Πώς να φτιάξετε τερακότα στο Minecraft

Το Minecraft έχει ένα ευρύ φάσμα δομικών στοιχείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατασκευάσετε μια βάση. Μπορεί να είναι απλοί πέτρινοι ή τσιμεντόλιθοι που μπορούν να βαφτούν για να δώσουν στις κατασκευές μια πιο αισθητική εμφάνιση. Το σκυρόδεμα δεν είναι το μόνο μπλοκ που μπορείτε να βάψετε και να χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή. Υπάρχει επίσης τερακότα.

Τερακότα στο Minecraft

Η τερακότα είναι κατασκευασμένη από πηλό στο Minecraft. Ο πηλός εμφανίζεται σε μορφή μπλοκ και μπορεί να βρεθεί σε ρηχές λίμνες. Είναι συνήθως το δεύτερο ή το τρίτο στρώμα σε μια λίμνη. Μπορεί να εμφανιστεί σε αρκετά μεγάλες φλέβες αλλά οι περισσότερες φλέβες είναι μικρές.

  Πώς να αποκτήσετε δωρεάν λήψη της έκδοσης Java Minecraft (Δοκιμαστική)

Για να φτιάξετε τερακότα στο Minecraft, χρειάζεστε:

Αποκτήστε πήλινους ογκόλιθους

Για να αποκτήσετε ένα μπλοκ πηλού, πρέπει να το εξορύξετε. Όταν εξορύσσεται, ρίχνει πήλινες μπάλες. Στη συνέχεια, μπορείτε να κατασκευάσετε ένα πήλινο μπλοκ από τις πήλινες μπάλες. Χρειάζεστε τέσσερις πήλινες μπάλες για να φτιάξετε ένα πήλινο τετράγωνο.

Για να εξορύξετε πηλό, αναζητήστε τον σε ρηχές πισίνες. Έχει γκριζωπό χρώμα και μπορεί να εξορυχθεί με οποιοδήποτε τύπο φτυαριού. Σπάστε το όπως θα κάνατε ένα κομμάτι άμμου ή βρωμιάς. Συλλέξτε τις πήλινες μπάλες.

Χειροτεχνία από πηλό

Τώρα που έχετε πήλινες μπάλες, μπορείτε να φτιάξετε ένα πήλινο μπλοκ.

  Πώς να φτιάξετε πράσινη βαφή στο Minecraft

Ανοίξτε το τραπέζι χειροτεχνίας.
Τοποθετήστε τις τέσσερις πήλινες μπάλες σε σχηματισμό 2×2.
Συλλέξτε το πηλό.

Φτιάξτε τερακότα στο Minecraft

Η τερακότα κατασκευάζεται σε φούρνο.

Ανοίξτε το φούρνο.
Τοποθετήστε καύσιμο στην υποδοχή καυσίμου (κάρβουνο, ξύλο, φύκια κ.λπ.)
Τοποθετήστε το μπλοκ πηλού στην υποδοχή τήξης.
Συλλέξτε ένα μπλοκ τερακότας.

Πεθαίνουσα τερακότα

Η τερακότα, όπως και το σκυρόδεμα, μπορεί να βαφτεί. Για να βάψετε ένα μπλοκ τερακότας, χρειάζεστε τη βαφή της επιλογής σας και 8 τεμάχια τερακότας.

Ανοίξτε το τραπέζι χειροτεχνίας.
Τοποθετήστε τη βαφή στο κεντρικό κελί, δηλαδή στο δεύτερο κελί της δεύτερης σειράς.
Τοποθετήστε ένα μπλοκ τερακότας σε όλα τα υπόλοιπα κελιά.
Συλλέξτε τη βαμμένη τερακότα.

  Πώς να παίξετε το Minecraft Multiplayer

συμπέρασμα

Η τερακότα είναι τόσο ανθεκτική στις εκρήξεις όσο η πέτρα. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να κατασκευάσετε αρκετό για να χτίσετε ένα ολόκληρο σπίτι από το οποίο, ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι μικρό. Εάν είστε φιλόδοξοι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σπίτι/βάση από αυτό, αλλά θα ψάχνετε για πηλό για πολύ, πολύ καιρό. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνετε πολλά ταξίδια, καθώς οι πήλινες μπάλες μπορούν να στοιβάζονται μόνο σε στοίβες των 16 σε αντίθεση με τις στοίβες των 64 που είναι σύνηθες για τα περισσότερα μπλοκ στο Minecraft. Μόλις βάψετε ένα μπλοκ τερακότας, δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του σε διαφορετικό. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε το χρώμα που θα λάβετε σε μερικά τετράγωνα πριν πεθάνετε τα πάντα.