσης, μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις άβολες κλήσεις πωλήσεων.

    #4. Ενσωμάτωση με In-House CRM

    Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση της ευφυΐας πωλήσεων με το CRM σας κάνει τα insights εύκολα προσβάσιμα στην ομάδα πωλήσεών σας. Αυτό προωθεί τις ενημερωμένες συνομιλίες και την εξατομίκευση.

    Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένες προσφορές πωλήσεων και προσαρμοσμένα φυλλάδια και να τα διατηρήσετε σε αποκλειστικούς λογαριασμούς πωλήσεων. Αυτά είναι δυνατά μόνο όταν ενσωματώνετε εργαλεία SI με επαγγελματικές εφαρμογές όπως χώρους εργασίας, αποθήκευση cloud και CRM.

    #5. Αναπτύξτε την υπάρχουσα βάση δεδομένων

    Εμπλουτίστε τη βάση δεδομένων σας με επιπλέον πληροφορίες δυνητικού πελάτη, όπως τίτλους θέσεων εργασίας, λεπτομέρειες εταιρείας και πρόσφατες ειδήσεις. Μια πιο πλούσια βάση δεδομένων επιτρέπει πιο ακριβή στόχευση.

    #6. Δημιουργήστε μια στρατηγική πωλήσεων δολοφόνων

    Αξιοποιήστε την ευφυΐα πωλήσεων για να βελτιώσετε τις τακτικές πωλήσεών σας με βάση ιστορικά δεδομένα, προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία, προβλέψεις βάσει τεχνητής νοημοσύνης και ούτω καθεξής. Μια προσαρμοσμένη στρατηγική αυξάνει την πιθανότητα να κλείσετε προσφορές.

    #7. Βελτιώστε την Εμπειρία Πελατών στις Πωλήσεις

    Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες SI, η ομάδα πωλήσεών σας μπορεί να έχει μια γόνιμη συνομιλία με τους αγοραστές. Είναι δυνατό να αναλύσετε την αγορά για να διερευνήσετε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγοραστής. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα βήμα λύσης και παρουσιάστε το στον πελάτη.

    Επίσης, κάντε τη διαδικασία πωλήσεων όσο το δυνατόν πιο έξυπνη και ενημερωμένη για να αποφύγετε διαφωνίες με τον πελάτη. Για να μην αναφέρουμε, η προληπτική ρύθμιση συνεδριών επίδειξης, η εκτεταμένη υποστήριξη στη ρύθμιση των εργαλείων, προσθέτουν επίσης βελτιώσεις στην εμπειρία πωλήσεων.

    Διαβάστε επίσης: Freshchat: Ένα εργαλείο για να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας

    Πώς να χρησιμοποιήσετε το SI για να επιταχύνετε τη διαδικασία πωλήσεων B2B

    #1. Σχεδιάστε ένα προφίλ ιδανικού πελάτη (ICP)

    Ένα ιδανικό προφίλ πελάτη είναι ένα στρατηγικό πλαίσιο που περιγράφει τα χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του τέλειου πελάτη για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Είναι επίσης μια ένδειξη ότι οι δυνητικοί πελάτες ή οι προοπτικές που εμπίπτουν στο ICP θα πρέπει να μετατρέπονται πιο εύκολα από τους τυχαίους πελάτες.

    Αντί να χάνετε χρόνο σε τυχαίους πελάτες, πρέπει να επενδύσετε στη δημιουργία μιας λίστας κατάταξης ICP. Στη συνέχεια, αξιοποιήστε τη SI για να έρθει σε επαφή με τους δυνητικούς πελάτες για να τους πείσετε να κλείσουν τη συμφωνία.

      Πώς να αφαιρέσετε αξιόπιστες συσκευές από το iPhone σας

    Για να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας, δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ ιδανικού πελάτη (ICP) χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ευφυΐα πωλήσεων. Βουτήξτε στα υπάρχοντα δεδομένα πελατών σας και αξιοποιήστε τα προγράμματα SI για να εξαγάγετε πολύτιμες δημογραφικές πληροφορίες και τις τάσεις του κλάδου.

    Περιγράφοντας σχολαστικά τον ιδανικό πελάτη σας, μπορείτε να εστιάσετε με λέιζερ τις προσπάθειες πωλήσεών σας σε αυτούς που είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπή. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο και πόρους, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι η ομάδα σας συνεργάζεται με υποψήφιους πελάτες που ταιριάζουν απόλυτα στη λύση σας.

    #2. Προηγείται Προσόντα και Κατάταξη

    Είτε είστε ένας μικρός προγραμματιστής λογισμικού SaaS είτε μια μεγάλη χονδρική αγορά B2B που πουλά επιχειρηματικό εξοπλισμό, η βάση δεδομένων δυνητικών πελατών σας θα είναι τεράστια. Επιπλέον, εάν υπάρχουν λίγοι αντιπρόσωποι πωλήσεων, πρέπει να τους εκχωρήσετε δυνητικούς πελάτες και προοπτικές για κλήσεις πωλήσεων.

    Πρέπει να επιλέξετε δυνητικούς πελάτες που είναι έτοιμοι να αγοράσετε σε μια εβδομάδα περίπου, πιθανότατα θα παρήγγειλαν πολλά, και τελικά, το ποσό των εσόδων είναι εκπληκτικό. Η μη αυτόματη επιλογή τέτοιων δυνητικών πελατών από μια βάση δεδομένων με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους πελάτες είναι σχεδόν αδύνατη. Ακολουθεί η καταλληλότητα και η κατάταξη δυνητικών πελατών χρησιμοποιώντας δεδομένα ευφυΐας πωλήσεων.

