Πώς να συνδέσετε στο Excel

Το Concatenate στο Excel είναι ξεπερασμένο, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί για συμβατότητα προς τα πίσω. Ας το ελέγξουμε αυτό, την ενημερωμένη αντικατάστασή του, την ισχύουσα σύνταξη και πολλά άλλα.

Οι συναρτήσεις του Excel υπάρχουν για να διευκολύνουν τα πράγματα. Το Concatenate είναι μια τέτοια συνάρτηση κειμένου που αφορά κυρίως την εμφάνιση πολλών τιμών κελιών σε ένα.

Ωστόσο, το Concatenate γίνεται σιγά-σιγά απαρχαιωμένο και έχει αντικατασταθεί από το Concat από το Excel 2016. Ωστόσο, λειτουργεί καλά και δεν υπάρχει διαφορά που μπορεί να εντοπίσει ένας χρήστης προς το παρόν.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα του Concat σε σχέση με το ξεπερασμένο Concatenate που θα δούμε επιτέλους. Επιπλέον, θα ελέγξουμε το Textjoin ως εναλλακτική και για τα δύο.

Λοιπόν, ας το αναλύσουμε για να δούμε πώς λειτουργεί.

Συνδέστε στο Excel

Μπορείτε να εφαρμόσετε συνένωση παρόμοια με τη χρήση οποιουδήποτε άλλου τύπου.

Πατήστε = στο κελί εξόδου και πληκτρολογήστε Concatenate. Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε τα κελιά στην παρένθεση με τη σωστή σύνταξη και πατήστε enter για να λάβετε το αποτέλεσμα.

  7 Καλύτερη φιλοξενία διακομιστή V Rising για όλους

Για παράδειγμα, κάποιος θα χρησιμοποιήσει το =Concatenate (A1, B1) για να συνδυάσει το κελί A1 (Micro) με το B1 (soft) για να δημιουργήσει τη Microsoft.

Σημειωτέον, δεν μπορεί κανείς να επιλέξει τα θεματικά κελιά σύροντας το ποντίκι πάνω τους επειδή αυτό θα επιστρέψει =Concatenate (A1: B1), δημιουργώντας δύο στήλες και δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ένα μεμονωμένο κελί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ‘&’, έναν τελεστή υπολογισμού, για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα, =A1&B1.

Αυτή ήταν η πιο απλή περίπτωση χωρίς κενά ή διαχωριστικά. Επομένως, ας δούμε μερικές παραλλαγές.

Συνδέστε με κόμματα, κενά, παύλες κ.λπ.

Αυτό είναι πιο πρακτικό όπου συνδυάζετε πολλές τιμές συμβολοσειρών χρησιμοποιώντας κόμματα, κενά, παύλες ή τυχαίο κείμενο.

Έτσι, είχα τρεις τιμές συμβολοσειράς: grtechpc.org (A1), είναι (B1) και καλή (C1). Και αυτό που λειτούργησε είναι =Concatenate(A1,” “,B1”, “,C1).

Και πάλι, αυτό μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας τον χαρακτήρα “&”. Ωστόσο, ο τύπος γίνεται λίγο εχθρικός: =A1&” “&B1&” “&C1.

  Ποια εργαλειοθήκη είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σας;

Το κενό μεταξύ των λέξεων εισήχθη χρησιμοποιώντας τα διπλά εισαγωγικά ” “. Ομοίως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει κόμμα (“), παύλα (“-“), κείμενο (π.χ. “abc”) ή αριθμό (π.χ. “12”).

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όρισμα κειμένου όπως φαίνεται στη δεδομένη εικόνα:

Εδώ, πρόσθεσα το “Welcome” μαζί με τις τιμές συμβολοσειράς “to” και “grtechpc.org”. Σημειώστε ότι έχω προσθέσει χώρο με το ίδιο το κείμενο: =Concatenate(“Welcome “,A1,” “,B1). Εναλλακτικά, το =Concatenate(“Welcome”, “,A1,” “,B1) θα λειτουργούσε το ίδιο.

Οι επόμενες ενότητες αναφέρονται σε ορισμένες διαφορές σε παρόμοιες λειτουργίες.

CONCAT vs CONCATENATE

Είναι σημαντικό ότι το Concat είναι συμβατό με εύρη (A1:B1) ενώ το Concatenate όχι.

Ωστόσο, η χρήση του ορίσματος εύρους θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα χωρίς κενά, περιορίζοντας τις περιπτώσεις χρήσης του στην πραγματική ζωή.

Εξάλλου, αυτό είναι πιο εύκολο να το θυμόμαστε, να πληκτρολογούμε και είναι η ενημερωμένη έκδοση που πρέπει να ακολουθήσουμε.

TEXTJOIN εναντίον CONCATENATE

Το Textjoin είναι μια πιο προηγμένη λειτουργία για συνένωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδυάσετε εύρη, να αγνοήσετε τα κενά κελιά και να συμπεριλάβετε οριοθέτες, καθιστώντας το ιδανικό για φύλλα excel με πολλά δεδομένα.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό στόχο

Η συνάρτηση που χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω εικόνα ήταν =TEXTJOIN(” “, TRUE, D1:J1).

Το πρώτο μέρος, ο οριοθέτης, είναι το αντικείμενο που εισάγεται μετά από κάθε τιμή. Εδώ χρησιμοποιήσαμε ένα διάστημα (” “), κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε με το Concat ή το Concatenate. Ομοίως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει κόμματα, παύλες ή οτιδήποτε άλλο.

Στη συνέχεια, το όρισμα για την παράβλεψη κενών κελιών, True. Αν για False, θα είχαμε επιπλέον χώρο για το κελί G1.

Και το τελευταίο είναι το εύρος εφαρμογής της συνάρτησης, D1 έως J1.

Εκεί που βρίσκεται πίσω από το Concat είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπεριλάβει ένα κείμενο ή έναν αριθμό που δεν είναι ήδη μέρος του φύλλου excel.

Τελικές σκέψεις

Σε περιπτώσεις φορτωμένων δεδομένων, θα ήταν το Textjoin που θα προτιμούσε κάποιος έναντι των άλλων δύο. Ωστόσο, το Concatenate στο Excel έχει νόημα να συνδυάσετε μερικές στήλες ή εάν θέλετε να συμπεριλάβετε ένα κοινό όρισμα κειμένου.

ΥΓ: Όχι μόνο αυτά, έχουμε πολλές ακόμα συμβουλές και κόλπα excel για να κάνουμε τη ζωή σας εύκολη.