    Το SI σάς βοηθά να πληροίτε τις προϋποθέσεις και να ταξινομείτε τους δυνητικούς πελάτες με βάση το μέγεθος της εταιρείας, την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το πρόσφατο ιστορικό αγορών, τα σημαντικά σημεία πόνου, τις πρόσφατες επενδύσεις κ.λπ., τα δεδομένα. Αυτός είναι ένας συστηματικός τρόπος ηγεσίας της διοίκησης. Επιτρέπει στην ομάδα πωλήσεών σας να επικεντρώσει τις προσπάθειές της εκεί που είναι πιο πιθανό να αποδώσουν αποτελέσματα.

    #3. Προσαρμοσμένα Προγράμματα Επικοινωνίας

    Η εξατομίκευση είναι το κλειδί για αποτελεσματικές πωλήσεις B2B και η ευφυΐα πωλήσεων παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων προβολής, περιεχομένου, μπροσούρων, pitch decks κ.λπ.

    Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον πλούτο των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το SI για να δημιουργήσετε στοχευμένα μηνύματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα σημεία πόνου, φιλοδοξίες και προκλήσεις των πελατών σας. Αυτό το επίπεδο προσαρμογής όχι μόνο προσελκύει την προσοχή τους, αλλά καθιερώνει επίσης την αξιοπιστία σας ως πάροχου λύσεων.

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τακτική για να δημιουργήσετε εξατομικευμένες διαδικτυακές διαφημίσεις, εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε διαφημιστικές καμπάνιες πληρωμής ανά κλικ.

    Θυμηθείτε, οι ανταγωνιστές σας μπορεί να προσπαθήσουν να αποτύχουν ή να υπερβάλουν τον προϋπολογισμό των καμπανιών PPC χρησιμοποιώντας απάτες με κλικ, επομένως πρέπει να γνωρίζετε πώς να προστατεύσετε τις καμπάνιες PPC σας.

    #4. Προσδιορίστε τους παράγοντες ενεργοποίησης πωλήσεων

    Το SI σάς βοηθά να ανακαλύψετε πολλούς παράγοντες ενεργοποίησης πωλήσεων που υποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος πελάτης είναι έτοιμος να αγοράσει λογισμικό, υλικό ή πρώτες ύλες για την επιχείρηση. Το προηγμένο λογισμικό ευφυΐας πωλήσεων θα κατατάξει τους δυνητικούς πελάτες σε εκατοντάδες τέτοιους κανόνες όπως αναφέρονται παρακάτω:

    • Νέες δημόσιες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις
    • Νέες εφαρμογές, ιστότοποι ή αγορές
    • Ψάχνετε για νέα κανάλια μάρκετινγκ
    • Πρόσφατα επιβιβάστηκαν νέα στελέχη
    • Ο επικεφαλής ανακοίνωσε νέα προϊόντα, υπηρεσίες ή γεωγραφικές εκτοξεύσεις
    • Οικονομικές εκθέσεις

    Μόλις τα εργαλεία SI σας υποδείξουν τέτοιες δραστηριότητες, πρέπει να ορίσετε έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων για να επικοινωνήσετε και να παρουσιάσετε την πρόταση αξίας σας.

    #5. Προσδιορίστε Ευκαιρίες Βελτίωσης

    Πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα δεδομένα που παρέχονται από τα εργαλεία SI για να εντοπίζετε τομείς για βελτίωση στη διαδικασία πωλήσεων. Αυτό θα πρέπει να είναι η ανάλυση των ποσοστών μετατροπής σε διαφορετικά στάδια, ο εντοπισμός σημείων συμφόρησης ή ο εντοπισμός περιοχών όπου οι υποψήφιοι πελάτες μειώνονται. Τροποποιήστε την προσέγγισή σας με βάση αυτές τις πληροφορίες για να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία πωλήσεών σας για καλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

    Ευφυΐα πωλήσεων—Η μελλοντική τάση

    Σύμφωνα με Συμμαχική Έρευνα Αγοράςτα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς SI θα πρέπει να είναι 7,35 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Είναι 10,6% CAGR από 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Οι περισσότερες από τις επενδύσεις σε αυτήν την τεχνολογία πωλήσεων θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες θέσεις τα επόμενα χρόνια:

    • Έρευνα αγοράς, αναζήτηση, προώθηση και πώληση με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη (AI).
    • Εκτεταμένη χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για τη δημιουργία πληροφοριών βάσει δεδομένων από ακατέργαστα δεδομένα και κείμενα.
    • Τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση των εργαζομένων.
    • Υιοθέτηση προγνωστικής ανάλυσης, έτσι ώστε οι πωλητές να μπορούν να αντιμετωπίζουν προληπτικά τα ζητήματα των υποψήφιων πελατών και των προοπτικών τους.
    • Οι επιχειρήσεις θα επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση των καναλιών πωλήσεων σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία για την αυτοματοποίηση της δημιουργίας δυνητικών πελατών, της κατάταξης πελατών κ.λπ.
    • Οι αυξανόμενοι παγκόσμιοι κανονισμοί για τα δεδομένα πελατών θα ωθήσουν τους παρόχους λύσεων ευφυΐας πωλήσεων να ενσωματώσουν την ασφάλεια δεδομένων και το απόρρητο στα προϊόντα τους.

    Στη συνέχεια, διαβάστε για το καλύτερο λογισμικό πρόβλεψης πωλήσεων για σχεδόν ακριβείς προβλέψεις.